Dodaj do ulubionych

Iglica czeka pod katedrą

01.08.07, 20:58
To będę te szklane ściany w iglicy jak zaproponował pasjonat z sediny?
bo nie jest to wyraźnie napisane
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.chello.pl 02.08.07, 00:01
      nie bedzie, jak bedzie nie wiadomo ;)
      • xxtoja Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 00:05
        kurcze bez błedów w nazwisku, ma być Maciej Płotkowiak
        • Gość: DANNY ale imiona są bez błędów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:57
          Autor (bądź Jego edytor) przekręcił nazwisko proboszcza, architekta i prezesa
          Konsartu. To się nie godzi.
        • Gość: pablo Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:46
          autor pop...... wszystkie nazwiska w artykule ...
          • swantevit Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 10:48
            Gość portalu: pablo napisał(a):
            autor pop...... wszystkie nazwiska w artykule ...
            '''''''''''''''''
            a jakie to ma, w tej tak podnioslej i historycznej chwili, ku.., znaczenie?
            • Gość: zona.pijaka Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 11:04
              swantevit napisał:
              > Gość portalu: pablo napisał(a):
              > autor pop...... wszystkie nazwiska w artykule ...
              > '''''''''''''''''
              > a jakie to ma, w tej tak podnioslej i historycznej chwili, ku.., znaczenie?

Przed wejściem do windy będzie przytwierdzona tabliczka z napisem: obszczymurom
              ze Szwecji i Żydom forumowym (kozojebcom) - wstęp wzbroniony. We wszystkich
              językach świata.
              • swantevit [...] 02.08.07, 11:06
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                • Gość: zona.pijaka Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 11:14
                  Nie wku..aj mnie ćwoku. Przez tą bessę już 20% starciłam.
                  • swantevit Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) 02.08.07, 11:15
                    a ja duzo mniej!
                    ale ja jestem bardziej bystry od ciebie, ssskarbie..
                    .-))
                    • Gość: pieszy Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:19
                      ja jestem jakieś 6% do tylu, ale mam teraz niższą granicę zysku, więc wszystko
                      jest ok! wszystko jest w granicach normalnej dziennej lub godzinowej
                      fluktuacji. teraz czekam
                      • Gość: zona.pijaka Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 11:30
                        Gość portalu: pieszy napisał(a):
                        > ja jestem jakieś 6% do tylu, ale mam teraz niższą granicę zysku, więc
                        wszystko
                        > jest ok! wszystko jest w granicach normalnej dziennej lub godzinowej
                        > fluktuacji. teraz czekam

Pieprzysz, nie ma takiego. Ostatnie trzy tygodnie wszyscy płynęli. 99.5%
                        inwestorów. Policz ile straciłeś na przestrzeni ostatnich 2-ch tygodni. Podaj
                        pakiet spółek. No chyba że dopiero dziś weszłeś w akcje.
                        • Gość: zona.pijaka Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 11:34
                          No chyba że jakieś fundy, obligi, umorzenia - ale to nie dla mnie. Tam krew się
                          nie burzy.
                        • Gość: ortograf Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:08
                          Inwestorzy gieldowi od siedmiu bolesci! "WESZLES" mowie sie "WSZEDLES"
                          • Gość: zona.pijaka Re: O! moj drugi sskarb sie zjawil.. :-)) IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 15:05
                            Gość portalu: ortograf napisał(a):
                            > Inwestorzy gieldowi od siedmiu bolesci! "WESZLES" mowie sie "WSZEDLES"

Jestem kobietą. A więc twoim tokiem myslenia nie powinno być "weszła"
                            tylko "wszedła". Przecież tak myślą i mówią idioci, nawet na googlach się
                            śmieją z tego. Ja kieruję się zdrowym rozsądkiem a nie jakąś ortografią
                            przygłupów. Powiesz tak, tak, tak piszą w słownikach a h.j powinno się pisać
                            przez ceha. A ja mówię spie..j na chu.j. W dupie mam Miodków i inne
                            tatałajstwo.
    • Gość: bysior Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:27
      Jak to jest, dziury w jezdni, brzydkie kamienice, umierające handlowo miasto,
      brak kasy na podwyżki pensji itd, ale na takie nowum jak iglica 8 milionów się
      znalazło.
      • Gość: lump Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.chello.pl 02.08.07, 09:07
        a no tak to jest.
        już dawno powinna tam być.
        a dziur w jezdniach, dawno powinno nie być.
        • Gość: brett Re: Iglica czeka pod katedrą IP: 213.155.169.* 02.08.07, 10:09
          Autor artykułu ma chorobliwą wręcz skłonność do przekręcania nazwisk.
          Jak można nazwać taką przypadłość ? Może DYSNOMIA ?
      • swantevit Komunisci.. 02.08.07, 10:16
        Gość portalu: bysior napisał(a):
        Jak to jest, dziury w jezdni, brzydkie kamienice, umierające handlowo miasto,
        brak kasy na podwyżki pensji itd, ale na takie nowum jak iglica 8 milionów się
        > znalazło.
        ------------------------------------------------------------------------
        Komuniści uważali że najpierw baza a później nadbudowa, a katolicy odwrotnie,
        ale i tak wychodzi że (nam)głupiemu zawsze wiatr w oczy wieje..
    • patinito Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 10:14
      iglica ma się kończyć na wysokości 113 metrów to w takim razie w jaki sposób ma
      ją osadzić na wieży 100 metrowy dźwig?

czy ktoś może zna dokładną datę podnoszenie iglicy? z chęcią bym tam był,
      poobserwował i porobił zdjęcia, w końcu jakby nie patrzeć będzie to historyczny
      dzień dla naszego miasta
      • swantevit Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 10:24
        patinito napisał:
        w końcu jakby nie patrzeć będzie to historyczny dzień dla naszego miasta
        ------------------------------------------------------------------------
        Taa..
        Dzieje Szczecina mierzone wydarzeniami koscielnymi..
        To już zupełny upadek..
    • Gość: ss Iglica czeka pod katedrą IP: *.deltaplastpoland.pl 02.08.07, 10:19
      Ciekawe jakie tam włożą czasopisma. Tygodnik powszechny? Gość niedzielny? Ktoś to przeczyta za 300 lat i będzie myślał, że Szczecinianie początku XXI wieku byli totalnie świętopie..ięci.
      • Gość: pieszy Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:21
        za trzysta lat nikt nie będzie czytał, to czym się martwisz
        • xxtoja dlaczego tak się boja pieknosci Szczecina 02.08.07, 10:38
          w panoramie Szczecina jest widoczna Katedra, nawet teraz bez iglicy. Na starych
          przedniemieckich rycinach widac iglicę, dlatego mnie zastanawia dlaczego jest
          taki u niektórych bojkot. Ja uważam, że przebudowa wieży katedralnej da
          Szczecinowi coś wspaniałego, chociazby nowe horyzonty
          (widoki) i to co zapamieta turysta. Zaznaczam, że w Gdańsku też sie płaci za
          zwiedzanie katedry i na wejscie na wieżę i tam nikt nie robi takiego szumu jak
          tu niektórzy, a szczególnie Ci, którzy nie mieszkają w naszym pieknym mieście.
          • swantevit O horyzontach to Ty ssskarbie nie pisz.. 02.08.07, 10:42
            bo jest zasnute chmurami..
            • xxtoja Re: O horyzontach to Ty ssskarbie nie pisz.. 02.08.07, 10:53
              jak wjedziesz windą na iglice kiedys, to może z niej zobaczysz morze przy
              dobrej widoczności.Tak to będa nowe horyzonty morskie i kazdy z turystów bedzie
              to pamietał. Widziałem morze w Szczecinie. Podobnie jak w Władcy Pierścienia -
              no wiesz ten sssskarb.
    • Gość: ble Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:53
      swietna wiadomosc
      naprawde swietna
      oby wiecej tego typu akcji

ktos ma problem ze 8mln dla kleru? toz to symbol miasta buraki
      • swantevit Zlota mysl mieszkanca..:! 02.08.07, 10:55
        Kosciol symbolem miasta!
        Bomba!

Gość portalu: ble napisał(a):
        ktos ma problem ze 8mln dla kleru? toz to symbol miasta buraki
    • Gość: KubaG Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.177.wmc.com.pl 02.08.07, 11:12
      Tam ponoć ma być także taras widokowy. Teraz panorame Szczecina będzie można
      oglądać nie tylko z Pazimu :D
      • Gość: jj Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:32
        super
        czas najwyższy
        wieża kościelna od zawsze jest symbolem orientacyjnym miasta
        wstydem to jest jadąc w kierunku miasta widziec punkt cetralny w postaci
        błyszczącego termosu Pazimu
        1. iglica kościoła parafialnego i skierowane nań drogi dojazdowe
        2. baszty i wieże zamku
        3. a dobiero bazary i biurowce
        taka jest kolejność dominant w mieście od 1000 lat - wtedy to ma znamiona
        miasta ( ba "głupia" pierwasza wieś za zakrętem ma taką dominantę i kolejność)
        i tu nie chodzi o kler itp.
        co do nazwisk - wszystkie karygodnie zapisane
        • Gość: jj Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:41
          gratulacje dla wszystkich co biorą udział w pracach
          walka o tą iglicę trwała od zawsze - czy kiedyś można było ja wykonać????
          dobrze późno niż wcale
        • Gość: lonelyboy1989 Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:51
          Dlaczego widok najwyższego (i najbardziej reprezentacyjnego współczesnego) obiektu miasta to Twoim zdaniem wstyd? Jak JWC zbuduje 30-piętrowca (oby!), to inny budynek będzie najwyższy...
          • Gość: zona.pijaka Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.icm.edu.pl 02.08.07, 20:16
            Gość portalu: lonelyboy1989 napisał(a):
            > Dlaczego widok najwyższego (i najbardziej reprezentacyjnego współczesnego)
            obie
            > ktu miasta to Twoim zdaniem wstyd? Jak JWC zbuduje 30-piętrowca (oby!), to
            > inny budynek będzie najwyższy...

JWC? Nie rozśmieszaj mnie. Ci złodzieje? Pół Szczecina zbankrutuje jak
            zatrudnią szczecińskich podwykonawców. Zajrzyj tu:
            lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/716142.html
            • xxtoja Re: Iglica czeka pod katedrą 02.08.07, 20:45
              a Ekspans tak się tym wysokosciowcem na skarpie podniecał, jakies on ma lipne
              informacje.
            • Gość: lonelyboy1989 Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:56
              Za to mamy pewność, że coś tam powstanie kiedykolwiek ;) JWC to i tak mniejsi oszuści od CR Group. Po za tym, mam nadzieję, że JWC zechce tym razem przeprowadzić inwestycję szybko i sprawnie, tak by, hmm, odzyskać dobre imię. Ale fakt faktem artykuł o inwestycji w Łodzi trochę zagasił mój entuzjazm...
              • Gość: zona.pijaka Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.icm.edu.pl 03.08.07, 06:39
                dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3979838.html
    • Gość: Czarno-czarny Iglica czeka pod katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:49
      Szkoda, że takie atrakcje jak brak płynacych gówien Odrą (nowa oczysczalnia) ,
      równe asfalty (gdzieniegdzie), nowa iglica na wiadomej wieży, całkowicie
      odremontowany Dworzec Gówny PKP , bedą dostepne w Szczecinie dopiero po tym
      zlocie żaglówek. Inaczej by miasto zapamiętali ci turyści co tu przyjadą nie
      dla miasta przecież, a tak czy będę chcieli wrócić ? Chyba nie.
      • Gość: Stettiner Re: Iglica czeka pod katedrą IP: *.globalconnect.pl 03.08.07, 09:30
        Lepiej późno niż wcale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka