Dodaj do ulubionych

Sakwa Colleoniego

26.09.01, 13:44
Odpowiedź na pytanie z wątku "Pomnik Colleoniego". Pieniądze na odzyskanie kopii posągu
kondotiera można już wpłacać na rachunek Muzeum Narodowego "Sakwa Colleoniego" - Bank
Ochrony Środowiska S.A. oddział Szczecin - 15401085 - 177382 - 36700 - 00/02.
Nadzór nad kontem sprawuje kapituła Sakwy Colleoniego w składzie: prezydent Szczecina Edmund
Runowicz, miejski konserwator zabytków Małgorzata Paszkowska, dyrektor TU "Allianz" w Szczecinie
(organizatora imprezy o Colleonim na Wałach 6 października) Milenia Sienkiewicz, Witold Maziarczyk -
dyrektor BOŚ Szczecin, oraz Jerzy Sawka, redaktor naczelny "Gazety Wyborczej" w Szczecinie.
Redakcja
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: Sakwa Colleoniego IP: *.members.com.pl 26.09.01, 13:58
      życzę miłego zbierania! byłem przeciwny ściąganiu z Warszawy pomnika (jakby
      mało nam było własnych ...) ale teraz widzę że i tak nic z tego nie wyjdzie -
      zanim uzbieracie fundusze na przeniesienie pomnika sprawa rozejdzie się "po
      kościach" - vide Hala Widowiskowo - Sportowa ...
      pozdr
      • Gość: bury Re: Sakwa Colleoniego IP: 64.124.150.* 26.09.01, 14:06
        Skoro są ludzie którym na tym zalezy - osobiście popieram. Ale tak przy okazji
        może Gazeta otworzyłaby taki wątek w Warszawie z krótkim wyjaśnieniem całej
        akcji ? a może by tak przenieść cała kopię wątku. My będziemy mieli kopię
        Colleoniego a oni kopię wątku o Colleonim - Sprawiedliwie co ?

Uwaga techniczna:
        może byłoby tecnicznie możliwe stworzenie wątku międzymiastowego Szczecin -
        Warszawa (w ramach np. tych czerwonych napisów u góry)
    • Gość: harry Re: Sakwa Colleoniego IP: 213.76.59.* 17.10.01, 23:56
      ile udało się zebrać do chwili obecnej pieniędzy?
      • Gość: ZetKa Re: Sakwa Colleoniego IP: *.robotics.ntua.gr 18.10.01, 10:07
        > ile udało się zebrać do chwili obecnej pieniędzy?
        Z tego co sie Obs tydzien temu chyba wypowiadal, to tylko 30 tys. :(
        Btw moze byloby wiecej, gdyby na Colleoni.pl latwiej bylo znalezc informacje jak
        mozna pomoc...

• stettiner Re: Sakwa Colleoniego 20.11.01, 10:50
      Czy wiemy ile dzisiaj jest w niej pieniędzy?
      Btw: mam informację że Bosman się dokłada do sakwy. Niestety nie znam kwoty.
      • Gość: ZetKa Re: Bosman IP: 147.102.10.* 20.11.01, 13:51
        > Czy wiemy ile dzisiaj jest w niej pieniędzy?
        > Btw: mam informację że Bosman się dokłada do sakwy. Niestety nie znam kwoty.
        Niedobrze... mialem pisac do nich maila, zeby wstepnie sie dowiedziec, czy dali
        by sie naciagnac na sponsoring, ale tak - poszukam innego sponsora, jak da i
        Bosman, i ktos inny - to zawsze wiecej wyjdzie...
        Zaczynam myslec o tym koncercie szantowym - czy znajdzie sie ktos do pomocy?
        • stettiner Re: Bosman 20.11.01, 15:00
          > Niedobrze... mialem pisac do nich maila, zeby wstepnie sie dowiedziec, czy dali
          >
          > by sie naciagnac na sponsoring, ale tak - poszukam innego sponsora, jak da i
          > Bosman, i ktos inny - to zawsze wiecej wyjdzie...
          > Zaczynam myslec o tym koncercie szantowym - czy znajdzie sie ktos do pomocy?

Niedobrze?a co niedobrego w tym, że chcą się dołożyć? Cos knujesz.....
          • Gość: ZetKa Re: Bosman IP: 147.102.10.* 20.11.01, 15:09
            > Niedobrze?a co niedobrego w tym, że chcą się dołożyć? Cos knujesz.....
            No, bo tak to juz duzo jako sponsor koncertu nie dadza na Colleoniego, to juz
            lepiej jakis inny sponsor, najlepiej z branzy FCMG (dobra szybko zbywalne, nie
            pomylilem skrotu?). Chociaz z drugiej strony moze zastosowac strategie win-win i
            pociagnac Bosmana na jeszcze beczek piwa w zamian za potraktowanie ich jako
            oficjalnego sponsora?
            • stettiner ILE???? 21.11.01, 08:19
              A czy ja mogę się skąds dowiedziec ile tam jest???????
              • stettiner Re: ILE???? 22.11.01, 11:41
                A może przynajmniej można się dowiedzieć po ile Bosman i ci inni co o nich GW
                pisze chcą dołożyć?
                • stettiner Re: ILE???? 28.11.01, 11:39
                  Obsie, podobno podfora też czytasz. Nie znasz żadnych szczegółów?
                  • laura74 Re: ILE???? 28.11.01, 17:06
                    Firmy zaslaniaja sie tajemnica handlowa.
                    Wiadomo na tomiast, że miasto dostalo pieniadze od trzech firm. Z tych m.in pieniedzy wyluskalo 100 tys zl. i
                    przekazalo ASP na wykonanie pierwszych czynnosci zwiazanych z wykonaniem odlewu. Umowy z kolejnymi
                    trzema firmami maja byc wkrotce podpisane.
                    W sakwie jest zas teraz niecale 37 tys zl.
                    • Gość: ZetKa Re: ILE???? IP: 147.102.10.* 28.11.01, 17:12
                      > eniedzy wyluskalo 100 tys zl. i
                      [...]
                      > W sakwie jest zas teraz niecale 37 tys zl.

Czyli razem daje to 137 tys. uzbierane?
                      Btw jak juz tu jestes, wyslalem Obsowi pomysl, zebyscie na koniec akcji zrobili
                      jakis dodatek o tym, ze walczylismy, itp., a w nim logo wszystkich sponsorow. Da
                      sie to zalatwic? Bo mi w miedzyczasie skrzynke popsulo i nie wiem, czy mi
                      odpowiedzial, czy nie?
                      • laura74 Re: ILE???? 28.11.01, 17:21
                        Gość portalu: ZetKa napisał(a):

>Btw jak juz tu jestes, wyslalem Obsowi pomysl, zebyscie na koniec akcji zrobili
                        > jakis dodatek o tym, ze walczylismy, itp., a w nim logo wszystkich sponsorow. D
                        > a
                        > sie to zalatwic? Bo mi w miedzyczasie skrzynke popsulo i nie wiem, czy mi
                        > odpowiedzial, czy nie?

Czy odpowiedzial - tez nie wiem. Ale pomysl z dodatkiem na pewno przemyslimy. I powiemy co nam z tego
                        obmyslania wyniklo. :)
                        • Gość: ZetKa Re: ILE???? IP: 147.102.10.* 28.11.01, 17:28
                          > Czy odpowiedzial - tez nie wiem. Ale pomysl z dodatkiem na pewno przemyslimy. I
                          > powiemy co nam z tego
                          > obmyslania wyniklo. :)
                          Tylko nie podawajcie konkretnej daty, bo was znowu JACEK bedzie codziennie
                          scigal, a co jak pomnik przyjedzie tydzien pozniej? ;)
                          • laura74 Re: ILE???? 28.11.01, 17:35
                            Jego odliczanie mialo tez skutki pozytywne - popatrz jak nam ladnie licznik nabilo:)
                    • mike102 Lepiej niz myslalem 28.11.01, 17:50
                      laura74 napisał(a):

> Firmy zaslaniaja sie tajemnica handlowa.
                      > Wiadomo na tomiast, że miasto dostalo pieniadze od trzech firm. Z tych m.in pi
                      > eniedzy wyluskalo 100 tys zl. i
                      > przekazalo ASP na wykonanie pierwszych czynnosci zwiazanych z wykonaniem odlewu
                      > . Umowy z kolejnymi
                      > trzema firmami maja byc wkrotce podpisane.
                      > W sakwie jest zas teraz niecale 37 tys zl.

To wcale przyzwoicie. Jest juz prawie polowa - ta duzo latwiejsza polowa...
                      Laura czy Ty i Obs jestescie w jakis sposob odpowiedzialni za kontakty z
                      forumowiczami (Obs cos nawet wspominal ze masz zrobic jakas grafike komputerowa
                      do internetowego wydania czy cos takiego)? - pytam z czystej ciekawosci.
                      A skoro juz taki ciekawski jestem to zawsze mnie zastanawiaja cyfry, ktore sobie
                      ludzie dopisuja do imienia - to "74" to cos znaczy?
                      • Gość: ZetKa Re: Lepiej niz myslalem IP: 147.102.10.* 28.11.01, 17:55
                        > To wcale przyzwoicie. Jest juz prawie polowa - ta duzo latwiejsza polowa...
                        Moze zalatwie sponsora...
                        Duzego sponsora! Ale to tylko po znajomosci moge zalatwic, wiec nie powiem kto.
                        Btw jakby dali tyle, co ja im rocznych oszczednosci naprodukowalem to moze by i
                        na Sedine wystarczylo?

> forumowiczami (Obs cos nawet wspominal ze masz zrobic jakas grafike komputerowa
                        > do internetowego wydania czy cos takiego)?
                        chodzilo o to zdjecie Colleoniego na www.gazeta.pl/szczecin.
                        Btw jest lepiej, ale sam pomnik trzeba bylo wczesniej na odciebie szarosci
                        przerobic...

> ludzie dopisuja do imienia - to "74" to cos znaczy?
                        Bardzo czesto na koncu dodaje sie date urodzenia ;)
                        Btw, czy u ciebie 102 to wiek?

• mike102 Re: Lepiej niz myslalem 28.11.01, 17:58
                          Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> > ludzie dopisuja do imienia - to "74" to cos znaczy?
                          > Bardzo czesto na koncu dodaje sie date urodzenia ;)
                          > Btw, czy u ciebie 102 to wiek?

Nie, data urodzenia!!! :-))))))

• laura74 Re: Lepiej niz myslalem 28.11.01, 18:55
                        >Laura czy Ty i Obs jestescie w jakis sposob odpowiedzialni za kontakty z forumowiczami (Obs cos
                        nawet wspominal ze masz zrobic jakas grafike komputerowa
                        >
                        > do internetowego wydania czy cos takiego)? - pytam z czystej ciekawosci.
                        Mozna to tak ujac. To znaczy - Obs z Wami czesciej dyskutuje, ja zajmuje sie wiekszoscia spraw
                        technicznych i spelnianiem Waszych prosb co do roznych linkow, galerii zdjec etc

> A skoro juz taki ciekawski jestem to zawsze mnie zastanawiaja cyfry, ktore sobi
                        > e
                        > ludzie dopisuja do imienia - to "74" to cos znaczy?
                        oj znaczy znaczy:))
    • Gość: ZetKa Opodatkuja Colleoniego? IP: 147.102.10.* 28.11.01, 14:22
      Zeby nasz kochany Skarb Panstwa nie zarobil na Colleonim (powiedzmy 20% z 8%
      odsetek daje jakies 0,1% miesiecznie... niby nic, ale jak przemnozymy przez
      300tys i pewnie jakies trzy-cztery miesiace (wersja UM, twierdza, ze na wiosne
      Colleoni wroci do Szczecina), to daje nam:
      0,1*4*300tys.=ok. 1tys. zlotych wiecej do dozbierania...

A teraz propozycja:
      Bank, ktory zalozyl lokate, daje nam ZEROWE odsetki. Rownoczesnie normalnie
      nalicza, ile powinno byc odsetek w tym okresie i przekazuje te pieniadze na
      konto jako DAROWIZNE.
      Co wy na to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka