Dodaj do ulubionych

Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii

IP: *.sysnet.pl 21.05.07, 20:12
Zamiast transparentów niech lekarze niosą swoje PIT-y i oświadczenia majątkowe jakimi są dziadami... ja chętnie rzucę okiem na tą biedną i życiowo doświadczoną klasę społeczną.

Swoją drogą to nie słyszałem, żeby jakiś profesor medycyny czy ordynator biegał strajkować?

5000 i 7500 - ależ proszę - tylko za uczciwą pracę - żadnych lewizn, gabinecików prywatnych - goły etat a nie prywatne kolejki do "państwowych" oddziałów.
Obserwuj wątek
    • Gość: ROBERT Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.szczecin.mm.pl 21.05.07, 21:22
      PROSZE POPATRZYC NA SAMOCHODY PARKUJACE NA TERENIE SZPITALI..........
      • Gość: zmęczony Re: Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:00
        Jak ja nienawidzę lekarzy! Moje dziewczyna puściła się z takim. Wziął ją na
        dobry samochód i willę na Pogodnie.
        • Gość: antylekarz Re: Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:02
          Cholera! Moja też. Może to jeden i ten sam!
          • Gość: zmęczony Re: Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:12
            Chirurg z szpitala przy Unii?
            • Gość: antylekarz Re: Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:19
              a to sku....l!
              • Gość: mirek Re: Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:24
                Napiszcie który to? Ja też ich niecierpię.
            • Gość: zmęczony nudzisz się na dyżurze podszywaczu?? IP: *.sysnet.pl 21.05.07, 23:11
              Kolejny raz się pode mnie podszywa... moderatorze, zrób coś.
        • Gość: zmęczony nudzisz się na dyżurze podszywko? IP: *.sysnet.pl 21.05.07, 23:10
          Kolejny raz się pode mnie podszywa... moderatorze.
          • Gość: karolina Zmęczony - rejestracja Ci pomoże :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:47
            do dzieła!
            • Gość: zmęczony Re: Zmęczony - rejestracja Ci pomoże :) IP: *.sysnet.pl 22.05.07, 09:52
              A ja myślałem, że moderacja mi pomoże. Nie widzę powodu, dla którego jako ofiara zabawowego tępaka mam sobie życie utrudniać. Zresztą - co ciekawe - widać poziom ludzi po drugiej stronie "informacyjnej barykady". Gdy im brak argumentów zaczynają opluwać użytkowników podszywając się pod nich.
        • Gość: asia Re: Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:51
          Widocznie gołodupiec jesteś.Bierz sie za naukę na PAM to może wróci do Ciebie.
      • Gość: asia Re: Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:50
        Tak widziałam jak rodziny pacjentow i oni sami parkują!ico?
    • Gość: misiek Re: Strajk lekarzy głównie w klinice przy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:10
      pan dr. Mirosław G. oswiadczył przed prokuratorem ,że zarabia 22 tysiące
      miesięcznie. I w to wierzę.
      Poseł na Sejm z Samoobrony będąc jeszcze radnym sejmiku wojewódzkiego, czyli
      nie mając za wiele czasu zarabiał jako lekarz w 2005 roku 10 tysięcy
      miesięcznie. Lektura oświadczeń majątkowych lekarzy jest bardzo ciekawa i nie
      widać tam takich którzy zarabiają po 1700 zł miesięcznie.
      • Gość: zmęczony psychiczny lekarz-frustrat odreagowuje? Nieetyczni IP: *.sysnet.pl 21.05.07, 23:15
        Od czasu, kiedy od złodziei udających lekarzy zacząłem na forum żadać okazania PIT-ów i wytłumaczenia się z nielegalnych zarobków jakiś myślący, że może sobie olewać także netytkietę (a nie tylko etykę lekarską) człowieczek podszywa się pode mnie i nie mając mózgu stara się tylko kichać złośliwościami...

Nie dziwię się, że jeszcze siedzisz w kraju... takich ludzi tylko w IV RP potrzebują.
        • Gość: zmęczony Re: psychiczny lekarz-frustrat odreagowuje? Nieet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:30
          Ja tylko zap... na budowie.
          • Gość: zmęczony kolejna podszywka IP: *.sysnet.pl 21.05.07, 23:40
            i cegłówki Ci lekarz z głowy nie wyjął, że nie wiesz, iż jednym z najprymitywniejszych sposobów łamania netykiety jest podszywanie się pod innego użytkownika?
            • Gość: zmęczony Re: kolejna podszywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:47
              Z cegłami to ja działam. Od 7 do 16! ale mam wolne soboty i niedziele.
              • Gość: zmęczony kolejna podszywka pode mnie IP: *.sysnet.pl 22.05.07, 09:53
                Lekarzyno - na tym forum obowiązują jednak jakieś zasady. Nie to co tam, gdzie Ty "działasz". Zacznij przestrzegać regulaminu forum.
              • kasiaz26 Re: kolejna podszywka 22.05.07, 15:00
                i uważasz że praca na budowie od 7-16 to super na budowie zap..... się 12h i
                wtedy są dobre pieniądze
                • Gość: zmęczony Re: kolejna podszywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 17:57
                  ja jestem zadowolony z tych kilku patoli.
      • Gość: asik pensja IP: 213.155.189.* 22.05.07, 09:39
        Pracuje jako lekarz 6 lat. Moja obecna pensja to 1444 PL brutto. Netto nieco
        ponad 900 zl. Oczywiscie "moge" "dorobic" dyzurami. Wszystkim Wam zmeczonym i
        anty moze podobalby sie taki model lekarza- spedzajacy w pracy cale zycie. Bo
        skoro za pensje zyc sie nie da taniej jest siedziec caly miesiac w szpitalu na
        dyzurach, ktore sa -jak twierdzi sam minister- wspaniala lekarska przygoda. Sic!
        Co to za argument, ze ludzie majacy gabinety prywatne, albo dyzurujacy 20 dni w
        miesiacu zarabiaja duzo??? A dlaczego nie mozna normalnie zarabiac za normalna
        prace? Nie mam willi, nie mam samochodu, na szczescie moj maz nie jest lekarzem
        bo zylibysmy nadal za pieniadze rodzicow. Strasznie Wam to przeszkadza, ze
        ludzie wykonujacy zawod trudny i odpowiedzialny chca zarabiac wiecej niz
        hydraulik? (dzis pewnie byloby dobrze zarabiac chociaz tyle co hydraulik)
        Dzieki takim postawom jak Wasze (pan premier prezentuje taka sama) nie
        przybedzie Wam madrych i oddanych lekarzy. Za takich niedlugo bedziecie placic
        prywatnie ciezkie pieniadze zapewne, a w szpitalach zostana stazysci i lekarze
        w podeszlym wieku, ktorym brak odwagi na zmiane.
        • kasiaz26 Re: pensja 22.05.07, 15:09
          zgadzam się całkowicie z tą forumowiczka.
          Tak naprawde zeby w medycynie zarabiec troszke wiecej to trzeba 3/4 miesieca
          (bo tyle pracuje soe w polsce na jedna wyplate) w szpitalu na dyzurach lub
          przychodni i to tylko po to zeby wysluchiwac w wiekszosci nas jeczacych
          pacjetów wiecznie nie zadowolonych z zycia.
          Ludzie przecież lekarze ratuja nam zycie-tak naprawde ich wiedza jest bezcenna-
          a do tego dochodzi "uszczerbek na psychice" bo tak naprawde trzeba byc silnym i
          odwaznym czlowiekiem zeby kazdego dnia ocierac sie o cierpienie innych ludzi i
          o smierc.To jest cos dlaczego zawsze podziwialam lekarzy.A tak na marginesie to
          nie po to sie uczyli 6 lat(-a na tym sie nie konczy) zeby zarabiac mniej od
          pomocnika na budowie który skonczyl podstawówke i tylko nadaje sie do
          przysłowiowego przynies podaj pozamiataj!!!!!!!!!!!!!!11

LEKARZE WALCZCIE O SWOJE!!!!!!!!!!!!!!! POWODZENIA
    • Gość: zmęczony Czy pisałem już o kosmitach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 23:49
      Strzeżcie się to już niedługo!
      • Gość: zmęczony Kolejna podszywka IP: *.sysnet.pl 22.05.07, 09:54
        Moderatorze - zrób coś z kolejnym złamaniem netykiety.
    • andreas.007 strajk o dobre imie... 22.05.07, 01:33
      ja znam kilku ludzi z róznych branż,
      którzy maja zajebiste dochody!

czy to oznacza, ze w tych branzach wszyscy tak maja...

Dyrektorzy banków zarabiaja miesiecznie po 300 tysiecy,
      powodzi sie pracownikom banków...
      Znam budowlańca, co ma mieszkanie wartosci grubo cos koło 2 melonów,
      ma dwa samochody i domek... czemu jeszcze budowlancy wyjezdżaja?

Sam - jak wielu twierdzi - jestem emerytem,
      sobie jeżdże w góry kiedy chce, grywam w golfa na wielu polach...
      niech ktos powie, ze emeryci mało maja pieniedzy!

Tak samo jest z lekarzami, sa tacy którzy nie musza strajkowac,
      bo maja prywatne praktyki, ale przeciez nie wszyscy...

Prosze zwrócic uwage, ze juz pojawiaja
      sie oferty pracy dla lekarzy w innych krajach
      i zaczyna ich w Polesce brakowac...

Pacjenci sa gotowi doplacac do lekarzy,
      ale rzad nie chce dopłacanki legalizować...
      Przeciez jeżeli by zalegalizowac to co daja pacjenci,
      to byłoby w porzadku... chyba, ze jednak nie wszyscy daja,
      a w przypadku legalizacji dopłacanek musieliby wszyscy...;)
      • op_par Re: strajk o dobre imie... 22.05.07, 08:23
        Oczywiście! Wszyscy wykłuwają oczy jednostkowymi zarobkami niektórych
        profesorów i niektórych ordynatorów. Nikt nie cytuje tych roczników które
        wyemigrowały!
        Miernoty bez wykształcenia, bez doświadczenia pouczają i każą oglądać parkingi i
        wille. Ludzie!!! Czy ktoś sobie zdaje sprawę że obecnie leczą Was przemęczeni,
        pracujący po 300- 360 godzin w miesiącu lekarze?( dyżury którenie są nadgodzinami)
        Czy wiecie jak ryzykujecie zdrowiem lecząc się u takiego lekarza?
        Życzę zdrowia i opadnięcia mgły z oczu zanim was pech dopadnie.
        • Gość: zmęczony Re: strajk o dobre imie... IP: *.sysnet.pl 22.05.07, 09:57
          A kto każe tym lekarzom stawać się potencjalnymi zabójcami? Kto im każe w imię chęci dorobienia się tyrać na pięciu etatach?
          Skoro uczciwych i biednych lekarzy jest tak wielu i nie są oni dziećmi swoich bogatszych i starszych tatusiów i mamuś, to niech w końcu przegłosują w radach lekarskich zmiany, wywalą radziwiła i pokażą UCZCIWOŚĆ. Co? Nie potrafią oczyścić środowiska sami? Za mało w nim uczciwych?
          • Gość: asik Re: strajk o dobre imie... IP: 213.155.189.* 22.05.07, 10:25
            co maja zmiany w radach lekarskich do zarobkow lekarzy? Samorzad to samorzad, a
            pieniadze na sluzbe zdrowia ida z budzetu, przez NFZ. ZMiana przewodniczacego
            NRL jakos ma sie nijak do budzetu. Poza tym nie jest tak, ze przez ilus
            lapowkarzy kazdy lekarz ma przez cale zycie UDOWADNIAC
          • Gość: asik Re: strajk o dobre imie... IP: 213.155.189.* 22.05.07, 10:28
            Jaki ma zwiazek zmiana przewodniczacego NRL z pieniedzmi w sluzbie zdrowia? I
            gdzie jest powiedziane, ze przez lekarzy nieuczciwych i lapowkarzy kazdy lekarz
            ma UDOWADNIAC przez cale zycie swoja uczciwosc? Ma po prostu rzetelnie pracowac
            i moc za te prace zyc normalnie. Czy jak bedziemy jezdzili rowerami, nie
            bedziemy miec domow, samochodow to bedzie Was szanowni zmeczeni
            satysfakcjonowac? Mieszanie nieuczciwych zarobkow z placa za rzetelna prace
            jest krzywdzace.
            • op_par Re: strajk o dobre imie... 22.05.07, 11:25
              Podający się za "zmęczonego" nie zmęczył się chyba zdobywaniem wiedzy.
              Powielanie stereotypów jest wytrychem myślowym i lenistwem poznawczym. Taka
              gnoseologia dla ubogich duchem!
              • Gość: ona Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:46
                zapomniales dodać-skąd ten cytat....
                • Gość: ona Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:49
                  a propos- owszem -pewnie i zarabiajcie po 10 tysięcy! zgadzam się jako
                  obywatelka tego Państwa płacąca wysokie podatki....tylko KOCHANI LEKARZE...na
                  zasadach takich-te 10 tys zobowiązuje Was do pracy w jednym szpitalu , a nie w
                  10 innych miejscach! Wiem co piszę, jestem kobieta lekarza!
                • Gość: ona Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:53
                  nawiązując do mojej poprzedniej wypowiedzi, dlaczego np policjanci ni emoga
                  legalnie dorabiac? Piszą raporty do Komendanta z prośbą o "legalne pozwolenie
                  na dorobienie sobie" do tej nędznej pensji....a tu odp negatywna- NIE-bo
                  policja nie ma prawa legalnie dorabiac! LEKARZE- z jakiej racji wy maci eprawo?
                  co policja takze ma strajkowac, czy sedziowie badz prokuratorzy?????
                  • Gość: asik Re: strajk o dobre imie... IP: 213.155.189.* 22.05.07, 12:47
                    alez gdybym zarabiala 10 tys zlotych (niechby i 4-5 tys) to nie mialabym zadnej
                    potrzeby dorabiania po godzinach. 100 x wole pracowac od 8 do 16 i wychodzic
                    spokojnie do domu niz myslec o nastepnych pracach, gabinetach itd. Oprocz pracy
                    mam meza i dzieci i wole wolny czas spedzac z nimi niz na dyzurach. Wiec co to
                    za argument?... Zawsze beda tacy ktorym bedzie malo, ale- jesli odpracuja swoje
                    w szpitalu czy przychodni- moga z reszta czasu robic co chca, takze pracowac. I
                    to nie ma zadnego znaczenia dla ich pensji w pracy-podkresle- rzetelnie
                    wykonanej, takze jesli chodzi o godziny.
                    • Gość: ona Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:27
                      kotku to pracuj tyle na ile potrzebujesz pieniedzy i reszte wolnego czasu
                      spedzaj z rodzina.reasumujac- przestancie nad soba plakac.kazdy ma obowiazki i
                      rodzine.
              • Gość: zmęczony Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:00
                ja tylko jestem zwyczajnie głupi.
          • Gość: asia Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:00
            Trzeba sie było uczyc tłuku jeden.
            .
            • Gość: Zbych Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:03
              Na spawacza ?
            • Gość: ona Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:24
              Asiuniu-ten "tłuk" to do mnie...?
              • Gość: asia Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:47
                Broń Boziu!to do tych tłuków zmeczonych ,mirkow i innych podobnych!
                Ciebie pozdrawiam!
                • op_par Re: strajk o dobre imie... 22.05.07, 13:39
                  Do O.N.A.
                  Dyżury to nie kaprycho lekarzy - tylko często konieczność.
                  Pomimo tego iż są płatne często mniej niż normalne godziny pracy są
                  obowiązkowe. Nie są traktowane jak nadgodziny- Tak!!!. Nie są wliczane do czasu
                  pracy.
                  Pracodawca może przydzielić - nakazać cyt " do czterech dyżurów w miesiącu, lecz
                  nie więcej niż dwa w tygodniu" " nie przyjęcie wskazanych dyżurów jest ciężkim
                  naruszeniem obowiązków pracowniczych".
                  Pozdrowienia dla biednych, zazdroszczących "kokosów" lekarzom.
                  • Gość: ona Re: strajk o dobre imie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:54
                    moglabym polemizowac dalej z toba.....tak nie jest do konca jak ty
                    napisales...mnie w ten sposob nie musisz pozdrawiac-bez tej ironii- nie jestem
                    biedna i nie zadzroszcze Wam- wrecz przeciwnie- ten zawod was wypacza...w 70%
                    rozpadaja Wam sie rodziny...I czego tu zazdroscic???Pozdrawiam Ciebie i cala
                    reszte-serdecznie i normalnie.p.s. wykonujac ten zawod robcie to godnie.pozdr
      • Gość: dixie większe płace=mniejsze limity??? czy jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:49
        ale nawet, jeśli przyjąc, ze zdobędą te podwyżki - to - jak to wpłynie na
        dostępnosc do lekarza?

jeśli większosc kasy pójdzie na pensje, a nie leczenie - bo przecież skądś
        musza zabrac (innym? nam?)

• Gość: andreas Re: większe płace=mniejsze limity??? czy jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:19
          jak dadza wieksze pensje, to lekarze nie beda musieli tyle pracowac!
          jak nie beda musieli, to bedzie ich brakowac... ;((
          • Gość: dixie Re: większe płace=mniejsze limity??? czy jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:31
            A jaka to kwota żeby nie chcieli więcej pracowac?
            Jesli będzie popyt na usługi.. bo w kwestiach zasadniczych niewiele się zmieni
            (nie ma bezpłatnek słuzby zdrowia w 100%) - to będzie i podaż..

zawsze trzeba więcej mieć, lepszy samochód, fajniejsze wakacje, lepsze meble,
            lepsze żarcie...itp itd

naprawde sądzisz, że te 5-7tys usatysfakcjonuje lekarzy?
            Idealizm...
            • Gość: andreas Re: większe płace=mniejsze limity??? czy jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:38
              masz racje, bo załozyłem, ze dostaja tyle,
              ze moga poswiecic sie rodzinie...
              a człowiek poswieca sie pieniadzom myslac, ze to poswiecenie rodzinie...

Masz racje!
              Zreszta dostana wiecej, ale nie za duzo,
              bo rozwiazanie jest przeciez tymczasowe,
              do nastepnego strajku, bo reformy ni widu ni słychu... ;)

U nas tylko odmalowuje sie frontowa elewacje...
              a nie reformuje gruntownie!

Przeciez te podwyzki co dostali, to tylko w tym budzecie dodano,
              a nie systemowa jakas, a w przyszłym trzeba bedzie od nowa...
              • Gość: zmęczony bo złodzieje sami nie chcą przestać kraść... IP: *.sysnet.pl 22.05.07, 15:43
                Bo Ci, którzy w tym bagienku dobrze pływają nie są zainteresowani jakąkolwiek głębszą reformą. Widziałeś jakichś profesorów jadących do pracy za granicę? Albo masowo porzucających pracę ordynatorów?

Niech się zobowiążą do pracy na jednym etacie zamiast oszukiwania, że pracują na 2-3 etatach... będze można ich wyżej wynagradzać.
                • Gość: dixie Re: bo złodzieje sami nie chcą przestać kraść... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:53
                  a to ciekawy temat..
                  Pracowałam i w budżetówce i w prywatnej firmie..

Tylko w budżetówce było dla mnie naturalne, że robie to samo po godzinach, za
                  lepsze pieniądze..

Teraz, w prywatnej - do głowy by mi to nie przyszło....
    • Gość: Doradca Poje..any system prawicowy w Służbie Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:51
      Po prostu nie działa
    • Gość: andreas byc moze to pomoze zrozumiec strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:42
      mianowicie by zostac spawaczem - wystarczy 2tygodniowy kurs!
      Natomiast lekarz musi uczyc sie całe zycie,
      ponosi takze wieksza odpowiedzialnośc,
      bo za swoja pomyłke, bład moze trafic do wiezienia...

Spawacz moze poprawic swoja fuszerke...
      lekarz czesto juz nie!

To podobnie jak dyrektor banku ma wieksza wiedze i odpowiedzialnośc
      niz pani kasjerka w tymze banku, a wiec i płace inne!

Podobnie z lekarzami - pragna by ich wiedza i odpowiedzialność,
      była doceniona finansowo wyzej niz pana spawacza czy hydraulika...

Ale system komunistyczny wyzej stawiał robotniko-chłopa
      niz ludzi wyksztalconych i pokutuje to jeszcze nie tylko w systemie,
      ale niestety i w mentalności...

Przedsiebiorcy juz wyzbyli sie odium spekulanta...
      lekarze dalej walcza o swój status z robotnikiem budowlanym!

• Gość: leclechhlech Re: byc moze to pomoze zrozumiec strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:53
        jakos nie przemówiles mi ta argumentacja.wy odpowiedzialnosc?? chyba zartujesz
        sobie
        • Gość: andreas Re: byc moze to pomoze zrozumiec strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:57
          to moze tak...
          brakuje w Polsce ludzi do pracy, bo wyjezdżaja z Polski...
          JUZ WYJEŻDŻAJA LEKARZE...
          Nie bedzie problemu!
          • Gość: lak Re: byc moze to pomoze zrozumiec strajk IP: *.chello.pl 22.05.07, 20:52
            Zatem szerokiej drogi życzę, na Wasze miejsce chętnie przyjadą lekarze ze
            Wschodu. Nie rozumiem tej okropnej buty, żądanie 2-3 tys. jest racjonalne, a 7
            to już przesada. Jestem pewien ,że znakomita większość z Was nie zrezygnuje z
            dodatkowych fuch i dalej będziecie przemęczeni i opryskliwi dla pacjentów.
      • Gość: dixie Re: byc moze to pomoze zrozumiec strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:55
        a ja myslę, że problem lezy w słowie "budżetówka"... ma się nijak do rynku
        • Gość: andreas Re: byc moze to pomoze zrozumiec strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:13
          masz racje - w Polsce funkcjonuja dwa systemy!
          To prawda!
          Lekarz na wolnym rynku - ma sie dobrze, jak jest dobry!
          Zas lekarz w budzetówce czuje sie niedoszacowany i niesłusznie sklasyfikowany
          ponizej robotnika budowlanego
      • Gość: zmęczony andreas bajki gadasz... IP: *.sysnet.pl 22.05.07, 15:40
        Andreas, spawacz, który odwali źle swoją robotę na statku i nikt go nie skontroluje moża zabić za jednym zamachem kilkaset osób topiąc statek. Podobnie maszynista pociągu może (o ile mu prądu nie odetną) zabić kilkaset osób.

Niefrasobliwy gazownik może wysadzić blok... przeciętny mieszkaniec może zabić za jednym zamachem 200 osób wysadzając swój blok. I co? Gdzie tu poziom odpowiedzialności?

Problem leży w tym, że znaczna część lekarzy nie chce się odzwyczaić od kradzenia za to chciałaby już "uczciwie" być wynagradzanymi. Nachapać się w ciagu jednego pokolenia.
        • Gość: andreas Re: andreas bajki gadasz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:53
          mój drogi Zmeczony...
          nie jeden dom ma krzywe sciany, cieknacy kran, auto źle naprawione,
          źle zaizolowane sciany i przemarzaja, nawet w Radissonie mieli problem...
          okna, drzwi sfuszerowane - i nikt od tego nie umarł!

Ale jak lekarz zapisze Tobie specyfik na inna dolegliwośc,
          to wybacz, ale nie powiesz mi, ze nie ma to znaczenia...

Pomysl!

Wyobraź sobie, ze masz zapalenie płuc,
          a zaordynuja Tobie cos na przeczyszczenie - dasz rade?

Natomiast krzywy sufit sie nie zawali!
          Bo by runęło wiekszość domów...

• Gość: andreas wiesz co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:58
            pan czyniacy mi ogrzewanie podłaczył od pieca c.o. gaz
            grzejniki w jeden ciag i w ostatnim pokoju nie dogrzewa...
            jakos zyje z tym!

Jak w łazience połozyli krzywo płytki,
            tez sie zyje...
            Wiesz co nawet ten gaz, jak zamontowali i smierdziało,
            to wyłaczyłem i przyszli poprawic!
            Bzdury pleciesz i wymyslasz krancowe sytuacje!

• Gość: asia Re: wiesz co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:08
              bo on juz sam nie wie co ma pisać.Musisz go zrozumiec kobieta go opuściła dla
              lekarza i teraz tonie w nienawiści w dodatku ma czarne myśli o wybuchach gazu i
              zatopionych statkach,no zmeczony bardzo........
            • Gość: zmęczony chustę z brzucha też się da wyjąć IP: *.sysnet.pl 22.05.07, 17:48
              No zobacz andreas - przecież jak zmęczony braniem łapówek i pracą na 3 etatach lekarz popełni błąd, to pacjenta też można znów zoperować i niemal na pewno wyjąć mu tę chustę z otrzewnej.

Może byś tak postudiować listę zgonów z powodu błędów lekarskich?

A poważnie to pijany kierowca autobusu lub pilot w depresji ma znacznie większy zabójczy potencjał niż ta Pani Profesor okulistyki ze Śląska, której łapówkarstwo i pijaństwo tyle lat środowisko tolerowało ;-)
          • Gość: zmęczony Re: andreas bajki gadasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:05
            Ty się nie czepiaj budowlańców
            • Gość: zmęczony i kolejna podszywka... IP: *.sysnet.pl 22.05.07, 19:41
              • Gość: zmęczony Re: i kolejna podszywka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:19
                Właśnie! Administrator zrób coś!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka