IP: 83.168.96.* 26.04.07, 18:13
Dostałam wezwanie do zapłaty za parkowanie w strefie m.in. za rok 2002,2003.
Czytałam, że za rok 2002 i 2003 nie mogą żadać opłat. Czy ktoś się orientuje
jak to jest z tymi opłatami.Czy mozna się skutecznie bronić?
Obserwuj wątek
    • searover Re: SPP 29.04.07, 10:15
      No wlasnie. Ja tez otrzymalem wczoraj takie wezwanie. O ile dobrze pamietam
      sciagnie oplat w tamtym okresie z punkyu widzenia prawa bylo nielegalne. Czy
      ktos z forumowiczow wie cos na ten temat?
      • Gość: traktor ale maja tepo 02 to przedawnienie przeciez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 13:23
        trzeba to gdszies zaskarzyc bo kiedys majac bilet i takdostalem wezwnie.
        trzeba kupic bilety i na te date wystawic , pokazac i miec w d,,,, a to ze
        wypisywac slepy to nie moja wina.
    • Gość: gosc Re: SPP IP: 83.168.96.* 30.04.07, 09:42
      2002 rok przedawania się po 5 latach czyli na koniec 2007r.. Znalazłam artykuł,
      w którym napisali, że prokuratura zaskarżyła do WSA dwie uchwały Rady Miasta
      Szczecina z 2001 i 2003r, gdyż naruszają one Konstytucję. Mimo to miasto wzywa
      ludzi do płacenia za parkingi za 2002 i 2003. Czyli mamy kolejny podatek. Swoją
      drogą, wniosek jeden: marazm panuje w miescie dalej, nic sie nie dzieje, zero
      konkretnych inwestycji/pomijając hipermakety/,zero nowych miejsc pracy,tylko
      jakieś durne zacieszanie ludzi/ teraz stadion/. Ludzie uciekają z miasta, a oni
      zamiast zrobić coś pożytecznego gnoją ludzi jeszcze bardziej.. Zyczę powodzenia.
      • wicker.man73 Re: SPP 30.04.07, 10:04
        A czy nadawcą tych wezwań do zapłaty jest bespośrednio miasto? Jakiś czas temu działała w Polsce esbecko-mafijna firma windykacyjna (chyba Kruk, czy jakoś tak), skupywała informacje o różnych przedawnionych zadłużeniach i wymuszała kasę zastraszając pismami, telefonami typu: sąd wzywa..., urząd wzywa...pod groźbą kary więzienia, itp.

Jeżeli obecne wezwania są także od takiego "pośrednika", to sprawę zgłosiłbym na policję.
    • domopol Re: SPP 30.04.07, 10:13
      W końcy trzeba utrzymać takich jak Fydrych z SLD, który jest tam p.o.
      dyrektora - pensja 6 000 zł - oświadczenie majątkowe www.um.szczecin.pl. A Pan
      Krzystek obiecywał zrobić z tym porządek.
    • grogreg Wybacznie, ale czegos tu nie rozumiem. 30.04.07, 13:33
      Oszukaliscie, a robicie z siebie ofiary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka