Dodaj do ulubionych

Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie !!!

IP: 80.55.147.* 13.06.03, 22:05
Od czasu przejecia wladzy przez obecna ekipe rzadzaca Szczecinem ucichly
afery korupcyjne, czyzby nastal czas wzglednej normalnosci.Wiem tez
ze "elity" mafijno-polityczno-finansowe staraly sie dotrzec do waznych osob
w UM ale jak narazie bezskutecznie.Panie prezydencie Jurczyk oraz Wy z-cy
tak trzymac , szczegolnie niebezpieczny jest homosovieticus reprezentowany
przez tzw."lewice"

Dzis pozwolilem sloncu, aby wstalo wczesniej niz ja.
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! 13.06.03, 22:13
      Ciekawy jestem co tez ci czarni teraz wymysla...?
      • Gość: Gryf Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: 80.55.147.* 13.06.03, 22:57
        Czesc poganinie mily sercu memu! Co u Ciebie? Jak zniosles ten frontalny atak
        na siebie [byly tez glosy rozsadku], szczegolnie jeden "gosc" Ty wiesz ktory
        prawil moraly! Jak sie zapewne domyslasz moja sympatia do Ciebie spowodowala
        to , ze modlilem sie Boga abys przetrzymal te trudne chwile.Jak samopoczucie
        Twoje?

• swarozyc Re: Gryf 13.06.03, 23:04
          gdybym byl malego ducha, skrewilbym. Na otwarte chamstwo nie reaguje bo to mnie
          tylko demoralizuje. Ten cymbal o ktorym wspominasz jest glupszy niz myslalem.
          Teraz rozumie twoja reakcje z przed roku. Boleje ze jest tak duzo ludzi ktorzy
          nie rozumieja co pisze, a poza tym nie rozumieja moich intencji.Przykre to.
          A i Ty tez mnie ostatnio nie rozumiales przypisujac mi radosc z przegranej
          naszej druzyny, czego wcale nie wyrazilem, a tym bardziej czulem.
          • Gość: przecinack Re: Gryf IP: 213.17.250.* 13.06.03, 23:37
            swarozyc napisała:

> Na otwarte chamstwo nie reaguje bo to mnie tylko demoralizuje.

hahaha... jaki kulturalny tfaroszek... hahaa...
            no jesli taka jest twoja kultura:
            "Ciekawy jestem co tez ci czarni teraz wymysla...?"
            to jest to rzeczywiscie na "wysokim" poziomie...
            • swarozyc Re: przecinack 13.06.03, 23:48
              uwazasz ze to fair wlaczac sie do cudzej rozmowy? nawet jezeli jest prowadzona
              na forum publicznym?
              Gdybym napisal 'czerwony,'komuch' to prawdopodobnie nie mialbys nic do
              zarzucenia. jezeli jednak pisze 'czarny', to jak widze boli 'czarne' serduszko?
              Napisz cos sam i nie laz za mna jak pies, bo troche sie osmieszasz i meczysz
              mnie.
              • Gość: przecinack Re: przecinack IP: 213.17.250.* 14.06.03, 00:35
                owszem, uwazam, ze to fair wypowiadac sie,
                gdy jakis prostak bezinteresownie dowala innym
                z czystej glupoty i nienawisci...
                poza tym prosze juz wiecej nie uzywac argumentow
                ad personam, bo sam sie wtedy osmieszasz
              • Gość: Marian Pażdzioch Re: ratuj się!!! IP: *.ksiazat.v.pl 01.03.04, 08:10
                to tak jakby o tobie zamiast Swarozyc napisać Smierdziel. Mówiąc krótko wsadz
                łeb do lodówki, bo kał który masz zamiast mózgu zagotował się i kipi. na- ra
          • Gość: Gryf Re:Swarozyc! IP: 80.55.144.* 13.06.03, 23:46
            swarozyc napisała:

> gdybym byl malego ducha, skrewilbym. Na otwarte chamstwo nie reaguje bo to
            mnie
            >
            > tylko demoralizuje. Ten cymbal o ktorym wspominasz jest glupszy niz
            myslalem.
            > Teraz rozumie twoja reakcje z przed roku. Boleje ze jest tak duzo ludzi
            ktorzy
            > nie rozumieja co pisze, a poza tym nie rozumieja moich intencji.Przykre to.
            > A i Ty tez mnie ostatnio nie rozumiales przypisujac mi radosc z przegranej
            > naszej druzyny, czego wcale nie wyrazilem, a tym bardziej czulem.

Jezeli dobrze pamietam to wyrazalem Tobie wspolczucie [z racji zamieszkania w
            kraju jasnowlosych].Bylo nie bylo zagrali fatalnie przynoszac wstyd
            szczegolnie w kontekscie bunczucznych wypowiedzi ktore od jakiegos czasu staly
            sie modne w mediach a nie sa zgodne z nasza slowianska specyfika.
            A co u Ciebie?

• swarozyc Re:Gryf 13.06.03, 23:55
              mi nie musisz skladac wyrazow wspolczucia, bo i problem za maly i w srodowisku
              w ktorym sie obracam pilka nie istnieje.
              U mnie spoko, ale w Szwecji bezrobocie wzrasta jak cholera i nigdy nie wiadomo
              kiedy ciebie moze dopasc. Jak wiesz doksztalcam sie troche(polimery i ich
              biorozklad). Boleje ze w Szczecinie nie ma zadnego pomyslu, a przede wszystko
              woli politycznej na zorganizowanie racjonalnej gospodarki odpadami gminnymi.
              • Gość: Gryf Re:Swarozyc! IP: 80.55.147.* 15.06.03, 23:32
                swarozyc napisał:

> U mnie spoko, ale w Szwecji bezrobocie wzrasta jak cholera i nigdy nie
                wiadomo
                > kiedy ciebie moze dopasc. Jak wiesz doksztalcam sie troche(polimery i ich
                > biorozklad). Boleje ze w Szczecinie nie ma zadnego pomyslu, a przede
                wszystko
                > woli politycznej na zorganizowanie racjonalnej gospodarki odpadami gminnymi.

Wiesz Swarozyc nie moge sobie nawet tego wyobrazic ze w Szwecji moze wzrastac
                bezrobocie [ale wierze Tobie].Slyszalem jeszcze pare lat temu , ze w kraju
                ktorym mieszkasz jest "nakaz pracy" a i podatki tak zaplanowane [wysokie] aby
                bylo czym dzielic.A jaki procent spoleczenstwa pozostaje bez pracy?

• Gość: :) Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 10:03
      Ciszy i owszem ale czy korupcji brak szczerze watpie
    • Gość: nikt A może po prostu zamarło zycie gospodarcze?n/txt IP: utp.:* / 10.10.9.* 14.06.03, 10:43
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Od czasu przejecia wladzy przez obecna ekipe rzadzaca Szczecinem ucichly
      > afery korupcyjne, czyzby nastal czas wzglednej normalnosci.Wiem tez
      > ze "elity" mafijno-polityczno-finansowe staraly sie dotrzec do waznych osob
      > w UM ale jak narazie bezskutecznie.Panie prezydencie Jurczyk oraz Wy z-cy
      > tak trzymac , szczegolnie niebezpieczny jest homosovieticus reprezentowany
      > przez tzw."lewice"
      >
      >
      >
      >
      >
      > Dzis pozwolilem sloncu, aby wstalo wczesniej niz ja.
      • Gość: Oparator Teleskopu Zdecydowanie tak Panie Nikt. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 14:16
        Gość portalu: nikt napisał(a):

• Gość: Operator Teleskop Gryf.Sorry, ale to jest cisza nad trumną . nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 21:55

> Dzis pozwolilem sloncu, aby wstalo wczesniej niz ja.
    • Gość: abc Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.port.szczecin.pl / 10.0.1.* 16.06.03, 12:22
      Jesteś naiwny i bardzo nie świadomy. Nie masz pojęcia co oni robią. To jest
      cisza przed burzą.
      np. mały picuś - Miasto umarza bankowi BRE 45 tysięcy, który ma zysków ok.168
      tyś.Oczywiście że to jest zgodne z prawem, ale czy moralne, gdy miasto nie ma
      pieniędzy. A prezydent,pod publikę, zgłasza do prokuratora, czy była korupcja?
      Niech się lepiej nie ośmiesza.
      • Gość: Gryf Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.nitka.net.pl 19.08.03, 23:00
        Nie mam zaufania do administracji panstwowej reprezentowanej przez ludzi z UM
        i UW ale o aferach ucichlo.Moze trzeba dac im wiecej czasu na ocene ich pracy?

Czy zawsze przyroda ma naprawiac to , co ludzie zniszcza?
        • Gość: Gryf Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.nitka.net.pl 25.01.04, 10:18
          A cisza korupcyjna trwa!

Kazda rzecz ma swoja codzienna i odswietna strone.
          • Gość: stasiek Cisza przed burzą korupcyjną w Szczecinie ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 10:50
            Gryfie, wrażenie ciszy o sprawach korupcyjnych jest wrażeniem mylącym; zawsze
            przed burzą jest spokój. Sprawa działań niezgodnym z prawem prezydenta Jurczyka
            przytłumiła wszystko, nawet działania w sprawie funduszy ISPA przez
            pełnomocnika Zarządu ZWiK Stanisława Jankowskiego i przygotowania do działań na
            tej "niwie" przez klan rodzinny Rajkiewiczów .
            Obecnie członkowie klanu: Wydział Inwestycji Miejskich to "broszka" mamuski
            Jadźki, Generalna Dyrekcja Budowy Dróg i Autostrad Oddział w Szczecinie,
            to "broszka" tatuśka Tadka, córuś Anna z "poręczenia" zaczęła obsadzać Strabag
            Sp. z o.o. mają w perspektywie działania przy nowych mostach na tzw
            autostradzie poznańskiej i przebudowie( schowaniu pod ziemię) ulicy Struga !
            • wodni.k Re: Cisza przed burzą korupcyjną w Szczecinie ! 01.03.04, 02:23
              > Gość portalu: stasiek napisał(a):
              > Gryfie, wrażenie ciszy o sprawach korupcyjnych jest wrażeniem mylącym; zawsze
              > przed burzą jest spokój. Sprawa działań niezgodnym z prawem prezydenta
              > Jurczyka > przytłumiła wszystko, nawet działania w sprawie funduszy ISPA
              > przez pełnomocnika Zarządu ZWiK Stanisława Jankowskiego

Spoko, spoko. Pierwsze rury wyłowiono z Kanału Kurowskiego i wysłano do
              ekspertyzy. Lada moment okaże sie oficjalnie to co wszyscy wiedzą od dawna, że
              miasto wyrzucilo pieniadze kupując szmelc, który po kilku latach niewłasciwego
              składowania jest do wyrzucenia. I nic nie pomoze, że Miasto zleciło
              kontrekspertyzę. Ten gnój rozleje sie i to szybko.

> i przygotowania do działań na tej "niwie" przez klan rodzinny Rajkiewiczów .
              > Obecnie członkowie klanu: Wydział Inwestycji Miejskich to "broszka" mamuski
              > Jadźki
              > ...
              > Generalna Dyrekcja Budowy Dróg i Autostrad Oddział w Szczecinie,
              > to "broszka" tatuśka Tadka, córuś Anna z "poręczenia" zaczęła obsadzać
              > Strabag Sp. z o.o. mają w perspektywie działania przy nowych mostach na tzw
              > autostradzie poznańskiej i przebudowie( schowaniu pod ziemię) ulicy Struga !

Roli córeczki nie przeceniaj, tatusiowi pewnie dałoby sie coś przypiąc, ale
              pamietaj, że Strabag nie wygrał kontraktu na Struga tylko inna ulubiona firma
              pani Jadzi czyli Budimex-Dromex.
              Skończył sie luty, a tam roboty nawet nie drgnęły chociaż wykonawca
              zainstalował się na przełomie listopada i grudnia czyli trzy miesiące poszły w
              diabły, a do 30 listopada trzeba robote skończyc bo 2 mln EURO z Phare pójdzie
              w diabły.
              Budimex robic nie ma najmniejszej ochoty (zresztą podobnie było przy wiadukcie
              na Leszczynowej), ale faktury miastu juz wystawiają.
              Na razie wykonują ciężka pracę latając po Polsce i kombinując jakby najtańszym
              kosztem nowe wiadukty postawić (albo i nie postawić) i przełożyć sieci.
              Poniewaz nad budową smród sie zaczyna unosic coraz wiekszy to pani Jadzia
              przezornie co pewien czas laduje na zwolnieniu lekarskim, mając nadzieję, że w
              razie wpadki wtopi w to bagno swojego zastępcę czyli dyrektora Buczyńskiego.
              W końcu nie ma się czym pochwalić. To m.in. jej zasługa, że Budimex nie
              dopuścił do robót żadnego podwykonawcy ze Szczecina, ale ściągnął bankruta z
              Zielonej Góry, którego pewnie za miesiąc pogoni z budowy bez zapłaty.
    • masaladosa Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! 25.01.04, 11:48
      no jezeli miara skutecznosci i jakosci rzadzenia ma byc to ze rzadzacy nie sa
      umoczeni w wieksze skandale korupcyjne (albo przynajmniej nic o tym nie
      wiadomo) to znaczy ze siegnelismy dna jezeli chodzi o standardy wladzy-
      uczciwosc powinna bowiem byc jednym z nich a nie czyms nadzwyczajnym za co mamy
      byc politykom jakos szczegolnie wdzieczni-w tym nienormalnym kraju norma staje
      sie nadzwyczajna cnota...
      • Gość: stasiek Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 12:34
        niestety masaladoso, wszelkie znaki na niebie i na ziemi wskazują, że znowu
        sięgamy w Szczecinie dna i kto wie czy nie utkniemy w tej "brei" !
        • albert_c Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! 26.01.04, 11:48
          Gość portalu: stasiek napisał(a):

> niestety masaladoso, wszelkie znaki na niebie i na ziemi wskazują, że znowu
          > sięgamy w Szczecinie dna i kto wie czy nie utkniemy w tej "brei" !

* zasmuca mnie Twoja opinia - myslalem ze za oknem jest mul - czyli, ze juz
          siegnelismy dna dawno temu! to co bedzie jak sie w koncu wbijemy w ten mul?
          pozdrawiam,
          • Gość: Gryf Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.nitka.net.pl 29.02.04, 21:46
            W "gazetce" Pani prof.Lubinskiej przeczytalem, ze priorytetem po przejeciu ewentualnym wladzy w Szczecinie bedzie szczegolna dbalosc o unikanie posadzenia o korupcje.

Ludzi mozna oslepic i przekupic , ale czlowieka nigdy.
            • Gość: bolo Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:14
              Super przynajmniej wszystkie decyzje będą jawne i w końcu nie bedzie mozliwosci
              mataczenia. W tej chwili walka z korupcja to powinien być najważniejszy cel
              wszystkich. Ale autentyczna a nie deklaracje tak jak u Mariana Jurczyka. A to
              był jeden priorytet czy wyrwałeś z kontekstu, bo nie czytałem?
            • Gość: e.beata Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 12:43
              >>>Gość: Gryf
              W "gazetce" Pani prof.Lubinskiej przeczytalem, ze priorytetem po przejeciu
              ewentualnym wladzy w Szczecinie bedzie szczegolna dbalosc o unikanie posadzenia
              o korupcje.

;-)))))))))))))))))) będą się lepiej zabezpieczac???????? ;-))))))))))

• Gość: Pismak Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: 80.51.242.* 01.03.04, 01:41
      Szczególna dbałość o unikanie posądzeń o korupcję, a unikanie korupcji to dwie
      różne rzeczy :))). Samo sformułowanie jest wielce podejrzane, a przez to nawet
      zabawne. Bo można to interpetować jako chęć zatrudnienia sztabu specjalistów od
      public realtions, którzy będą zajmować się tylko i wyłącznie fałszowaniem
      rzeczywistości, by unikać posądzeń o korupcję :))). Cóż, wiem, że to
      złośliwość - ale nie mogę się powstrzymać. Tym bardziej, że te całe gadanie o
      przejęciu władzy jest warte jest funta kłaków. Już dzielą sobie schedę po
      Jurczyku, a jeszcze dobrze się nie wykazali przy zbieraniu podpisów. Gdyby
      znali się na grze w politykę, to by łaskawie powstrzymali się od takich tekstów
      do momentu, aż będzie co dzielić. A już najbardziej wymowny jest fakt, że Pani
      Profesor zaangażowała się w tę swoją darmową gazetkę. Bo takie ścierki wydaje
      się tylko w jednym celu.
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.ksiazat.v.pl 01.03.04, 08:19
        piszesz dobrze. ale zbyt poważnie, przecież to tylko zabawa w demokrację. Co
        prawda na koszt wszystkich. ale to tylko zabawa.
        • Gość: słyszący Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 09:56
          Cisza.... Cisza.... A w tej ciszy dojrzewa budowlany potwór przy Jasnych
          Błoniach na rogu Moniusku i Tuwima. Fabryczka szmalu. A udziały w niej ma ponoć
          pan pan minister Krzysztof P. ( na autostradach nie wyszło )
          • wodni.k Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! 01.03.04, 10:29
            > Gość portalu: słyszący

No i co z tego że słyszacy skoro decydenci są głusi bo wypchane kieszenie
            powodują uposledzenie słuchu i wzroku.

> Cisza.... Cisza.... A w tej ciszy dojrzewa budowlany potwór przy Jasnych

Cisza, a w tej ciszy krąży pieniądz, krąży.
            Aż mi sie cisna cytaty z Wesela Wyspiańskiego.
            W kazdym razie rozpoczęły sie dwa super przekręty.
            • Gość: słyszący Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 12:02
              jakie przekręty masz na myśli?
    • mw-prezes Re: o Maryjanie - znowu 01.03.04, 10:23
      Żeby była jasnośc ja do Maryjana nie mam nic, jako do polityka - nobo to nie
      jest polityk!!!!!!!!!!!

Demokracja wydałą na świat Hitlera, Stalina a w Szczecinie Mariana Jurczyka
    • Gość: ee??? Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: 82.145.90.* 01.03.04, 18:48
      Co za bzdurny wniosek. Popatrz na kaskadę. Korupcja w najlepszym wydaniu.
      Taaaaaaakie powiązania zasługują na oskara.
      • Gość: Gryf Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.nitka.net.pl 23.03.04, 18:13
        Gość portalu: ee??? napisał(a):

> Co za bzdurny wniosek. Popatrz na kaskadę. Korupcja w najlepszym wydaniu.
        > Taaaaaaakie powiązania zasługują na oskara.

No wlasnie czy to nie jest klasyczny przyklad "spadku" po poprzednich ekipach a
        wina obarcza sie Jurczyka?!

Ludzi mozna oslepic i przekupic, ale czlowieka nigdy.
        • Gość: Gryf Re: Mam wrazenie ciszy korupcyjnej w Szczecinie ! IP: *.nitka.net.pl 12.05.04, 23:18
          Teraz gdy program inwestycji w Szczecinie zostal przedstawiony, mozna
          obserwowac czy wszystko idzie zgodnie z prawem!

Sympatia jest kiepska jalmuzna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka