Dodaj do ulubionych

Litwiński: zostaję w PO, PiS jest odrażające

IP: *.chello.pl 18.06.07, 23:59
Sławek ma zwyczaj mówić o nim: "ten chłopek Arek" i traktować go jak
chłopaczka na posyłki. to jest porażka że tak doświadczeni, ambitni i
wykształceni samorządowcy jak Litwiński są tak traktowani przez Nitrasa i jego
ekipę, składającą się z kilku bezideowych pajaców jak totalne zera.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Litwiński: zostaję w PO, PiS jest odrażające IP: 195.217.128.* 19.06.07, 12:58
      Arka bardziej obchodzi jego wlasna kariera niz dobro Szczecina. Pod tym
      wzgledem nie rozni sie od Nitrasa. I dlatego sie nie dogaduja.
    • anamar orka na ugorze 19.06.07, 13:27
      ech,andrzejku...judzisz,judzisz,podsmradzasz i ciągle g... z tego wychodzi.
    • Gość: Jazzek Manipulacyjka w tytule: PiS jest odrażające IP: 62.29.248.* 19.06.07, 14:12
      A w treści stoi: Taktyka PiS jest odrażająca.
      • st32 Re: Manipulacyjka w tytule: PiS jest odrażające 19.06.07, 14:19
        Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> A w treści stoi: Taktyka PiS jest odrażająca.

a pissing jest odrażający?
      • arkadiusz_litwinski Re: Manipulacyjka w tytule: PiS jest odrażające 19.06.07, 16:33

> A w treści stoi: Taktyka PiS jest odrażająca.

A tak całkiem dokładnie to "stoi" : " ...taktyka liderów PiS jest dla mnie
        odrażająca."
        • the.bill1 Panie Arku, niech pan podziękuje Wyborczej 20.06.07, 01:27
          już słyszałem "na mieście, że mówi Pan, ze PiS jest odrażające..
          Taki mały szczegół, a wieśc miejska niesie szybko, że Pan nienawidzi PiSu....
          Nie ma Pan nic przeciwko takiej nieustannej Nierzetelności" dziennikarzy Gazety
          Wyborczej?
          • xxtoja Re: Panie Arku, niech pan podziękuje Wyborczej 20.06.07, 06:07
            pewnie, niektórzy ludzie z PiS-u sa odrażajacy, bo cóż piękne słowa na ustach,
            a robia zupełnie co innego - taka podwójna moralność, a to w swojej mieszance
            daje bardzo obrzydliwe uczucia. Chociażby dał przykład krakowski PiS, a o tym
            wszystkim wiedział zarząd. "Według niego o całej sprawie wiedziały władze
            centralne partii, ale nie zrobiły nic, żeby ją wyjaśnić."

wiadomosci.onet.pl/1556059,11,1,0,120,686,item.html
          • arkadiusz_litwinski Re: Panie Arku, niech pan podziękuje Wyborczej 20.06.07, 12:19
            the.bill1 napisał:

> już słyszałem "na mieście, że mówi Pan, ze PiS jest odrażające..
            > Taki mały szczegół, a wieśc miejska niesie szybko, że Pan nienawidzi PiSu....
            > Nie ma Pan nic przeciwko takiej nieustannej Nierzetelności" dziennikarzy
            Gazety
            > Wyborczej?

Naturalnie - jak każdy - wolałbym aby moje wypowiedzi były cytowane dosłownie,
            a jeśli są skracane, by czyniono to w sposób nie zmieniający ich sensu.Cóż
            takie "nierzetelności" się zdarzają, ale GW bynajmniej w nich nie przoduje.
            Zakładam, że jeśli się zdarzają to na zasadzie nie świadomego błędu.W końcu
            nikt nie jest doskonały.Aby zmniejszyć ich ryzyko staram się wiedzieć "ile
            mogę" aby uniknąć redakcyjnych skrótów. Nie jestem dziennikarzem, ale wiadomo
            mi, że innymi prawidłami rządzi się przygotowanie wywiadu, a innymi artykułu.

• andreas.007 tu sie nalezy sprostowanie! 20.06.07, 19:44
              panie Arkadiuszu, to nie jest zaden skrót redakcyjny!
              To jest zwykłe przekłamanie i powinien pan zazadac sprostowania!
              Powiedział pan wyraźnie:
              " - PiS jest mi całkiem obce, a taktyka liderów PiS jest dla mnie odrażająca."
              a to jest zasadnicza róznica!
              Zasadnicza róznica...
            • Gość: the.bill Re: Panie Arku, niech pan podziękuje Wyborczej IP: *.bazapartner.pl 21.06.07, 15:04
              Pisze Pan: (...)takie "nierzetelności" się zdarzają, ale GW bynajmniej w nich
              nie przoduje. Zakładam, że jeśli się zdarzają to na zasadzie nie świadomego błędu."

Myślę, że owe "nierzetelności" korelują z ociepleniem klimatu...

"Nie jestem dziennikarzem, ale wiadomo mi, że innymi prawidłami rządzi się
              przygotowanie wywiadu, a innymi artykułu."

Jeszcze innymi prawami rządzi sie propaganda i indoktrynacja, o co ludzie
              nikczemni posądzają GW...
          • anamar ultradźwięki? 20.06.07, 12:24
            the.bill1 napisał:

> Nie ma Pan nic przeciwko takiej nieustannej Nierzetelności" dziennikarzy Gazety
            > Wyborczej?

niesamowite,jak gazeta,choćby największa,zdołała dokonać takiego spustoszenia w
            de-bilowym mózgu?
            • Gość: EDEK Re: ultradźwięki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 14:29
              A dlaczego sądzisz że to gazeta? Pewnie od urodzenia był taki.
    • andreas.007 a swoja droga panie Arkadiuszu 20.06.07, 19:50
      a swoja droga panie Arkadiuszu, czy polityka liderów PO
      nie jest dla pana odrazajaca... bo dla wielu jest.. ;))

Juz nie bede wspominał o głosowaniiu w Sejmie przeciw,
      by potem tłumaczyc sie, ze zostali źle poinformowani wewnatrz partyjnie,
      jak mieli głosować - przeciez to jest głupie i nie przystoi...
      ;))
      • rewers10 Re: a swoja droga panie Arkadiuszu 20.06.07, 19:57
        mnie bardziej interesuje, jak pan ocenia politykę kadrową PO w Szczecinie ?
        • Gość: pieszy PO jest godne, czy głodne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 20:16
          klamstwo jest odrażające - to stara prawda.
          z ilu obietnic wycofał się POwski preziu, a więc i PO?
          (z obietnic 3x15 też wyszło, że to pomyliły się rachunki panom z PO).
          politycy są odrażający
          (jednak są tacy, którzy mówią, że to tylko tamci
        • Gość: the.bill Re: a swoja droga panie Arkadiuszu IP: *.bazapartner.pl 21.06.07, 15:08
          Gdy padają takie pytania, to zazwyczaj politycy zaczynają byc bardzo zajęci i ie
          mają czasu na odpowiedzi. Ewentualnie mówią okrągłym i słówkami, aby nikou się
          nie narazić. A prościej byłoby mówić PRAWDĘ prosto z mostu. Wówczas jest szansa
          na oczyszzenie klimatu, a nie nieustanne wypowiedzi a'la Kwasniewski...
          • anamar jeszcze jaśniej? 21.06.07, 15:55
            a swoją drogą,to trudniej o jaśniejszą wypowiedź,the billu.ale jeśli nie
            zrozumiałeś:pis jest do du.y. mam nadzieję,że cię oświeciło.
            • xxtoja Re: jeszcze jaśniej? 21.06.07, 15:58
              anamar napisała:

> a swoją drogą,to trudniej o jaśniejszą wypowiedź,the billu.ale jeśli nie
              > zrozumiałeś:pis jest do du.y. mam nadzieję,że cię oświeciło
              ...
              On oczekuje odpowiedzi od Arka, a inna go niesatysfakcjonuje.
              Wiesz chce poczuc taka nobilitację.
              • andreas.007 Re: jeszcze jaśniej? 21.06.07, 15:59
                jak PiS jest do dupy,
                to nawet nie chce myslec do czego jest PO... ;))
                • xxtoja Re: jeszcze jaśniej? 21.06.07, 16:33
                  tak?, a jaka partia nie jest do dupy?
                  • ja22ek Partia Kobiet bt. 21.06.07, 16:35
                • anamar Re: jeszcze jaśniej? 21.06.07, 16:34
                  a swoją drogą...zwróciliście uwagę,że p.litwiński to właściwie jedyny
                  polityk,który potrafi na forum udzielić normalnej odpowiedzi?można się z nim
                  zgadzać lub nie,ale trzeba to docenić. gwoli sprawiedliwości-odpowiedzi
                  udzielała też czasami pewna radna,ale zawsze histerycznie i pod stworzonym
                  naprędce nickiem...
                  • xxtoja Re: jeszcze jaśniej? 21.06.07, 16:39
                    ta radna nie przyznawała się nawet w rozmowach prywatnych, chyba sie wstydziła.
                  • Gość: pytek Re: jeszcze jaśniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:41
                    odpowiedzi
                    > udzielała też czasami pewna radna,ale zawsze histerycznie i pod stworzonym
                    > naprędce nickiem...

A możesz podać konkretnego linka do wypowiedzi tej radnej?

• Gość: Pod wrażeniem Re: jeszcze jaśniej? IP: *.globalconnect.pl 21.06.07, 17:29
                      Jak ktoś chce, to ja mogę podac liki do wypowiedzi pracowników z biura PiS?
                      PS. Pozdrawiam Dareczka :)
                    • anamar Re: jeszcze jaśniej? 22.06.07, 11:35
                      Gość portalu: pytek napisał(a):

> odpowiedzi
                      > > udzielała też czasami pewna radna,ale zawsze histerycznie i pod stworzony
                      > m
                      > > naprędce nickiem...
                      >
                      > A możesz podać konkretnego linka do wypowiedzi tej radnej?
                      >
                      jeśli umiesz obsługiwać komputer bez problemu sobie znajdziesz było ich bardzo dużo.
                      >
                      • Gość: pytek Re: jeszcze jaśniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:02
                        umiem obsługiwać komputer i dlatego twierdzę, że jesteś kłamcą. I to umyślnym,
                        któremu za to płacą. Nie ma żadnych wypowiedzi żadnej radnej w internecie.
                        • anamar Re: jeszcze jaśniej? 25.06.07, 11:07
                          Gość portalu: pytek napisał(a):

Nie ma żadnych wypowiedzi żadnej radnej w internecie.

:)))))))))))))))))))))) !!! a to ci historia!może radne nie istnieją?
                  • rewers10 Re: jeszcze jaśniej? 21.06.07, 17:46
                    anamar napisała:

> a swoją drogą...zwróciliście uwagę,że p.litwiński to właściwie jedyny
                    > polityk,który potrafi na forum udzielić normalnej odpowiedzi?można się z nim
                    > zgadzać lub nie,ale trzeba to docenić.

szkoda,że w szczecińskim PO jest w mniejszości
                  • Gość: real Re: jeszcze jaśniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:49
                    miałeś podać linka do histerycznej wypowiedzi jakiejś radnej, więc wywiąż się z
                    tego. Wszyscy na forum wiedzą, że jesteś płatnym agentem, który ma za zadanie
                    podsr...wanie niektórych ludzi. Jeżeli nie podasz linka to potwierdzisz ten
                    fakt.
          • arkadiusz_litwinski Re: a swoja droga panie Arkadiuszu 22.06.07, 11:28
            Gość portalu: the.bill napisał(a):

> Gdy padają takie pytania, to zazwyczaj politycy zaczynają byc bardzo zajęci i
            i
            > e
            > mają czasu na odpowiedzi.

Czy to aby nie zbyt wielka niecierpliwość? ;) Niestety nie monitoruje forum tak
            często jak się tego Spodziewasz.

Ewentualnie mówią okrągłym i słówkami, aby nikou się
            > nie narazić. A prościej byłoby mówić PRAWDĘ prosto z mostu. Wówczas jest
            szansa
            > na oczyszzenie klimatu, a nie nieustanne wypowiedzi a'la Kwasniewski...

Nie wiem co Masz na myśli pisząc powyższe zdania.
            • anamar Re: a swoja droga panie Arkadiuszu 22.06.07, 11:38
              arkadiusz_litwinski napisał:

> Nie wiem co Masz na myśli pisząc powyższe zdania.

ba!on sam nie wie!
              • Gość: Jazzek Re: a swoja droga panie Arkadiuszu IP: 62.29.248.* 22.06.07, 11:43
                Za to Ty jak zwykle wiesz, co komu w głowie siedzi. Z taką zdolnością ja bym
                nie siedział na forum, tylko zarabiał :-)
                • anamar Re: a swoja droga panie Arkadiuszu 22.06.07, 11:49
                  Z taką zdolnością ja bym
                  > nie siedział na forum, tylko zarabiał :-)

a dziękuję,nie narzekam!
      • arkadiusz_litwinski Re: a swoja droga panie Arkadiuszu 22.06.07, 11:37
        andreas.007 napisał:

> a swoja droga panie Arkadiuszu, czy polityka liderów PO
        > nie jest dla pana odrazajaca...

Nie jest, choć miewam do niej pewne zastrzeżenia jasno je formułując w ramach
        struktur partyjnych. Różnica polega na tym, że lidrzy PiS swoją taktyką
        zaprzeczają celom strategicznym ( jakkolwiek je oceniać ), a do liderów PO
        mógłbym mieć jedynie pretensje co do małej intensywności niektórych działań lub
        pewnych szczegółów.

bo dla wielu jest.. ;))

Rozumiem i to szanuje, choć wydaje mi się, że jestem obiektywny w swoich
        obserwacjach, a wobec liderów PO mniej wyrozumiały niż zalezała by to "
        partyjna poprawność polityczna".Co więcej wbrew obawom niektórych nie wiąże się
        to z jakimikolwiek sankcjami ze strony np.Donalda Tuska. U nas się rozmawia.
        >
        > Juz nie bede wspominał o głosowaniiu w Sejmie przeciw,
        > by potem tłumaczyc sie, ze zostali źle poinformowani wewnatrz partyjnie,
        > jak mieli głosować - przeciez to jest głupie i nie przystoi...
        > ;))

Nikt nie jest doskonały, ważne by nad sobą pracować i podążać w dobrą stronę
        pomimo potknięć.Pozdrawiam
        • Gość: Jazzek Re: a swoja droga panie Arkadiuszu IP: 62.29.248.* 22.06.07, 11:47
          I tu znowu wraca pytanie - dlaczego nie doszło do koalicji PO z PiS? Co nadal
          stoi na przeszkodzie?

Bo sądzę, że taktyka PiS w tej chwili w jakimś stopniu wynika z przepychanek z
          koalicjantami, którzy niekoniecznie zgadzają się z pisowymi celami
          strategicznymi.
          • Gość: stan Re: a swoja droga panie Arkadiuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:05
            Nie doszło w sejmiku do koalicji, bo PO na niej nie zależy. A konkretnie nie
            zależy Nitrasowi, bo on na bazie zajętych przez działaczy PO funkcji i
            stanowisk buduje swoją pozycję w PO a nasz region ma w nosie. A fajni ludzie w
            PO dali się omotać i podporządkować bandzie gów..rzy i tyle.
          • arkadiusz_litwinski Re: a swoja droga panie Arkadiuszu 24.06.07, 12:23

> I tu znowu wraca pytanie - dlaczego nie doszło do koalicji PO z PiS? Co nadal
            > stoi na przeszkodzie?

Na początku obecnej kadnencji parlamentu głównie z trzech przyczyn tj.:

1.Pokusy Jarosława Kaczyńskiego by zrealizować w 100% swoją wizję państwa,
            nawet za cenę wygłupów, wynaturzeń z regóły zakłamanych fundamentalistów
            religijnych, a także "ludzi o marnej reputacji".

2. Braku maksymalnej determinacji po stronie części PO.

3. Róźnic programowych.

Gdyby do koalicji doszło niestety nie spodziewam się by była ona trwała, choć
            kryzys "Marcinkiewicza" mógłby przybrać inną odsłonę wewnątrz PiS i doprowadzić
            do jeszcze innego układu koalicyjnego, bez udziału braci Kaczyńskich.

Dzisiaj koalicja z PiS w parlamencie jest ewidentnie nie możliwa. W regionie
            owszem, ale koledzy z PiS muszą zrozumieć, że to nie Warszawa.Nawet jeśli do
            niej nie dojdzie mam nadzieję,że bedą wspólnie z władzami województwa i
            Szczecina zabiegać o nasze regionalne priorytety.

>
            > Bo sądzę, że taktyka PiS w tej chwili w jakimś stopniu wynika z przepychanek
            z
            > koalicjantami, którzy niekoniecznie zgadzają się z pisowymi celami
            > strategicznymi.

Myślę , że koalicjantom PIS odpowiada wizja superpaństwa wtykającego swojego
            zadartego wysoko nochala w każdy szczegół życia ludzi, rodzi, instytucji i
            firm.Jest tylko jeden problem: mamy trzech kandydatów na "najdroższego
            przywódcę" ;).
        • xxtoja Re: a swoja droga panie Arkadiuszu 22.06.07, 13:15
          Kiedyś w kręgach PiS-u mówiono, że jest pan lobbystą.MOże to właśnie jest
          przyczyną, że pańscy koledzy tak zimno traktują pana.
          • arkadiusz_litwinski Re: a swoja droga panie Arkadiuszu 24.06.07, 12:32
            xxtoja napisała:

> Kiedyś w kręgach PiS-u mówiono, że jest pan lobbystą.MOże to właśnie jest
            > przyczyną, że pańscy koledzy tak zimno traktują pana.

Słyszałem, ale to było prawie 2 lata temu, przytrafiało się jednemu czy
            drugiemu i odeszło jak sądzę do przyszłości.Choć zapewne nie miało to o mnie
            dobrze świadczyć, ja w słowie lobbysta nie doszukuje się niczego złego.Poza
            Szczecinem staram się lobbować na jego rzecz, w Szczecinie lobbuje za
            zrównoważonym rozwojem czyli np. dbałością o rozwój gospodarczy w stopniu nie
            mniejszym niż o wszelkie inicjatywy konsumpcyjne (sportowe, rekreacyjne,
            kulturalne itp.).Nie samym "chlebem", żyje człowiek, ale bez niego wogóle, a w
            każdym razie krótko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka