Dodaj do ulubionych

Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań

IP: 195.28.182.* 13.06.07, 20:50
Krzystek już sobie kupił 148 metrowe mieszkanie za 35 tys. ... więc po diabła miałaby reszta mieć podobnie? ;-) A że on mieszkał chyba tylko rok, to co to szczecinian z wieloletnim stażem miałoby obchodzić? ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: eryk Krzystek ma naturę bolszewika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:00
      Jedynymi osobami które pilnowały sprzedaży mieszkań była Lubińska i Jacyna.
      Cały czas goniły Jurczyka i jego wicków żeby uczciwie te mieszkania były
      sprzedawane.Największym przeciwnikiem sprzedaży mieszkań był za Jurczyka
      Krzystek, bo ma bolszewicką naturę. Lubi ludzi trzymać w garści.Widać, że teraz
      jak dorwał się do władzy, kontynuuje to co za Jurczyka rozpoczął.
      • Gość: ktoś Re: Krzystek ma naturę bolszewika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:33
        taaaaa Pacytnka tylko do siebie szarpie , za stołek obieca wszystko
        • Gość: real Re: Krzystek ma naturę bolszewika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:02
          miłość młodych bolszewików z PO do Jacyny jest już powszechnie znana :[, ich
          agresja wynika nie tylko z tego że mamusia ich nie wychowała, ale ze zwykłych
          kompleksów i pustki w głowach. Niestety, ten bolszewizm jest u nich nagminny i
          wyróżniający od reszty całkiem przyzwoitych ludzi z PO
          • Gość: Zbędny Re: Krzystek ma naturę bolszewika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:13
            Jaki bolszewim. Nie przesadzaj. Po prostu młode, nażelowane lwy boją się, że
            mjw nie pozwoli im robić tych urzędackich biznesików na pierwszy dom w życiu
            :-)
            Mjw jest przedstawiana w każdym środowisku jako osoba nie pozwalająca robić
            lewych biznesów, lub biznesów związanych z protekcją politycznourzędniczą. Stąd
            częsta wrogość do niej ale jak wiemy w opinii wyborców jest zupełnie
            odwrotnie :-)
            • Gość: real Re: Krzystek ma naturę bolszewika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:22
              ;)
              Może masz rację.na bolszewików są za cieńcy
            • xyz-xyz Re: Krzystek ma naturę bolszewika 14.06.07, 10:20
              A okna w SCRze wstawiał krasnoludek Gosiewski... W Solo geszefty z Grochulskim
              robiła Myszka Miki...
              • Gość: ciekawski Re: Krzystek ma naturę bolszewika IP: 195.28.182.* 14.06.07, 10:52
                a CBA już zakończyło dochodzenie w sprawie mieszkania Krzystka ?, jakoś cicho o
                wynikach
                • Gość: gość Kilka bezkarnych polityków i urzednikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:04
                  To co się dzieje w Szczecinie przypomina lata tłustej partyjnej elyty sprzed
                  1989. Mieszkania owszem ale dla wybrancow. Sprawa mieszkanie Krzystka - choc
                  tłumaczono to koniecznoscia udzielenia lokum urzednikom zajmujacym kluczowe
                  stanowiska - w swietle obecnej polityki mieszkaniowej sytaje sie pospolitym
                  skandalem.

Rada miasta i inne instytucje urzednicze wyprawiaja co chca i nie mamy jako
                  mieszkancy zadnej kontroli nad decyzjami rodem z UM. Czesto te decyzje sa nie
                  tylko wbrew woli mieszkancow ale dzialaja na szkode miasta i jego mieszkancow.
                  Nie mamy nad tym zadnej kontroli. Raz wybrani decydenci naszymi glosami sa
                  calkowicie bezkarni przez 4 dlugie lata i nie musza sie z nami liczyc.

Wynikiem tych dzialan jest wciaz zdewastowane srodmiescie, zarzadzane przez
                  jakies idiotyczne spolki miejsckie przejmujace majatek miasta za frico. Nikt
                  nie sprzedaje tej masy nieruchomosci ani dotychczasowym lokatorom/najemcom, ani
                  na wolnym rynku, czyli na licytacjach. Nawet nie berdzo mozna starac sie o
                  nieruchom,osci majace sztywne ceny narzucone przez mistao. Co wiecej miasto
                  narzuca forme wlasnosci - owszem, ale pod warunkiem ze cala kamienice na
                  przyklad przejmie jeden wlasciciel. Mieszkan sie nie sprzedaje nawet w pustych
                  kamienicahc w centrum. W ten sposob bedziemy mieli jeszcze przez nastepne
                  dekady taki stan. O ludziach takich jak poszkodowany z Podjuch, nie ma co
                  mowic.

Poza tym zostalo prawdopodobnie zostale dokonane oszustwo skoro mieszkaniec
                  uslyszal ze sprzedaz mieszkan jest wstrzymana, a dziennikarzowi powiedziano ze
                  wszystko przebiega bez przeszkod. To jest klamstwo lub jakies oszustwo, a te sa
                  scigane z mocy prawa w RP. Dlaczego nie prowadzi sie dochodzenia w tej sprawie
                  na podstawie samego artykulu prasowego? Przeciez to jawna nieprawidlowosc.
                  Dlaczego urzednicy w Polsce sa wcizaz chronieni przez jakies k..skie niepisane
                  prawo??? UM nie stoi ponad prawem i nie stanowi prawa.
                • Gość: czytelnik Re: Krzystek ma naturę bolszewika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:58
                  podobno w sprawie mieszkania Krzystka są nowe wątki, które bada CBA, ciekawe co
                  z tego bedzie, może dlatego właśnie Krzystek wstrzymał spzredaż mieszkań jako
                  zemstę na mieszkańcach?
              • Gość: Zbędny Re: Krzystek ma naturę bolszewika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:50
                Wszystko co napisałeś jest tak kompetentne jak to, że Grochulski ma coś
                wspólnego z SOLO. Cały monitor w tej nerwacji już chyba ochlapałeś :-)
        • anamar Re: Krzystek ma naturę bolszewika 14.06.07, 12:17
          szkoda tylko,że u lubińskiej i jacyny zawsze kończyło się tylko na gadaniu.ale
          jedno trzeba im przyznać-obiecać potrafiły wszystko!
          • Gość: real do absztyfikanta vel anamar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:21
            absztyfikant, twoje plwociny na Jacyne i Lubińską straciły jad. Już wszyscy
            wiedzą,że jesteś chory psychicznie i odczuwają litość do twojej osoby, a nie ma
            bardziej upokarzającego dla ciebie uczucia niż litość...
            spójrz na siebie...

www.madzia_i_sebastian.republika.pl/foty/swiadkowie/r7.jpg
    • Gość: politruk Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: 195.28.182.* 13.06.07, 21:00
      trzeba ustalić nowe zasady, preferencyjne dla swoich
    • Gość: micho Platforma Obywatelska rządzi IP: *.chello.pl 13.06.07, 21:04
      Krzystek dostał je najpierw po znajomości i dopiero kupił, przewodniczący Solidarności też! A ludzi mają w najzwyczajniej w dupie, przecież oni już maja. Pytacie się dlaczego? A mało to jeszcze qrva kolesi do obdarowania! przecież to antyspołeczne działanie, jak nie wiadomo o co chodzi, no to o co chodzi? Narzekaliście na uczciwego Jurczyka no to macie ekipe, Krzystek już myśli o sprzedaży stadionu Pogoni, po co? dla nas? Świętej rzeczy dla kibiców, bo tam też wietrzy kasę, po prostu trzeba go odwołać i tyle!
      • Gość: widz Re: Platforma Obywatelska rządzi IP: 195.28.182.* 13.06.07, 21:06
        Krzystek już myśli o sprzedaży st
        > adionu Pogoni, po co?

następny będzie Szpital Miejski
        • Gość: gość Re: Platforma Obywatelska rządzi IP: 77.88.176.* 18.06.07, 13:22
          odwołać Krzystka
      • Gość: gość Re: Platforma Obywatelska rządzi IP: 77.88.176.* 18.06.07, 13:19
        Krzystka trzeba koniecznie oswołać
    • Gość: gosia Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: 80.48.132.* 13.06.07, 22:22
      dokładnie o tym samym pomyślałam. poza tym, to niemoralne najpierw się ugadać z
      obywatelem, zgodzić, a gdy on już powziął pewne kroki do wykupu, bezczelnie
      zamrozić sytuację. może lepiej po prostu nie otwierać nowych spraw, a te
      zamknąć jak na gentlemenów przystało.
      • Gość: Szczecinianin Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.chello.pl 14.06.07, 21:14
        dokładnie jestem w takiej sytuacji - zainwestowałem w lokal 50 tyś zł.I co ? Mimo że lokal jest po po wycenie zablokowali mi wykup.Skandal nie pozostawię tego tak sobie.Proponuje zawiązać grupę poszkodawanych i wystąpić do Sądu.
        Zainteresowanych proszę o kontakt.
        • Gość: gość Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: 77.88.176.* 18.06.07, 13:29
          mam taką samą sytuacje właśnie dzisiaj sie dowiedziałem o wstrzymaniu wykupu
          chociaż mam już wszystko załatwione miałem podpisać protokół uzgodnień .Jestem
          tak zszokowany tą sytuacją ,ale teraz dopiero po zapoznaniu się sytuacją innych
          tak jak i twoja rozumię że tylko działanie wspólne może uratować nas przed
          działaniem takich ludzi.Jestem gotowy do założenia takiej grupy
          poszkodowanych .ludzi
          • dzikaafryka Re: GRUPA wsparcia 19.06.07, 20:23
            tia... wszyscy chcą się konsolidować we wspólnej sprawie,ale nikt nawet się nie
            zalogował w tym celu,
            to znamienne w dzisiejszych czasach...
    • Gość: Kuba Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.range81-151.btcentralplus.com 13.06.07, 22:26
      przeciez to jest nielegalne co on zrobil, na to musi byc uchwala rady miasta
      zeby wstrzymac wykup
      • Gość: pieszy Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:59
        legalne. to prezydent sprzedaje i tylko jego wola się liczy. sprzedaje
        oczywiście zgodnie z zasadami uchwalonymi przez radę miasta.

jedno pytanie: na kogo głosowali ci zawiedzeni?
        i drugie: dlaczego gazeta gani prezia, skoro w trakcie wyborów innymi
        kandydatami, ich programami manipulowała?
        o kov. zamilknę bo o czym tu mówić
    • Gość: skwaszona wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:57
      wiadomo przcież że Prezydent K. jest na smyczy ludzi którzy wielka kase ciągną
      z miejskich nieruchomosci. choćby Radna Renata Z.-Sz., której mąż Adam Sz. jest
      prezesem AGBIL-u. Kamienice którymi zarządzaja popadaja w ruine, ale Wspólnoty
      nie mogą ich odwołać , bo miasto ma w nich np. 40-80 % udziałów. Mam
      nieszczęście mieszkac w takiej kamienicy. Zasikana, brudna, nie mozna doprosić
      sie naprawy zamka w bramie , czy dopilnowania firmy sprzątajacej.Raz Pracownica
      AGBILU w przypływie szczerosci powiedziała mi, ze mają takie układy w mieście,
      ze nie mamy szans na ich odwołanie. Jedyna szansą był wykup lokali miejskich
      przez najemców, tak żeby własciciele indywidualni mieli spora przewage nad
      Gmina, ale jak widać Piotr. K. gra o kasę dla swojej orkiestry tj. radnej
      Renaty Z.-Sz. i innych (podobno poseł Arkadiusz L. zasiada w Radzie NAdzorczej
      AGBILU) wiec wszystko chyba jasne...niestety
      • Gość: pieszy Re: wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:05
        zamiast pytać się o radę agbilu proponuję na początek ustawę o własności
        likali. macie 20% to miasto może wam ...(wiadomo co).
        pierwsze: zero zapytań do obecnego zarządcy (agbil). po rady lepiej udać się do
        potencjalnego zarządcy, który zmieni agbil.

TO AGBIL ZALEŻY OD WAS A NIE ODWROTNIE.
      • Gość: kfuks Re: wiadomo IP: *.chello.pl 13.06.07, 23:32
        To, że zarządca ma ponad 50 % UDZIAŁOW POWINNO TYLKO CIESZYĆ!W/g prawa w takim
        przypadku na każdy wniosek 20 % właścicieli można zmienić sposób liczenia
        głosów zamieniając z procentowego na 1 właściciel = 1 głos.Po czym należy
        odwołać zarząd i powołać swój złożony jedynie z właścicieli, który zdecyduje z
        jakim zarządcą podpisać umowę, aby Pani Skwaszonej wszystko odpowiadało. Tylko
        do tego potrzeba chęci i poświęcenia własnego czasu, a nie kwękania i życia w
        PRL-u (z własnego
        wyboru).
        PS A tak na marginesie, to Prezydent Krzystek nic do tego nie ma.
        • Gość: as Re wy nie chcecie kupić tylko dostać i na to miast IP: 85.219.206.* 14.06.07, 07:42
          nie może się zgodzić bo co to za wykup za 5 % wartości to byłaby
          niegospodarność miasta. Najuczciwszy byłby przetarg oczywiście do którego
          lokatorzy też by startowali który wykreowałby cenę rynkową.Dlaczego właścielem
          mieszkania ma być ktoś za np 10000 zł a inny za podobne musi płacić 200000 zł
      • Gość: zeed Re: wiadomo IP: 89.19.71.* 14.06.07, 12:23
        > Mam nieszczęście mieszkac w takiej kamienicy. Zasikana, brudna,

ciekawe kto ja zasikal i zabrudzil, agbil?
        • Gość: pieszy Re: wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:34
          a może niemcy?
          a kto sprząta, może też niemcy?
          a kto kaskę zgarnia, może mieszkańcy od agbilu?
    • Gość: ktoś Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:35
      A ku... dlaczego ktoś ma kupować mieszkanko w centrum za psie pieniądze , a
      inni zyły wyprują aby kredyty spłacać? Te chaty powinny być na przetarg
      wystawiane. Wiećej kasy by było...
      • Gość: Zbędny Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:41
        Gość portalu: ktoś napisał(a):

> A ku... dlaczego ktoś ma kupować mieszkanko w centrum za psie pieniądze , a
        > inni zyły wyprują aby kredyty spłacać? Te chaty powinny być na przetarg
        > wystawiane. Wiećej kasy by było...

Zgoda :-) pod warunkiem, że Krzystek swoje pierwsze wystawi na przetarg a
        nadwyżke nad jego koszty zakupu plus poniesione koszty do budżetu miasta.
        • Gość: as Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: 85.219.206.* 14.06.07, 07:45
          niestety prawa nie cofnie się bo razem z krzystkiem trzeba by było też tak
          postąpić z wszystkimi którzy wykupili, a własność jest nie do ruszenia
          • Gość: Zbędny Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:53
            As. Jasne ale to był tekst komentujący powyższe działania zapokojonego
            mieszkaniem Krzystka, wstrzymującego sprzedaż pozostałych mieszkań.
    • Gość: czytelnik Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.eranet.pl 14.06.07, 09:10
      tak naprawdę to zemsta Krzystka na mieszkańców za to że CBA bada jak on dostał
      od miasta mieszkanie 148 metrowe bez jakiejkolwiek podstawy.
      • Gość: @@@@@@@@@@ Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:33
        a ja czekam na wykupienie mieszkania juz od 04r. i mieszkam w tym lokalu dluzej
        niz krzystek zyje!
      • Gość: xxx kombinatorzy IP: *.chello.pl 14.06.07, 09:41
        to są zwykłe bydlaki, jakie to wasze sukinsyny, ludzie od 45r. mieszkają w takich mieszkaniach, wy łobuzy, mnie tu do Szczecina te czerwone mendy na siłe przesiedliły, straciłam mienie na wschodzie, zbudowałeś te mieszkania cwaniaczku? Że sobie prawo własności do mienia ludzi, uzurpujesz jakąś uchwałą innych złodziei? ja 62 lata czynsz opłacam, a miasto 2 razy klatkę schodową za to pomalowało! licząc średnio po 200.zł to ja za te swoje mieszkanie już sama 148.800. zapłaciłam, wy hieny, sobie załatwiłeś już łobuzie, co? Żeby ciebie i twoją rodzinę same nieszczęścia za to spotykały, za ludzką krzwdę! Gdzie ty do Pana Jurczyka! nawet nie śmiej się porównywać, przez niego przynajmniej ludzie nie płakali.
    • Gość: delorian Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.tpnet.pl 14.06.07, 09:39
      ja proponuje na sprawe spojrzec z innej strony:
      miasto nie bedzie juz sprzedawac mieszkan za grosze najemcom, tylko bedzie je
      opychac na wolnym rynku za gruba kase. w mojej klatce, nie roemontowanej od 30
      lat znalazla sie kasa na remont pustostanu, wstawienie nowych okien itd, nagle
      zalozono wspolnote mieszkaniowa :)) i pewnie zaraz mieszkanko poleci.
      czekacie ludzie w kolejce na mieszkanie komunalne??
      to sobie jeszcze poczekacie...
    • Gość: cole Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.com.pl 14.06.07, 09:44
      fajnie,
      ciekawe co na to Rzecznik Praw Obywatelskich albo TK.
      wsztrzymac moga chyba tylko wszystko, nie moga czesci odmowic sprzedazy a innym
      pozwolic na wykup. chociaz z drugiej strony, piekna furtka sie otwiera..
    • Gość: peter Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.chello.pl 14.06.07, 12:06
      Jak zwykle w Polsce pewne rzeczy załatwia się po cichu. Jak to możliwe, że ktoś "nieoficjalnie wstrzymał wykup mieszkań"?! Ktoś powinien za to stracić stołek, a ludzie dostać odszkodowanie za opieszałość tych gamoni z urzędu!
      • Gość: gość Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:13
        > Jak zwykle w Polsce pewne rzeczy załatwia się po cichu.

Dlatego nalezy krzyczec glosno i powiadamiac NIK czy policje o takich rzeczach.
        Albo CBA, oni ostatnio lubia aresztowac przed kamerami.

> a ludzie dostać odszkodowanie za opieszałość tych gamoni z urzędu!

Mylisz sie to nie sa gamonie! To sa cwane i kute na 4 łapy łobuzy, żadne
        opieszałe gamonie. Miasto Szczecin coraz bardziej przypomina dziki Zachód gdzie
        rządzą niepodzielni bandyci zastraszający spokojnych ludzi :)))) Przydałby się
        szeryf z CBA :)))
    • andreas.007 rety jak Wy nic nie rozumiecie... 14.06.07, 12:29
      działanie jest bardzo proste, akurat mnie na reke w chwili obecnej!

Wstrzymanie sprzedazy mieszkan komunalnych spowoduje...
      WZROST CEN MIESZKAŃ - jest to działanie prodeveloperskie!
      W ten sposób zacheci sie developerów do inwestowania w Szczecinie,
      bo mam nadzieje nie chodzi tylko o chwilowa panike,
      by szybko sprzedac jakies "zalegajace" powierzchnie po dobrej cenie... ;))

Zachecenie developerów do inwestowania,
      podniesienie cen gruntów pod mieszkaniówke.... ;)
      Tak trzymac!
      • Gość: as przecież są mieszkania na sprzedaż wystarczy IP: 85.219.206.* 14.06.07, 13:07
        przejrzeć ogłoszenia w gazecie a każdy znajdzie coś co go interesuje i po co
        tyle narzekać inna rzecz że jak sie chce być właścicielem to trzeba zapłacić to
        tyle ile jest warte w przeciwnym razie jest sie najemcą.
        • ksiazemaly Re: przecież są mieszkania na sprzedaż wystarczy 14.06.07, 13:08
          To odbierzmy mieszkania wszystkim, którzy je do tej pory wykupili na preferencyjnych warunkach- a pierwszemu Krzystkowi!!;)
        • andreas.007 Re: przecież są mieszkania na sprzedaż wystarczy 14.06.07, 13:11
          ale jak sie wstrzymuje dopływ tanich mieszkan z puli wykupionych komunalnych,
          to automatycznie zmniejszy sie podaż, a to doprowadzi do podwyzszenia ceny!

Asie na rynku sa, ale juz nie za 30 tysiecy... ;))
          Naprawde nie dostrzegasz róznicy... chocby cenowej?

Moge sie załozyc, ze cena mieszkan wzrosnie i działek pod mieszkaniówke!
          • Gość: as Re: przecież są mieszkania na sprzedaż wystarczy IP: 85.219.206.* 14.06.07, 13:52
            czas skończyc z uznaniowością czasy komuny sie skończyły . Jezeli coś sie
            sprzedaje poniżej wartości to znaczy że sprzedajacy traci w tym przypadku jest
            to miasto a misto to Szczecinianie .Dlaczego garstka ma być dofinansowana
            kosztem większości Szczecinian.Z podażą sie mylisz bo co to zmienia że lokator
            wykupi za 10000 mieszkanie w którym już mieszka i po wykupie dalej będzie
            mieszkał.Ceny mieszkań rosną z braku uzbrojonych działek i może trzebaby
            sprzedawać mieszkania po rynkowych cenach i uzyskana kasę wydać na uzbrojenia.
            • andreas.007 Re: przecież są mieszkania na sprzedaż wystarczy 14.06.07, 13:58
              niektórzy jednak nie mieszkaja a sprzedaja czy zamieniaja,
              jako i ja wiele lat temu uczyniłem!

Tak wiec jednak bedzie zdjecie z rynku nieruchomosci,
              bo zwróc sie do biur nieruchomosci, to Tobie powiedza czy jest ruch czy nie!

Nadto - wspominała o tym niegdys pani Jacyna - trzymanie mieszkania,
              jako komunalne niesie ze soba koszty remontów i eksploatacji...
              W naszej wspolnocie jest kilka mieszkan komunalnych, ale mniejszośc
              i wyobraz sobie, wspolnota remontuje dachy, klatke, wymienia instalacje...
              powazne remonty ze zbijaniem tynkow i wzmacnianiem scian, ocieplanie....
              miasto musi partycypowac, jak wspolnota przegłosuje!!!
              • Gość: Zbędny Re: przecież są mieszkania na sprzedaż wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:03
                As szokuje tym swoim poglądem aż mi się nie chce argumentów przytaczać.
                Poprzestanę na wparciu andreasa
              • Gość: as Re: przecież są mieszkania na sprzedaż wystarczy IP: 195.136.49.* 14.06.07, 18:11
                napisałeś tak jakby lokatarzy MIEJSCY w twojej kamienicy nie płacili tylko
                miasto a to nie prawda bo jest fundusz remontowy i oni też są zobowiązani
                płacić czyli na wymianę dachu to też oni sie składają.A ja mam przykład jak stoi
                pusty strych możliwy do adaptacji i wielu właścieli nie moga sie dogadać czy je
                opchnąć by uzbierać na remont bo każdemu coś tam wadzi.
                Podziwiam cię że poszedłeś do starego mieszkania gdzie trzeba remontować
                wiecznie co tu piszesz i dałeś tyle pieniędzy żeby byli komunalni mieli na nowe
                mieszkanko dziwię sie że to ty z tymi pieniędzmi nie poszedłeś na nowe . Ale
                budowa nowego mieszkania nie była wymuszona poprzez zamiany komunalnego na
                własnościowe bo ty bys sie wprowadził do nowego ,gdyby tamten nie mógł ci
                sprzedać swojego starego.
                • andreas.007 Re: przecież są mieszkania na sprzedaż wystarczy 14.06.07, 19:22
                  tak, masz racje lokatorzy tez płaca,
                  ale miasto na pewno by nie zadeklarowało remontu,
                  gdyby było samo jedynym zarzadca z braku przeciez kasy...
                  a tak lokatorzy przegłosowali i miasto musiało sie dorzucic!
                  Lokatorzy wymusili na miastu ten pieniadz!

Tak szczerze, to w interesie miasta jest wyprowadzenie tych lokatorów
                  i sprzedanie lokali, tak by miec nas z głowy...i ten fundusz remontowy!

Czemu wolałem w starej kamienicy - moze ta wysokosc sufitu,
                  zawsze mieszkałem w centrum w starej kamienicy...
                  a kupiłem dwa mieszkania i mam całkiem przyzwoite jedno!
                  W nowych blokach jakos tak ciasnawo, niskawo...
                  no moze w tych nowych apartamentowcach jest lepiej,
                  podobnie jak w moim... ;))

Nigdy tez nie ciagnęlo mnie do własnego domku...
                  blizej do pubu, na piechote mozna podejśc...

A wracajac do tematu, to wiele tych osób pewnie wykupuje i sprzedaje,
                  zamienia cos z tym robi, a bedac na komunalnym sobie jest!
                  Jak na rynek nie wejda te mieszkania, to ceny pójda w góre!

Przeciez ja nie odkrywam Ameryki...
            • Gość: zmęczony czy to sławny ekonomista "kapitanAS"? IP: 195.28.182.* 14.06.07, 14:11
              Bo tylko jednego takiego znałem, co nie mając pojęcia o ekonomii takie głupoty wygadywał.
              1. Pominę brednie ideologiczne.
              2. Ciężko polemizować ze stwierdzeniem, że właściciel (Szczecinianie) sprzedaje sobie (Szczecinianom) coś poniżej wartości. Może łatwiej Asowi wytłumaczyć, że miasto sprzedaje, bo samo zarządzane nie potrafi poradzić sobie z 50 letnimi zaniedbaniami a trudno oczekiwać, że będzie się wysiedlać na zieloną trawkę mieszkańców miasta a sprzedawać za gotówkę "obcym" rozlatujące się rudery.
              3. Podaż też źle interpretujesz - lokatorzy inwestują w SWÓJ dom, a jak mieszkają w ruderze bez prawa wykupu, to chcą kiedyś kupić za ciężkie pieniądze nowe. Podaż odbywa się tu w SEGMENTACH rynkowych.
        • anamar szkoda... 18.06.07, 14:16
          Gość portalu: as napisał(a):

> przejrzeć ogłoszenia w gazecie a każdy znajdzie coś co go interesuje i po co
          > tyle narzekać inna rzecz że jak sie chce być właścicielem to trzeba zapłacić to
          >
          > tyle ile jest warte w przeciwnym razie jest sie najemcą.

naprawdę????a jacyna obiecywała za 3%....
    • Gość: xxx Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.chello.pl 14.06.07, 18:00
      Mało kto czyta te forum, a na pewno nie wszyscy, trzeba jakoś się skrzyknąć i odsunąć te szumowiny od władzy, puki czas, wszyscy, oszukani mieszkańcy, kibice co im ich ukochany stadion chce sprzedać, i w ogóle. To zwykły łobuz i chuligan w białym kołnierzyku, miał kapitał przyciągnąć,San Francisco zrobić, a bydlak zaczął od podwyżek wszystkiego co się da, i sprzedaje co się da. Słuchaj gnoju, może nie pamiętasz, ale te mieszkania były już uwłaszczone, tylko ten złodziej kwaśniewski zawetował na prośbę innych złodzieji Ustawę Sejmu RP. zatwierdzoną przez Senat, sam sobie załatwiłeś? Nawet nie twoje? Co o tobie myśleć kombinatorze? Ty chcesz dobra mieszkańców cwaniaku? To daj im takie same szanse jak sobie łobuzie!
      • Gość: gość Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:52
        > > co im ich ukochany stadion chce sprzedać, i w ogóle. To zwykły łobuz i
        chuligan
        > w białym kołnierzyku, miał kapitał przyciągnąć,San Francisco zrobić, a bydlak
        > zaczął od podwyżek wszystkiego co się da, i sprzedaje co się da.

Od dawna pisałem że te manewry jak to Szczecinowi dogodzi nowa władza to
        zwykłyu blew dla nierozgarniętych naiwaniaków. Kapitał przyciągnąć? Tu nawet
        Ruskim się nie chce inwestować. Krzyk był jak Krzystek pojechał gdzieś tam do
        Monte Carlo czy innej pipidówy i tajemniczo ogłosił, że teraz to do Szczecina
        przyjadą ho ho ho, albo i jeszcze większe rekiny z wielką kasą :)))) a
        forumowicze się rozpisali wtedy o tym jakby sraczki dostali.

Do tego jakieś egzaltowane panie pisały w obronie Krzystka maruidziły do
        znudzenia, że na pewno przyjadą i w ogóle to trzeba dać mu - nowemu preziowi
        szansę. Gdzie są te rekiny z forsą? Gdzie te tajemnicze inwestycje? Chyba
        na "prywatnych kontach w Szwajcarii" zgodnie z nową doktryną PiS albo co :))))

Szczecin nigdy nie będzie mieć porządnej i uczciwej władzy .... ZAPOMNIJCIE o
        tym. Szczecinska władzy dogodzi zawsze, ale SOBIE, hi hi hi - nie WAM naiwni
        mieszkancy i forumowicze. Co najwyzej mozecie sciagac gacie by jej ułatwić i
        dac sie ten teges tej władzy wypietruszyć .... ahoj :))))
      • Gość: ryt Tak wygląda sprawowanie władzy przez PO!! IP: *.smsnet.pl 14.06.07, 18:54
        Oby takie praktyki nie dotknęły całego kraju.... Już lepsze są rządy PISu...
        • Gość: gość Re: Tak wygląda sprawowanie władzy przez PO!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:08
          > Tak wygląda sprawowanie władzy przez PO!!

Eeee tam, to kryptoreklama pisu. Ciekawe kto to napisał? Władza KAŻDEJ partii w
          Polsce tak właśnie wygląda.
          • Gość: czytelnik Re: Tak wygląda sprawowanie władzy przez PO!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:55
            Podstawą działania PO jest utajnianie życia publicznego. W mieście powoli
            wszystko staje się tajne a urzędnicy boją sie cokolwiek mówić. Krzystek swoją
            ignorancję przeslania tajnością i odwlekaniem decyzji. Szkoda, że Gazeta mu
            patronuje. Te mieszkania to tylko jeden z przykładów
            • rewers10 Re: Tak wygląda sprawowanie władzy przez PO!! 15.06.07, 10:57
              Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Podstawą działania PO jest utajnianie życia publicznego. W mieście powoli
              > wszystko staje się tajne a urzędnicy boją sie cokolwiek mówić. Krzystek swoją
              > ignorancję przeslania tajnością i odwlekaniem decyzji. Szkoda, że Gazeta mu
              > patronuje. Te mieszkania to tylko jeden z przykładów

jestem ciekaw czy Wyborcza napisze kto kupuje grunty Szpitala Miejskiego i za ile ?
            • Gość: gość Re: Tak wygląda sprawowanie władzy przez PO!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 11:30
              > Podstawą działania PO jest utajnianie życia publicznego.

A co, wcześniej ktoś był taki otwarty publicznie, np. Jurczyk? poprzednia
              władza też się skradała by dokopać nam po cichu i tajnie. Do tego zawsze
              pozostawały niedomówienia i idiotyczne tłumczenia, jak ich przyciskano do muru.
              Bardziej byli tajni niż prokuratura.
              To jest cecha wszystkich nieuczciwych polityków lub planujących coś
              nieuczciwego. To nie tylko cecha PO ale wszystkich rządzących i tych u władzy.
              Takie są polskie tradycje polityczne od wieków.
              • rewers10 Re: Tak wygląda sprawowanie władzy przez PO!! 16.06.07, 11:35
                > To jest cecha wszystkich nieuczciwych polityków lub planujących coś
                > nieuczciwego. To nie tylko cecha PO ale wszystkich rządzących i tych u władzy.

i to ma usprawiedliwiać PO ?
                • Gość: gość Re: Tak wygląda sprawowanie władzy przez PO!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:27
                  > To nie tylko cecha PO ale wszystkich rządzących i tych u wł
                  > adzy.
                  >
                  > i to ma usprawiedliwiać PO ?

Małe sprostowanie, byułem pewnie mało precyzyjny. Nie jest to usprawiedliwienie
                  PO, ale zwrócenie uwagi, ze obojętnie kto rządzi, kto się do tej upragnionej
                  władzy dorwie, czarny, czerwony czy kolorowy, to wszyscy mają nas w głębokim
                  poważaniu i robią obywateli - mieszkańców Szczecina w bambuko.

Myslisz, ze z kimkolwiek byłoby tu dobrze? Z nikim. potrzebujemy rządu
                  obywateklskiego a nie politycznego i każda pratia jest tu zagrożeniem.
                  Bezpartyjni prezydenci i urzędnicy również są zagrożeniem, jesli nie ma nad
                  nimi kontroli społecznej.
    • Gość: peter Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.chello.pl 15.06.07, 21:06
      Czy sprawa już sie wyjasnila? Czy moze nadal nie ma kompetentnej osoby, ktora udzieli odpowiedzi na te bulwersujace doniesienia...
      • Gość: pieszy Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:38
        a o co idzie?
        prezio w PR szczecin powiedział wyraźnie, że sprzedaż wstrzymana do wyjaśnienia
        • Gość: ciekawy Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.06.07, 18:45
          co to za bezsensowna odpowiedz...?!? Komentowany artykul wyraznie opisuje sytuacje w ktorej sprzedaz "wstrzymano po cichu"- wiec naleza sie wyjasnienia i konkretne informacje i to przed a nie po fakcie placku.
          • Gość: dziad do orzechów Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: 83.71.0.* 20.06.07, 18:51
            Miasto na dzien dzisiejszy poniesie koszty swojej decyzji niezamierzam poscic im
            tego plazem ani wiecej dyskutowac czy walczyc z nimi od tego sa kancelarie
            prawnicze ktore juz zacieraja rece . Brawo gratuluje decyzji sprawa stala sie
            nagle tajna tak? Niestanowicie prawa tak na marginesie i my mieszkancy
            niejestesmy dla was tylko wy jestescie dla nas.
            • Gość: mieszkaniec Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: 195.136.49.* 20.06.07, 22:39
              zaprzestać rozdawnictwa mieszkań przez miasto tak trzymać sprzedawać za rozsądne
              pieniądze i odnawiać za nie elewacje
              • Gość: gość Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:06
                Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> zaprzestać rozdawnictwa mieszkań przez miasto tak trzymać sprzedawać za
                rozsądn
                > e
                > pieniądze i odnawiać za nie elewacje

Ty nie jesteś mieszkańcem tylko urzędnikiem z UM. Kiedy tu było jakiekolwiek
                rozdawnictwo??? Sami co najwyżej sobie panstwo rozdawaliście to i owo. Patrz:
                Krzystek i inni.

Ludziom ktoś tu coś kiedykolwiek rozdawał? Jesteś co najwyżej prowokatorem
                urzędniczym by przyciągnąć na swoją stronę tłum niedoinformowanych i by bronić
                decyzji wziętych z pokrętnych zakamarków urzędniczo politycznych mózgów.

To biurokratyczna demagogia. Nie udawaj mieszkańca, bo nim nie jesteś.
                Mieszkańcy przez takich mądrych mają naprawdę prze...ne w tym miescie.

"Rozsądne pieniądze" to takie pieniądze jakie miasto sobie wymyśli. To czysta
                komuna i dyktatura bezkarnych i pozbawionych etyki urzędników.
                • Gość: mieszkaniec Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: 85.219.206.* 21.06.07, 07:24
                  kilkanaście tys zł za mieszkanie to strata dla miasta i niegospodarność trzeba
                  to ukrócić nie można tak robić wobec pozostałych mieszkańców , którzy żeby
                  gdziekolwiek mieszkać muszą zapłacić 20 krotność tego co komunalni.
                  • Gość: pieszy Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 07:31
                    chłopcze skoroś taki madry, to może odpowiesz ile to miasto zapłaciło za te
                    mieszkania?
                    a może dostało je za darmo.
                    • Gość: dziad do orzechów Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 21.06.07, 08:53
                      zaplacic wielokrotnosc ? oczywiscie ze zaplaci miasto za moj stracony czas i za
                      utajnianie informacji oraz zainwestowane pieniadze w odnowienie mieszkania
                      ktore bylo ruina nadmieniam tylko ze w innych krajach UE obywatel mamprawo do
                      wykupienia nieruchomosci od miasta i skonczmy z demagogia ze nalezy cos
                      wstrzymac lub zabrac prawo do wykupu. To zostalo uchwalona na radzie miasta a
                      jak wiadomo prawo niedziala w stecz a wszystkim tym ktorzy tocza piane z ust bo
                      kupili za ciezkie pieniadze mieszkania z biur nieruchomosci powiem tylko tyle ze
                      karzdy z nas mam wybor i odpowiada za siebie i patrzy nan swoj interes. To jest
                      nasze prawo wykupic i proponuje ignorowac posty typu -zabrac i sprzedac za
                      rozsadna cene-. posze skupmy sie jak obciazyc za stracony czas UM i utajnienie
                      sprawy oraz dezinformowanie mieszkancow ktos za to odpowie i swiat sie zmieni
                      gdy z mlodych gniewnych wyrosna starzy wku..eni.
                      • Gość: pieszy Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:03
                        dziadu do orzechów, jednak trochę przesadzasz, po co ruszasz tych co kupili
                        swoje lokum za prawdziwe pieniądze, po co ci ta wojna (ja kupiłem za prawdziwe
                        i jestem za sprzedażą mieszkań gminy na dotycczasowych zasadach). pamiętaj
                        jednak, że do momentu podpisania aktu to miasto jest włąścicielem, a rada
                        ustanawia zasady sprzedaży i jeżeli zmieni je na równo 100% wartości rynkowej
                        to nic nie będzieszmógł zrobić tylko zapłacić za swoje powiedzmy 100 metrów
                        jakieś 500 000 plus koszty. i tyle
                        • seahowk lokalówka poza struktury miasta 21.06.07, 09:32
                          Wygrali wybory to muszą zapłacić bo skąd te gołodupcy mieli pieniądze na
                          kampanię, kwiat biznesu ich wsparł z Połczyna ????? Lokalówkę chłopcy chcą
                          wydzielić ze struktur miasta. Gieruszyńska, Nitras, Krzystek i jeszcze kilku
                          innych co domy spalili na wsiach jak do miasta szli. Wykończyli Litwińskiego do
                          społu z Zarembą, przyszła potem kolej na Zarembę. Teraz oczyścili przedpole i
                          hulaj dusza piekła nie ma, opierdzielą miasto raz dwa.
                        • Gość: dziad do orzechów Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 22.06.07, 20:33
                          ja niepotrzebujae wojny i nikogo niebede atakowal ale obiecuje ze skutecznie sie
                          obronie a podrugie skoncz czlowieku z tymi interpersonalnymi docinkami kogo
                          interesuje za ile kupiles. zdajesz sobie sprawe ze sa tacy co moga ciebie kupic
                          i sprzedac przy najblizszj okazji. Korzystamy tylko z tego na co nam przyzwolono
                          i koniec jakie kolwiek ataki z twojej strony i tobie podobnych to zastraszanie
                          czy co? Nierozmieniaj sie na drobne
                  • Gość: gość Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:37
                    > kilkanaście tys zł za mieszkanie to strata dla miasta i niegospodarność
                    trzeba
                    > to ukrócić nie można tak robić wobec pozostałych mieszkańców ,

Kolejna i dość chamska demagogia urzednicza. Po pierwsze daliscie Krzystkowi
                    Annie Nowak i innym mieszkania po ile? Po drugie skoro tak pieeprzycie
                    i "realnych" cenach, to puśćcie złodzieje gminnego mienia te mieszkania na
                    wolny rynek. Niech rybnek reguluje ich cene. Wowczas na przetargach cena ustali
                    sie sama.
                    Ustalacie dla "zwykłych" ludzi idiotyczne ceny wziete z sufitu i własnej
                    pazernosci. Sobie takich cen jakoś nie wystawialiście. Jak wszystkie mieszkania
                    pojda na sprzedaz w Szczecinie to od razu ich cena spadnie bo towar przestanie
                    byc deficytowy.
                    Wam nie zalezy na ich sprzedazy po prostu, bo stracicie nad nimi kontrole i
                    skad wezmiecie mieszkanaka po 30-40 tys. dla swoich preziow? Kto da Wam
                    kontrole nad mieszkancami????
                    Chamstwa i bezczelności nigdy Wam nie brakowało. I nie p....l, że komuś miasto
                    dawało coś za frico. Czyste klłamstwo. Ale możemy zrobić listę "obdarowanych"
                    przez miasto.
                    • Gość: mieszkaniec Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: 85.219.206.* 21.06.07, 09:57
                      to co proponujecie to komuna przypominają mi się czasy talonów na maluchy i
                      mieszkania rozdawane z klucza partyjnego. Sądzę że uczciwszy system to sprzedaż
                      mieszkań dla lokatorów za rynkową cenę pomniejszone o to co włożył w nie
                      lokator Wtedy nikt nikomu nie bedzie wypomnał jak bedziecie kandydować gdzieś
                      że nachapał się kosztem miasta jak to czynicie teraz wobec krzystka a on
                      skorzystał tylko ze złego prawa i sądzę że 95 % by skorzystało gdyby miało
                      możliwośći,zreszta dązycie do wykupu czyli chcecie jak on skorzystać ze złego
                      prawa.
                      • Gość: gość Re: koniec z rozdawnictwem oby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:35
                        > a on
                        > skorzystał tylko ze złego prawa i sądzę że 95 % by skorzystało gdyby miało
                        > możliwośći,zreszta dązycie do wykupu czyli chcecie jak on skorzystać ze złego
                        > prawa.

No to pozwól urzędniku krzystkowy, że my też skorzystamy z tego "złego prawa".
                        Biedny Krzystek, to pięknie powiedziane, "niewinny dzidziuś skorzystał tylko ze
                        złego prawa". A te wstręciuchy z CBA to w ogóle jak oni mogą coś węszyć, no
                        nie?! I misiu-pysiu to tez w ogóle nie wiedział, że to prawo jest takie
                        niegrzeczne, ot co i ho ho!

Moralność Wasza Panowie to zbiór pusty - nawet nie wiecie co to jest.
                        A Krzystek niech lepiej wróci tam skąd przyjechał do Szczecina. Ten chłpoiec
                        nie jest jest stąd i niech nam przestanie bruździć w mnieście. Kolejny znalazł
                        się specja;lista od Szczecina po słynnym Czesnym i jego Ptaku. Spadów tutaj nie
                        potrzebujemy. Mieszkańcy się naharowali wystarczająco, w przeciwieństwie do
                        polytyków, by dać im jakąkolwiek ulgę.
    • Gość: delorian Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.tpnet.pl 21.06.07, 10:26
      kazdemu skonczy sie kiedys kadencja.
      lokatorzy 25 tys. mieszkan komunalnych to dosc pokazna grupa wyborcow.
      luzik.
      • Gość: mieszkaniec Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: 85.219.206.* 21.06.07, 11:05
        POZA komunalni to też wyborcy im jest ich znacznie więcej zresztą lubińska
        przegrała to jej elektorat.
        • Gość: andy Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:29
          To nie był elektorat Lubińskiej. To był elektorat Jacyny-Witt bo to ona cały
          czas prowadziła sprawę mieszkań. Lubińska wyjechała do Warszawy. I to będzie
          elektorat Jacyny-Witt, jak zdecyduje się za 3 lata startować.
    • Gość: peter Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.chello.pl 08.07.07, 22:14
      Witam,
      bylem ostatnio nieobecny w Sz-nie. Mam pytanie- czy cos sie "ruszylo", badz wyjasnilo w poruszanej w tym temacie sprawie? czy sprzedaz mieszkan zostala odblokowana, albo moze powastala lista lokali ktore nie zostana sprzedane?
      • Gość: owi Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: 83.168.96.* 08.07.07, 22:46
        Nic, nawet blokują wykup wieczystego chociaż tak krzyczeli, że są za. Obudzili
        się teraz i podobno muszą wprowadzić zmiany w księgach wieczystych. To jest
        granda, co robili do tej chwili i kto za to odpowie. Czekaja pewnie aż sasiedzi
        za Odry przyjda i pokażą swoje wpisy w księgo wieczyste. Ale pewnie na to nie
        mają czasu bo marnują go na personalne przepychanki.
        • Gość: peter Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.chello.pl 09.07.07, 15:52
          Dzieki za odpowiedz.... choc mialem nadzieje, ze nasi wlodarze sie opamietali...:/
    • Gość: g Re: Miasto po cichu wstrzymało sprzedaż mieszkań IP: *.devs.futuro.pl 09.07.07, 23:40
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka