Dodaj do ulubionych

Kto chetny do FRANCJI?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 20:42
Około 15 lipca wybiramy się do Paryża i poszukujemy chętnych do tej
podróży. Głównie chodzi o to by wypełnic puste miejsca na Wochenende ticket
(21 euro na pięć osób, czyli po 5 euro na osobę, narazie są dwie). Jedziemy
przez Niemcy z wieloma przesiadkami więc jest możliwość zwiedzenia paru
ciekawych miejsc. Zamierzamy dłużej zatrzymać się w Kassel i Frankfurcie,
ostatecznie docierając do Saarbrucken - miasta położonego dokładnie na
granicy Niemiecko - Francuskiej. Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
Przez Niemcy tylko za 5 euro!
Wyjazd z Berlina.
Obserwuj wątek
    • Gość: rado Re: Kto chetny do FRANCJI? IP: 111.111.51.* 19.06.03, 07:35
      Gość portalu: FRAIS napisał(a):

Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
      > Przez Niemcy tylko za 5 euro!

a jest w cenie jedzenie i nocleg?
      pozdrawiam rado
      • Gość: FRAIS Re: Kto chetny do FRANCJI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 15:37
        > a jest w cenie jedzenie i nocleg?
        > pozdrawiam rado

Czy to nie graniczyłoby z cudem? Cena 5 euro obejmuje tylko przejazd z Berlina
        do Saarbrucken na granicy Niemiecko - francuskiej. Po drodze mamy przesiadki w
        Magdeburgu, Kassel, Halle oraz we Frankfurcie nad Menem. Propozycja jest
        skierowana do osób, które chcą się tanio dostać do tych miejscowości (lub
        innych na tej trasie). Jesli jesteś zainteresowany to zapraszam serdecznie, z
        chęcią udziele szerszych informacji frais@gazeta.pl
        • Gość: rado Re: Kto chetny do FRANCJI? IP: 111.111.51.* 19.06.03, 15:47

> > a jest w cenie jedzenie i nocleg?
          > > pozdrawiam rado
          >
          > Czy to nie graniczyłoby z cudem?

cuda sie zdarzaja.

Propozycja jest
          > skierowana do osób, które chcą się tanio dostać do tych miejscowości (lub
          > innych na tej trasie).

ja bym chcial. ale z jedzeniem i piciem. no i gdzie bedziemy nocowac.

Jesli jesteś zainteresowany to zapraszam serdecznie, z
          > chęcią udziele szerszych informacji

dzieki. tak tylko pytam. jakby z jedzeniem z piciem i znoclegie w tych miastach
          to moze bym sie skusil. z zona. to by wyszlo 10 euro. nie tak drogo.
          pozdrawiam rado
          • Gość: FRAIS Re: Kto chetny do FRANCJI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 17:39
            No niestety, to nie jest w takim razie cud.
            Ale jeśli chciałbyś jednak to rozpatrzyc to przedstawiam szczegóły:

POSZUKUJEMY WSPÓŁPASAŻERÓW DO PODRÓŻY PRZEZ NIEMCY DO FRANCJI NA WOCHENEDE
            TICKET cena przejazdu z Berlina do granicy Francuskiej tylko 5 EURO!
            Plan jest następujący:
            - wyjeżdżamy z Berlina ok 10 lipca (do uzgodnienia) pociągiem o 0:40
            - Przejeżdżamy do Saarbrucken miasta położonego dokładnie na granicy
            Niemiecko - Francuskiej (granica przechodzi przez jego środek). Po drodze
            mamy 5 przesiadek, gdyz jeździmy tylko pociągami regionalnymi (dlatego
            przejazd kosztuje 5 euro). Przesiadki odbywają się w następujących miastach:
            Magdeburg, Kassel, Halle, Nordhousen oraz Frankfurt nad Menem. Osoba, która
            zdecydowałaby się z nami jechać mogłaby wysiąść po drodze lub dojechać z nami
            do samego Saarbrucken.
            - Mamy zamiar zrobic 4- godzinny postój na zwiedzanie Frankfurtu.
            - Gdy dotzremy juz do Saarbrucken, łapiemy pociąg do Metz, a stamtąd do
            Paryża. Jednak tutaj już obowiązuje cennik francuskich koleji i bilet ze
            zniżką studencką kosztuje 31,40 euro.
            - Jesteśmy w Paryżu 10 lipca o 22:24
            - W Paryżu, jesli chodzi o nocleg, to będziemy liczyć na naszych znajomych.
            - Spędzimy tam około 2 tygodni, a następnie wyruszamy na południe... ale to
            juz inna historia.

Nie gwarantujemy żadnych noclegów, powrotu ani wyżywienia, gdyż nie jestesmy
            biurem podróży, możemy jednak słuzyć naszym doświadczeniem i poradą. Szukamy
            chętnych do taniego i w miarę wygodnego przemieszczenia się na trasie Berlin -
            Paryż, zaznaczam, że mozesz wysiąść w interesującyn Ciebie miejscu, nie
            musisz zatem trzymać się naszego scenariusza.
            Podsumowując, jeśli masz ochotę wybrac się w ciekawą, pełną niespodzianek
            podróż, to zapraszamy.

Pozdrawiam
            FRAIS

frais@gazeta.pl
            • Gość: rado Re: Kto chetny do FRANCJI? IP: 111.111.51.* 21.06.03, 09:02

> Nie gwarantujemy żadnych noclegów, powrotu

to jakas wycieczka w jedna strone. jakby tak w biurze podrozy powiedzieli: "
              nie gwarantujemy powrotu" to nie wiem czy bym sie zdecydowa. ale wyzej pisales
              o noclegach to ja nie moge u tych znajomych z wami nocowac?

>ani wyżywienia,

ale bedziemy cos jedli?

gdyż nie jestesmy
              > biurem podróży,

ja wiem ja wiem. lubie takie studneckie wyjazdy. no ale zrozum przeciez ja zona
              dziecko musimy spac i jesc. dam wam te 5 euro ale zeby jaks wspolpraca byla.
              bedziecie brali jakies kanapki?

>możemy jednak słuzyć naszym doświadczeniem i poradą.

ja swoimi rowniez. mozemy sie radzic wzajemnie. w koncu jestem rado

>zaznaczam, że mozesz wysiąść w interesującyn Ciebie miejscu,

a jak nie chce wysiadac?

> Podsumowując, jeśli masz ochotę wybrac się w ciekawą, pełną niespodzianek
              > podróż, to zapraszamy.

ochote mam. ale sie nie da. pozdrawiam rado

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka