Dodaj do ulubionych

Lidl sprzedaje wielkanocne sianko

IP: *.viknet.pl 06.04.07, 21:16
Narodziła się nowa świecka tradycja ;)
Obserwuj wątek
    • czyli.kon.karne Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 07.04.07, 00:14
      nowa świecka tradycja ...z (tfu!) Poznania :D
      • Gość: K-100 Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 10:22
        kury najczesciej znosza jajka w gniazdach a zczego te gniazda maja byc jak nie z
        siana?? to daje do myslewnia ze na takim sianku mozna postawic sobie
        plastikowego kurczaka lub zrobic z niego stroik
        • Gość: chuć Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 10:47
          A z młodą żoną to i więcej...
          • Gość: p to sianko podejarzane IP: *.chello.pl 08.04.07, 08:31
            wyglada jak "produkt" z niszczarki do dokumentow.

p

• beatrix13 Re: to sianko podejarzane 08.04.07, 13:24
              Gość portalu: p napisał(a):

> wyglada jak "produkt" z niszczarki do dokumentow.
              >
              > p
              > ............................
              z szafy jakiegoś lesiaka
        • Gość: yolka Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.szczecin.mm.pl 07.04.07, 20:34
          w koszyczku jest baranek, a baranki (nie wiem gdzie mieszkają baranki... w
          stodole jest sianko, w chlewiku świnki, a baranki gdzie?)ale na pewno baranki
          robią kupki na sianko :)
          • swarozyc Baranki sa wszedzie... 07.04.07, 20:35
            Gość portalu: yolka napisał(a):

> w koszyczku jest baranek, a baranki (nie wiem gdzie mieszkają baranki... w
            > stodole jest sianko, w chlewiku świnki, a baranki gdzie?)ale na pewno baranki
            > robią kupki na sianko :)
            • Gość: arm Re: Baranki sa wszedzie... IP: *.chello.pl 08.04.07, 18:10
              piekna rzezba.. szkoda, ze tysiace takich splonelo.
              • swantevit Re: Baranki sa wszedzie... 08.04.07, 21:25
                Aktualnie obowiazujacy styl w rzezbie to pokora, biernosc zwana zaduma, i
                nihilizm wobec obywatelskich obowiazkow.
    • Gość: max Tradycja IP: *.chello.pl 07.04.07, 11:07
      A qrva kolorowe baloniki i piszczałki na Wszystkich Świętych wam nie przeszkadzają?
      • rodzic74 do dekoracji 07.04.07, 11:43
        pani redaktor płyciutka
    • krzysztofsf Zajace wielkanocne 07.04.07, 13:42
      Pewno niedlugo pojawia sie w marketach.

przebrane na czerwono, z dlugimi bialymi brodami. Beda wolac "Ho, Ho, Ho!!!" i zachecac do kupowania prezentow milusinskim.
    • Gość: Gość, czylia ja Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 20:41
      Działania marketów, które chcą zarobić na klientach są śmieszne(0,99 zł!!!-
      "wielki chwyt marketingowy"). Z jednej strony takie działania wydają się
      nieszkodliwe. Z drugiej jednak psują atmosferę świąt. Osobiście czuje się
      upokorzony jako klient, gdyż w tak prostacki sposób próbuje mi się "wcisnąć"
      towar, który w żaden sposób nie jest mi potrzebny
      Żenada
      • swarozyc Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 07.04.07, 20:44
        masz racje. Bardziej racjonalnym byloby zalaczenie do zakupow opakowania
        prezerwatyw po 0,99 pln, z okazji Swiat.
        • fe77 Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 07.04.07, 20:58
          Przecież to sianko jest dla zajączka:)

Jak sie nim poczestuje przyniesie nam w zamian jajka Faberge...

Po zjedzeniu zwyklego siana zając podrzuca kacze jajka.

• Gość: jam-agru Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:51
            A mnie się podoba. Będzie jak znalazł, żeby chochoły porobić, bo znowu zimno, a
            moje róże nijak nie chcą prognoz słuchać i ruszyły jak szalone.
        • czyli.kon.karne Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 12:02
          spora część forum byłaby zachwycona, gdyby w odpowiednim czasie Twoi rodzice
          takie opakowanie otrzymali i skorzystali z jego zawartości... bo teraz to tylko
          eutanazja
      • Gość: babajaga Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 09:37
        Człowieku,nie musisz kupować wszystkiego co jest w promocji, a robieniem wody
        z mózgu przez dwa tysiące lat nie jesteś upokorzony?????
        • nedfan Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 13:57
          Uu-u-uu!!! Ale pojechałaś, Babajaga!
          Nie boisz się, że spłoniesz na stosie?
          Uważaj, Inkwizycja wiecznie żywa :)
    • Gość: Gooha dla baranka ;) IP: 83.168.96.* 07.04.07, 21:57
      Ja tam myślę że to sianko dla wielkanocnego baranka ;)
    • Gość: yoyo Lidl-alleluja i przodu jak mawia ojciec dyrektor IP: 213.155.191.* 07.04.07, 22:01
      a niby dlaczego nie co nie jest zabronione jest dozwolone - niech sprzedaja te
      sianka i tak lidl jest tani
    • Gość: zdegustowany Idiotyczny tekst. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 22:48
      Gazeta od kilku ładnych lat do wielkanocnego wydania dodaje identyczne, zafoliowane sianko. Może,
      idioci, napiszecie też o sobie?

Poza wszystkim - sianko podkłada się pod świąteczny obrus. Żeby to forumowicze musieli Was polskich
      tradycji uczyć...
      • Gość: yogi Re: Idiotyczny tekst. IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.04.07, 23:03
        Cos Ci sie pomylilo. Sianko daje sie pod swiateczny obrus w Wigilię Bożego
        Narodzenia. W Wielkanoc byla tradycja sadzenia rzerzuchy jesli juz o trawie
        mowimy:)))
        Jednym slowem w Lidlu pomylili swieta. Ale biznes to bisnes
    • jaceq Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 07.04.07, 22:50
      A ja sobie kupiłem paczkę wielkanocnych gwoździ i zgrabny młoteczek.
    • Gość: BLONDYNKA Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.aster.pl 07.04.07, 23:22
      Czy mnie oczy nie mylą to jest papier z niszczarki?
    • Gość: www Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 00:41
      wwww
    • Gość: zibi Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.phil.east.verizon.net 08.04.07, 03:33
      I swietnie, dopoki ktos to kupi-nowa swiecka tradycja, niech zyje Mis!
    • wlodeusz To nie tradycja,... 08.04.07, 08:34
      to napychanie kieszeni sprzedawcom.Na Wielkanoc wyłącznie baranek,żadnego
      sianka,żadnych wielkanocnych zajączków i prezentów.Niedługo opłatek będziemy
      zajadać z kebabem ,w przydrożnych knajpkach.Nie dajmy się zwariować.Polskie
      tradycje dla nas Polaków,Amerykańskie dla Amerykanów.
    • Gość: ja Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 09:17
      wielkanocne choinki też już są! takei obwieszone pisankami
    • Gość: Enrique Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.chello.pl 08.04.07, 09:38
      Proponuję następną "świecką tradycję": PISANKI NA CHOINCE oprócz bombek! .
      • beatrix13 Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 13:25
        Gość portalu: Enrique napisał(a):

> Proponuję następną "świecką tradycję": PISANKI NA CHOINCE oprócz bombek! .

..............................
        takie od kilku lat widuję na choince w ogródku domku z sąsiedztwa
    • panczoostas Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 10:22
      Choinka = Prezenty !
      ja chce choinki wielkanocnej.
    • xyz112 Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 10:53
      Ciekawym pytaniem jest to czy na tym zarabiają. Odpowiedź na takie pytanie daje
      świadectwo o nas samych, bo podobno jesteśmy ostoją tradycji itp itd.
      • Gość: Radiola Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.szczecin.mm.pl 08.04.07, 11:10
        Proponuję wycofanie sianka ze sprzedaży, a w to miejsce niech Lidl zacznie
        sprzedawać "wielkanocną wodę". Bedzie po chrzesćjańsku i zgodnie z tradycją.
    • Gość: . Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 13:37
      W zeszłym roku autentycznie w którymś z hyperkarketów widziałem "Schab
      wieprzowy po żydowsku"
    • kwakwarakwa to tak jak tzw. święty Mikołaj: 08.04.07, 14:07
      jego ojcem był Marketing, matką była Promocja, a urodził się w hipermarkecie :)

Na wielkanocnej choince obok bombek zawisły pisanki, zajączek i bony do
      markietu. Tradycyjnie przy wielkanocnym stole odśpiewaliśmy parę kolęd,
      wypiliśmy poświęconą wódkę i poza tym wszystko było jak zwykle. No, nie
      wszystko: nie dało się iść na mszę do hipermarketu, nie wiadomo dlaczego
      wszystkie były pozamykane. Strajk jakiś czy co? Mikołajowe ranifery zapaskudziły
      wejście czy zajączki ukwieciły swoimi bobkami stoiska? Może zaraz po pasterce
      otworzą?
    • Gość: krakowianka_jedna Polacy IP: *.chello.pl 08.04.07, 15:04
      Polacy (niektórzy) tak mało wiedzą: Węgrzy, Ślązacy, Wielkopolanie, zdaje się,
      że Warmiacy etc. też mają wielkanocnego zajączka, którego "szuka" się (to
      dzieci) w sianku, aby znaleźć tam prezencik dla siebie... To się wywodzi z
      tradycji protestanckiej... eh wy... i proszę mi nie mówić, że "typowy polski
      żurek z kiełbasą" - bo ja żurku na Wielkanoc nie jem... Wreszcie zrozumcie, że
      nie ma JEDNEJ POLSKIEJ (I TO TYPOWO POLSKIEJ) TRADYCJI!!! REGIONALNE Są!!!
      Oj, ale się zaraz będzie działo!!! Już to widzę!!! Prawdziwi się odezwą :))))
      • Gość: labatt Re: Polacy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 08.04.07, 15:19
        Szczesliwy to dzien musial byc dla pani Moniki....Taki temat wyczaic...Koledzy
        z redakcji musza gryzc palce z zazdrosci.
    • Gość: Robas Tylko czy ,,ciemny polski lud to kupi"??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:14
    • Gość: wiki Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:18
      przecież sianko wielkanocne może słuzyc do zrobienia gniazdka na prezenty dla dzieci
      • armagon Re: Lidl sprzedaje wielkanocne sianko 08.04.07, 18:21
        pol grama takiej trawy podobnej calkiem, moze posluzyc tez rodzicom..
    • Gość: schweic Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 18:23
      Może jednak to słoma ? O rzeczowy błąd łatwo, szczególnie wśród rzeczników, a
      pewne jest jedno, że słomy mają w nadmiarze bo bez przerwy wyłazi im z butów. I
      tak chyba to jest.
    • Gość: wlojtek Lidl sprzedaje wielkanocne sianko IP: *.compower.pl 12.04.07, 14:17
      Lidl to po.. firma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka