nabuchodonozor.knoblauch 01.08.07, 20:58 To będę te szklane ściany w iglicy jak zaproponował pasjonat z sediny? bo nie jest to wyraźnie napisane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.chello.pl 02.08.07, 00:01 nie bedzie, jak bedzie nie wiadomo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 00:05 kurcze bez błedów w nazwisku, ma być Maciej Płotkowiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANNY ale imiona są bez błędów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:57 Autor (bądź Jego edytor) przekręcił nazwisko proboszcza, architekta i prezesa Konsartu. To się nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:46 autor pop...... wszystkie nazwiska w artykule ... Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 10:48 Gość portalu: pablo napisał(a): autor pop...... wszystkie nazwiska w artykule ... ''''''''''''''''' a jakie to ma, w tej tak podnioslej i historycznej chwili, ku.., znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 11:04 swantevit napisał: > Gość portalu: pablo napisał(a): > autor pop...... wszystkie nazwiska w artykule ... > ''''''''''''''''' > a jakie to ma, w tej tak podnioslej i historycznej chwili, ku.., znaczenie? Przed wejściem do windy będzie przytwierdzona tabliczka z napisem: obszczymurom ze Szwecji i Żydom forumowym (kozojebcom) - wstęp wzbroniony. We wszystkich językach świata. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit [...] 02.08.07, 11:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 11:14 Nie wku..aj mnie ćwoku. Przez tą bessę już 20% starciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) 02.08.07, 11:15 a ja duzo mniej! ale ja jestem bardziej bystry od ciebie, ssskarbie.. .-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:19 ja jestem jakieś 6% do tylu, ale mam teraz niższą granicę zysku, więc wszystko jest ok! wszystko jest w granicach normalnej dziennej lub godzinowej fluktuacji. teraz czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 11:30 Gość portalu: pieszy napisał(a): > ja jestem jakieś 6% do tylu, ale mam teraz niższą granicę zysku, więc wszystko > jest ok! wszystko jest w granicach normalnej dziennej lub godzinowej > fluktuacji. teraz czekam Pieprzysz, nie ma takiego. Ostatnie trzy tygodnie wszyscy płynęli. 99.5% inwestorów. Policz ile straciłeś na przestrzeni ostatnich 2-ch tygodni. Podaj pakiet spółek. No chyba że dopiero dziś weszłeś w akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 11:34 No chyba że jakieś fundy, obligi, umorzenia - ale to nie dla mnie. Tam krew się nie burzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:08 Inwestorzy gieldowi od siedmiu bolesci! "WESZLES" mowie sie "WSZEDLES" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 15:05 Gość portalu: ortograf napisał(a): > Inwestorzy gieldowi od siedmiu bolesci! "WESZLES" mowie sie "WSZEDLES" Jestem kobietą. A więc twoim tokiem myslenia nie powinno być "weszła" tylko "wszedła". Przecież tak myślą i mówią idioci, nawet na googlach się śmieją z tego. Ja kieruję się zdrowym rozsądkiem a nie jakąś ortografią przygłupów. Powiesz tak, tak, tak piszą w słownikach a h.j powinno się pisać przez ceha. A ja mówię spie..j na chu.j. W dupie mam Miodków i inne tatałajstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bysior Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:27 Jak to jest, dziury w jezdni, brzydkie kamienice, umierające handlowo miasto, brak kasy na podwyżki pensji itd, ale na takie nowum jak iglica 8 milionów się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.chello.pl 02.08.07, 09:07 a no tak to jest. już dawno powinna tam być. a dziur w jezdniach, dawno powinno nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brett Re: Iglica czeka pod katedrą IP: 213.155.169.* 02.08.07, 10:09 Autor artykułu ma chorobliwą wręcz skłonność do przekręcania nazwisk. Jak można nazwać taką przypadłość ? Może DYSNOMIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Komunisci.. 02.08.07, 10:16 Gość portalu: bysior napisał(a): Jak to jest, dziury w jezdni, brzydkie kamienice, umierające handlowo miasto, brak kasy na podwyżki pensji itd, ale na takie nowum jak iglica 8 milionów się > znalazło. ------------------------------------------------------------------------ Komuniści uważali że najpierw baza a później nadbudowa, a katolicy odwrotnie, ale i tak wychodzi że (nam)głupiemu zawsze wiatr w oczy wieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
patinito Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 10:14 iglica ma się kończyć na wysokości 113 metrów to w takim razie w jaki sposób ma ją osadzić na wieży 100 metrowy dźwig? czy ktoś może zna dokładną datę podnoszenie iglicy? z chęcią bym tam był, poobserwował i porobił zdjęcia, w końcu jakby nie patrzeć będzie to historyczny dzień dla naszego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 10:24 patinito napisał: w końcu jakby nie patrzeć będzie to historyczny dzień dla naszego miasta ------------------------------------------------------------------------ Taa.. Dzieje Szczecina mierzone wydarzeniami koscielnymi.. To już zupełny upadek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Iglica czeka pod katedrą IP: *.deltaplastpoland.pl 02.08.07, 10:19 Ciekawe jakie tam włożą czasopisma. Tygodnik powszechny? Gość niedzielny? Ktoś to przeczyta za 300 lat i będzie myślał, że Szczecinianie początku XXI wieku byli totalnie świętopie..ięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:21 za trzysta lat nikt nie będzie czytał, to czym się martwisz Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja dlaczego tak się boja pieknosci Szczecina 02.08.07, 10:38 w panoramie Szczecina jest widoczna Katedra, nawet teraz bez iglicy. Na starych przedniemieckich rycinach widac iglicę, dlatego mnie zastanawia dlaczego jest taki u niektórych bojkot. Ja uważam, że przebudowa wieży katedralnej da Szczecinowi coś wspaniałego, chociazby nowe horyzonty (widoki) i to co zapamieta turysta. Zaznaczam, że w Gdańsku też sie płaci za zwiedzanie katedry i na wejscie na wieżę i tam nikt nie robi takiego szumu jak tu niektórzy, a szczególnie Ci, którzy nie mieszkają w naszym pieknym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit O horyzontach to Ty ssskarbie nie pisz.. 02.08.07, 10:42 bo jest zasnute chmurami.. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: O horyzontach to Ty ssskarbie nie pisz.. 02.08.07, 10:53 jak wjedziesz windą na iglice kiedys, to może z niej zobaczysz morze przy dobrej widoczności.Tak to będa nowe horyzonty morskie i kazdy z turystów bedzie to pamietał. Widziałem morze w Szczecinie. Podobnie jak w Władcy Pierścienia - no wiesz ten sssskarb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:53 swietna wiadomosc naprawde swietna oby wiecej tego typu akcji ktos ma problem ze 8mln dla kleru? toz to symbol miasta buraki Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Zlota mysl mieszkanca..:! 02.08.07, 10:55 Kosciol symbolem miasta! Bomba! Gość portalu: ble napisał(a): ktos ma problem ze 8mln dla kleru? toz to symbol miasta buraki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaG Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.177.wmc.com.pl 02.08.07, 11:12 Tam ponoć ma być także taras widokowy. Teraz panorame Szczecina będzie można oglądać nie tylko z Pazimu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:32 super czas najwyższy wieża kościelna od zawsze jest symbolem orientacyjnym miasta wstydem to jest jadąc w kierunku miasta widziec punkt cetralny w postaci błyszczącego termosu Pazimu 1. iglica kościoła parafialnego i skierowane nań drogi dojazdowe 2. baszty i wieże zamku 3. a dobiero bazary i biurowce taka jest kolejność dominant w mieście od 1000 lat - wtedy to ma znamiona miasta ( ba "głupia" pierwasza wieś za zakrętem ma taką dominantę i kolejność) i tu nie chodzi o kler itp. co do nazwisk - wszystkie karygodnie zapisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:41 gratulacje dla wszystkich co biorą udział w pracach walka o tą iglicę trwała od zawsze - czy kiedyś można było ja wykonać???? dobrze późno niż wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonelyboy1989 Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:51 Dlaczego widok najwyższego (i najbardziej reprezentacyjnego współczesnego) obiektu miasta to Twoim zdaniem wstyd? Jak JWC zbuduje 30-piętrowca (oby!), to inny budynek będzie najwyższy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 20:16 Gość portalu: lonelyboy1989 napisał(a): > Dlaczego widok najwyższego (i najbardziej reprezentacyjnego współczesnego) obie > ktu miasta to Twoim zdaniem wstyd? Jak JWC zbuduje 30-piętrowca (oby!), to > inny budynek będzie najwyższy... JWC? Nie rozśmieszaj mnie. Ci złodzieje? Pół Szczecina zbankrutuje jak zatrudnią szczecińskich podwykonawców. Zajrzyj tu: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/716142.html Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 20:45 a Ekspans tak się tym wysokosciowcem na skarpie podniecał, jakies on ma lipne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonelyboy1989 Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:56 Za to mamy pewność, że coś tam powstanie kiedykolwiek ;) JWC to i tak mniejsi oszuści od CR Group. Po za tym, mam nadzieję, że JWC zechce tym razem przeprowadzić inwestycję szybko i sprawnie, tak by, hmm, odzyskać dobre imię. Ale fakt faktem artykuł o inwestycji w Łodzi trochę zagasił mój entuzjazm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.icm.edu.pl 03.08.07, 06:39 dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3979838.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarno-czarny Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:49 Szkoda, że takie atrakcje jak brak płynacych gówien Odrą (nowa oczysczalnia) , równe asfalty (gdzieniegdzie), nowa iglica na wiadomej wieży, całkowicie odremontowany Dworzec Gówny PKP , bedą dostepne w Szczecinie dopiero po tym zlocie żaglówek. Inaczej by miasto zapamiętali ci turyści co tu przyjadą nie dla miasta przecież, a tak czy będę chcieli wrócić ? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stettiner Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.globalconnect.pl 03.08.07, 09:30 Lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś