Gość: szczecinianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 20:01 wczoraj sie jechało 4h a żaglowce odpływały dopiero dzisiaj :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tom Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.chello.pl 07.08.07, 20:01 Najważniejsza impreza regionu (zresztą świetnie zorganizowana) i skandalicznie mało relacji telewizyjnych w trakcie imprezy TV publicznej nie mówiąc już o Regionalnej Trójce!!! W TV Polonia było ich więcej niż w Trójce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkondziola Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 09:41 Generalnie jest to kolejny dowod na to, ze pozostala czesc kraju traktuje Szczecin jak piate kolo u wozu (aczkolwiek mi to nie przeszkadza) i niestety (a moze stety) nasze miasto powinno polozyc wiekszy nacisk na kontakty z Niemcami, Skandynawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALEX Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: 83.168.96.* 07.08.07, 20:17 Gość portalu: szczecinianin napisał(a): > wczoraj sie jechało 4h a żaglowce odpływały dopiero dzisiaj :P to jest tekst do jutrzejszej (środowej) gazety wyborczej więc wszystko się zgadza :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 20:39 obiektywny komentarz uczestnika www.43places.com/entries/view/2257610 i wszystko na temat:) mam nadzieje ze Szczecinianie raz na zawsze wyzbyli sie kompleksow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perła Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:28 Obawiam się, że etatowi maruderzy tego forum nie znają języków obcych więc nie byłabym taka pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Żaglowce wrócą do Szczecina 07.08.07, 21:32 serce rośnie od takiego komentarza:) PS. 100% szczecinianie nie mieli i nie mają kompleksów z powodu swojego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułan forumowy Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:42 beatrix13 napisała PS. 100% szczecinianie nie mieli i nie mają kompleksów z powodu swojego miasta pieknie powiedziane ale dodalbym tez ze ci nie 100% ale zaradni tez. a nieudacznicy zyciowi musza sie niestety pogodzic z tym kim sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tala Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:35 Impreza świetna! Ja już czekam na kolejną!! A czy ktos wie czy jutro bedzie mozna jeszcze na Wałach kupic jakies pamiatki z ttsr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ats press vienna Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.3.14.vie.surfer.at 07.08.07, 21:40 fajnie ze sie to wszystko udalo..........brawo.nawet w tak strausowskim wiedniu,bylo glosno o tym pieknym miesciei tej imprezie.pozdrawiam szczecin i mieszkancow.napewno mozna byc tylko dumnym z was. czekamy na nastepny udany wekkend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LB1989 Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:52 Użyję trochę ogranego zwrotu: zapraszamy ponownie. Impreza udała się świetnie. 9/10 (gdyby nie wygląd Łasztowni w okolicach Sedova dałbym 10!). Zapraszamy na The Tall Ships' Races w 2013 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.cityhotels.sk 07.08.07, 21:59 Nie sądzicie jednak, że to była kompletna klapa: - nieukierunkowane tłumy, ciężko było się poruszać, - wygląd Łasztowni, - nigdzie nie można było kupić smażonej ryby, - zbyt mało relacji telewizyjnych, - straszne kolejki do zwiedzania statków, - piwo w także w puszkach (to jakaś pomyłka), - mało stoisk z gadżetami z regat, - zbyt ciepła pogoda. Tyle ode mnie. Myślę, że prawdziwi Szczecinianie dorzucą coś od siebie w taki sposób jak zwykle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.globalconnect.pl 07.08.07, 23:30 Całkiem dobrze wypunktowane, chociaż zbytnio nie martwiłbym się szczegółami. Liczy się ogółne wrażenie, a te według mnie było piorunujące. Jeżeli osoby postronne były zachwycone, a takich głosów nie brakuje, pozostaje się tylko cieszyć. Jestem pewien, że następna impreza odbędzie się przy zapachu smażonej rybki, piwko w puszkach będzie odpowiednio schłodzone, łasztownia otrzyma wspaniały wygląd, a całość imprezy będziemy podziwiać we wszystkich kanałach tv w wysokiej rozdzielczości. Pozdrawiam wszystkich malkontentów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 16:05 To nie osoby postronne byly zachwycone a uczestnicy, ktorzy plyneli od Arhus do Szczecina.Dla wielu z nich to nie pierwsza impreza wiec wiedza o czym mowia. Zeby nie bylo niedomowien, sam wyjezdzalem do Arhus pelen obaw o to ze spale sie ze wstydu przed kolegami z innych krajow a teraz z calym przekonaniem twierdze ze impreza w Szczecinie przycmila nawet Sztokholm o Arhus i Kotce nawet nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja(cek) Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 08:11 Gość portalu: Adam napisał(a): > - nieukierunkowane tłumy, ciężko było się poruszać, Żeby te tłumy rozluźnić trzeba by było zrobić imprezę na dużo większej powierzchni, niestety teren skutecznie to ogranicza - za kapitanatem portu mamy szeroką ulicę ale zero atrakcji (nawet budek z piwem nie da się ustawić); od południa za linie mostu Długiego się nie przeskoczy bo nie ma gdzie. Od strony zachodniej mamy tylko (niewielki) plac przy pomniku Mickiewicza i park, ale czym zachęcić ludzi żeby tam poszli jeśli nie ma tam żaglowców? Pozostaje nam podążanie na wschód - przejęcie całej Łasztowni, wszystkich składowisk w okolicy urzędu celnego i Gryfa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 09:59 ja nie wiem, czy poza gośćmi lub ludźmi po piwku ktoś zdecydowałby się na jedzenie ryb z Odry, ryby to nad mozrem,a my do morza to jednak kawałek mamy, Szczecin nie leży nad mozrem, jak błędnie sądzi większość polskiego społeczeństwa a regaty ogólnie 8/10, minusy to Łasztownia i komunikacja wały-> Prawobrzeże Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Oby nie predko! 08.08.07, 10:16 Zabawa sie skonczyla, czas pomyslec o inwestycje w infrastrukture miejska i sciaganie inwestorow, a nie zeglarzy i kuglarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułan forumowy Re: Oby nie predko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 14:03 no to do roboty a nie na forum 24h/d dupe trujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodyni Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:29 Adam, mogles wpasc do rybnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaga Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.zchpolice.com 08.08.07, 14:11 Jestem prawdziwą szczcinianką i żeglarzem w jednym (o dziwo można) Krótki komentarz do: "Nie sądzicie jednak, że to była kompletna klapa: - nieukierunkowane tłumy, ciężko było się poruszać, - wygląd Łasztowni, - nigdzie nie można było kupić smażonej ryby, - zbyt mało relacji telewizyjnych, - straszne kolejki do zwiedzania statków, - piwo w także w puszkach (to jakaś pomyłka), - mało stoisk z gadżetami z regat, - zbyt ciepła pogoda." Rzeczywiście tłumy trzeba by było ukierunkować albo najlepiej zakuć w kajdany i przywiązać, aby się nie rozlazły... Łasztownię należałoby ... e nie weim - zburzyć? Ryba to ogromny problem... TV - tu się zgodzę - za mało!! Rzeczywiście - powinno się wydawać uprawnienia na zwiedzanie żaglowców, bo wszyscy chceli je zobaczyć i pan Adam musiał stać w kolejce... zamiast piwa powinna być ... wódka?? Stoisk z gadżetami było pełno - może nie tam, gdzie Pan Adam chodził Pogodę następnym razem zamówimy wg życzenia - zimną, pochmurną i deszczową... Mi się podobało - wszystko bez wyjątku (no może problem był dla zalóg i oficerstwa z przedostaniem się przez Odrę). Byłam na kilku takich regatach i mam porównanie - nigdzie nie było takiego entuzjazmu, tylu imprez, tak gorącego przyjęcia. Jestem dumna ze swojego miasta i nikt mi nie wmówi, że było coś nie tak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW6 Żaglowce wrócą do Szczecina IP: 149.254.192.* 07.08.07, 22:15 Krotka ocena z perspektywy UK..2 obszerne filmowe relacje ze SKANDYNAWII o TTSR..i INFORMACJA o zakończeniu regat w Sssteetinn...(niebywała trudnością było poprawne wypowiedzenie nazwy grodu Gryfa przez dziennikarzy BBC).Plus obszerny materiał o Liverpool który będzie gościć żeglarzy. Ze Szczecina nawet 1 zdjęcia (może coś mnie ominęło ale staram sie z dziennikarskiego obowiązku śledzić wszystkie serwisy. Patrząc na TTSR przez pryzmat relacji z polskiej TV - do której również mam dostęp - moim skromnym zdaniem - marginalizacja tej imprezy - ważniejsze były operacja Leppera, spory w koalicji itp.itp... Sami nie potrafimy sie sprzedać - nawet jeśli było świetnie...tak sie chyba nie buduje PR - ale moze sie nie znam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foral Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.chello.pl 07.08.07, 22:24 Faktem jest że nawet na polskich portalach internetowych informacji o regatach co kot na płakach, nie mówiąc już o jakiejkolwiek galerii zdjęć. Co świadczy o tym że nadal jesteśmy traktowani po macoszemu. Ale z drugiej strony, skoro tak dużo turystów przyjechało z kraju i zagranicy oraz tak dużo szczecinian przychodziło na regaty, to jednak świadczy o tym, że PR nie zawiódł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.chello.pl 07.08.07, 22:15 Ehhhh, aż żal że to już koniec... Teraz trzeba robić wszystko żeby taka impreza była początkiem lepszego w Szczecinie. I myślę że jest na to szansa, bo jak nigdy dotąd, szczecianianie byli dumni ze swojego miasta. I nikt nie mógł powiedzieć że Szczecin to prowincja... A to że gdzieś tam było tłoczno, że poruszanie się po Łasztowni czy przejście na drugą stronę Odry stanowiło momentami problem, że nie można było zjeść rybki a tylko kiełbaski i szaszłyki, że nagłośnienie było słabsze, to wszystko zostanie przez organizatorów przeanalizowane i uwzględnione przy kolejnych imprezach organizowanych w naszym pieknym mieście. Tym bardziej że impreza zakończyła się sukcesem a nie porażką. Bo po porażce to wątpie czy Szczecin dał by radę się podnieść. Osobiście wierzę że Tall Ships' Races 2007 może w Szczecinie dużo zmienić. Jak dużo? Czas pokaże. Wszystko zależy od władz miasta, ale również i od nas samych, szczecinian. Wykorzystajmy więc szansę jaka nam się trafiła... Odpowiedz Link Zgłoś
travis_bickle Żaglowce wrócą do Szczecina, jachty niekoniecznie 08.08.07, 02:12 Gość portalu: kk napisał(a): > że > nagłośnienie było słabsze, Naglosnienie bylo slabsze? Nie wiem w ktorym miejscu. Zeglarze z jednostek stojacych na Lasztowni w okolicy sceny szantowej mieli juz po pierwszym dniu nieustannej lupanki na caly regulator serdecznie dosc tego naglosnienia. Ci ludzie przyplyneli do Szczecina zmeczeni po dlugim wyscigu i pragnacy rowniez nieco odpoczac przed powrotem do domu, a zostali potraktowani jako w sumie niezbyt wazny dodatek do imprezki dla nawalonej gawiedzi. Imprezki dla tluszczy, ktora wlazila na mniejsze jachty bez pytania o zgode i wbrew wyraznym protestom, a w czasie parady zalog urzadzila sobie rajd po pozostawionych pod "profesjonalna" opieka ochroniarzy jednostkach. Naprawde nie wiem, czy ci akurat zeglarze tak chetnie beda wracali do Szczecina. Ale kto by sie tam przejmowal drobnica, najwazniejsi byli w koncu Meksykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek-Szczeciniak Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 22:23 Tylko na Boga do 2013 trzeba trochę wyremontować Łasztownię ! Może jakieś mostki nad kanałami ? Poza tym - OK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żeglarz-odrzański Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.chello.pl 07.08.07, 22:44 Organizacja pewnie dobra ale wykonanie to inna sprawa. Policja, Straż Miejska i WOPR dały popis jakich mało. Na Odrze w tym miejscu obowiązuje zakaz falowania a sprawcami fal największych fal było właśnie owe trio. Nie liczyli się z nikim i z niczym. Prostakom w mundurach przypominam, że jeżdżą sobie za moje pieniądze. I oczywiście prywata na całego. Służbowe łódki aż pękały w szwach od niemundurowych; rodzina, kumple, panienki... Kto to rozliczy? Czemu mam fundować kursy motorówką wszystkim? Kto pilnował w tym czasie innych rejonów naszych wód? Odpowiedz Link Zgłoś
blooml 5 z malutkim minusikiem 07.08.07, 23:00 ;) Minusik za to, ze za Starowke i Lasztownie Miasto zabralo sie zdziebko za pozno. Gdyby zrobiono to pol roku wczesniej nawet najwieksi malkontenci musieliby nadnaturalnie wytezyc zylke tetrycza ;) Na przyszlosc przydaloby sie jeszcze relokowac dzialki z wysepki i zrobic tam marine z prawdziwego zdarzenia - fenomenalne miejsce na jakis maly kompleks z gastronomia, moze niewielka baza noclegowa, a na pewno przydaloby sie otoczyc infrastruktura potrzebna cumujacym dokola lodziom, moze jakies punkty w ktorych mozna wykonac male naprawy - no generalnie marina. Nie Centrum Zarzadzania Bezpieczenstwem ale wlasnie Marina, Panie Prez! ;> Poki co bylo naprawde niezle ;) Pozdrawiam, Leopold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny To ma być dobra organizacja ? Kpina IP: *.uznam.net.pl 07.08.07, 23:55 W sobotę i niedzielę chodnikiem mostowym o szer 1m ciągnęła z Wałów na Lasztownię armia ludzi tratują małe dzieci, starszych i niepełnosprawnych. Wystarczyło wyłączyć z ruchu 1 x 4 pasów w kierunku centrum aby temu zapobiec. No ale to było za trudne aby na to wpaść. Nie ośmieszajcie się łącząc słowa Szczecin i Dobra Organizacja. Zobaczcie jak robiła i robi to np Gdynia. Aha - próba połączenia w jednym miejscu kultury marynistycznej i igrzysk dla spitego cienkim piwem tłumu ( o odpustowych straganach nie wspomnę) też się chyba nie udała? - patrzcie na grafiti na niedawno odnowionych Wałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułan forumowy Re: To ma być dobra organizacja ? Kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 23:59 przeczytaj moj poprzedni post. jest wlasnie o tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Fantastyczna impreza! IP: *.prem.tmns.net.au 08.08.07, 00:29 Szczecin wypadl fantastycznie,gratulacje,widoczny byl na calym swiecie,a zdjecia przyjemnie i z duma mozna bylo pokazywac przyjaciolom. Ps,malkontenci zawsze sie znajda,szczegolnie ten co narzekal,ze za goraco i kolejki na statki za dlugie!smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: To ma być dobra organizacja ? Kpina IP: *.uznam.net.pl 08.08.07, 12:19 Przepraszam - jedna rzecz była zorganizowana super - budki do siusiania. Były wszędzie i ogólno-dostępne - tutaj naprawdę byłem pod wrażeniem. A co do Szczecina to jest on naprawdę piekny (zbudowany przez Niemców) - szkoda tylko że ma tak mało przedsiebiorczych włodarzy. Wasze babki po wyjściu z ruskich wagonów widziały taką własnie lasztownię jak wygląda dzisiaj - ani jedna dachówka przez tyle lat nie została wymieniona - to bardzo charakterystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułan forumowy Re: To ma być dobra organizacja ? Kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 14:06 twoja babka zas jak wyszla z transportu zaburzanskiego z krowami w jednych przepoconych i brudnych ciuchach, tak do dzis te same ma i jeszcze innym kobietom z twej rodziny pozycza gdy na rynek lub do kosciola ida a nikt ci wyrzutow nie robi. przemysl to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: To ma być dobra organizacja ? Kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 16:13 Bylem na podobnej imprezie w Gdyni(jako uczestnik) i na poprzednich tez(od 72 r) i akurat uwazam ze szczecinska impreza byla o klase lepsza.Zreszta podobne opinie slyszalem od zeglarzy z trojmiasta. To ze w publicznym radiu i tv relacji praktycznie nie bylo( z Gdyni jak pamietam bylo pelno) dobitnie swiadczy o traktowaniu regionu przez wladze centralne( zreszta w tym od lat nie widac zmian). Niestety nasi politycy wszystkich opcji zamiast o pracy dla regionu mysla o posadkach w Warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamarA Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 01:37 szkoda tylko,że nikt nie pamiętał o Kapitanie Głowackim. Zainteresowani wiedzą o co chodzi. Cudze chwalicie, a o własne sie nie troszczycie, ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: 83.168.111.* 08.08.07, 02:58 Niedociągnięcia jakieś były, a czy przy tej wielkości imprezy gdzieś na świecie ich nie ma ? Trudno mi jednak jako wadę uznać dobrą pogode czy kolejki na statki. Pytam co Gdynia pokazała ? Byłes tam ? Można jeszcze choć pooglądac zdjęcia i porównać. Atmosfery niestety na zdjęciach nie zobaczysz, a tą podkreślają wszyscy. Generalnie zagłosowali nogami turyści, a tych było u nas 2 razy więcej. "Szczecin Sprite, Gdynia pragnienie" resztę już znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:33 tia, z Glowackiego najpierw w Radio-Szczecin plakali, ze daleko i nikt ich nie widzi, a poZniej odgrodzili sie od pospolstwa skutecznie zaporami chyba z obawy przed nami.Zmanierowani czysciciele hameryki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaga Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.zchpolice.com 08.08.07, 14:00 s/y Kapitan Głowacki został (całkiem słusznie) wyeliminowany z regat prezz STI zatem to, ze w ogóle stał na bułgarskim to tylko dobra wola organizatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 16:20 Dla scislosci s/y "Kapitan Glowacki" w regatach nie bral udzialu bo po prostu nie stawil sie na starcie.Ponadto w tych "regatach" obowiazuja pewne reguly m.inn. okreslona ilosc trainees czyli mlodziezy 15-24 l a na glowackim niestety takich nie bylo.Polonusi chcieli sie pod impreze podpiac i tyle. To ze odstawiono ich za ploty na bulgarskie bylo malo eleganckim posunieciem organizatorow podobnie jak zreszta postawienie tam "Greifa" ktory jeszcze jako "Wilhelm Pick" uczestniczyl w poprzedniej imprezie w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Żaglowce wrócą do Szczecina 08.08.07, 06:29 Macie dobrego we wspinaniu na masz prezydenta, jesli tez dobry w rządzeniu, to tylko zazdroscić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Żaglowce wrócą do Szczecina IP: 83.168.106.* 08.08.07, 08:07 a za 9 miesięcy narodzi się w szczecinie wielu półmeksykanów! hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naganna Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 08:45 No, moi drodzy, byłam w Gdyni w 2003 i , cóż, pierwszy raz widziałam tam wielkie żaglowce, ale atmosfery tam nie było żadnej, ot spęd tłumów. Chciała bym, żeby chęci zaproszenia "wielkoludów" za 6 lat przełożyły się na zapał do organizowania w Szczecinie zaplecza żeglarskiego. Takie przepiękne widoczki mogli byśmy kiedyś oglądać co dzień ... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mężatka Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.chello.pl 08.08.07, 18:41 Moje wrażenia: blog.monoverse.net/2007/08/06/the-tall-ships-races/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułan forumowy Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 08:50 Gość portalu: gość napisał(a): > a za 9 miesięcy narodzi się w szczecinie wielu półmeksykanów! hehehehe mam nadzieje ze beda to dziewczynki i za 20 lat beda wygadac jak alicja bachleda-curos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.chello.pl 08.08.07, 09:47 Ani tych żaglowców nie budował Krzystek, ani Wałów Chrobrego! Bo to tylko było piękne i nic poza tym. Zresztą te duże żaglowce już u nas były jak Krzystek srał w pieluchy jeszcze, ciekawe ile wydali publicznej kasy? I ile przy tym zachachmęcili różni organizatorzy, bo że Krzystek umie kombinować, to już pokazał z tym komunalnym mieszkaniem 148.m.kw. które sobie za bezcen wykupił wzbogacając się kosztem mieszkańców o 300.tyś zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żeglarz Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.chello.pl 08.08.07, 11:10 Pan/i/ redaktor z Wyborczej napisała z czapy, bo nawet nie postarała się o rzetelność Chopin odszedł NA PEWNO przed Meksykanami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voytas moje foto z pierwszych godzin.... IP: 217.153.131.* 08.08.07, 11:45 Bylem i widziałem tylko początek. Niestety..... Potem relacje w TV. Gratulacje dla Szczecina i jego mieszkańców. To co zobaczyłem pokazuję tutaj: picasaweb.google.pl/woytasek/TallShipsRaces2007 Pozdrowienia z Warszawy. Woytasek Odpowiedz Link Zgłoś
zeroq Żaglowce wrócą do Szczecina 08.08.07, 12:44 no ja już się nie mogę doczekać powtórki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naganna Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 14:06 A ja wam mówię, że nie ma co się nastawiać na kolejną wizytę za 6 lat~! Władze powinny zrobic coś, żeby duże i małe jednostki bywały u nas częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
belotto Część imprezy we Świnoujściu i powrót 08.08.07, 16:36 Organizacja imprezy w Świnoujściu była okropna, a właściwie jej nie było. Kilka znaków prowadzących na leśny parking przy plaży nie załatwia sprawy. Po zakończonej imprezie w ciągu pierwszej godziny przesunąłem się w korku o 2 km, głównie przez idiotyczne ustawienie świateł na remontowanym odcinku, które tak samo długo (sprawdzałem) przepuszczało setki aut wracających ze Świnoujścia i pojedyncze samochody jadące do miasta. Częściowo sprawę rozwiązałaby możliwość powrotu przez Niemcy dzięki przejściu granicznemu w Świnoujściu, ale takie dla samochodów, choć ponoć w budowie, nie zostało otwarte na tak ważną imprezę. Dodatkowo irytował brak dostatecznego zaplecza gastronomicznego na wybrzeżu. Organizację w Szczecinie oceniam na 4, zaś w Świnoujściu na 1! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 19:03 Szczecin wreszcie pokazał że stać go na wiele.Osobiście jestem całością imprezy zachwycona a wogóle słyszałam wiele słów uznania dla organizacji imprezy . Gratuluje wszystkim , że Szcecin przestaje być wiocha z tramwajami oby tak trzymać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majeczka Re: Żaglowce wrócą do Szczecina IP: *.chello.pl 09.08.07, 16:48 Organizacja 7/10 Atmosfera 8/10 Scenografia 8/10 Odpowiedz Link Zgłoś