Dodaj do ulubionych

Ludzie do roboty!!!

IP: 10.144.25.* 29.11.01, 10:33
Wiecie, coraz bardziej mnie wkurza, ze tu wszystko jedynie krytykujemy a sami
nic nie robimy. W zwiazku z tym rzucam pomysl - niech kazdy zrobi cos dla
miasta, co potem opisze. Nie mowie o wielkich wyczynach, ale o takich malych,
dla ktorych brakuje czasu i checi ze strony wladz miasta, np.
kupcie puszke farby i odmalujcie najblizsza stara pompe uliczna (jak np. Iljo),
albo np. porecze na jakims malym zapomnianym mostku obok was (polecam m.in.
park Brodowski albo mostek na Szmaragdowym), albo cos w tym stylu. Uwazam, ze
aby krytykowac, najpierw trzeba cos zrobic. Ja ze swej strony przy najblizszej
okazji wypucuje pompe na Boguslawa (do obejrzenia od stycznia w nowej krasie).

Jestem ciekawy, co Wy zrobicie. Rondo Hakena jest wazne, ale sa w naszym
miescie tez inne rzeczy, o ktoe trzeba zadbac.

Lecz obawiam sie, ze i tak wszyscy teraz cichutko to przeczytacie i nikt sie
nie odwazy nic powiedziec, ani zrobic. Moze jednak sie myle?
Obserwuj wątek
    • Gość: grogreg Re: Ludzie do roboty!!! IP: 212.160.165.* 29.11.01, 10:46
      Tylko sie nie dajcie zlapac policji.
      Bo kazda zmiana wymaga uzgodnienie z wlascicielem lub zarzadca.
      Tak wiec - malowanie pompy wymaga uzgodnienia z
      - Plastykiem Miasta
      - ZWIK`iem
      Malowanie barierek na moscie
      - WDiTM

A to wszystko troszku trwa. Wystarczy wam cierpliwosci?
      Aha. Jesli zalozym np "Spoleczny Komitet Restauracji Zabytkowych Pomp w Miescie
      Szczecinie" mamy 60% doinwestowanie.
      Mo ta jak?
      • bbury Re: Ludzie do roboty!!! 29.11.01, 10:56
        Już kiedyś tacy dorwali farbę i pomalowali pomnik w parku Zeromskiego na
        zielono. Inni pomalowali drzewo bodajrze na niebiesko... Zapewne robili to dla
        miasta ;)))
        1. Wcale tu nie narzekamy i dzięki forum dzieje się wiele korzystnych rzeczy
        np. Colleoni wraca do Szczecina
        2. Zbieramy na pajacyka (Gazeto - gdzie się podział banner ??????)
        3. pewna miejscowa gazeta ;))) często korzysta z naszych wiadomosci i np.
        znikają znaki z zabytkowych pomp. Ostatno czytając niektóre rtykułu w kurierze
        mam wrażenie że też się posiłkują forum ;)))

To jest lepsze niż partyzantka z "puszką farby". A tak wogóle krytyka na forum
        jest zazwyczaj konstruktywna - a poza tym niektórzy prawie nie znają pojęcia
        krytyka (prawda Mike ????)

• Gość: Remislaw Re: Ludzie do roboty!!! IP: 10.144.25.* 29.11.01, 12:03
          Oni sie nie tylko w kurierze tym posilkuja, takze redaktorzy z glosu z braku
          innych ciekawszych tematow wykorzystuja bezprawnie zamieszczane tu opinie
          • Gość: ZetKa Re: Ludzie do roboty!!! IP: 147.102.10.* 29.11.01, 12:11
            > Oni sie nie tylko w kurierze tym posilkuja, takze redaktorzy z glosu z braku
            > innych ciekawszych tematow wykorzystuja bezprawnie zamieszczane tu opinie
            Rownie bezprawnie, co GW!
            Obs, wierszowka dla Colleoniego, za mnie tez...
            znaczy jakies gapowe, sami ocencie ile mozecie dac...
            tylko wiecej niz 121zl!
        • Gość: Mike Re: Ludzie do roboty!!! IP: *.*.*.* 29.11.01, 15:28
          bbury napisał(a):

> To jest lepsze niż partyzantka z "puszką farby". A tak wogóle krytyka na forum
          > jest zazwyczaj konstruktywna - a poza tym niektórzy prawie nie znają pojęcia
          > krytyka (prawda Mike ????)

Krytyka? Ze niby krytyka Szczecina? Na forum jeszcze czegos takiego nie
          widzialem. Co najwyzej marudzenie - ale to jesien i pogoda winne. W kilku postach
          mozna zawsze takiego nieszczesnika przekonac do wlasciwej optyki i slusznej oceny
          rzeczywistosci... ("przeciez to piosenka humorystyczna!!!") :-)))))))))
    • Gość: ZetKa Re: Ludzie do roboty!!! IP: 147.102.10.* 29.11.01, 12:07
      > Wiecie, coraz bardziej mnie wkurza, ze tu wszystko jedynie krytykujemy a sami
      > nic nie robimy.
      Po pierwsze, dzieki Mike-owi wielu ludzi zaczyna dostrzegac piekno naszego
      miasta, a co jest nasza bolaczka, to wlasnie brak tej swiadomosci, i potem wielu
      ludzi z zewnatrz widzi Szczecin pieknym, ale przyjedzie taki ze Szczecina i
      zacznie wyciagac brudy, ze ciagle strzelaniny (nie prawda, sa pieciominutowe
      przerwy na przeladowanie magazynkow ;), ze imprez kulturalnych nie ma
      (nieprawda), ze ble (kategorycznie nie prawda), i ogole (prawda pod warunkiem, ze
      dodamy piknie ;), to sie potem ludziom odechciewa do nas przyjezdzac, inwestowac,
      itp.

Nic nie robimy? Uswiadamiamy ludzi, pokazujemy im prawde (no, jak zwykle prawda
      nigdy nie jest do konca Prawda!, taka juz wada czlowieka, ze zawsze troche
      przebarwi, ukoloryzuje), wlasnie dzieki takim rzeczom pewni ludzie zwracaja uwage
      co mozna poprawic...

Co jeszcze? Przed dlugi czas promowalem klub turystyczny (AKT Kroki) i turystyke
      jako taka, bylem jednym z reaktywatorow kola turystycznego w TME (teraz ZSEE)...

Gdy dorwalem jakies materialy o nieudanej probie odzyskania Colleoniego,
      probowalem wskrzesic ten pomysl, probowalem namowic AKT Kroki do zrobienia tej
      akcji jeszcze raz, tym razem zaczynajac od patronatow prasowych, "przy okazji
      40lecia" wstawilem materialy archiwalne na strony klubu (w tym i
      www.kroki.ps.pl/colle.html), staralem sie sprawe naglosnic, niestety
      wykorzystalem niewlasciwe forum (pl.regionalne.szczecin - Mike, powinienes tam
      sie udzielac, moze sie poprawia, bo ostatnio poza ogloszeniami :( to glownie
      marudzenie i kazdy widzi siebie jako nic nie znaczacego pionka, wiec po co
      cokolwiek robic?), ale... zainteresowal sie Kurier, a pewnie czesciowo od nich
      takze GW (jestem prawie pewien, ze GW zaczela sie tematem interesowac przed
      postem Mike-a, a ze im to troche czasu zajelo...). Dowiedziala sie tez
      odpowiednio charyzmatyczna osoba, ktora wreszcie rozpetala burze do konca (ale
      mial ulatwione zadanie, bo niektorzy juz wiedzieli o co chodzi)... btw Mike, w
      zasadzie sprawe sobie odpuscilem (ze wzgledu na problemy w klubie, razem z
      odchodzeniem z tego klubu pieprznalem wszystko co bylo z nim zwiazane), na
      szczescie zrobily sie jakies efekty i do tematu wrocilem...

Acha, moje marudzenia spowodowaly, ze wreszcie sie pojawila strona "jak mozemy
      pomoc" na colleoni.pl, wyslalbym im gotowa, ladniejsza, ale polskich fontow tu
      nie mam, wiec nic nie robilem...
      acha, w zanadrzu cos jeszcze, o polowie pomyslu mozna poczytac w watku o
      Colleonim, o drugiej na razie nie wspomne, bo... powiedzialbym co, ale niewlascie
      osoby sie dowiedza i sie domysla, a wtedy z pierwszej polowy moze nic nie wyjsc...
      ale jak wyjda obydwie polowy, to nie tylko Colleoni na tym zyska...

Acha, wszyscy narzekali na zle dzialanie policji, dzieki temu sobie (i takze
      komus jeszcze, nie pamietam komu) uswiadomilem, ze jak widzimy najdrobniejsze
      przestepstwo (parkowanie na sciezce rowerowej, pijak rzucajacy dyktowymi
      tablicami wyborczymi w okolicy, w ktorej rzadko sie ktos kreci - wiec niby nie
      niebezpieczny, ale... jak kogos trafi to nawet nie bedzie mial kto pomoc ofiarze,
      a o malo co kobiety nie trafil) to wzywamy policje, bo skad oni maja wiedziec ze
      jest zle?

Nie wyrzucam swoich smieci w lesie (to nie jest osiagniecie), zwracam tez innym
      uwage, zeby tego nie robili (sa efekty, i to wcale nie jednorazowe!)

Ostatnio opiep... Greenpacowca, mam nadzieje, ze jak taki ekologiczny, to nauczy
      sie zgniatac puszki i plastiki przed wyrzuceniem (tu w Grecji niema odzysku:(

Acha, wymarudzilem u Obsa, a wlasciwie u Maasy (Forum o Forum) o baner Pajacyka,
      trzeba sie przypomniec!
      • bbury Re: Ludzie do roboty!!! 29.11.01, 15:05
        ZetKa
        nie wiem czy zauważyłeć sukces był bwilowy. banera do pajacyka już nie ma ;(((
        • Gość: ZetKa Re: Ludzie do roboty!!! IP: 147.102.10.* 29.11.01, 15:13
          > nie wiem czy zauważyłeć sukces był bwilowy. banera do pajacyka już nie ma ;(((
          Zauwazylem.... juz napisalem na Forum o Forum...
      • Gość: Mike Re: Ludzie do roboty!!! IP: *.*.*.* 29.11.01, 15:37
        Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> Po pierwsze, dzieki Mike-owi wielu ludzi zaczyna dostrzegac piekno naszego
        > miasta,

Mysle ZetKa ze mocno przeceniasz moj wplyw na ludzi. Na forum poznalem wiele
        osob, dla ktorych Szczecin jest taka sama pasja jak dla mnie i bardzo mnie to
        cieszy bo przestalem sie tu czuc jak Don Kichote...

A jesli juz mam jakis wplyw, to pewnie moimi przejaskrawionymi postami sporo osob
        najzwyczajniej wkurzam, a ze sie nie wypowiadaja to tylko dlatego ze im sie nie
        chce badz uwazaja ze nie warto.

Salut!
        • bbury Re: Ludzie do roboty!!! 29.11.01, 15:44
          Gość portalu: Mike napisał(a):

> Mysle ZetKa ze mocno przeceniasz moj wplyw na ludzi. Na forum poznalem wiele
          > osob, dla ktorych Szczecin jest taka sama pasja jak dla mnie i bardzo mnie to
          > cieszy bo przestalem sie tu czuc jak Don Kichote...
          >
          > A jesli juz mam jakis wplyw, to pewnie moimi przejaskrawionymi postami sporo os
          > ob
          > najzwyczajniej wkurzam, a ze sie nie wypowiadaja to tylko dlatego ze im sie nie
          >
          > chce badz uwazaja ze nie warto.
          >
          > Salut!

Mike przesadzasz !!! Akurat tym razem ZetKa ma 100 % racji
          • Gość: ZetKa Re: Ludzie do roboty!!! IP: 147.102.10.* 29.11.01, 15:46
            > Mike przesadzasz !!! Akurat tym razem ZetKa ma 100 % racji
            Tym razem? Przeciez ja zawsze mam 100% racji (no, chyba zebym mial 200% ;)
        • Gość: Zetka Re: Ludzie do roboty!!! IP: 147.102.10.* 29.11.01, 15:44
          > Mysle ZetKa ze mocno przeceniasz moj wplyw na ludzi. Na forum poznalem wiele
          > osob, dla ktorych Szczecin jest taka sama pasja jak dla mnie i bardzo mnie to
          > cieszy bo przestalem sie tu czuc jak Don Kichote...
          No, moje podejscie stalo sie bardziej optymistyczne (ile razy marudzilem? Za
          kazdym razem mnie przekonales, a i tak wyjade do Poznania... a co powiesz o
          Pakuzie?)
          Fakt, to forum jest bardziej aktywne i optymistyczne niz pl.regionalne.szczecin,
          ale moze sprobj tez tam, moze jakos na nich wplyniesz?

> najzwyczajniej wkurzam, a ze sie nie wypowiadaja to tylko dlatego ze im sie nie
          > chce badz uwazaja ze nie warto.
          Defetysci nigdy nie bywaja dobrymi pracownikami, byc moze to wlasnie przez
          defetystow pada stocznia?
          Defetysci do Leppera szeregiem marsz...
          • Gość: Mike do Bburego i ZetKi IP: *.*.*.* 29.11.01, 15:53
            Ale ja bardzo zaluje ze nie mam mocnych adwersarzy!
            Ostatnimi czasy zauwazylem duzy naplyw szczecinskich patriotow i prawie calkowity
            brak silnej opozycji, a ta musi byc!
            "Prawda rodzi sie w sporach!" - jak mawial Sokrates ;-)))

Pozdrawiam
            • Gość: ZetKa Re: do Bburego i ZetKi IP: 147.102.10.* 29.11.01, 16:01
              > Ale ja bardzo zaluje ze nie mam mocnych adwersarzy!
              Bo internet nigdy nie dziala, a wogole to w Szczecinie nie dostane pracy zeby
              zarobic na polaczenia telefoniczne - juz rozumiesz? Oni sa zbyt ociezali...

> Ostatnimi czasy zauwazylem duzy naplyw szczecinskich patriotow i prawie calkowi
              > ty brak silnej opozycji, a ta musi byc!
              a co, lubisz tych z Kontry? ;)
              Jak bys to glosno powiedzial, znalazlbys adwersarzy...

> "Prawda rodzi sie w sporach!" - jak mawial Sokrates ;-)))
              Prawda zawsze lezy po srodku (jak zero?)...
              Albo inny cytacik:
              The truth lies somewhere out there" - chyba wiesz skad? Btw prawie nie ogladam,
              wiec moglem troche zmylic..
            • Gość: ZetKa Nie miej pretensji IP: 147.102.10.* 29.11.01, 16:04
              > Ale ja bardzo zaluje ze nie mam mocnych adwersarzy!
              A tak wogole, to pretensje do siebie! A kto ich wszystkich na patriotow lokalnych
              przerobil? Kto ich na swoja strone przekabacil?
              A ze opozycji nie ma? OPOZYCJI NIE MA? Nasze kochane miasto obrazac, mowic, ze tu
              czegos oprocz Colleoniego nie ma? Ze mu czegos brakuje? Na wygnanie chcesz za te
              herezje, czy odciecie od Forum na pewien czas wystarczy, zebys takie kalumnie
              przestal rzucac na miasto nasze kochane? ;)

A tak serio, jak ci brak defetyzmu, zapraszam na pl.rgionalne.szczecin

• Gość: Mike Re: Nie miej pretensji IP: *.*.*.* 29.11.01, 16:17
                Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> A ze opozycji nie ma? OPOZYCJI NIE MA? Nasze kochane miasto obrazac, mowic, ze
                > tu czegos oprocz Colleoniego nie ma? Ze mu czegos brakuje? Na wygnanie chcesz
                za te herezje, czy odciecie od Forum na pewien czas wystarczy, zebys takie
                kalumnie > przestal rzucac na miasto nasze kochane? ;)

:-)))))))))))))
                No musze uczciewie przyznac ze dobrze mi sie dyskutowalo z Koala, Remislawem,
                Bburym i Toba, Skuterm i Enancjem w watku o bezrobotnych absolwentach.
                Koala tez jako jedyny odwazyl sie obronic galaxyf (inny glosy uwielbienia to
                belkot) - i to dobrymi argumentami.

> A tak serio, jak ci brak defetyzmu, zapraszam na pl.rgionalne.szczecin

Ostatnio nie mam czasu nawet na to forum...
    • Gość: ZetKa O Pajacyku raz jeszcze IP: 147.102.10.* 29.11.01, 17:26
      A nie chce mi sie szukac...
      Spojrzcie na forum o Forum, maas odpowiedzial, wynika z tego, ze banerek o
      Pajacyku ma nizszy priorytet i jak maja duzo ogloszen, to sie rzadziej pokazuje...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka