Dodaj do ulubionych

Brawo Krzystek tylko ty jeden ubrałeś pierwszy raz

IP: 83.168.108.* 05.12.07, 21:26
Brawo Krzystek tylko ty jeden ubrałeś pierwszy raz Szczecin prawdziwie świątecznie kolorowymi światełkami, Szczególnie najładniej prezentuje się od Pl. Żołnierza Polskiego na całej długości idąc aleją fontann,pl, Grunwaldzkim i aż po urząd miejski - powiem krótko suuuuuuuuuuuper !!!! Niczym to wygląda jak na polach Elizejskich w Paryżu. Super też prezentuje się po drugiej stronie ulicy na przeciw Galaxy podświetlone świecidełkami prawie wszystkie drzewa jeszcze Szczecin nigdy nie był tak ubrany jak za Krzystka no zapomniałem jesscze o aniołach. Nasunęła mi się tylko taka myśl dlaczego mieszkańcy Szczecina ubierają tak mizernie wystawy sklepowe najgorzej w Polsce ? Mieszkańcy szczecina mają zawsze pretensje że, w Szczecinie to źle czy tamto ale, żeby dać coś od siebie to już nic najlepiej niech magistrat wszystko za nas zrobi ot szczecińska rzeczywistość. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ekspans Re: Brawo Krzystek tylko ty jeden ubrałeś pierwsz IP: 83.168.108.* 05.12.07, 21:33
      Dziś pokażą w lokalnej TVP 3 w kronice o godz 21.45. Na marginesie, ruszyć tyłki i przespacerować się wspomnianym przeze mnie szlakiem.
    • Gość: kiełbaska Re: Brawo Krzystek tylko ty jeden ubrałeś pierwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 21:34
      Ja to widze co roku. Anioły zgoda, ciekawe, ale o mało włos a
      dostałbym rozdojenia wzroku - prawo, lewo, prawo, lewo. Jednak na
      Rodła to więcej lampek przepalonych jak świecących. Kiełabska też
      może się pochwalić światełkiem.
      A tak na boku to myślę, że chodzi o to, żeby ta droga do UM była
      ekstra ozdobiona (a nic tam nie ma i nie ma po co iść). Piłsudskiego
      ciemna, a sklepów mnogo i tramwaje mkną.
      • albert_c Re: Brawo Krzystek tylko ty jeden ubrałeś pierwsz 05.12.07, 21:43
        te swiatelka to sa od dwoch lat juz takie super jezeli sie nie myle, moze trzech.
        Nie Krzystek ubiera, a Enea zdaje sie to sponsoruje - a ze wyglada pieknie to
        fakt, bylem dzis i widzialem.
      • Gość: Pik Jest ładnie! Cieszmy się IP: *.smsnet.pl 05.12.07, 23:14
        Te lampki nie są przepalone tylko mają taki naprzemienny cykl :)
        wyobraź sobie jakby było 50 lampek i raz się palą parzyste, a raz
        nieparzyste :) - to są lamki sprzed wielu lat...Dali tylko ciała, bo
        te starsze mogli dać gdzieś w mniej ważnym miejscu, ale nie ma co
        narzekać, bo miasto zostało nieźle wyświecone
    • gradus2004 Re: Brawo Krzystek tylko ty jeden ubrałeś pierwsz 05.12.07, 21:58
      > Nasunęła mi się tylko taka myśl dlaczego mieszkańcy Szczecina
      > ubierają tak mizernie wystawy sklepowe najgorzej w Polsce ?

kurde... cala Polske objechal i wszystkie wystawy sklepowe widzial?? wow :)
      • albert_c Re: Brawo Krzystek tylko ty jeden ubrałeś pierwsz 05.12.07, 21:59
        jak to Ekspans...jezdzi jezdzi i porownuje:)
        • swarozyc Prezydent mimo woli... 05.12.07, 22:00
          www.youtube.com/watch?v=pJqVcCyPw7M&feature=related
          • Gość: Ekspans Do Alberta IP: 83.168.108.* 05.12.07, 22:21
            co do światełek to nie masz racjii Albercie na wielu odcinkach ulic w centrum nie było tak wielkiej ilości a na dowód tego przytaczam wiadomości z Głosu AKTUALNOŚCI
            5 grudnia 2007 - 16:45
            Szczecin > Świąteczne ozdoby na ulicach

Na ulicach Szczecina wkrótce rozbłyśnie blisko 300 tysięcy punktów świetlnych, a jest to efekt dekorowania ulic Szczecina na zbliżające się święta i obchody Nowego Roku.

W tym roku zakupiono ponad 500 kurtyn świetlnych w kolorach białym i niebieskim, zamontowano na słupach oświetleniowych blisko 150 ozdób świątecznych.

Tegoroczną nowością są Anioły, postawione w sześciu miejscach - przy Bramie Królewskiej, na Placu Sprzymierzonych, na Rondzie Giedroycia, przy ul. Struga, na Rondzie Uniwersyteckim oraz na Placu Zwycięstwa. Każdy z nich świeci blaskiem 3 tys. diod.
            • Gość: Do Gradusa Re: Do Alberta IP: 83.168.108.* 05.12.07, 22:26
              Tak jeżdżę wszędzie i nie tylko to porównuję. Wiem też jedno że szczecińskim sknerom szkoda wydać na ozdoby ale za to ceny potrafią mieć najwyższe w Polsce dosłownie na szystko.
            • andreas.007 czy te zakupy to z oszczednosci na szkołach? 05.12.07, 22:31
              z jednej strony oszczedza sie na szkołach -
              tak przynajmniej sie mowi,
              a z drugiej obiady na regaty za pół miliona i swiatełka!

ja jestem za, podoba mi sie, chce tak,
              ale nie kosztem zamykania szkół!
              • Gość: Re sprywatyzować oświatę IP: *.smsnet.pl 05.12.07, 23:38
                szkoły sprywatyzować i tyle. Zadziwiające, że jak płaci się za
                naukę - płaci, a nie wyciąga z budżetu to nauczyciele jakby więcej
                zarabiają i JAKBY bardziej się przykładają, JAKBY chce im się
                nauczać i JAKBY atmosfera w takich szkołach była przyjazna - to samo
                ze szpitalami. Wszysto to co państowe traktuje się jak obce, więc
                okrada się, niszczy etc. Edukacja powyżej podstawówki powinna być
                PRYWATNA. Zaraz ktoś mnie obrzuci błotem, "a co z biednymi" moja
                odpowiedź: stypendia dla najlepszych! Jak ktoś jest cieniast to po
                co ma konczyć studia? Pełno teraz takich palantów z mgr, a w głowie
                sieczka. Posługują się językiem typu: "Nie", bla bla bla i znowu
                wstawka "nie" "ty no..." bla bla bla "ja"...bla bla "nie". Wystarczy
                się przejechać linią "7"...Na Mickiewicza wsiadają "studenki"
                zarządzania i biadolą o bzdetach, dupie marynki i nowych lampach na
                solarium - wielkie mi studentki :). Kiedyś to było nie do
                pomyślenia, aby takie bydło kończyło studia. Kpina jakaś.

• andreas.007 Re: sprywatyzować oświatę 05.12.07, 23:50
                  nie wiem kiedy Ty konczyłes studia,
                  ale ja dawno temu, a znam obecne studentki...
                  Wierz mi sa o wiele bardziej dojrzalsze niz my bylismy!
                  Wiecej sie ucza, a mniej baluja - niz my to robilismy!

Byc moze o tym nie wiesz, ale studia juz sa w zasadzie platne.

Natomiast co do podstawówek czy gimnazjów...
                  w zasadzie osoby, które dbaja o wyksztalcenbie swoich dzieci
                  tez wysyłaja do płatnych...

Problem jest z osobami, których nie stac na taki wydatek...

Znajomy Kanadyjczyk opowiadał mi,
                  ze studia nie musza wszyscy konczyc,
                  bo do pewnych prac nie jest to potrzebne...
                  ale czy uczymy sie tylko po to by byc dobrymi pracownikami?
              • Gość: zed zrozumiec budzet, raz na cale zycie. IP: 89.19.66.* 06.12.07, 01:18
                andreas ile mozna powtarzac, ze sa rozne dzialy urzedu miasta, o osobnej kasie,
                i rozne czesci ida na rozne rzeczy, a nie po prostu przerzuca sie gdzie wiecej
                potrzeba.

szkoly reformuje sie po to by mniej na nie wydawac a nie wiecej wiec to, ze sa
                swiatla nic nie zmienia.
                edukacji do pieniedzy na swiatla i obiady bardzo daleko.
                • Gość: sc wiedzialem, ze ci za to placa leszczyku.... IP: *.ccc.de 06.12.07, 01:23
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=72898514&a=72923069
                  piszac z biura prasowego Krzystka jestes tak wiarygodny jak wasz
                  min. sprawiedliwosci....
                  • Gość: kiełbaska Re: wiedzialem, ze ci za to placa leszczyku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:04
                    To ten cały zed to jednak prawda, że lizac potrafi, i nic poza tym.
                    Niech mu ktoś powie, że budżet tak czy siak to jednak całość, niech
                    się chłopina trochę skondensuje, bo jeszcze trochę to przeleci przez
                    strop w gabinecie Krzystka.
                    A mnie się pytał ile mi PiS płaci? Może chciał przejść, ale ja nie
                    jestem kadrowcem w PiSie, ani nawet nikim. Ja jestem kiełbaska.
            • Gość: Gościu Re: Do Alberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 08:35
              Noooo! jaki pięknie optymistyczny tekst, jaki budujący, jak pięknie
              gloryfikujący, jaki podnoszący na duchu, aż wreszcie jaki cudowny i
              wprowadzający nas w czas i nastrój cudów - dosłownie i w przenośni.

Czy jeszcze ktoś z Was, ma takie skojarzenia?
              • Gość: Gościu Re: Do Alberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 08:45
                Ekspans napisał:
                - co do światełek to nie masz racjii Albercie na wielu odcinkach
                ulic w centrum nie było tak wielkiej ilości a na dowód tego
                przytaczam wiadomości z Głosu AKTUALNOŚCI
                5 grudnia 2007 - 16:45
                Szczecin > Świąteczne ozdoby na ulicach

- Na ulicach Szczecina wkrótce rozbłyśnie blisko 300 tysięcy punktów
                świetlnych, a jest to efekt dekorowania ulic Szczecina na zbliżające
                się święta i obchody Nowego Roku.

- W tym roku zakupiono ponad 500 kurtyn świetlnych w kolorach białym
                i niebieskim, zamontowano na słupach oświetleniowych blisko 150
                ozdób świątecznych.

- Tegoroczną nowością są Anioły, postawione w sześciu miejscach -
                przy Bramie Królewskiej, na Placu Sprzymierzonych, na Rondzie
                Giedroycia, przy ul. Struga, na Rondzie Uniwersyteckim oraz na Placu
                Zwycięstwa. Każdy z nich świeci blaskiem 3 tys. diod.

Noooo! jaki pięknie optymistyczny tekst, jaki budujący, jak pięknie
                gloryfikujący, jaki podnoszący na duchu, aż wreszcie jaki cudowny i
                wprowadzający nas w czas i nastrój cudów - dosłownie i w przenośni.

Czy jeszcze ktoś z Was, ma takie skojarzenia?

• andreas.007 Ekspans lecisz na swiecidełka i koraliki... 05.12.07, 23:58
      Kiedys, dawno temu tez za swiecidełka i koraliki i lustereczka
      kupowano całe kontynenty... ale to było
      raczej wykorzystywanie...!

Ekspans naprawde...

Za pana Jurczyka zaczeło chyba tak błyskac,
      a teraz dodano aniolki i słoniki czy co to jest...
      ale ja nie oddam sie za te błyskotki!

Nie kupia mnie za Galerie Handlowe z Mikołajami
      zaczynajacymi prace juz po 1 listopada...

Ja wole by były szkoły i klasy 15. osobowe,
      sale gimnastyczne i boiska,
      zeby nauczyciele zarabiali przyzwoicie...
      Owszem taniej jest zapalic lampki na swieta,
      ale czy madrzej?
      • Gość: Re Re: Ekspans lecisz na swiecidełka i koraliki... IP: *.smsnet.pl 06.12.07, 00:02
        a czym byłoby życie bez przyjemności i umilaczy? Poza tym te
        świecidełka wydatek pewnie góra kiladziesiąc, ew kilkaset zł to przy
        milionach jakie idą na EdUkaCje - celowo tak napisałem, bo do
        cholery liczba szkół nie przekłada się na jakość! Lepiej żeby ich
        było mniej, ale na poziomie.
        • Gość: Sedina Re: Ekspans lecisz na swiecidełka i koraliki... IP: 83.168.106.* 06.12.07, 03:38
          Lampki są na tyle tanie w stosunku do efektu, ze warto.
          • Gość: mazzy Re: Ekspans lecisz na swiecidełka i koraliki... IP: *.chello.pl 06.12.07, 05:51
            Ekspans chyba Paryża nie widział w święta, tego nieda się opisać.
            Tam dzielnice rywalizują ze sobą. A SUPER to mówi wyżelowany bojek
            jak wychodzi z lokalu gastronomicznego pod siedzibą PO
            • Gość: Ekspans Re: Ekspans lecisz na swiecidełka i koraliki... IP: 83.168.108.* 06.12.07, 12:26
              nie widziałem ale jest już tego namiastka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka