Dodaj do ulubionych

Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania

IP: *.eranet.pl 02.04.07, 22:59
Ta SPP to jest nieporozumienie. Ja rozumiem, że
trzeba limitować miejsca postojowe w najbardziej
"gorących" rejonach, ale wiele ulic np. Niedziałkowskiego
leży zupełnie na uboczu i robienie tam SPP to zwykłe złodziejstwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania IP: 89.124.166.* 02.04.07, 23:01
      Oszolomy opamiętajcie i nie gnojcie swoich obywateli. Obciach !!
      • Gość: ? a jak ktos ma auto zameldowane w innym miescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:04
        i z tego miasta juz sie wymeldowal , nie wiadomo gdzie ..
    • misiek75 Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania 02.04.07, 23:29
      A co tam trzeba płacić, bo tak lepiej...a na co te nasze opłaty idą? Jak widać
      znaleźć miejsce do parkowania w centrum graniczy z cudem, jak również przy
      ważniejszych urzędach! Stoją tam samochody co mają abonent roczny i mają w nosie
      wszystko, a maja te bilety Ci którzy pracują w centrum w strefie SPP, strefa
      jest jakimś wymysłem jak łatwo jeszcze nałożyć następny podatek na obywatela!
      Gdzie za wszystko trzeba płacić i wszystko jest na poziomie slamsów...
      • Gość: zona.pijaka Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.icm.edu.pl 03.04.07, 08:30
        misiek75 napisał:
        > A co tam trzeba płacić, bo tak lepiej...a na co te nasze opłaty idą? Jak widać
        > znaleźć miejsce do parkowania w centrum graniczy z cudem,

Wniosek? Tysiące prostych obywateli posiada samochody. A wy zabraniacie
        prezydentowi nawet mieszkania w wielorodzinnym bloku.
    • Gość: sz-n Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania IP: *.smsnet.pl 03.04.07, 02:17
      niech gosc z Sko powie czy moga wystawiac tytuly wykonawcze w 2006 roku za
      okres kiedy trybunal stwierdzil ,ze pobieranie oplat jest niezgodne z
      konstytucja czyli za 2002 rok.Nie chodzi o rodzaj pieczatki tylko o litere
      prawa ,czy mozna prowadzic egzekucje w oparciu o przepisy ,ktore zakwestionowal
      trybual
    • Gość: Arczi Ku...... mac !!!! IP: *.akerostsee.de 03.04.07, 07:05
      Dobre miasto darowalo dlugi. Znow jak to w Polsce. Uczciwi zostali zwyklymi
      frajerami. Trudno sie mowi.
    • jams1 Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow 03.04.07, 07:14
      To nie jest "tylko" pieczątka! Gdyby ten dziennikarzyna mógł sobie zadać
      troszkę trudu i sprawdzić kto jest wierzycielem z tytułu opłat za postój na
      drogach publicznych to może mógłby napisać artykuł o tym, jak wyglądają te
      śmieszne upomnienia wysyłane przez Urząd Miasta (sic!) i co ludzie powinni
      robić, żeby w skrajnych sytuacjach sprawy załagodzić.

Zupełnie nie rozumiem w tym wszystkim dobrego samopoczucia przedstawicieli
      magistratu, zupełnie.
    • Gość: hania Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.chello.pl 03.04.07, 07:26
      Obciachowe miasto, obciachowe przepisy. Historia szczecinskiej SPP jest "chlubna
      inaczej", a historyjek, których sama byłam świadkiem/uczestnikiem, choćby
      tinyurl.com/yvpk25 każdy ma mase w zanadrzu. Może czas z tym skończyć?
      Gdy chcę, to znajdę miejsce zawsze. A zaściankowe myślenie nie karze mi mieć
      pretensji, gdy nie bedzie to 2 metry od danego urzędu.
      pozdrawiam
    • Gość: max Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania IP: *.chello.pl 03.04.07, 08:04
      tam pracują jakieś nierozumne bydlaki, ja ten mandat zapłaciłem, ale najpierw pani parkingowa (widziałem to przez szybę) wyskoczyła z ukrycia kiedy na pl. Grunwaldzkim poszedłem odebrać list, i kiedy to zobaczyłem poprosiłem ją o anulowanie, ta powiedziała że już nic nie może zrobić, a upolowała w ten sposób wielu ludzi, (parking przed pocztą na pl. Grunwaldzkim), mineło trzy minuty od godz. wypisanej na blankiecie a moim zameldowaniem się w biurze SPP a tam sukinsyn powiedział mi że wystarczy zgodnie z kodeksem nawet 5 sekund stania, napisałem skargę i odpowiedział mi jeszcze ważniejszy sukinsyn, że nie daje mi wiary, mam w dupie takie prawo!
    • Gość: wściekły Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania IP: 80.48.132.* 03.04.07, 08:29
      A gdzie miasto przepie..ło te pieniądze ze strefy parkowania. Gdzie nowe
      parkingi, gdzie naprawione drogi.
      • Gość: as Re:Strefa powinna być mniejsza . IP: 62.233.145.* 03.04.07, 08:48
        stosunek przychody do kosztów funkcjonowania jest porażający a jeszcze
        egzekukcja na niskim poziomie czy miasto nie dopłaca do o tego "interesu"
        • Gość: pieszy to strefa zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:07
          a co na to nasi radni, to przedstawiciele mieszkanców czy siebie (zdanie pani
          kopackiej juz znam)?
    • jacm1 Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania 03.04.07, 09:04
      No właśnie,czy ktoś może wiarygodnie odpowiedzeć na :
      1.JAKI jest zysk(strata?) SPP
      2.Jeśli jest zysk to na co są przeznaczone pieniądze?
      Gdzie to mozna ewentualnie znależć?
      • Gość: mirek Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:14
        a kto mi odpowie na pytanie: czy wystawiane kwity są mandatami czy może
        opłatami za korzystanie z parkingu?
        Różnica jest duża.
        • Gość: pieszy Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:16
          te kwity to zawiadamienie, na dobrą sprawę może ich nie być
          • Gość: mieszkaniec Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:32
            nowy dyrektor chce się wykazać:

Miejski Zakład Obsługi Gospodarczej
            Adres jednostki: ul. Czesława 9, 71-504 Szczecin
            Telefony: 091 42 33 398
            E-mail: tiol-szn@go2.pl
            Nazwisko dyrektora jednostki: Lachowicz
            Imię dyrektora jednostki: Tomasz
          • Gość: nemesis Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: 213.25.91.* 03.04.07, 09:55
            Witam
            prosze o odpowiedz na pytanie:

JAK MOŻNA EGZEKWOWAĆ NALEŻNOŚCI JEŚLI NIE BYŁO BILETU ZA WYCIERACZKĄ ?
            - przecież każdy może go wyciągnąć
            - przecież złośliwy sąsiad pracujący w SPP może mi go włożyc

dlaczego ten argument ma nie działać ???
            pozdrawiam
            • Gość: pieszy Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:04
              dlatego, że każdy zatrudniony w spp jest lepszy, ucziwszy od każdego kierowcy,
              właściciela samochodu, CHYBA, ŻE JEST TO WŁAŚCICIEL ZAGRANICZNY - TEGO RĘKA
              SPRAWIEDLIWOŚCI SPP olewa (i prawo też)
            • Gość: zrelaksowany Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.tpnet.pl 03.04.07, 10:09
              Absolutnie masz racje, taki jest wlasciwy stan rzeczy. Oznacza to tyle ze tytuly
              wykonawcze wystawiane przez miasto sa bezprawne. Diwnym trafem nikt ciagajacy
              sie po sadach nie poszedl jeszcze tym podstawowym dla poszanowania prawa tropem.
              To powiedziewszy trzeba stwierdzic, ze zasadnicze znaczenie dla dalszego rozwoju
              sytuacji jest czy znajdzie sie organ, ktory na podstawie takiego prawnie
              wadliwego tytulu wykonawczego dokona egzekucji. Do tej pory dyro Izby Skarbowej
              w Szczecinie, niejaki Gawron slawny rowniez w inny sposob, twardo stal na
              stanowisku, ze on na podstawie takich kwitow windykowal nie bedzie. Jak sie
              zachowa jego nastepca trudno powiedziec. W razie gdyby podjal sie egzekucji jego
              ofiara musi odwolac sie do sadu. Predzej czy pozniej ktos taki sie oczywiscie
              znajdzie i zrobi porzadek z tym ratuszowym folwarkiem niekompetentnych urzedasow.
    • Gość: ktoś Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:12
      to zwyczajne chamstow i złodziejstwo! Masz samochód to musisz płacić! Te
      bydlaki nic nie robią tylko czychaja jak zedrzeć kasę z innych ! Niedługo
      bedziemy płacić za powietrze bo jakieś dupki chcą żyć za czyjeś pieniądze!
      Najlepiej jakbysmy wszyscy przestali jeżdzić samochodami, ale zaraz wymyślą
      inny podatek np. za buty. bo się chodniki sierają! Kmiotki nic nie zbudowali a
      chca korzystać! To granda po prostu i tyle! A kolesie od karteczek tylko patrża
      żeby kogoś przydybac jakąs taką dziwną satyfakcje mają. Darmozjady!Jak chcesz
      kupic bilet to ich nie ma, ale tylko odejź a już masz swistek za wycieraczka!
      Proponuję zawiązać jakiś związek pokrzywdzonych , zrzucić się na dobrego papuge
      i wytoczyć im jakiś procesik tak od wszystkich poszkodowanych! NO I PAMIĘTAJMY
      O NICH WSZYSTKICH PRZY WYBORACH! JAK ZNÓW BĘDA CHCIELI ZA NASZĄ KASKĘ WYGODNIE
      ŻYĆ!
      • Gość: koks Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:20
        My wybraliśmy radnych a oni uchwalili nam przepisy... Może po prostu trzeba
        wybierać innych ?? A może ktoś z was zajmie ich miejsce ??
        • Gość: pytam hmm scigaja wlasciciela czy tego co jezdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:22
          jak to jest? wie ktos? a jak samochod zarejestrowany w gdansku?
        • Gość: :-) Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:30
          Zdarzyło mi się kiedyś otrzymać mandat, czy jak to nazwać, bo poszłam szukać pana z biletami. Też pewnie wyskoczył z ukrycia...
          Od tamtej pory kupuję roczny abonament. Ale to też za mało. Zimą miałam karteczkę za wycieraczką...i ważny abonament. Normalnie zgłupiałam. Owszem, padał śnieg, ale to nie moja wina, że się komuś nie chciało, odgarnąć z szyby i sprawwdzić. Zadzwoniłam tam, kazali mi wyrzucić do kosza, bo przecież mają tę roczną opłatę w komputerze.
    • Gość: Talbot Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania IP: *.chello.pl 03.04.07, 10:25
      Zaparkowalem w strefie,i postanowiłem znaleźć inkasenta.Obszedłem cały
      teren,i...żywego, ani martwego nie spotkałem.
      Wszedłem do banku, na dosłownie pięć minut.
      Po wyjściu znalazłem za wycieraczką mandat.Inkasenta znowu nie było nigdzie.
      Kiedyś spacerowałem po ulicy objętej strefą płatnego parkowania.Podjechał
      kierowca i zaparkował swoje auto.Podobnie jak ja,zaczął poszukiwać inkasenta.
      Postanowiłem poczekać,aby zobaczyć skąd pojawi się inkasent.
      Gdy kierowca zrezygnował z poszukiwań i oddalił się od samochodu,to z
      pobliskiego zakładu fryzjerskiego wyszedł pan,który wypisał mandat,wkładając go
      za wycieraczkę auta delikwenta i szybko wrócił na punkt obserwacyjny do zakładu
      fryzjerskiego.
      Obserwację prowadziłem przez kilkanaście minut.W tym czasie inkasent postąpił
      podobnie z trzema kierowcami.
      Uważam,że takie praktyki inkasentów są nagminne.
      Przypuszczam,że za wystawiony mandat,mają ci ludzie większą prowizję,niż za
      sprzedany bilet.
      • Gość: Fuzzy Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.globalconnect.pl 03.04.07, 10:46
        Tylko kamera i nagrać... Potem w TV pokazać.
    • Gość: trawnik Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania IP: *.inet.pl 03.04.07, 10:51
      Póki co, na szczęście, wygrywam z tym bezprawiem. Boją się tknąć merytorycznie
      spraw, jadą po formalnych kwestiach.
      • Gość: sal Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: 217.153.5.* 03.04.07, 11:31
        dzisiaj rano byłem świadkiem zajściaq na wojska polskiego:
        pan podjechał samochodem dostawczym pod kamienice nr 29 (tam gdzie jest kruk).
        Włączył swiatła awaryjne, pozostawil samochod na ulicy, wyjal perzesylke - mala
        paczuszka i pobiegl do sklepu. cala operacja trwala moze minute. kiedy wrocil
        to kobitk az spp juz konczyla wypisywac kartke.
        jedno pytanie czy droga(ulica) tez jest w strefie pp???
        • Gość: trawnik Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.inet.pl 03.04.07, 12:01
          Droga jest pojęciem sprecyzowanym w ustawie o drogach publicznych: droga -
          budowla wraz z drogowymi obiektami inżynierskimi, urządzeniami oraz
          instalacjami, stanowiącą całość techniczno-użytkową, przeznaczona do prowadzenia
          ruchu drogowego, zlokalizowaną w pasie drogowym (pas drogowy - wydzielony
          liniami granicznymi grunt wraz z przestrzenią nad i pod jego powierzchnią, w
          którym są zlokalizowane droga oraz obiekty budowlane i urządzenia techniczne
          związane z prowadzeniem, zabezpieczeniem i obsługą ruchu, a także urządzenia
          związane z potrzebami zarządzania drogą). Jest ona objęta SPP.
          • Gość: quasimodo Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.wzieu.net 04.04.07, 14:04
            Jakby sie zastonowic to zgodnie z tym przepisem SPPowiec powinien stanac na przejsciu dla pieszych i kasowac wszystkich ktorzy staneli na swiatlach. Przecierz to strefa ograniczonego POSTOJU a nie PARKOWANIA
        • Gość: zenek SPP IP: *.chello.pl 03.04.07, 12:31
          To prawda, te qrvy nawet za zatrzymanie się kasują, trzeba z tym skończyć!
    • krokus5 Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkowania 03.04.07, 11:46
      Sprawa jest ewidentna.Miasto nie ma prawa ściągać mandatów nałożonych przed 30
      listopada 2004 roku.Pan Biełowiec ma rację i wygra z niekompetencją
      urzędniczą.Dopiero przepisy wykonawcze po tej dacie predestynują miasto do
      ściągania legalnie opłat za parkowanie i to pod wieloma warunkami które nie są
      spełnione a co podkreślali inni.
      • Gość: tlumacz to powinna sie zaskarzyc , bo nadal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:50
        pod niczym sie nie podpisuje , nie ma dowodow zadnych ,
        pozatym scigaja wlasciciela auta , anie jezdzacego..
        a jak ktos wyjechal za granice?
        co z osobami ktore auto maja zarejestrowane w innym miescie?
        • grogreg Nie jest tak z nami zle. 03.04.07, 15:27
          To "kombinowenie" jak to nie zaplacic paru zlotych, nie jest nasza narodowa cecha.
          To samo robia Brytyjczycy, Amerykanie.
          Jest jednak jeden szczegol. Tylko Polacy gdy sie ich zlapie za reke, krzycza: To
          nie moja reka!.

• Gość: max SPP IP: *.chello.pl 03.04.07, 20:02
            Człowieku ja się na 2-minuty zatrzymałem!!! a ta menda się schowała za rogiem, rozumiesz, nawet policjant by mandatu nie wlepił, tam gdzie jest tylko zakaz postoju! A ich zwierzchnicy to wyjątkowe qrvy.
            • Gość: Gooha A jesli ktoś nie parkował a dostał wezwanie? IP: 83.168.96.* 03.04.07, 20:21
              A jeśli ktoś NIE PARKOWAŁ w strefie a dostał nakaz zapłaty?
              Jest jakas szansa aby się bronić czy słowo ciecia z spp święte?
              Mam udowadniać że nie jestem wielbłądem?
    • golero Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow 03.04.07, 20:24
      I ch...j z nimi. Pełne menelstwo w morde!!! Charujemy na tą bandę darmozjadów a
      SPP.Niech ktoś wysadzi to całe kure...two w powietrz.Dziadostwo osr...ne!!!!
      • Gość: pieszy Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:08
        kwit jest święty i wszystkie sądy tylko to potwierdzają, prawda tu ma g. do
        rzeczy
        • jam-agru Re: Miasto ściga dłużników Strefy Płatnego Parkow 04.04.07, 20:35
          Czytałam wyrok sądu, bodaj w Białymstoku. Uznano, że brak kwitu za wycieraczką
          nie jest argumentem, bo kierowca powinien wiedzieć, że w strefie się płaci
          (trochę jak z jazdą po mieście - trzeba wiedzieć, że obowiązuje 50-tka, chociaż
          nie ma znaków drogowych).
          Do mnie się przyczepili, że bilet wielokrotnie używany, przy czym pierwsze
          pismo dostałam dobre dwa lata po postoju i oczywiście niczego im nie udowodnię.
          Odpisali w stylu: "pracownik ma zawsze rację".
          • Gość: tomy w Gdyni nie ma tego haraczowania IP: 213.155.165.* 04.04.07, 21:30
            w Gdyni nie ma takiej złodziejskiej opłaty- to sa mafijne działania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka