Dodaj do ulubionych

Po artykule "Hemofilików nie chcemy"

IP: 195.28.182.* 26.07.07, 20:47
Ciekawe, czy Cezary Urban zostanie zmuszony, by popatrzył raz jeden na kogoś spoza jego "the best of the best" wizji świata. Wybitny matematy, "posiadacz" wybitnej drużyny harcerskiej do której nie każdy mógł się dostać, "posiadacz" wybitnej szkoły... do której nie każdy może chodzić... eh. Wiem, czemu nadal kawaler.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mat Re: Po artykule "Hemofilików nie chcemy" IP: *.saton.pl 26.07.07, 21:11
      dlaczego nikt nie porusza tego tematu, ze dziecko jest na wózku?.. wszyscy
      uczepili sie hemofilii
      a może znajdzie się jakiś wolontariusz wśród krytykujących dyrektora, który
      bedzie mu pomagał w noszeniu chłopca po schodach?

I kolejne pytanie, czy aby nie za bardzo G 16 jest uznane za "the best"? Czy
      reszta szkół jest beee? Czy może to jakoaś inna, ukryta "walka"?
      • Gość: zmęczony Urban w ramach nauki empatii IP: 195.28.182.* 26.07.07, 21:53
        Proponuje, żeby Pan Cezary Urban na rękach przez rok szkolny dzieciaka nasił, jeśli tak się okaże potrzeba. Niektórzy muszą się uczyć empatii w bardziej behawioralny sposób niż inni.

Swoją drogą, to trzeba pogratulować też pewnie Pani Masojć... zaorała już na Głębokim szkołę dostępną dla niepełnosprawnych?

A Pan Urban może wysyłać do dziecka do domu nauczycieli. To się nazywa indywidualne nauczanie. Tylko po co ma sobie brać problem organizacyjny na głowę jak on tylko ze zdrowymi i zdolnymi woli pracować?
        • Gość: kiełbaska Re: Urban w ramach nauki empatii o Kiełbasce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:41
          Oj, ta kasojc, czy jak tam to niezła kiełbaska jest!
        • Gość: keradiusz Re: Urban w ramach nauki empatii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:48
          Ja tam za druhem Cezarym nie przepadam, i forema jaką zastosował jest co
          najmniej dziwna, ale mam pytanie jaki jest stopien tej CIĘŻKIEJ HEMOFILI, czy
          nie jest ktos taki jak : www.hemofilia.and.pl/ bo sa różne rodzaje
          hemofilii, ja dwadzieścia lat temu miałem kolegę w równoległej klasie który
          praktycznie normalnie fukcjonował ale jego choroba
          była stopnia lekkiego, a w szkole przebywała codzienieprzez 8 godzin
          pielęgnioarka, a w XIII? Czy ktoś z WAS krytyków kiedykolwiek zaliczył
          wszystkie schody w tej szkole?
          • Gość: gosc Re: Urban w ramach nauki empatii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:33
            jako uczen liceum, nieraz zaliczylem te schody. I musze powiedziec, ze czasem
            jest ciezko nawet dla zdrowego czlowieka. [ w 5 minut wejsc z piwnicy na 3
            pietro, przy czym kazde pietro ma okolo 6 metrow wysokosci ].

Dodatkowo w XIII pielegniarka jest 3 razy w tygodniu...

A rodzice zapomnieli poinformowac o hemofilii dziecka przy rekrutacji...
      • Gość: agata Re: Po artykule "Hemofilików nie chcemy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:56
        bo taka jest prawda. To najlepsze gimnazjim z szczecinie i już - nie ma co
        więcej dyskutować. A skoro jest najlepsze to i dla elity - tych
        intelektualnych. Takiego poziomu i ukierunkowania jak tam nie ma w żadnym innym.
    • dariusz.matecki Re: Po artykule "Hemofilików nie chcemy" 27.07.07, 23:16
      Eh, co się dzieje z tym Giertychem - nie ma w nim już ani krzty ideologii
      narodowej... zawiązanie ścisłego sojuszu z Samoobroną, a teraz przejmowanie się
      paszkwilem z Gazety Wyborczej... jak partia tego człowieka uzyska poparcie
      powyżej 3% w następnych wyborach to będę bardzo zdziwiony.
    • Gość: b. Re: Po artykule "Hemofilików nie chcemy" IP: *.chello.pl 28.07.07, 09:48
      szkola, ktora jest bezduszna fabryka jajoglowych nie jest godna tego, zeby
      posylac tam swoje dziecko. bo ono oprocz sprawnego inelektu musi sie jeszcze
      nauczyc odpowiednich postaw, a w tej szkole widac wszystko postawiono tylko na
      jedna karte. szkoda tego dzieciaka, bo nawet jak go jednak przyjma, to juz
      pewnie bedzie mial przechlapane...
      • Gość: fiu Re: Po artykule "Hemofilików nie chcemy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 11:04
        ten "dyrektor" to powinien w domu robotki reczne odpracowywac
    • Gość: przemo Kurator ze szkoły-getta IP: *.chello.pl 28.07.07, 23:32
      To są jakieś kpiny,żarty,fanaberia!!!!!!!!!

"Wczoraj Maciej Kopeć, zachodniopomorski kurator oświaty stwierdził, że o
      działaniach rzecznika jeszcze nic nie wie. Ale ma już pisemną skargę rodziców. -
      Wyznaczony wizytator zbada statut szkoły i dokumenty, by sprawdzić legalność
      działań dyrektora - mówi Kopeć. - Niestety akurat dyrektor gimnazjum jest za
      granicą na urlopie. Wróci 1 sierpnia i po tym terminie będę wstępnie wiedział,
      kiedy rodzice chłopca poznają naszą decyzję."

Pzypomnę, że miłościwie nam panujący kur(w)ator był wieloletnim v-ce dyrekorem
      w XIII LO i pewnie zaraz tam wróci kiedy utraci swój złoty stołek po nowych
      wyborach.A więc to tak jakby sam sparwdzał siebie!Doskonale wie jaki jest
      statut szkoły, gdyby tylko chciał mógłby zając się tym wcześniej ale nie będzie
      kalał własnego gnizda!
    • Gość: ktosia wszyscy najmądrzejsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:09
      Wiecie co, dziwi mnie bardzo cała ta sprawa. Prawdopodobnie, jeśli sprawa ta
      przydarzyłaby się w innej szkole, to nie byłaby nagłaśniana. Cała ta skarga
      rodziców wydaje mi się conajmniej nie na miejscu. Właściwie to dyrektor
      powinien poczuć się oszukany. Nie został od razu poinformowany o chorobie
      chłopca, a teraz zarzuca mu się niegodziwość. Obrzuca się go błotem, mówi się,
      że tresuje młodzież i obchodzą go tylko najlepsi z najlepszych. Nie jest to
      prawda. Wiem o tym sama, gdyż przez trzy lata miałam z p. Urbanem lekcje
      matematyki. Owszem, jest on osobą wymagającą i trochę dziwną, ale myślę, że nie
      można mu zarzucać znieczulenia i obojętności wobec sytuacji dziecka.

Temat ten był wałkowany mnóstwo razy, ale powtórzę to jeszcze raz. Szkoła nie
      jest przystosowana dla potrzeb osób niepełnosprawnych, poruszających się na
      wózku inwalidzkim. Pomimo tego, że jedna z dwóch klatek schodowych została
      porządnie wyremontowana, to i tak nadal jest niebezpieczna. Co z tego, że są
      poręcze, a klatka jest szeroka. Nie można przecież zapomnieć, że w tym jednym
      budynku zamknięte są dwie szkoły! Na każdej przerwie przez korytarze i schody
      przewija się całe mnóstwo uczniów nie zawsze rozważnych i spokojnych. Poza tym
      chciałam tylko wspomnieć o incydencie, mającym miejsce pod koniec ubiegłego
      roku szkolnego, a mianowicie: nauczycielka spadła ze schodów i połamała sobie
      całą szczękę. A przecież nauczyciel to nie szalejący, nieostrożny dzieciak.
      Uważa na siebie i nie biega rozwrzeszczany po szkole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka