Gość: Leszek IP: *.viknet.pl 06.04.07, 21:16 Narodziła się nowa świecka tradycja ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czyli.kon.karne Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 07.04.07, 00:14 nowa świecka tradycja ...z (tfu!) Poznania :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-100 Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 10:22 kury najczesciej znosza jajka w gniazdach a zczego te gniazda maja byc jak nie z siana?? to daje do myslewnia ze na takim sianku mozna postawic sobie plastikowego kurczaka lub zrobic z niego stroik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuć Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 10:47 A z młodą żoną to i więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p to sianko podejarzane IP: *.chello.pl 08.04.07, 08:31 wyglada jak "produkt" z niszczarki do dokumentow. p Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: to sianko podejarzane 08.04.07, 13:24 Gość portalu: p napisał(a): > wyglada jak "produkt" z niszczarki do dokumentow. > > p > ............................ z szafy jakiegoś lesiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yolka Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.szczecin.mm.pl 07.04.07, 20:34 w koszyczku jest baranek, a baranki (nie wiem gdzie mieszkają baranki... w stodole jest sianko, w chlewiku świnki, a baranki gdzie?)ale na pewno baranki robią kupki na sianko :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Baranki sa wszedzie... 07.04.07, 20:35 Gość portalu: yolka napisał(a): > w koszyczku jest baranek, a baranki (nie wiem gdzie mieszkają baranki... w > stodole jest sianko, w chlewiku świnki, a baranki gdzie?)ale na pewno baranki > robią kupki na sianko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Re: Baranki sa wszedzie... IP: *.chello.pl 08.04.07, 18:10 piekna rzezba.. szkoda, ze tysiace takich splonelo. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Baranki sa wszedzie... 08.04.07, 21:25 Aktualnie obowiazujacy styl w rzezbie to pokora, biernosc zwana zaduma, i nihilizm wobec obywatelskich obowiazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Tradycja IP: *.chello.pl 07.04.07, 11:07 A qrva kolorowe baloniki i piszczałki na Wszystkich Świętych wam nie przeszkadzają? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Zajace wielkanocne 07.04.07, 13:42 Pewno niedlugo pojawia sie w marketach. przebrane na czerwono, z dlugimi bialymi brodami. Beda wolac "Ho, Ho, Ho!!!" i zachecac do kupowania prezentow milusinskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość, czylia ja Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 20:41 Działania marketów, które chcą zarobić na klientach są śmieszne(0,99 zł!!!- "wielki chwyt marketingowy"). Z jednej strony takie działania wydają się nieszkodliwe. Z drugiej jednak psują atmosferę świąt. Osobiście czuje się upokorzony jako klient, gdyż w tak prostacki sposób próbuje mi się "wcisnąć" towar, który w żaden sposób nie jest mi potrzebny Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 07.04.07, 20:44 masz racje. Bardziej racjonalnym byloby zalaczenie do zakupow opakowania prezerwatyw po 0,99 pln, z okazji Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
fe77 Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 07.04.07, 20:58 Przecież to sianko jest dla zajączka:) Jak sie nim poczestuje przyniesie nam w zamian jajka Faberge... Po zjedzeniu zwyklego siana zając podrzuca kacze jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam-agru Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:51 A mnie się podoba. Będzie jak znalazł, żeby chochoły porobić, bo znowu zimno, a moje róże nijak nie chcą prognoz słuchać i ruszyły jak szalone. Odpowiedz Link Zgłoś
czyli.kon.karne Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 12:02 spora część forum byłaby zachwycona, gdyby w odpowiednim czasie Twoi rodzice takie opakowanie otrzymali i skorzystali z jego zawartości... bo teraz to tylko eutanazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 09:37 Człowieku,nie musisz kupować wszystkiego co jest w promocji, a robieniem wody z mózgu przez dwa tysiące lat nie jesteś upokorzony????? Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 13:57 Uu-u-uu!!! Ale pojechałaś, Babajaga! Nie boisz się, że spłoniesz na stosie? Uważaj, Inkwizycja wiecznie żywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gooha dla baranka ;) IP: 83.168.96.* 07.04.07, 21:57 Ja tam myślę że to sianko dla wielkanocnego baranka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Lidl-alleluja i przodu jak mawia ojciec dyrektor IP: 213.155.191.* 07.04.07, 22:01 a niby dlaczego nie co nie jest zabronione jest dozwolone - niech sprzedaja te sianka i tak lidl jest tani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Idiotyczny tekst. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 22:48 Gazeta od kilku ładnych lat do wielkanocnego wydania dodaje identyczne, zafoliowane sianko. Może, idioci, napiszecie też o sobie? Poza wszystkim - sianko podkłada się pod świąteczny obrus. Żeby to forumowicze musieli Was polskich tradycji uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Idiotyczny tekst. IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.04.07, 23:03 Cos Ci sie pomylilo. Sianko daje sie pod swiateczny obrus w Wigilię Bożego Narodzenia. W Wielkanoc byla tradycja sadzenia rzerzuchy jesli juz o trawie mowimy:))) Jednym slowem w Lidlu pomylili swieta. Ale biznes to bisnes Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 07.04.07, 22:50 A ja sobie kupiłem paczkę wielkanocnych gwoździ i zgrabny młoteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLONDYNKA Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.aster.pl 07.04.07, 23:22 Czy mnie oczy nie mylą to jest papier z niszczarki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 00:41 wwww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.phil.east.verizon.net 08.04.07, 03:33 I swietnie, dopoki ktos to kupi-nowa swiecka tradycja, niech zyje Mis! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz To nie tradycja,... 08.04.07, 08:34 to napychanie kieszeni sprzedawcom.Na Wielkanoc wyłącznie baranek,żadnego sianka,żadnych wielkanocnych zajączków i prezentów.Niedługo opłatek będziemy zajadać z kebabem ,w przydrożnych knajpkach.Nie dajmy się zwariować.Polskie tradycje dla nas Polaków,Amerykańskie dla Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 09:17 wielkanocne choinki też już są! takei obwieszone pisankami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enrique Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.chello.pl 08.04.07, 09:38 Proponuję następną "świecką tradycję": PISANKI NA CHOINCE oprócz bombek! . Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 13:25 Gość portalu: Enrique napisał(a): > Proponuję następną "świecką tradycję": PISANKI NA CHOINCE oprócz bombek! . .............................. takie od kilku lat widuję na choince w ogródku domku z sąsiedztwa Odpowiedz Link Zgłoś
panczoostas Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 10:22 Choinka = Prezenty ! ja chce choinki wielkanocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz112 Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 10:53 Ciekawym pytaniem jest to czy na tym zarabiają. Odpowiedź na takie pytanie daje świadectwo o nas samych, bo podobno jesteśmy ostoją tradycji itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radiola Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.szczecin.mm.pl 08.04.07, 11:10 Proponuję wycofanie sianka ze sprzedaży, a w to miejsce niech Lidl zacznie sprzedawać "wielkanocną wodę". Bedzie po chrzesćjańsku i zgodnie z tradycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 13:37 W zeszłym roku autentycznie w którymś z hyperkarketów widziałem "Schab wieprzowy po żydowsku" Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa to tak jak tzw. święty Mikołaj: 08.04.07, 14:07 jego ojcem był Marketing, matką była Promocja, a urodził się w hipermarkecie :) Na wielkanocnej choince obok bombek zawisły pisanki, zajączek i bony do markietu. Tradycyjnie przy wielkanocnym stole odśpiewaliśmy parę kolęd, wypiliśmy poświęconą wódkę i poza tym wszystko było jak zwykle. No, nie wszystko: nie dało się iść na mszę do hipermarketu, nie wiadomo dlaczego wszystkie były pozamykane. Strajk jakiś czy co? Mikołajowe ranifery zapaskudziły wejście czy zajączki ukwieciły swoimi bobkami stoiska? Może zaraz po pasterce otworzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka_jedna Polacy IP: *.chello.pl 08.04.07, 15:04 Polacy (niektórzy) tak mało wiedzą: Węgrzy, Ślązacy, Wielkopolanie, zdaje się, że Warmiacy etc. też mają wielkanocnego zajączka, którego "szuka" się (to dzieci) w sianku, aby znaleźć tam prezencik dla siebie... To się wywodzi z tradycji protestanckiej... eh wy... i proszę mi nie mówić, że "typowy polski żurek z kiełbasą" - bo ja żurku na Wielkanoc nie jem... Wreszcie zrozumcie, że nie ma JEDNEJ POLSKIEJ (I TO TYPOWO POLSKIEJ) TRADYCJI!!! REGIONALNE Są!!! Oj, ale się zaraz będzie działo!!! Już to widzę!!! Prawdziwi się odezwą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Polacy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 08.04.07, 15:19 Szczesliwy to dzien musial byc dla pani Moniki....Taki temat wyczaic...Koledzy z redakcji musza gryzc palce z zazdrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robas Tylko czy ,,ciemny polski lud to kupi"??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:18 przecież sianko wielkanocne może słuzyc do zrobienia gniazdka na prezenty dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 18:21 pol grama takiej trawy podobnej calkiem, moze posluzyc tez rodzicom.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schweic Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 18:23 Może jednak to słoma ? O rzeczowy błąd łatwo, szczególnie wśród rzeczników, a pewne jest jedno, że słomy mają w nadmiarze bo bez przerwy wyłazi im z butów. I tak chyba to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlojtek Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.compower.pl 12.04.07, 14:17 Lidl to po.. firma Odpowiedz Link Zgłoś