Dodaj do ulubionych

Czy osczędzamy drogą wodę?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:42
Chyba nie. Wodociagi chcą coraz wyższych cen, a tymczesm sam znam kilka
mijesc, w których od kilku miesięcy wypływa woda z uszkodzonych rur. Np Osowo
i Centrum Miasta. Nikt z tym nic nie robi, czyli kto za to płaci? Dodatkowo
np jak leje deszcz, co ostatnio się dosyć często zdarza, to polewaczki w
parkach włączają się automatycznie i z nim konkurują. Po co i dlaczego my
mieszkańcy mamy za taką głupotę płacić? Nich płaci ten co za to odpowiada i
to z własnej kieszeni, nie publicznej!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja dla vczego w takim razie mieszkańcy IP: *.chello.pl 23.07.07, 15:49
      nie zgłaszają awarii?
      • Gość: bysior Re: dla vczego w takim razie mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 16:25
        Ja jedno miejsce zgłosiłem do dyżurnego technicznego miasta ca 2 mce temu i nic
        się nie dzieje. Czy inni tak robią nie wiem !
        • grogreg Re: dla vczego w takim razie mieszkańcy 23.07.07, 16:30
          Czy jestes czlowiekiem upartym?
    • grogreg Re: Czy osczędzamy drogą wodę? 23.07.07, 16:31
      Puki nie bedzie mozna sobie wybrac dostarczyciela wody puty bedzie to tak wygladac.
      • Gość: bysior Re: Czy osczędzamy drogą wodę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 17:04
        a muszę być? Po cały mieście ganiają takie lub inne służby i tego nie widzą, to
        co może jeden duży człowiek.
        • grogreg Re: Czy osczędzamy drogą wodę? 23.07.07, 17:31
          A widzisz.
          Z byle urzedasem rozmawiasz.

Moje pytanie bylo nieprzypadkowe.
          Mozna zmusic sluzbe miejska do dzialania. Ale trzeba przy tym wykazac sie
          uporem, cierpliwoscia i chlodnym umyslem. Jest kilka prostych zasad:
          1. Wszystko zalatwia sie na pismie.
          2. Na kazde zlozone pismo trzeba miec potwierdzenie zlozenia.
          3. Nie wolno odpuszczac. Jesli juz sie cos zaczelo. Nalezy doprowadzic to do konca.
          4. Nie wolno pozwolic na pozostawienie sprawy bez odpowiedzi. Odpowiedz
          niezobowiazujaca, albo ogolnikowa to nie jest odpowiedz. Jesli sie juz odpowiedz
          wiazaca otrzymalo nalezy jak wyegzekwowac. Jesli odpowiedz nas niezadowala
          uderzamy w organ nadzorujacy dana sluzbe miejska (trzeba zachowac gradacje)
          5. Nie nalezy nie doceniac Rady Miasta. Te dzieci zostaly wybrane do tego aby
          nas mieszkancow reprezentowac. Sila zapytania radnego do dyrektora wydzialu jest
          naprawde miazdzaca.

Roboty niewiele. Koszta papieru i tuszu do drukarki. W sumie mozna to traktowac
          jako pozyteczne hobby.
          • xxtoja Re: Czy osczędzamy drogą wodę? 23.07.07, 17:45
            grogreg napisał:
            4. Nie wolno pozwolic na pozostawienie sprawy bez odpowiedzi. Odpowiedz
            > niezobowiazujaca, albo ogolnikowa to nie jest odpowiedz. Jesli sie juz
            odpowiedz wiazaca otrzymalo nalezy jak wyegzekwowac. Jesli odpowiedz nas
            niezadowala uderzamy w organ nadzorujacy dana sluzbe miejska (trzeba zachowac
            gradacje
            ..
            Dobrze znasz odpowiedzi urzędników. Nawet ogólnie radnym odpowiadaja na ich
            zapytania. Trafne sa Twoje uwagi.
            • Gość: bysior Re: Czy osczędzamy drogą wodę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 18:21
              Dziękuje za rady, ale ja za mało mam w sobie inteligencji, by tak pieprzyć. Jak
              u nas firmie szfunio mówi, że gdzieś coś jest nie tak, to ludziska siedzą po
              godzinach by to załatwić. Stąd, jak coś mówię urzędasowi co i jak, to ma
              działać tak samo i jedynie zapisuje sobie jego nazwisko, dzień i godzinę
              rozmowy oraz temat i tyle. Nie mam czasu na ślęczenie i układanie pism z
              problemami. Papier służy albo do ustaleń albo do wycierania. Do pieprzenia lub
              tworzenia jakiejś tam nikomu niepotrzebnej dokumentacji się nie nadaje, a
              cieknącej rury też nim nie zatkasz. Szkoda mi drzew na takie hobby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka