Dodaj do ulubionych

Krokodyl przed sądem

20.04.07, 22:03
Wrażenie robi bestia... nie wyglądała jakby się męczyła... ale argumenty
biegłej trafiają do mnie.

.........................................
CSN wycieraczki z klasą
wycieraczki i maty sklep internetowy
Obserwuj wątek
    • Gość: gryfita Krokodyl przed sądem IP: *.szczecin.mm.pl 20.04.07, 22:35
      I po co kusić los? Żeby zwabić więcej gości do restauracji? Widziałem tego
      krokodylka gdy był jeszcze mały i widok wcale mnie nie zachwycił. Teraz gdy
      wyrosła 2 metrowa bestia nie sądzę aby był to przyjemny widok w restauracji
      podczas spożywania posiłku. To jednak gad, proszę nie ryzykować gośćmi
      restauracji, którzy mogą być dla niego niezłą zakąską!!
      • maciej.popielarz głupia doktórka? 21.04.07, 10:30
        >Zoo to nie schronisko i z tego, co wiem, w tej chwili żaden ogród zoologiczny
        nie > ma miejsca na te gady - przyznaje dr Pabian.

Czyli co z nimi zrobić w ramach poprawy warunków?

O co walczy więc doktor Pabian?

- Odpowiedź była na początku artykułu a dał ja pracownik ZOO - o utylizację
        tych zwierząt. :P
        • Gość: Greggy Re: głupia doktórka? IP: *.ds.ae.katowice.pl 22.04.07, 12:47
          No bo krokodyl, jak każdy Polak, woli flaki od fileta z kurczaka
    • Gość: Andrzej Wawa A bandyci mają się dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:08
      Mniej więcej 6 lat temu raz na tydzień tankowałem w Autoporcie w Renicach, i
      choć serce gnało do Ukochanej w Szczecinie to czasami żołądek dopominał się
      swego, zwłaszcza, że od Warszawy bywał puściutki:))
      Oprócz extra żarełka, był On - krokodyl. Atrakcja. Obserwowałem go również
      przez następnych parę lat jak już z Żonką pomykaliśmy z Wawki do Szczecina do
      Jej Rodzinki. I jakoś nie wyglądał na zamożonego, niezadowolonego ze swego losu
      i chętnego na współbiesiadników gada.
      Wydaje mi się, że najgorsza zaraza XX i XXI wieku czyli zieloni ekoteroryści
      potrafią każdemu napsuć zdrowia. Proponuję tedy Wielce Szanownemu Panu Janowi
      dać TOnZ-owi parę złociszy na działalność statutową (czytaj poprawienie statusu
      materialnego pani prezes), również pare złociszy pani doktór pyrusce na
      przykład na dwumiesięczny wyjazd w tropiki aby mogła napatrzyć się na żyjące w
      naturze krokodyle (tu bym nie żałował, może któryś ją zeżre:))).
      Prokuraturze zaś całkiem poważnie ŻYCZĘ aby za pieniądze podatników wzięła się
      do niszczenia, jak to określił klasyk, złodziejstwa i bandytstwa. Bo szanowna
      myśliborska prokuraturo, jak się za to nie weźmiesz, to zgłoszę do warszawskiej
      prokuratury popełnienie przestępstwa zaniechania oraz zajmowanie się pierdułami
      służącymi zapełnianiu bzdurnych statystyk i wypełnianiu czasu pracy. Howk
      • Gość: john S Re: A bandyci mają się dobrze IP: *.hsd1.ma.comcast.net 21.04.07, 01:07
        Andrzej Wawa jednak sa w polsce ludzie ktorzy widza co jest rzeczywistoc a
        zyczenie
      • Gość: S losy "ukopanej" IP: 213.155.165.* 21.04.07, 03:30
        Jeszcze zatesknisz do krokodyla, gdy zrozumiesz i zechcesz sie w koncu pozbyc
        scierwa "ukochanej" zonki.
        • Gość: Andrzej Wawa Re: losy "ukopanej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:16
          Wiesz, rozumiem, ze myślenie czasem boli. Rozumiem, ze ludzie mają różne
          charaktery i nie zawsze jest sielanka. Proszę cię tylko o jedno, nie przyrównuj
          swojego DZIWOŻONA do mojej małżonki, może i będziesz potrzebował pomocy
          krokodyla z Renic, ja na pewno nie:)). I mówię to z pozycji nie młodego i
          pierwszy raz żonkosia, a prawie 50 letniego faceta.
          • Gość: do frajera z Wawy Re: losy "ukopanej" IP: 213.155.165.* 23.04.07, 12:46
            Gość portalu: Andrzej Wawa napisał(a):

"rozumiem, ze myślenie czasem boli" - jak się domyślam, wiesz o tym z opowiadań,
            bo raczej nie z autopsji?

"Proszę cię tylko o jedno, nie przyrównuj swojego DZIWOŻONA do mojej małżonki" -
            he, he... Skoro ona jest stąd, to może i ja coś o niej wiem ;-))

"I mówię to z pozycji nie młodego i pierwszy raz żonkosia, a prawie 50 letniego
            faceta." - znczy, nie dość, żeś głupi i brzydki to jeszcze stary ? Nic więc
            dziwnego, że stolicznyje dupodajki cię nie chciały i musiałeś się na kresy RP
            zapuścić.

Wielka musi być twa sława w stolicy, oj wielka... :D :D
    • Gość: emsi Krokodyl przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:46
      odrobinę realizmu przydałoby się tej pani doktor -może chce się opiekować
      krokodylem we własnym domu :))). Ja jednak nie wyobrażam sobie tego lokalu bez
      krokodyla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • z00ropa Re: Krokodyl przed sądem 21.04.07, 01:02
        bez przesady. Uwielbiam zwierzęta, ale krokodyl z Renic wybitnie na
        maltretowanego nie wygląda. Ma z pewnością lepiej niż niejeden na wolności.
        Niech prokuratury przestaną wreszcie zajmować się głupotami.
    • Gość: gość Krokodyl przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 06:15
      No pewnie, najlepiej zgnoić faceta, doprowadzić go do upadłości, pozbawić
      wszystkiego co ma i zostawić samego z krokodylami. To jest sądownictwo i
      sprawiedliwość wg IV Rzeczypospolitej...
    • Gość: kibic trzymaj sie krokodyl IP: *.chello.pl 21.04.07, 06:39
      jak pani z zoo moze sie wypowiadac ze ma malo miejsca jak jej koledzy z
      wroclawia trzymali niedzwiedzia o masie 50 razy wiekszej w komorce 2x2metry. o
      ile przypominam sobie to wszystkie zwierzeta ktore trzymamy w zoo w tomu w
      terrariach swoim jadlospisem mocno odbiegaja od naturalnego (bo ciezko dac
      krokodylowi np. antylope do zjedzenia). a tak krokodyl sobie siedzi,
      narwyraznioej jest zadowolony bo nie protestuje, ma bogate menu. wiadomo ze do
      konca swoich dni i tak bedzie w zamknieciu to chyba lepiej zeby byl kochany
      przez wszystkich tutaj nie kula u nogi w zoo. a pan z opieki nad zwierzetami
      niech sie zabierze lepij za prace i doprowadzi zeby wszystki pieski i kotki
      mialy takie warunki jak krokodyl, a nie szuka sensacji. przez 8 lat nikomu nie
      przeszkadzalo. juz byl kiedys taki film "duze zwierze" jak koles sobie
      wielblada kupil... teraz jest tak samo.
      • Gość: bolo Niemieckiego Knuta też chcieli.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 08:19
        Niemieckiego Knuta też chcieli zaszlachtować....
    • Gość: Krokodyl Dylek Krokodyl przed sądem IP: *.chello.pl 21.04.07, 08:39
      Z całego serca pozdrawiam kolegę z Renic. On to ma dobrze! Rośnie i rozwija się
      szybciej ode mnie, choć wciąż jestem większy i roślejszy. Z pewnością odżywia
      się w knajpie lepiej ode mnie, mimo że moi też bardzo o mnie dbają, nie można
      powiedzieć. Rozpieszczają mnie, nawet utyłem.
      A gdzie jego braciszek? I jak mają na imię moje kolesie? Bo jakoś to mętnie
      napisane... W innej knajpie, w innej klatce? Renice z pewnością są dumne z
      takiej wizytówki. Proszę jednak nie wystawiać na pokuszenie potencjalnych
      samobójców, bo zjem ich bez żenady. Taka jest moja natura... Tylko co wtedy ze
      mną będzie?
      Dylek, najstarszy i największy prywatny krokodyl z Gdyni-Orłowa
    • Gość: ble Re: Krokodyl przed sądem IP: *.devs.futuro.pl 21.04.07, 09:12
      gosc uratowal te krokodyle od smierci a teraz zieloni terrorysci nazwyaja go
      winnym - jak nie macie to robic to iddzie sie do drzew przywiazywac w rospudzie
    • Gość: mirek Re: Krokodyl przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:20
      > ale argumenty
      > biegłej trafiają do mnie.
      pani biegła niech skieruje do prokuratury sprawy złego traktowania zwierząt w
      placówkach do tego przeznaczonych, od ogrodów zoologicznych zaczynając a na
      schroniskach dla zwierząt kończąc. Dlaczego nie zajmuje się przypadkami
      zagryzienia się psów w schroniskach? Za mało nośny temat, czy też solidarność
      zawodowa.
    • bosman_plama Re: Krokodyl przed sądem 21.04.07, 09:57
      Najzabawniej będzie, jak w imię dobrego samopoczucia krokodyla uśpi się go, żeby
      nie przebywał w niekrokodylich warunkach.
      W artykule nic o tym nie ma, ale zastanawiam się, czy zamiast robić sprawę
      sądową nie wystarczyło pogadać z właścicielem restauracji i przekonać go do
      przebudowy terrarium. No, ale wtedy nie byłoby hałasu, a to przecież ważne.
    • Gość: addy Więc teraz trzeba go będzie uśpić? IP: *.chello.pl 21.04.07, 10:18
      Skoro w Zoo go nie chcą, to trzeba by krokodyla uśpić, tak? Oczywiście wyłącznie
      dla jego dobra, jak zapewne dodadzą "miłośnicy zwierząt" z TOnZ...
      • Gość: miki Re: Więc teraz trzeba go będzie uśpić? IP: *.chello.pl 21.04.07, 11:18
        Niech miłośnicy zwierząt zajmą sie psami w swoich schroniskach, bo
        gdzie schronisko to jest afera finansowo obyczajowa.
        • swantevit Re: Więc teraz trzeba go będzie uśpić? 21.04.07, 11:25
          a jak sie obudzi?
          Buty z ktokodyla sa modne a mieso smakuje jak kurczaka.
          zrobic z niego dewolaja dla calej parafii!
    • Gość: iGrek Gada, gada, gada i gada... pachnie mi to zemstą IP: 80.50.180.* 21.04.07, 12:47
      Fredro by tego nie wymyślił.

Zdaje misie
      www.panoramio.com/photo/826575
    • Gość: Jo Właściel do kryminału!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:11
      Dla mnie ten człowiek który wtłoczył krokodyle
      do małych terrariów,które WCALE nie przypominają
      naturalnych warunków jakie powinien mieć krokodyl-jest tępą sztuką!!!!!!
      Skoro chciał mieć atrakcję to dlaczego odrazu nie wybudował
      prawdziwego terrarium z basenem gdzie ludzie mogliby obserwować jak krokodyl
      pływa np?
      być może nikt by sie go nie czepiał gdyby zrobił warunki odpowiednie a nawet
      lepsze niż w zoo!
      Facet powinien iśc siedzieć na długie lata tak jak to nieszczęsne zwierzę.:(
      zamknąc gnojka,choćby za to ze przyjmując zwierzęta nawet nie zainteresował się
      JAKIE POWINNY MIEĆ WARUNKI -tylko jak rzecz wsadził za szybę w knajpie gdzie
      wali muza,śmierdzi kiepskie żarcie i dym z papierosów.
      Do kryminału z nim!!!!!!!!!!!!

• Gość: max Krokodyl przed sądem IP: *.chello.pl 21.04.07, 17:23
      całe Polskie piekiełko, paru gnojków co im wszystko przeszkadza, to co? Zabić te krokodyle to będziecie zadowoleni palanty? Jakaś nawiedzona pani doktor specjalistka od krokodyli z Poznania, chyba Warcianych a nie Nilowych, Prokuraturo w Myśliborzu nie masz co robić? To weź się za psy łańcuchowe co prawie w każdym gospodarstwie głodują i toną we własnych odchodach, a sprawdzicie jaką mają w zimę temperaturę w budach, bo one też czują! Obrońcy krokodyli! facet dba o te gady! wami powinni zająć się lekarze w szpitalu bez klamek!
      • Gość: merlin Re: Krokodyl przed sądem IP: *.chello.pl 21.04.07, 18:14
        Typowo polskie !!! Bezinteresowna
        zawisc i przyslowiowy "pies ogrodnika".Tak jak w slynnym filmie Stuhra "Duze
        zwierze". Kiedy ta prokuratura zajmie sie - zamiast krokodylami - sprawami o
        znacznie wiekszym kalibrze, a (sadzac po doniesieniach gazet) takich nie
        brakuje , pewnie takze w Mysliborzu .Jesli
        chodzi o nawiedzona" pania doktor , to sadze ze - biedna - nie moze zrobic
        kariery naukowej ,bo (zgodnie
        z trendami obnizania rangi polskiej nauki) doktorem moze zostac byle kto. Nie
        trzeba byc wybitnym naukowcem - wystarczy odbyc tw. studia doktoranckie (bodaj
        3 - letnie)na poziomie dobrego magisterium sprzed kilkudziesieciu lat i
        po "obronie" otrzymuje sie tytul doktora stosownych nauk . Potrzeebne to jest
        dla wypromowania ludzi , starajacych sie o tytul profesora "Belwederskiego" ,
        bo zgodnie z przepisami CKE musza byc promotorami kilku doktoratow. Stad ta
        masowka. A internet jest pelen ogloszen o gotowosci napisania (oczywiscie za
        pieniadze ) nie tylko prac magisterskich, ale takze doktorskich. O TEMPORA, O
        MORES !!!!!!!
      • Gość: gandalf Re: Krokodyl przed sądem IP: *.chello.pl 21.04.07, 18:20
        Czy prokuratura w Mysliborzu nie ma nic innego do roboty , tylko zajmowac sie
        pie..mi ???? Zyja sobie - calkiem niezle - za nasze ,podatnikow, pieniadze i
        wyyslaja sobie rozne glupie sprway, aby wykazac racje swojego istnienia ??? Co
        na to ich przelozony - minister Zero ??? Dlaczego nie rozpocznie postepowania w
        sprawie marnotrawienia panstwowych pieniedzy !!!!!!!
    • Gość: WitchKing Re: Krokodyl przed sądem IP: *.cust.tele2.pl 22.04.07, 00:09
      Chyba kupowałem w tej knajpie Pepsi w czasie wycieczki szkolnej (do Krakowa, a
      co!). Gad raczej nie wygladal na zmartwionego swoim losem ;)
      • Gość: jkd Re: Krokodyl przed sądem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.07, 06:18
        WOW, gdyby ten krokodylisko dowiedzial sie jaki stal sie popularny!!!
        Moim zdaniem ten proces powinien byc coraz glosniejszy bo dzieki temu obroty
        restauracji beda wzrastac. Moze to jest prostsze niz myslicie. Moze
        konkurencyjka ich podpilowuje. Moze pani >>>> ma "ochote" na krokodyla - kto
        wie. Moze pani >>>> kazali sie zajmowac takimi pierdulami podczas
        kiedy "wielkie czarne biznesy" sie za plecami dokonuja, zeby zamydlic
        spoleczenstwu oczki. Moze pani >>>> nie widziala jak sie zwierzeta w niektorych
        ZOO traktuje i czym karmi!!! Moze oni w sadzie nie wiedza, ze ok. 70 % psow i
        kotow sie usmierca bo nikt ich nie chcial. Najlepiej jak oni ku.wa wszyscy
        zaczna sprawdzac stan: domow dziecka, szpitali, domow seniora itd. Pan panie
        Boguslawski jak pan bedziesz mial tego dosc to zarznij pan tego krokodyla,
        przyrzadz fajna potrawke i zadzwon pan do mnie to pokosztuje.
        - pozdrawiam
    • Gość: optymista Zastrzelić, zrobić schabowe i buty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 10:57
      Na obiad zaprosić prokuraturę a buty podarować pani dr Pabian.
      Resztę skóry powiesić na ścianie z listą wszystkich, którzy walczyli o
      wyzwolenie krokodyla z terrarium! Kulę, która uwolniła krokodyla z męczarni
      przekazać aktywistkom z TOnZ, by dowód swojej skuteczności mogły wykorzystać w
      promowaniu swoich idei.
    • Gość: Krzysztof B Krokodyl przed sądem IP: *.chello.pl 22.04.07, 11:24
      Ja nie znam tego pana właściciela, ani nic mnie z nim nie łączy, jestem zawodowym kierowcą od 30 lat, tam nie tankuję bo wracając z Polski muszę trochę wcześniej zatankować, bo bym nie dojechał, ale zawsze tam się zatrzymuję, nawet nie jadam bo już blisko domu, ale proszę zajechać i zobaczyć jak tam ładnie i czysto, w toaletach to pachnie, można skorzystać z natrysku, wielkie parkingi, kuchnia taka, że widać co gotują, mówię o stacji BP. Wszyscy są uprzejmi, naprawdę nie wiem co jeszcze dodać? Musi być jakaś zadrosna męda,że tak szkodzi! ja z racji zawodu byłem w 18-tu państawch, proszę mi wierzyć, bardzo mało jest takich stacji, a jak są to drogo, a tam te rzeczy są dostępne za darmo! A działania prokuratury nie skomentuję, bo bez inwektyw się nie da, i mnie by wtedy ciągali po Sądach za obrazę.
    • grogreg Wiecie jak sprawa sie zakonczy? 22.04.07, 12:49

"Obroncy" zwierzat w koncu wygraja i odbbiora restauratorom zwierze. A poniewaz
      nie uda sie im znalesc wlasciwego miejsca dla gada....zostanie od uspiony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka