ulan_forumowy 16.10.07, 21:47 no i co to ma do lokalnych wiadomosci debile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: per_pirat Wielki most stanął na Rugii IP: *.asternet.pl 16.10.07, 21:52 u nas spocony karzełek jeżdzi po odpustach w pierdziszewach. drugi już po raz trzeci leciał samolotem i w głowie znowu mu sie zakręciło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Wielki most stanął na Rugii IP: *.smsnet.pl 16.10.07, 22:01 Bo to nasi "prawie" sasiedzi? Moze dlatego, ze to taki analogiczny problem z przeprawa na wyspe :). Jak wiadomo w Swinoujsciu ma powstac tunel, ale moze lepiej i nawet taniej bedzie wybudowac most? Za ten z Rugii zaplacono okolo 400mln zl - z dojazdami etc. Tunel w Swinoujsciu to koszt niby 500mln zl... Odpowiedz Link Zgłoś
levy Koszty... 17.10.07, 10:59 Może i tunel jest droższy. Ale kiedyś tu na forum przy podobnej dyskusji (tunel czy most w Świnoujściu) ktoś chyba słusznie zauważył, że gdyby zbudować wysoki most tak by mieściły się pod nim statki morskie to zjazdy z niego po zachodniej stronie kończyłyby się tuż pod granicą albo już w Niemczech :) Trochę może i w tym przesady ale fakt, że nie ma tam zbyt wiele miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Wielki most stanął na Rugii 16.10.07, 22:02 ulan_forumowy napisał: no i co to ma do lokalnych wiadomosci? ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Most prowadzi ze Strzalowa na Rugie, a wiec blizej nam bedzie do swiatyni Swietowita.. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit no i... 16.10.07, 22:05 Rugia i Strzalow leza na Pomorzu. Tymczasowo pod okupacja niemiecka... Odpowiedz Link Zgłoś
ulan_forumowy Re: Wielki most stanął na Rugii 16.10.07, 22:46 swantevit napisał: > Most prowadzi ze Strzalowa na Rugie, a wiec blizej nam bedzie do > swiatyni Swietowita.. > > a no to ok, wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Wielki most stanął na Rugii IP: *.globalconnect.pl 17.10.07, 08:21 Nie mówiąc już o tym, że teraz ze Strzałowa do Sośnicy to jak beretem rzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
sveiser Wielki most stanął na Rugii 16.10.07, 22:46 W niedziele wracałem z Norwegii przez Treleborg-Sasnitz i oczywiscie przejezdzałem koło tego mostu. W ulotkach niemiaszki podają ze to najdłuzszy most w niemczech, mniejsza o to , męczyli się z nim dwa lata i jak sam widziałem nie jest jeszcze w pełni ukończony, samochody wszystkie jezdza dołem po starych mostach a na ten nowy mogli wejsc jedynie piesi .To dla nas wazna inwestycja gdyz poprawia tysiącom stoczniowców i budowlanców dojazd do pracy w Szwecji i Norwegii.Przez Swinoujście jezdzą tylko desperaci i tiry których kierowcy chcą sie wyspac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSZ Re: Wielki most stanął na Rugii IP: *.astro.net.pl 17.10.07, 08:11 Desperaci lub nie, fakt jest taki że promy Unityline oraz Polferries przynajmniej o klasę przewyższają te pływające z Sasnitz, jedyny plus to krótszy rejs. Most natomiast, na pewno stanowi dużą poprawę w przeptawie na Rugie, ale nie zmienia to faktu że sam przejazd przez wyspę jest bardzo uciążliwy. Dlatego nie przekreślam Świnoujścia, przypominam że Unity... otworzyło nowe połączenie do Treleborga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Wielki most stanął na Rugii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 12:46 " meczyli sie z nim dwa lata" - to chyba tyle samo ile my z kladka przy Manhattanie ? Nawet byloby smieszne gdyby takie smutne nie bylo. Ja czekam na taki most Police-Swieta + polaczenie z niemiecka a 20. Chyba sie nie doczekam bo naszum decydentom wyobrazni brakuje. No jest na poziomie peronu we Wloszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś pacynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 11:34 dlaczego pod pewnymi tekstami nie można dodać komentarza? Ktoś sieczegoś obawia? Szlag mnie trafia jak kretynka ise wypowiada o rzeczach na których się nie zna! I jesyce tego nie moge skomentowac! Cyżby Pacynka chciała więcej okien w mieście wstawiać? Najlepiej zrobić szum - nie? Rozważałem głosować na PIs - dusiów , ale jak przyjęli PAcynkę w swoje szeregi to już wiem że tego nie zrobię! Już Korwin jest lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Niemcy robią i się chwalą, Polacy się chwalą i nie IP: *.chello.pl 18.10.07, 06:31 robią. Kmioty cały czas nadają i krytykują Niemców, ale żeby cokolwiek podpatrzyć, zapytać sąsiada jak to zrobić, to nie, bo Bóg, Honor i Ojczyzna nie pozwala. Już widzę radość ciemnoty, gdyby tak ten most się zawalił. Przecież po drugiej stronie Odry też była komuna,ale tam politycy zamiast się kłócić, budują mosty. Odpowiedz Link Zgłoś