Dodaj do ulubionych

Wały Chrobrego w dzień

IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 12.06.03, 15:13
Rado pisał co sie na Wałach w nocy dzieje, a ja się tam dzisiaj przeszedłem o
dziewiątej i zobaczyłem obraz nędzy i rozpaczy. Taras na którym stoi pomnik
Herkulesa walczącego z Centaurem zasłany byłw śmiaciach. Pełno porozbijanych
butelek po browarach, porozlewane piwsko, obsikane ściany, trawa nie zcięta
nawet z bruku wyrasta, pod pomnikiem jakiś pijak leży. " Boże ty to widzisz i
nie grzmisz" (jak mawiała posłanka LPR :)). Nie mówmy o pubach w podziemiach
i rotundach, na początek wystarczy szczotka zmiotka i patrol policji. Chyba
jedyna nasza nadzieja w Bogu, niech Mariana nawiedzi i go oświeci :) Wstyd
że bardziej się u nas dba o pseudo zabytki (KOSMOS) a nie o Wały!
Obserwuj wątek
    • Gość: rado Re: Wały Chrobrego w dzień IP: 111.111.51.* 13.06.03, 20:11
      Gość portalu: quba napisał(a):

> Rado pisał co sie na Wałach w nocy dzieje, a ja się tam dzisiaj przeszedłem o
      > dziewiątej i zobaczyłem obraz nędzy i rozpaczy. Taras na którym stoi pomnik
      > Herkulesa walczącego z Centaurem zasłany byłw śmiaciach. Pełno porozbijanych
      > butelek po browarach, porozlewane piwsko, obsikane ściany, trawa nie zcięta
      > nawet z bruku wyrasta, pod pomnikiem jakiś pijak leży. " Boże ty to widzisz i
      > nie grzmisz" (jak mawiała posłanka LPR :)). Nie mówmy o pubach w podziemiach
      > i rotundach, na początek wystarczy szczotka zmiotka i patrol policji.

racja mialem wlasnie zalozyc ten watek waly chrobrego w dzien. syf niesamowity.
      wagarujaca dziatwa. zablakana niemiecka wycieczka nie wiedzaca co ze soba
      zrobic.

Wstyd
      > że bardziej się u nas dba o pseudo zabytki (KOSMOS) a nie o Wały!

i po kosmosie. ten problem mamy z glowy. pozdrawiam rado
    • piotr33k2 Re: Wały Chrobrego w dzień 13.06.03, 23:15
      a od czego są te nieroby i śmierdzące lenie ze straży miejskiej!to jest
      zadanie wsam raz dla nich ,pilnowanie porzadku w reprezentacyjnej cześci
      miasta.no ale tu sie mozna narazić, lepiej ścigać babcię z kwiatami niż
      ewentualnie zarobic w ryło od menela!.
      • Gość: rado Re: Wały Chrobrego w dzień IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 10:52
        piotr33k2 napisał:

> a od czego są te nieroby i śmierdzące lenie ze straży miejskiej!to jest
        > zadanie wsam raz dla nich ,pilnowanie porzadku w reprezentacyjnej cześci
        > miasta.no ale tu sie mozna narazić, lepiej ścigać babcię z kwiatami niż
        > ewentualnie zarobic w ryło od menela!.

babci tez nie scigaja. coraz wiecj gosci z mandarynkami czeresniami i
        ponczochami na miescie. oni jedynie pilnuja samochodow pzrzed urzedem miasta.
        no ale jest jeszcze policja ciekawe co te plastusie robia. pozdrawiam rado
    • adelmus Re: Wały Chrobrego w dzień 14.06.03, 14:58

czekam już na kolejne odcinki tego cyklu : wały wczesnym rankiem , wczesnym
      przedpołudniem , w południe , wczesnym popołudniem , popołudniem ,
      wieczorkiem , o zmierzchu , bladym świtem , biała nocą - domyślam się , że będą
      równie barwne i porywające ....
      • Gość: rado Re: Wały Chrobrego w dzień IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 16:16
        adelmus napisał:

>
        > czekam już na kolejne odcinki tego cyklu : wały wczesnym rankiem , wczesnym
        > przedpołudniem , w południe , wczesnym popołudniem , popołudniem ,
        > wieczorkiem , o zmierzchu , bladym świtem , biała nocą - domyślam się , że
        będą
        >
        > równie barwne i porywające ....

no barwne na pewno. tak jak barwne sa smieci na walach i mieszkancy naszego
        miasta. pozdrawiam rado
    • Gość: Oparator Teleskopu Wały Chrobrego w dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 16:32
      Gość portalu: quba napisał(a):

> Rado pisał co sie na Wałach w nocy dzieje, a ja się tam dzisiaj przeszedłem
      o
      > dziewiątej i zobaczyłem obraz nędzy i rozpaczy. Taras na którym stoi pomnik
      > Herkulesa walczącego z Centaurem zasłany byłw śmiaciach. Pełno porozbijanych
      > butelek po browarach, porozlewane piwsko, obsikane ściany, trawa nie zcięta
      > nawet z bruku wyrasta, pod pomnikiem jakiś pijak leży. " Boże ty to widzisz
      i
      > nie grzmisz" (jak mawiała posłanka LPR :)). Nie mówmy o pubach w podziemiach
      > i rotundach, na początek wystarczy szczotka zmiotka i patrol policji. Chyba
      > jedyna nasza nadzieja w Bogu, niech Mariana nawiedzi i go oświeci :) Wstyd
      > że bardziej się u nas dba o pseudo zabytki (KOSMOS) a nie o Wały!

Zamiast powłuwać kolejną Agencję Rozwoju Turystyki z pieniędzy publicznych,
      niech najpierw posprzatają. Żadna Agencja Promocji czy Rozwoju Turystyki nie
      pomoże jak nie będzie tam czysto i bezpiecznie ! Nie jest potzrbny żaden
      teleskop.Gołym okiem widac ten brud i łobuzów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka