Dodaj do ulubionych

Wicekurator agitator

IP: *.visual.pl 22.03.07, 23:39
Linia GW, jedynie słuszną linią! Reszta to niskie pobudki, agitacja, głupie
kroki, wsteczniactwo,... Cieszyć się życiem.. co za idiota to wymyślił?!
Jakieś antyczno-archaiczno-katechetyczne carpe diem?
Obserwuj wątek
    • Gość: zed iran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 04:03
      a ponoc jest poszanowanie do innych niz katolickie poglady gwarantowane
      konstytucyjnie. jakim prawem wpycha sie uczniom "jedyne sluszne" podejscie,
      jednoczesnie dyskryminujac mniejszosci?

kiedy w koncu ta paranoja fundowana przez lpr zniknie z edukacji? lpr szkoli
      rekrutow do faszystowskich bojowek zamiast nauczac i wychowywac obywateli europy.
      • Gość: as Re: ajatolach giertych i inni to skansen IP: 85.219.206.* 23.03.07, 08:03
        kim są wyborcy lpr czy jesteście zadowoleni ze swoich wyborów. Brawo Kopeć że
        olewa te wszystkie ideologie i zajmuje się zadaniami typowo szkolnymi > czy te
        wszystkie działania nie lepiej skupić na lepsze nauczanie. Takimi działaniami
        Lpr obrzydzi religię , już wsród młodzieży nobilitacją poważaniem cieszy się
        ten kto bardziej będzie w większym sporze z księdzem.
      • Gość: joanna Re: iran IP: *.globalconnect.pl 23.03.07, 10:24
        A na czym, Twoim zdaniem, polega brak poszanowania dla innych poglądów?
        Ja tam mogę się mylić, dość często mi zdarza... Ale wymowa tego artykułu jest
        dla mnie jednoznaczna - stanowi brak poszanowania dla tych, którzy mogą mieć
        takie zdanie, że życie jest ważne. Jeszcze kilka takich artykułów GW i zaczniemy
        sie wstydzić, że jesteśmy tak niepostępowi, że się urodziiśmy...
      • Gość: wituś Re: iran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 16:29
        Od kiedy to "nie zabijaj " dotyczy tylko katolików?
        Skoro dopuszczasz, że obrazem będzie zakrwawiona noga lalki to chyba masz
        świadomość, że aborcja nie dotyczy "zlepku komórek".
        Mniejszości np. homoseksualne nie mają problemu niechcianej ciąży.

Dyskusja powinna dotyczyć tego,że odbiera się prawo wyboru nakazując pewne
        zachowania (w tym wypadku rodzić mimo wszystko. Ustawodawcy wiedzą lepiej i
        stawiają się ponad ciemny lud, który nie ma sumienia i któremu należy narzucać
        siłą pewne zachowania.
    • Gość: izaak zobaczcie na debilną twarz tego wicekuratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:23
      czy oddalibyście swoje dziecko na wychowanie facetowi, który na czole ma
      wypisane "jestem nieobliczalnym oszołomem"? Ja nie!
      • Gość: joanna Re: zobaczcie na debilną twarz tego wicekuratora IP: *.globalconnect.pl 23.03.07, 10:29
        Ciekawy pomysł - oddawać dzieci komuś (komukolwiek!) na wychowanie. Mi nie
        przyszedłby on do głowy...
      • Gość: aga Re: zobaczcie na debilną twarz tego wicekuratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:53
        żal mi ciebie twoja morada to musi starszyć! wspułczuje jakl już nie masz
        argumentów to do wyglądu się przyczepiasz a ŻYCIE!
    • Gość: ninja Re: Wicekurator agitator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:13
      Liga rządzi, Liga radzi, Liga nigdy cię nie zdradzi... ;) a tak swoją drogą-
      księża prowadzący zajęcia z przygotowania do życia w rodzinie-no no,to dopiero
      cudowny pomysł. Na pewno mają bardzo bogate doświadczenia w tym zakresie. I na
      pewno wiedzą jak radzić sobie w małżeństwie z codziennymi problemami czy
      kryzysem. Teraz proponuję żeby wprowadzić zarządzenie że zajęcia z muzyki mogą
      być prowadzone wyłącznie przez głuchoniemych. A analfabeci niech zaczną uczyć
      gramatyki i ortografii. A co będziemy sobie żałować, jak się bawić to się
      bawić... :D
      • Gość: Sylwia Re: Wicekurator agitator IP: *.chello.pl 23.03.07, 09:30
        Zaścianek i Ciemnogród. Nikt mi nie będzie mowil co mam robic ze swojim ciałem,
        mam sumienie i zawsze postępuje zgodnie z nim, a kolejne paragrafy czy marsze
        nie maja nic do tego. Zajmijcie sie może dziecmi juz
        narodzonymi,samotnymi ,niekochanymi, opuszczonymi.
        • Gość: joanna Re: Wicekurator agitator IP: *.globalconnect.pl 23.03.07, 10:22
          Paradokslanie, nie jest to kwestia tego, co będziesz robić ze swoim ciałem, lecz
          z ciałem drugiej osoby (dziecka)! I chociaż przez krótki okres czasu to ciało
          jest integralnie związane z tobą, to jednak nie jest ono twoje...
          • Gość: Sylwia oh Joanno!!! IP: *.chello.pl 23.03.07, 17:19
            Ja nie mowie ,że jestem za aborcją, jest to napewno straszna decyzja, chodzi mi
            tylko o to że wiele kobiet czy rodzin nie stac na kolejne dziecko czy to z
            powodow finansowych czy zdrowotych czy innych. Nie zgadzam sie aby to politycy
            decydowali o prywatym zyciu innych. Dlaczego politycy tak broniacy życia
            nienarodzonych opowiadaja się za karą smierci. No i gdzie edukacja
            antykoncepcyjna, nie tylko kalendarzyki ale ogolnodostepnosc srodkow
            antykoncepcyjnych rozwiazaloby problem niechcianych dzieci
            • Gość: joanna Oh, Sylwio! IP: *.globalconnect.pl 23.03.07, 19:52
              Rozumiem, że nie zgadzasz się, żeby o życiu innych decydowali politycy.
              Ale nie masz nic przeciwko temu, żeby o śmierci małego człowieka decydowała jego
              matka. Właśnie ta logika mnie poraża...
        • Gość: aga Re: Wicekurator agitator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:39
          a może ty się zajmiesz rusz d... i coś zrób a nie tylko krytykujesz
      • Gość: joanna Re: Wicekurator agitator IP: *.globalconnect.pl 23.03.07, 10:27
        Nietrafione porównania. W rzeczywistości, którą pragniesz zafundować, chirurgiem
        mógłby zostać wyłącznie ktoś, kto ma wiele organów wyciętych a onkologiem
        wyłącznie chory na raka :)
        • Gość: ninja Re: Wicekurator agitator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:44
          No a tu akurat nie masz racji. Powiedz mi z łaski swojej, jakież to
          przygotowanie mają księża do prowadzenia takich zajęć? Ja rozumiem żeby to był
          psycholog ale ksiądz? Albo pani katechetka po trzymiesięcznym kursie? To tak
          jakbyś kompletnego laika albo gościa po trzymiesięcznym kursie językowym
          wysłała do szkoły żeby przygotował uczniów do matury z angielskiego. Lekarz
          uczy się zawodu 6 lat a potem jeszcze musi odbyć staż. Więc to Twoje porównanie
          jest kompletnie nitrafione...
          • Gość: joanna Re: Wicekurator agitator IP: *.globalconnect.pl 23.03.07, 20:01
            Otóż, to co powiedziałeś oznacza - ni mniej ni więcej - że aby można było
            odpowiedzialnie sprawę załatwić, nie jest konieczne posiadanie własnej rodziny -
            wystarczy dobrze ugruntowana wiedza i praktyka, która wcale nie musi wynikać z
            osobistego doświadczenia, ale może wynikać z pracy w środowisku rodzin (na
            przykład). To mogą być absolwenci studiów psychologicznych, studiów nad rodziną
            (bo takie kierunki istnieją), antropologicznych. Warto może się rozejrzeć ilu
            kapłanów ma takie właśnie wykształcenie... No i ludzie świeccy.
            Czy wszyscy spełniają taki wymóg? Moim zdaniem nie. Podobnie jak wielu
            nauczycieli przedmiotowych, których niedawno dane mi było dokształcać (w
            dziedzinie zupełnie odmiennej), a których przygotowaniem do pracy w szkole byłam
            prawdziwie porażona... Może więc warto rozejrzeć się w przygotowaniu wszystkich
            nauczycieli do pracy dydaktycznej i pedagogicznej i potraktować problem w
            szerszych kategoriach, zamiast pomstować na jeden tylko wycinek edukacyjnej
            rzeczywistości?
      • Gość: aga Re: Wicekurator agitator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:37
        Oszołomie a księża to z kosmosu przylatują na ziemię, chyba pochodzą z rodzin w
        rodzinie zostali wychowani i pewnop więcej od ciebie wiedzą, czy trzeba być
        kardiologiem by wiedzieć gdzie jest serce, oh dajesz się manipulować przez gw
    • Gość: Ciapek Marcin Górka IP: 83.168.104.* 23.03.07, 10:51
      A może Pan Panie Redaktorze by coś więcej napisał o swoim życiorysie o którym
      to krążą różne plotki i ploteczki.
    • Gość: hp Wicekurator agitator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:22
      sami wybieralismy takich ludzi, to teraz mamy. Nic dodać, nic ująć. moze to
      dobrze, spoleczenstwo ma szanse przemyslec swoje wybory, i kiedy będą nastepne,
      bardziej się zastanowi. Po czasach palenia ksiąg i ludzi na stosach, przychodzi
      następna epoka. Ciekawe jak ocenią nas za 1000 lat?
    • krokus5 Re: Wicekurator agitator 23.03.07, 13:00
      Na zdjęciu wygląda jak lewa ręka Ojca Dyrektora.
    • Gość: hyperblaster organizowanie wystaw, projekcji i inscenizacji... IP: 83.16.237.* 23.03.07, 16:07
      Czyli co, przyniosą z domu 50 cm lakę bobasa, upaprzą ją w czerwonej farbie,
      wystawią ją w najbardziej widocznym miejscu i podpiszą wielkimi literami: "Tak
      wygląda dziecko poddane aborcji". Typowa retoryka katoprawicy... Żeby jeszcze
      wytrzymać 2 lata!
      • Gość: wituś Re: organizowanie wystaw, projekcji i inscenizacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 16:31
        Od kiedy to "nie zabijaj " dotyczy tylko katolików?
        Skoro dopuszczasz, że obrazem będzie zakrwawiona noga lalki to chyba masz
        świadomość, że aborcja nie dotyczy "zlepku komórek".
        Mniejszości np. homoseksualne nie mają problemu niechcianej ciąży.

Dyskusja powinna dotyczyć tego,że odbiera się prawo wyboru nakazując pewne
        zachowania (w tym wypadku rodzić mimo wszystko. Ustawodawcy wiedzą lepiej i
        stawiają się ponad ciemny lud, który nie ma sumienia i któremu należy narzucać
        siłą pewne zachowania.
    • albin55 Re: Wicekurator agitator 23.03.07, 16:21
      i jak tu sie dziwić ze kurator Kopeć ciągle smutny:))))))))))))))))
    • Gość: pisanka piekny kraj ta Polska, a tacy durnie nią rządzą IP: 217.153.6.* 23.03.07, 17:03
      piekny kraj ta Polska, a tacy durnie nią rządzą
    • Gość: zmęczony agitacja z ambony a nie zza denek okularków... IP: *.sysnet.pl 23.03.07, 17:46
      Pan Wicekurator myli naukę z ideologią... demagogiczne albo religijne treści może sobie Pan Kurator prowadzić w miejscach do tego przygotowanych a nie w szkołach, w którym histeryczna indoktrynacja nie jest zgodna z prawem. Jak do takiego denkowego kuratora jakakolwiek młoda osoba przyjdzie - to niech jej wmawia, jak Radio Maryja, że sperma przenika przez lateks. W innym wypadku niech nie wykorzystuje nepotyzmu, który wyniosł go na stołek do żygania na innych swoimi poglądami.
    • grogreg Kto ma wladze..... 23.03.07, 18:02
      ..... ten ma glos.
      A wy "wyborcy" to mozecie, wiecie kogo, w kupry pocalowac.
    • Gość: as ReKończ a girtychem wstydu oszczędż . przecież IP: 195.136.49.* 23.03.07, 19:14
      ci politycy lpr drugiego szeregu to jeszcze większa beznadzieja niz lider ,
      myśle że dobrzy dyrektorzy śą w stanie obronić szkołę przed ideologią.
      • Gość: lobo Re: ReKończ a girtychem wstydu oszczędż . przecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:20
        Zgadzam się na te wystawy - pod warunkiem, że będę mogła zorganizować w mojej
        szkole Dzień Nowoczesnego Planowania Rodziny i Świadomego Rodzicielstwa.
        Jak myślicie, zgodzą się na to?
        • mayday100 Re: ReKończ a girtychem wstydu oszczędż . przecie 23.03.07, 19:32
          Od kiedy Konferencja Episkopatu Polski zastępuje Konstytucję RP? Może
          Orzechowski z kliką myślą, że żyją w państwie wyznaniowym?
    • Gość: cynik Wicekurator, jak dobry komunista IP: *.chello.pl 23.03.07, 21:12
      Teraz facet kota ogonem obraca, a tak naprawdę to śnią mu się przemarsze z
      flagami, mundury i ... blisko do nowych " duce".
      • Gość: ja Re: Wicekurator, jak dobry komunista IP: 195.136.49.* 24.03.07, 16:15
        jedyne co dobre w MeN to to że wszystko co robią to na zasadzie haseł a nie
        wprowadzają w życie co tydzień nowy pomysł a walka z WOśp to tylko może
        przysporzyć jej uczestników .
    • Gość: aga Wicekurator agitator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:00
      popieram popieram popieram życie ponad wszystko! nie rozumiem tych komentarzy
      przecież Narodowy Dzień Świętośći życia został ogłoszony w 2004 r. i podpisał
      rozporządzenie J. Oleksy - a w ogóle żal mi tych zblazowanych babek po
      czterdziestce walczących o aborcję - morderstwo
      • Gość: lobo Re: Wicekurator agitator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:32
        No, skoro Oleksy podpisał, to chylę czoło.
        • Gość: mariner Re: Wicekurator agitator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 09:59
          Co sie dziwisz, ministrantem byl i w seminarium ponoc tez.Potem postawil na
          zlego konia ale dobre stosunki z klerem zawsze mial.
    • Gość: kamil Wicekurator agitator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:13
      tak się składa, że ten facet to mój nauczyciel języka polskiego - jeszcze
      niedawno, to naprawdę fajny gość o co wam chodzi?
      • Gość: III LO B Re: Wicekurator agitator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 21:38
        taaaak, Krzychu to zajebisty ziom
        wiec odpier*** sie od niego :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka