Dodaj do ulubionych

największe agencje modelek zjeżdzają do Szczecina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:28
Brzmi jak slogan reklamowy ale to prawda. W naszym kochanym, biednym i
wyszydzanym przez resztę Polski - Szczecinie - dzieje sie sporo w branży
modowej. I nie mam tu na myśli projektantów mody ( bo z tym u nas krucho
nadal)ale modelki. Bo dla nich właśnie całkiem niedawno zawitali do Szczecina
reprezentanci agencji Next ( z polek reprezentują między innymi Anje Rubik.)
Szczecin zaczęli też regularnie odwiedzac agenci z inncyh sław wśród agencji -
IMG i Women Management. Do tej pory wysłannicy największych modowych agencji,
szukający nowych twarzy w naszym kraju, omijali Szczecin szerokim łukiem.
Zmieniło się to od kiedy w Szczecinie, 3 lata temu powstała jedyna jak do tej
pory profesjonalna agencja modelek - MLStudio. Modelki z tej agencji
regularnie wyjeżdżają zagranicę, występują na najlepszych pokazach i w
magazynach mody. Okazuje się, że można stworzyc dobrą agencję nawet w naszym
mieście.Dobrze, że zamiast narzekac i czekac na lepsze, istnieją ludzie,
którzy po prostu potrafią działac i spełniac sie zawodowo, bez względu na
ogólną bylejakośc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dres Będzie jedna wielka orgia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:34
      Zapraszamy modelki na wyjazdowe szkolenia w urzędzie miejskim.
      Świeże mięsko nadciąga.
      • fashion.victim70 Re: Będzie jedna wielka orgia!!! 05.09.07, 14:38
        Gość portalu: Dres napisał(a):

> Zapraszamy modelki na wyjazdowe szkolenia w urzędzie miejskim.
        > Świeże mięsko nadciąga.

jasne Dresie.. jak sie nie uzywa glowy do myslenie tylko innej czesci ciala to
        powstaja takie wlasnie komentarze jak twoj.
      • Gość: as Re: wolałbym żeby na mecz przyjeżdżała legia albo IP: 85.219.206.* 05.09.07, 14:39
        wisła a nie leśnik manowo
    • Gość: izabella Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:42
      no i super! oby tak dalej! a co do mody w Szczecinie to wszak mamy jeszcze
      projektantke Sylwie Majdan:) ex. zone Radoslawa...:)
      • Gość: miki Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz IP: *.chello.pl 05.09.07, 14:58
        Widze ,że gangsterka sie ożywiła, od BORowców poszło w świat ,że
        ładne d..są w szczecinie, bo w głównym lokalu od modelek kosy
        wyciągnęli z ich powodu.
      • anamar Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz 05.09.07, 15:41
        załatwiła już sprawę z krawcową?
        • Gość: mary_jane Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 16:02
          kto niby? co ma krawcowa do agencji modelek?;)
          • anamar Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz 05.09.07, 22:22
            Gość portalu: mary_jane napisał(a):

> kto niby? co ma krawcowa do agencji modelek?;)

czy sylwia załatwiła,pytam...
    • Gość: franek Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 16:07
      No i dobrze. Chyba, że Krzystek zabroni reklamowac nasze szczecinskie modelki w
      swiecie mody;)Eh...zeby tak wreszcie ta pierunska kladke skonczyli robic!
      • Gość: a "modelki" IP: *.chello.pl 05.09.07, 23:55
        lokal i modelki - piszecie o Elitte?
        Ani to "lokal" ani tam "modelki"

Nooooo - pani Sylwia Majdan też tam "modelkowała"

Tyle że Elitte sie inaczej nazywało, ona też była panienką.

Anamar - czy chodzio tę krawcową co miała dość kopiowania koszuli
        autorki z nazwiskiem na V czy cuś innego?

fashion - nie piej z zachwytu
        - agencja modelek to taki lepszy handel zywym towarem. Zapytaj o to
        dyplomowanej filozof
        • Gość: ania borecka Re: "modelki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 00:32
          Mnie tam cieszy jak cos sie dzieje w naszym miescie. Mamy wiele pieknych
          dziewczyn wiec dobrze, ze wreszcie znalazla sie agencja, ktora umie sie tym
          profesjonalnie zajac. Bo przedtem tylko Meritum nedzne albo U studio - hostessy,
          pokazy za darmo, wybory miss Miedwie itp. Nie bylo mowy o powaznym modelingu.
          Szkoda, ze juz jestem za stara bo na pewno bym sie zglosila do MLStudio. Bylam
          na ich stronie i jestem pelna podziwu. Przepiekne zdjecia i swietne dziewczyny!
          A czy to handel zywym towarem? Owszem, moze i tak ale skoro "towar" sie na to
          zgadza, zarabia na tym a jeszcze przy okazji sobie jedzie do Paryza to ja nie
          mam nic przeciwko temu:)
          • Gość: a Re: "modelki" IP: *.chello.pl 06.09.07, 01:28
            "skoro "towar" sie na to
            zgadza, zarabia na tym a jeszcze przy okazji sobie jedzie do Paryza
            to ja nie
            mam nic przeciwko temu:)"

Aniu - czy myslisz że Meritum czy Ustudio nie wysyłały swych lasek
            do Frnacji czy Hiszpanii? Wysyłały, nie nazywaj tego modelingiem -
            chyba ze sponsorskim. Poza tym obie te firmy mają sie dobrze. Za
            sesje w MLStudio tez ktoś płaci- najcześciej dfziewczyny - z własnej
            kieszeni

• Gość: ania borecka Re: "modelki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 10:59
              zarowno Meritum jak i U Studio nie maja nic wspólnego z prawdziwym modelingiem.
              Znam kilka dziewczyn, ktore tam pracowaly. Niky nie troszczyl sie o ich
              promocje, nie pokazywal agencjom zagranicznym, nie robil tzw.booka i kompozytow.
              MLStudio robi regularnie sesje zdjeciowe swoim modelkom i wcale nie bierze za to
              kasy z ich kieszeni. Jak w kazdej profesjonalnej agencji idzie to na poczet
              dlugu modelki i potem sie koszty sesji potraca od prac dziewczyn nigdy z
              kieszeni a to roznica.
        • anamar Re: "modelki" 06.09.07, 10:35
          Gość portalu: a napisał
          >
          > Anamar - czy chodzio tę krawcową co miała dość kopiowania koszuli
          > autorki z nazwiskiem na V czy cuś innego?
          >
          generalnie miała dość kopiowania i chciała żeby jej wreszcie zapłacono....
          • Gość: ania borecka Re: "modelki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 11:02
            co za dyskusja - jak krawcowa ma cos do Sylwii Majdan to niech tutaj nie
            wypisuje tylko zadzwoni do Sylwii albo odwiedzi ja w jej atelier na Al. Wojska
            Polskiego:)
            • anamar Re: "modelki" 06.09.07, 11:34
              z tego co słychać,to dzwoni i odwiedza,a jakże....
              • Gość: a bzdury Anno Borecka IP: *.chello.pl 06.09.07, 18:30
                Byłas modelką Aniu Borecka - nie widzisz ze przeczysz sama sobie?
                "MLStudio robi regularnie sesje zdjeciowe swoim modelkom i wcale nie
                bierze za to
                kasy z ich kieszeni. Jak w kazdej profesjonalnej agencji idzie to na
                poczet
                dlugu modelki i potem sie koszty sesji potraca od prac dziewczyn
                nigdy z
                kieszeni a to roznica."

Jak zwał tak zwał - za inwestycje w swoją promocję dziewczyna płaci
                sama z zarobionej kasy czyli defakto z kieszeni. A przypadki
                namawiania niedoszłych dziewczyn do zakupu zdjęc to rzadkosć w ML
                Studio- podac ceny?

Meritum i Ustudio to karykatury agencji modelek, jest jeszcze jedna
                co usiłuje sie tak nazywać - chyba baltikmodels, ogłaszali sie na
                piętrze w galaxy
                • Gość: wiktoria Re: bzdury Anno Borecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 19:17
                  Ja robilam sobie kiedys sesje w MLStudio i jestem bardzo zadowolona. Nie
                  zostalam ich modelka, bo nie spelnialam wielu warunkow ( wymiary i wiek) ale tak
                  czy owak bardzo chcialam miec zdjecia z sesji. Wiec to oczywiste, ze zaplacilam.
                  MLStudio od poczatku mnie o wszystkim poinformowalo, ze niestety nie spelniam
                  ich oczekiwan ale jezeli bede chciala to moge wykupic zdjecia. Wiec wykupilam.
                  Profesjonalne, obrobione zdjecia - w kilku stylizacjach i makijazach, zgrane na
                  plytce. Za calosc zaplacilam 300zl i uwazam, ze to mala cena. Zwlaszcza, ze
                  wczesniej w Szczecinie szukalam fotografow i padaly stawki od 700 do
                  1500zlotych. A portfolia tych panow nie dorastaly do piet umiejetnosciom ekipy z
                  MLStudio.
                • Gość: ania borecka Re: bzdury Anno Borecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 19:40
                  nie bylam modelka ale interesuje sie moda, znam wiele modelek i w
                  przeciwienstwie do szanownego "a" wiem na czym polagaja dlugi agencyjne itp.
                  Wszystkie normalne agencje potracaja modelkom swoje wczesniejsze wydatki
                  zwiazane z ich promocja i nie ma w tym nic niestosownego. Wszystko stoi czarno
                  na bialym w umowie miedzy modelka a jej agencja.
                  Nie rozumiem tylko Twojej niecheci do MLStudio - zrobili Ci jakas krzywde kiedys?
                  Fashion Victim podzielila sie fajna informacja i ja sie osobiscie ciesze jak
                  cos fajnego sie dzieje w naszym miescie, jak pracuja tu fajni ludzie i dzieki
                  nim cos sie rusza.
                  Ale narzekanie i szukanie dziury w calym to typowa natura polskiego narodu. I to
                  sie nie zmieni - niestety.
                  Pozdrawiam i zycze wiecej pogody ducha:)
    • Gość: modelka Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 10:02
      super! jestem modelką tej agencji i złego słowa nie dam na MLStudio powiedziec.
      Super atmosfera, opiekuńcze podejście do dziewczyn,świetne sesje zdjęciowe i
      prestiżowe prace. Polecam wszystkim dziewczynom z naszego regionu, które marzą o
      karierze modelki:)
      • st32 Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz 07.09.07, 10:59
        Ja też ci mogę zapewnić opiekuńcze podejście i sesje zdjęciowe. Do tego dołożę
        parę złotych na ruchy.
    • Gość: jakub r Re: największe agencje modelek zjeżdzają do Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 10:53
      nie znam sie na modzie ale fajnie, ze sa ludzie, ktorzy nie tylko siedza na
      tylku, narzekaja na swoje miato a jad im kapie na podloge
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka