Gość: Pogodno IP: *.gprs.plus.pl 04.11.07, 19:08 Uwaga- obudzil sie Kocmiel, chce na sile zaistniec, bedzie straszliwie medzilwg warszawskiego wzorca -"co by tu jeszcze spier.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aya Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.chello.pl 04.11.07, 19:20 Kocmiel - co Ty zrobiles dla Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kancelaria Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: 77.88.172.* 04.11.07, 19:27 Te, panie Teczka, po co się wogóle znowu swiatu pokazujesz? Co Ty tu zajmujesz głos w jakiejkolwiek sprawie. Jeszcze ci mało? To może pochwal się jaki interes zycia zrobiłeś na Galaxy-Syfaxy i na zrujnowaniu Podzamcza(razem z przebiegłą żonką). Jeszcze zdążą c się do d**y dobrać za te Twoje przekręty, zobaczysz. Może jak cie jakaś tragedia dosięgnie, wtedy bedzie najlepiej. Bo zabieraąc ci pieniądze krzywdy raczej się Tobie nie wyrządzi. ZAMILCZ SZKODNIKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd 05.11.07, 12:11 Ty to zamilcz smieciu, zona Kocmiela juz dawno nie zyje i wycieraj sobie nia geby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P do użytkownika- kancelaria (małe ego?) IP: *.globalconnect.pl 05.11.07, 14:47 1. nie obrażaj jego żony. 2. Wejście do spółki miasta jest niepotrzebne. Widziałeś gdzieś takie twory? 3. Nie życz nikomu nieszczęścia. Pewnie co niedziele latasz do kościoła, wycierasz sobie twarz papieżem, a jak co do czego przyjdzie wychodzi z Ciebie ta żałosna zawiść i małośc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulan_forumowy Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd 04.11.07, 20:51 Gość portalu: Aya napisał(a): > Kocmiel - co Ty zrobiles dla Szczecina? dla miasta nic, dla siebie wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibs Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.brnt.cable.ntl.com 04.11.07, 23:02 Idz sie stary wyspij, bo belkoczesz od rzeczy. Udzial Szczecina w tego typu inwestycjach to normalna rzecz w innych miastach. Przynajmniej inwestycja ma sens powstac szybciej i z czesciowa kontrola. Oj panie Kocmiel, zacytuje kolezanke: "Kocmiel - co Ty zrobiles dla Szczecina?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 23:07 Pewnie tyle co Nitras, tj. zerowy punkt odniesienia. Kielbaska zbadała to przed wyborami na reprezentatywnej grupie forumowców. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd 05.11.07, 14:45 andreas,miałeś sprzątnąć z forum zepsute wędliny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aya Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 17:45 Abstahując od celowosci wypowiedzi Koćmiela, chciałbym Wam przypomniec ze takie "przedsiewziecia" są na porządku dziennym w innych miastach, wiele z nich to zyły złota, nazywaja sie "partnerstwem pobliczno-prywatnym". I oby wiecej, byle z glową. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderman a ja chcę by miasto działało w ten sposób!! IP: *.globalconnect.pl 04.11.07, 19:25 sprzedaż udzialów w drodze licytacji jest najbardziej opłacalną drogą. po cholere te przetargi skoro na licytacji zawsze sie wiecej zarabia. a za takie lewackie pomysly Pan K. powinien trafić to więzienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Socjalizm trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:38 Pan K. to pan K. Problem jednak istnieje. Dawno podnosiłem w rozmowach element wspierania jednego z podmiotów gospodarczych i to na etapie tworzenia jego infrastruktury gospodarczej, gdy jednocześnie inne istniejące w mieście są traktowane powiedzmy normalnie. To jest problem, może jednostkowy ale jednak to nie jest czyste etycznie. Podobnie jest z tbsami kontra reszta rynku nieruchomości w identycznym sektorze (ostatnio shp też podnosił ten problem, który go dopadł, a o którym wiele lat trwa dyskusja w władzami miasta - bezskuteczna, bo ta ma inną wizję). Największym problemem jest (poza gospodarką nieruchomościami mieszkalnymi w Szczecinie) kwestia własności tego molocha (tylko jeden kamyczek: mieszkania budowanego z funduszy budżetowych sprzedać nie można, ale udział w całej TBS już tak). Kiełbaska socjalizm zwalcza słowem, a chce ogniem i mieczem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderman Re: Socjalizm trwa IP: *.globalconnect.pl 04.11.07, 22:37 zwróć uwagę że różnicowanie podmiotów odbywa się na prawie każdym szczeblu: zaczynając od zasadniczej dla gospodarki ust. o swobodzie gosp. gdzie faworyzuje się mikro, małych i śred.przedsiębiorców!dlaczego?nie wiem, ale godzę sie na to.ja chcę aby miasto zarabiało pieniądze, bez różnicy na czym i np. budowało za nie drogi i całą inną infrastrukturę prywatyzując w drodze licytacji co tylko sie da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:47 W pełni popieram opinie Marka Koćmiela w tej kwestii. Nawet bym ją uzupełnił o dodatkowe argumenty ale już o tym wcześniek pisałem więc się nie będę powtarzał. Przypomnę argument zdroworozsądkowy. Sprzedaż gruntu dałaby pieniądze, duże pieniądze do kasy miasta. To pieniądze rzędu 100 ooo 000 zł. W szarym codziennym życiu jak robicie ? Inwestujecie mając grzyby pleśniowe na ścianie czy wpierw remontujecie dom (mieszkanie) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.kalisz.mm.pl 04.11.07, 19:56 Po co użalać się nad sprawami już zdecydowanymi? Jak długo trwać będzie ta niekończąca się i idiotyczna (moim zdaniem)historia z budową Kaskady i teatru Pleciuga? Ludzie cieszmy się, że wreszcie puste place będą ładnie zabudowane, zmieni się oblicze Centrum miasta, no i powstanie nowy, piękny teatr "Pleciuga". Mnie natomiast niepokoi fakt, że ludzie o których nie można powiedzieć nic pozytywnego, próbują znów zaistnieć na mapie politycznej Szczecina. Panie Koćmiel, Pan już pokazał na co Pana stać, nic Pan dla miasta nie zrobił, daj Pan spokój...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: 78.152.245.* 04.11.07, 20:06 Jesli miasto ma udzial procentowy w inwestycji, a inwestycja ta bedzie zyskiwala na wartosci, tym bardziej im zyska kaskada, to zysk miasta bedzie tez rosl i tez bedzie warunkowany przez rynek. Sprzedaz tych udzialow moze dac wieksze zyski. Poza tym miasto nie mogloby zabezpieczyc w ten sposob interesu pleciugi. Nie wspomne o tym, ze sprzedano juz grunty na bramie portowej, kase przejedzono, a efektow zadnych nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:18 Zed promowany przez ciebie socjalizm już ponoc sie skończył? Ale PO go reaktywuje poprzez takich demagogów jak ty. Małych przekonasz, nawet tych na forum? Kięłbaska zapala ogiń na ruszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:55 Ja też mam dobry pomysł, ale brakuje mi pieniędzy, jeśli Gmina pomaga jednemu to chyba mnie pomoże także, wejdzie ze mną do spółki i poratuje gruntem. Dlaczego jeden podmiot ma mieć lepiej niż inne> Bo jest większy? Bogatszy? itd. Zasady (ramy prawne) powinny być takie same dla wszystkich. Przywilej dla jednego te czyste zasady psuje i rodzi poczucie że coś jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 22:08 Bo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed ............Biurokracja.......... ............. IP: 78.152.245.* 04.11.07, 19:51 "Po pierwsze gdy istnieją niezaspokojone potrzeby wspólnoty samorządowej na rynku lokalnym" Jak widac jest to niezaspokojona potrzeba skoro taka inwestycja ma sens. Rynek polega na zaspokajaniu potrzeb. Inwestycja ECE jest odpowiedzia na ta potrzebe. Dodatkowo wpisuje sie w rewitalizacje tych terenow, rozwoj centrum, to tez sa nasze potrzeby. "po drugie, gdy występujące w gminie bezrobocie w znacznym stopniu wpływa ujemnie na poziom życia wspólnoty samorządowej" ta poprawa w poziomie bezrobocia nastapila w ciagu roku, i tak samo moze sie pogorszyc. Wystarczy, ze pojawi sie znowu problem z dzialaniem stoczni i bezrobocie znow skoczy do gory. Dzialania w stylu budowy kaskady nie moga byc wyznaczane procentami bezrobocia bo te zmieniaja sie szybciej niz trwa budowa. Nie mozna warunkowac duzych dzialan od bezrobocia bo w ten sposob ich realizacja stracilaby jakikolwiek sens. Miasto bedzie mialo udzial mniejszosciowy, wiec nie bedzie tez "prowadzilo dzialalnosci konkurencyjnej". Z przykroscia musze stwierdzic, ze dalej wychodzi z Pana glownie biurokrata a nie ktos kto szuka rozwiazania problemow i dalszego rozwoju i budowy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: ............Biurokracja.......... ........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:56 zed. Nie wierzę, że Ty powaznie to napisałeś. Ty naprawdę uważasz udział miasta uzasadniony z powodu takiego, że ta inwestycja zaspakaja potrzeby mieszkańców. Ty nie rozumiesz, że sam fakt braku konieczności wyłożenia 100 mln złotych na grunt już jest naruszeniem zasad konkurencyjności o reszcie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: ............Biurokracja.......... .......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:03 Jak w budownictwie tbsowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 pan Kocmiel ma racje i wie co mówi 04.11.07, 20:13 Zed był łaskaw sforułowac w innym watku zdanie z którego wynika, ze co państwowe to niczyje i mozna brac! Trzyma sie to w tej konwencji! Pan Kocmiel jest bardzo doswiadczony i wie co jest korupcjogenne. Nigdy nie zapomne, bo startowałem w przetargu akurat za pana Kocmiela, który gosciu wygrał jakas astronomiczna cena... byłem w szoku! Po kilku latach, za innej kadencji zmieniono uprawnienia prezydenta do zmiany (zmniejszania zaoferowanej kwoty) - wtedy pan Kocmiel powiedział, na łamach Kuriera, ze to dobrze zrobiono, bo taka mozliwosc prezydenta była bardzo korupcjogenna... Jezeli wiec pan Kocmiel teraz dostrzega takie mozliwosci nieprawidłowosci, to jak mu wierze, bo wie co mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: pan Kocmiel ma racje i wie co mówi IP: *.ipspace.xilinx.com 04.11.07, 22:21 Nie przekrecaj moich slow prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniliscie ? to sa twoje slowa jeleniu... IP: *.europe.hp.net 04.11.07, 22:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=71427064 Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: to sa twoje slowa jeleniu... 04.11.07, 22:38 "my, mieszkancy nic nie zaoszczedzimy bo dalej podatki zaplacic bedziemy musieli, wiec prosze "nie falszuj rzeczywistosci" wmawiajac nam, ze to nasza kasa. od momentu jak ja wydaje w podatku juz nie jest moja a wszystkich. jak cos jest kazdego to jest niczyje." przepraszam jezeli cos źle zrozumiałem albo przekreciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: to sa twoje slowa jeleniu... IP: *.ipspace.xilinx.com 05.11.07, 00:11 przyjmuje przeprosiny. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: to sa twoje slowa jeleniu... 05.11.07, 11:24 to widze POrzadny człowiek z Ciebie. I DO BŁEDU SIE PRZYZNA I NIENAWISCI NIE ZYWI, jak by co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: ............Biurokracja.......... .......... IP: 78.152.245.* 04.11.07, 20:10 ale to nie jest dzialka gdzies na polu a teren w centrum miasta, o udziale miasta, skarbu panstwa i prywatnych wlascicieli. bez udzialu miasta ta inwestycja by nie powstala, a wariant, ze miasto odkupi te tereny i potem sprzeda ECE tez nie wchodzi w gre. to nie jest prosta transakcja kupna-sprzedazy wiec nie mozna na nia patrzec w ten sposob. miasto musialo sie zaangazowac w ta inwestycje bo samo ECE nie mialoby takich mozliwosci. poza tym skad te 100mln? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: ............Biurokracja.......... ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:22 Jak nie miało to mogło szukać gdzieś, gdziekolwiek, przyszedłby ktoś kto by miał. Kiłebaska takich tłumaczeń słucha ze starych przemówień pzpru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu zed śmierdzi Przypisem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:20 Przecież ten zed to młodzieżówka PO wydelegowana do bełkotania truizmów i populistycznych haseł na forum. Śmierdzi mi to niejakim Przypisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: michu śmierdzi populizmem IP: *.ipspace.xilinx.com 04.11.07, 22:23 hehehe, chyba przegapilem kiedy mnie zapisano do PO. przegapilem tez swoj "populizm", co mnie dziwi, bo raczej z populizmem staram sie tu walczyc. np. z takim, ze zarzuca sie ludziom, ktorzy maja jakas calosciowa opinie przynaleznosc do partii i propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniliscie ? milcz smierdzielu IP: *.europe.hp.net 04.11.07, 22:26 z komunistycznym balaganem w glowie (jak cale PO zreszta) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=71427064 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Re: ............Biurokracja.......... .......... IP: *.chemn.tuniv.szczecin.pl 06.11.07, 14:20 "Zed" ma rację "Zbędny". Nie rozumiem Twojej ciągłej negacji wszystkiego i wszystkich :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi koperta vel neseser zamilcz wasć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:57 koperta vel neseser zamilcz wasć Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Re: koperta vel neseser zamilcz wasć 04.11.07, 20:03 Gość portalu: dixi napisał(a): > koperta vel neseser zamilcz wasć Nie milczy bo gdy był neseser dla niego to wtedy by interes był OK. A tak swoją drogą czy ktoś może mnie oświecić jakiego rodzaju przedsiębiorcą jest pan Koćmiel? Chciałbym go omijać z daleka. Może produkuje teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: koperta vel neseser zamilcz wasć IP: *.kalisz.mm.pl 04.11.07, 20:16 Z Koćmielem jest ten problem, ze wszyscy (oczywiscie za plecami) mowia o nim teczka, ale nikt nawet senatoposel Zaremba niczego mu nie udowodnil. Jesli mamy trzymac sie cywilizowanych zasad, a mysle ze w tym zacnym towarzystwie to norma, to nie powinnismy obrzucac Kocmiela blotem, tylko domniemywac, ze jest niewinnny. Pamiętajcie, że o każdym z nas ktos moze powiedzec "złodziej". Więcej empatii, mniej agresji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoper Koćmiel był niezależny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:24 i w tym tkwił jego problem. Przeszkadzał takim Puzynom, Piechotom, Zarembom i innym powiązanym ze sobą kolesiom, więc musieli go wykończyć. A czy to wielki problem u nas w Polsce rzucić na kogoś oszczerstwo? Niejaki Kwiatkowski z Kuriera przegrał we wszysstkich instancjach w sądzie z Koćmielem i co z tego? Czy zwrócił mu honor? Guzik, wręcz przeciwnie, szczeka dalej. Politycy i powiązane z nimi przez kasę media nienawidzą ludzi niezależnych, stąd muszą ich niszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktówka Re: Koćmiel był niezależny IP: 195.117.158.* 05.11.07, 10:32 Nie kłam, bie nie przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoper Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:26 Koćmiel ma absolutną rację. To jest przedsięwzięcie komercyjne i takie działąnie samorządu nie dość, że jest korupcjogenne to przede wszystkim zaprzeczające zasadom wolnego rynku. Ale przecież Krzystek jest typowym przykładem bolszewika, więc nic dziwnego że chce jak najwięcej trzymać w swoich urzędniczych łapach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykocmiel Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: 83.168.96.* 04.11.07, 22:51 Panie kocmiel idx pan sie utop i powiedz jaka woda Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd 04.11.07, 23:35 kocmiel bije piane i nic więcej ,zawarcie tej umowy było juz zaskarżone do sądu i wszystko jest zgodne z prawem ,pozatym miasto pozbędzie sie tych udziałów po rozpoczeciu dzialalnosci galeri ,pozatym to nie krzystek zawierał tą umowe, krzystek tylko ją renegocjował z korzytniejszymi zapisami dla miasta ,pozatym miasto musiało zawiązac spólke wnosząc aportem swoje tereny bo tylko taka konstrukcja umowy gwarantowała kompleksowe i urbanistyczne zagospodarowanie tego wstydliwego wrzodu w centrum miasta istniejącego od wielu lat którego miedzy innym kocmiel nie potrafił rozwiazac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menek Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 06:47 Co ten skorumpowany urzedas o ksywie "Waliza" ma tu jeszcze do powiedzenia. Wont ze sceny politycznej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v23 Krzystek wont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 07:28 wont ze sceny to Krzystek z niejakim Nowakiem. O tym ludziku niedługo nie będzie się mówiło waliza tylko kontener Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 07:37 Pan Koćmiel poucza miasto co powinno zrobić, wielki i praworządny szczecinianin! Co z Pańskimi działkami, kóre blokują miastu inwestycje? Jak to się stało, że własnie te działki Pan kupił? Przypadek czy wiedza uzyskana dzięki teśćiowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 07:39 Zawiadom stosowne organy ścigania. Jednak nie zarzucaj korupcji konretnej osobie bez istotnych poszlak bo zdziwisz się jak bardzo nieanonimowe jest to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec 1 Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 10:14 Brawo Panie Marku! Miasto Szczecin nie wspiera lokalnego biznesu. Szczecińscy przedsiebiorcy są na szarym końcu, jako petenci WIELKIEGO Urzędu.Sprzeciwiam sie takiej polityce gminy. Faworyzowane są firmy z zewnątrz, lokalnym zaś rzuca sie kłody pod nogi. My też umiemy budować domy , biura czy mosty.Współpracujcie z nami.Lokalni kupcy powinni mieć również wsparcie. Jak juz wspierac to wszystkich równo , lub ze wskazaniaem na tych co płaca tu podatki, robia zakupy , posyłają dzieci do szkól. Wspierajmy swoich! PS. za wspieranie uważam udział gminy w przedsiewzięciach komercyjnych, gdzie gmina wnosi jako wkład grunt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.ip.netia.com.pl 05.11.07, 10:48 Panie koperta a co zrobiłeś jako prezydent Szczecina? pamiętam jak bębnił w kółko ze najważniejsze dla pana Koćmiela było "Bezpieczeństwo Publiczne" O co tu chodziło panu Koćmielowi do dziś nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd 05.11.07, 11:54 Znowu Kocmiel? Juz sie nie boi, czy walizka pusta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: sram sram IP: *.nll.se 06.11.07, 11:28 Imodium pomaga! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kOLO Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.chello.pl 05.11.07, 15:10 a JA sie chcialem zapytac w tej dyskusji kto miał pseudonim "teczka" za prezydentury pana koćmiela i bynajmniej nie chodzi mi o akta sb:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Koćmiel - o tym, jak przejąć miejskie grunty... IP: *.devs.futuro.pl 05.11.07, 15:47 Powiedział, co wiedział, niech lepiej opowie, jak się przejmuje grunty miejskie ze swoimi kolegami za bezcen a potem robi na tym interes życia budując osiedle domów jednorodzinnych (patrz: Warszewo). Ma chłop czelność zabierać głos, co za tupet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Koćmiel - o tym, jak przejąć miejskie grunty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 16:34 Ty powiedz mi jak się takie gfrunty za bezcen przejmuje. Czy to mozliwe bez przetargu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Koćmiel - o tym, jak przejąć miejskie grunty. IP: *.icm.edu.pl 05.11.07, 18:20 Pan Waliza ma szczęście że w czasach jego urzędowania nie były znane ani komórki ani dyktafony ani wręczanie korzyści kontrolowanych. Może więc uchodzić za niezwykle uczciwego obywatela o nieudowodnionych winach. Ja pamiętam spotkanie z nim jak urzędował w WOC-u, na tyłach Urzędu Miejskiego (dawne Lasy Państwowe). Ja mu Pan, Panie tego - a on mi ten teges wyciąga portfel z poukładanymi wizytówkami (chyba ze sto). Że tyle osób chce tego samego. Zdębiałam i w lot zrozumiałam:-) Po ostatnie już w tamtych czasach mógł byc zapobiegliwy i przejąć narożny kawałek gruntu po b. Kaskadzie, na rzecz SP - a nie czekać aż przejmie to Łuszczewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Koćmiel - o tym, jak przejąć miejskie grunty. IP: *.chello.pl 05.11.07, 18:28 Zal mu bo nie ma udziału w tym interesie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Dalszy pobyt Koćmiela w Szczecinie to błąd! IP: *.globalconnect.pl 05.11.07, 19:21 Koćmiel, kiedy zakończył prezydenturę w Szczecinie i inni rządzili naszym miastem już raz wypowiedział się na łamach szmacianego Newsweeka i powstał artykuł pt. "Szczecin tonie". Kurz opadł,a koćmiel znowu zabiera głos i znowu sra do naszego gniazda. Kiedyś przypadkiem spotkałem koćmiela na mieście i spojrzałem długo w oczy to wzrok spuścił, wsiadł do swojej audiki i wystraszony odjechał. Jeszcze raz koćmiela zobaczę gdzieś, jak robi szkody dla naszego miasta to go namierzę i ze śmieciem szczerą rozmowę przeprowadzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 21:13 Umyka uwadze kwestia najistotniejsza jeśli miasto wniesie do spółki grunt a spółka upadnie, to grunt zabiorą wierzyciele. czy o tym nie pomyślano??? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: mądry Polak po szkodzie .. 06.11.07, 09:24 .. bardzo dobry głos w dyskusji, ale po czasie!! .. rzeczywiście, takie rozwiązanie (jak opisane) jest ze szkodą dla mieszkańców miasta i wszystkich tych którzy tu prowadzą jakąkolwiek działalność!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: mądry Polak po szkodzie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 10:41 Były też takie głosy na różnego rodzajów forach gospodarczych a nawet na spotkaniach przedwyborczych kilka lat temu. Kocmiel wyłozył sendo sprawy w sposób profesjonalny i moim zdaniem słuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny anonim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 10:44 Spółka może jszcze zrobić wiele innych rzeczy . Może przenieść majątek do innej firmy lub zrobić to posrednio obciązając grunt pożyczką, którą przejmie następca. Nic nie wiadomo. Umowy są tajne. Chociaż uważam, że ta spółka tak nie zrobi to nie ma to znaczenia. Profesjonalne umowy muszą przewidywać również czarne scenariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.chemn.tuniv.szczecin.pl 06.11.07, 14:25 Jeszcze coś takiego firmie ECE się nie przytrafiło. Anonim, Ty też jesteś zwolennikiem teorii spisków? Dajcie spokój, cieszmy się z poważnej inwestycji. Co za malkontenccy interanauci :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny gryfita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 15:09 W biznesie obowiązują pewne zasady. Nie polityczne ale profesjonalizmu. Jeżeli ktos nie jest profesjonalny to wtedy dzieją się takie rzeczy jak np 13 milionowe odszkodowanie naszego miasta za Mieszka I. Czy w tym przypadku też napisałbyś o krytykujących zerwanie umowy z niemiecką firmą - malkontenci ? W sumie było wtedy tak jak tu napisałeś. O co tamtym krytykom chodziło ? Powinni się cieszyć z powaznej inwestycji gdzie stoi chociażby Media Markt a tu z powodu braku profesjonalizmu (inne powodu odpuszcam) 13 mln złotych miasto musi w y b e c a l o w a ć. Podobnie i tutaj. Żadna to teoria spisku . Nie czyń zasłony dymnej. Ta inwestycja to działalność szkodliwa dla miasta i dla zdrowego rynku handlu w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 17:39 nie - jestem realistą, nie wolno narażać publicznego mienia na utratę - tracą go wszyscy - bo Gmina to wszyscy mieszkańcy a nie duch! to samo mówiłem w sprawie Mieszka I - i co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.chello.pl 06.11.07, 12:10 Koćmiel ma rację! Gmina nie może prowadzić działalności gospodarczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aya Re: Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 15:41 ADA : gmina nie moze prowadzic działalnosci gospodarczej? Hahaha ;) Śmieszne, ale nie troche :) Statuty spółek miejskich poczytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Kto to? 06.11.07, 15:42 A kto to Kocmiel? Nikt juz go nie pamieta... Sio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Koćmiel: Udział Szczecina w Kaskadzie to błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:09 miel mieszka w Wołczkowie, dlaczego więc jego reprezentantem jest Miasto Szczecin. Czy warto czytać takie artykuły dalej? Odpowiedz Link Zgłoś