Dodaj do ulubionych

kara za parkowanie

IP: *.bazapartner.pl 04.06.07, 14:25
wiem, ze jest to zgrany temat ale zastanawiam sie co zrobic.. dostalem wezwanie do zaplaty za parkowanie w strefie (w maju 2005 roku) ale dowcip polega na tym, ze w maju 2005 nie byłem włascicielem samochodu (kupilem go dopiero w lipcu 2005)
co robic?
zaplacic haracz 58 zł czy odwolywac sie?
jest w ogole szansa na anulowanie tego mandatu? i wlasciwie dlaczego mam w takiej sytuacji placic?
Obserwuj wątek
    • Gość: c8 Re: kara za parkowanie IP: *.globalconnect.pl 04.06.07, 14:29
      Płać - bo w sądzie grodzkim skończysz.
      • Gość: zdziwiony Re: kara za parkowanie IP: *.bazapartner.pl 04.06.07, 14:31
        58 zł to nie majatek tylko dlaczego mam placic za czyjes (poprzedniego wlasciela) parkowania bez biletu?
      • Gość: zdziwony Re: kara za parkowanie IP: *.bazapartner.pl 04.06.07, 14:32
        czy to nie jest juz rozboj w biały dzień???
        • Gość: andreas nie płac! Proponuje głosowanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 14:40
          pokaz im dowód zakupu auta,
          przeciez to idiotyzm...
    • anamar Re: kara za parkowanie 04.06.07, 15:00
      nad czym tu się w ogóle zastanawiać.chyba jasne,że jak nie miałeś samochodu,to
      nie będziesz płacił za parkowanie...
      • Gość: zdziwiony Re: kara za parkowanie IP: *.bazapartner.pl 04.06.07, 15:14
        ale ciekawe dlaczego pracownicy SPP wpadli na pomysl aby sciagac ode mnie pieniadze???
        nie placic - jasne... ale skoro mnie strasza sadem grodzkim, komornikiem.... uzerac sie za 58 zł? z drugiej strony popuscic taka grande?
        • Gość: sa Re: kara za parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 15:47
          umorzą.
          • nieslubne_dziecko_romana Re: kara za parkowanie 04.06.07, 16:46
            Ty sie dziw i nie zastanawiaj, czy płacić, czy nie. Idź do biura SPP, pokaż
            dowód zakupu auta i tyle... Weź pod uwagę, że w SPP przeoczyli albo nie wzieli
            pod uwagę, że zmienił się właściciel samochodu...
    • Gość: miałem to samo Re: kara za parkowanie IP: *.devs.futuro.pl 04.06.07, 21:50
      nie ma szans, niestety
    • switonemsi Re: kara za parkowanie 04.06.07, 21:51
      W sądzie wygrasz! Jak masz dokumenty potwierdzajace, ze nie miales wtedy
      samochodu, to musza to uznac. Tylko dlaczego tyle czekales?
      • Gość: zdziwiony Re: kara za parkowanie IP: *.bazapartner.pl 05.06.07, 13:18
        na co czekałem?
        wezwanie dostalem w poniedzialek - skąd moglem wiedziec, ze nie zaplacilem za parkowanie skoro wtedy to nie był moj samochod ....
        paranoja polsko szczecinska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka