Gość: christoph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 19:18 Tak panie Jurczyk, jest pan wspaniałym prezydentem,a Szczecin to kwitnące gospodarczo i kulturalnie miasto...he he prędzej świnie zaczną latać, a pana skromność mnie poprostu poraża!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorshik Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 217.153.168.* 22.08.03, 19:26 Strzępienie jęzora, wyklepywanie klawiatury to iście syzyfowa robota. W przypadku Pana Prezydenta Mariana Jurczyka mamy ewidentnie do czynienia z poważnym zaburzeniem psychicznym. Moje pytanie jest następujące - czy istnieje istytucja doprowadzająca obligatoryjnie na badania psychiatryczne, jak wygląda procedura ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenol Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.devs.futuro.pl 22.08.03, 19:28 przez 12 lat może i nikt nie pracował ale teraz jest tragicznie bo nikt nic ne robi,żaden pana urzędnik nie pracuje Panie Prezydencie z jednym z wydziałów koresponduje już od 4 miesięcy i nikt nie podejmie żadnej decyzji.A naszym dzieciom będą wydawać polecenia po niemiecku i angielsku bo 40 letnich zaległości kapitałowych nie unikniemy. Ale dla pana chyba najlepiej " nie ważne czy Polska bogata czy biedna ważne żeby była katolicka ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szn Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.osow.pl 22.08.03, 19:31 ja tez bylem kilka razy w Niemczech...ciekawe czy przyciagnalem inwestorow :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portaboy dzwońcie po psychatrę IP: *.smsnet.pl / 192.168.0.* 22.08.03, 20:00 O to wielki zbawca narodu. Gada jak kiedyś ganiusz Karpat Nikolae Causescu! Pewnego dnia jego kochany naród podziękował mu za troske i opiekę kulką w łeb. Marian opanuj sie! Albo jestes chory albo faktycznie na zawsze zostanioesz magazynierem zdradzającym swoich kumpli. Z NRS-em co zrobiłeś? SPRZEDAŁEŚ ZNOWU SWOICH LUDZI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: dzwońcie po psychatrę IP: *.kurier.szczecin.pl 22.08.03, 20:03 Gość portalu: portaboy napisał(a): > O to wielki zbawca narodu. Gada jak kiedyś ganiusz Karpat > Nikolae Causescu! Pewnego dnia jego kochany naród podziękował mu > za troske i opiekę kulką w łeb. Marian opanuj sie! Albo jestes > chory albo faktycznie na zawsze zostanioesz magazynierem > zdradzającym swoich kumpli. Z NRS-em co zrobiłeś? SPRZEDAŁEŚ > ZNOWU SWOICH LUDZI!!! psychiatra by się przydał - ale TOBIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorshik Re: dzwońcie po psychatrę IP: 217.153.168.* 22.08.03, 20:09 Gość portalu: R. napisał(a): > psychiatra by się przydał - ale TOBIE! Jurczyk z Ratuszyńskim w jednym gabinecie ? niezły materiał badawczy dla psychiatrów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega po piórze Re: dzwońcie po psychatrę IP: *.gazeta.pl 22.08.03, 20:24 Gość portalu: Dorshik napisał(a): > Gość portalu: R. napisał(a): > > > > psychiatra by się przydał - ale TOBIE! > > Jurczyk z Ratuszyńskim w jednym gabinecie ? > niezły materiał badawczy dla psychiatrów :) A tego akurat nie pisał A. Ratuszyński - nie jego styl - wiem bo znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorshik Re: dzwońcie po psychatrę IP: 217.153.168.* 22.08.03, 20:38 Gość portalu: Kolega po piórze napisał(a): > A tego akurat nie pisał A. Ratuszyński - nie jego styl - > wiem bo znam. emocjonalne skojarzenie sygnaturki z IP skłoniło mnie do odmiennych wniosków, ale odszczekuję i przepraszam red. R. za spowinowacenie mentalne z inkryminowanym osobnikiem J.M. Odpowiedz Link Zgłoś
black.night dzwońcie 23.08.03, 02:13 Gość portalu: Kolega po piórze napisał(a): > Gość portalu: Dorshik napisał(a): > > > Gość portalu: R. napisał(a): > > > > > > > psychiatra by się przydał - ale TOBIE! > > > > Jurczyk z Ratuszyńskim w jednym gabinecie ? > > niezły materiał badawczy dla psychiatrów :) > > A tego akurat nie pisał A. Ratuszyński - nie jego styl - > wiem bo znam. Cześć Artur. Pozdrowienia z wysuniętej placówki w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
longplay Re: dzwońcie po psychatrę 23.08.03, 11:59 Gość portalu: Kolega po piórze napisał(a): > Gość portalu: Dorshik napisał(a): > > > Gość portalu: R. napisał(a): > > > > > > > psychiatra by się przydał - ale TOBIE! > > > > Jurczyk z Ratuszyńskim w jednym gabinecie ? > > niezły materiał badawczy dla psychiatrów :) Kocham,świat ! Lp > > A tego akurat nie pisał A. Ratuszyński - nie jego styl - > wiem bo znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 22:50 Nabijacie się z Mariana a lud podtrzymuje go w dobrym samopoczuciu. Do tego większość polityków mając różnego rodzaju układy z miastem (posady, kasa na szkolenia itp., zezwolenia itd.)zachowuje się w stosunku do Mariana jak do równego partnera. A on ma dobre samopoczucie i pewność, że nic nie robiąc, nie popełni czynów karalnych. Jest to tylko złudzenie, gdyż odpowiada za czyny wszystkich urzędników (włącznie z zarządem-kolegium). I tak część z nich nic nie robi, bo po co, a druga (mniejsza część) pomaga kręcić lody swoim. Do tego jest jeszcze garstka próżniaków cieszących się z samego faktu władzy, i to by było na tyle. Tak, że życzę dalszej owocnej współpracy z Marianem. Nic się nie zdziała, ale podtrzyma jego dobre samopoczucie na następne trzy a może 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 22.08.03, 23:03 We Wrocławiu to tylko Rysiu Czarnecki mógółby konkurowac z Panem Jurczykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 22.08.03, 23:48 Jurczyk, ty jesteś głupszy niż ustawa przewiduje! Sołtysie, ciebie to tylko zamknąć w klatce i obwozić po kraju, aby pokazac ludziom kliniczny przykład skondensowanej głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.s. Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 00:09 Zgadzam się z prezydentem Jurczykiem w 100 procentach.Popieram Jurczyka.Ma rację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 111.111.51.* 24.08.03, 10:40 Gość portalu: w.s. napisał(a): > Zgadzam się z prezydentem Jurczykiem w 100 procentach.Popieram > Jurczyka.Ma rację! ale w czym? tak w ogole czy moze w tym ze byl 4 razy w niemczych czy ze kazda inwestycja powinna miec 51 proc w rekach polakow? pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -prezes Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 62.233.219.* 23.08.03, 00:29 Pan Jurczyk ,chyba nie romumie co znaczy rozwój gospodarczy miasta. To oczym ten prezydent mówi,to poprostu łatanie zaniedbań gospodarki komunalnej miasta,jak oczyszczalnia,szybki tramwaj,obwodnica ,basen itp.,na te cele potrzebne są pieniądze,a te bierze się z rozwoju gospodarczego miasta.Szczecinowi potrzebni są inwestorzy,którzy przyjdą z dużą kasą,zainwestują w produkcję,usługi,rekreację ,kulturę, sport i rozrywkę.Mieskańcy znajdą zatrudnienie i pieniądze.Rozwinie się budownictwo mieszkaniowe i gospodarka będzie się kręciła. Niech pan Jurczyk zobaczy jak sobie z tym problemem radzi sobie Poznań.W tym mieście rocznie powstaje około piędziesięciu nowych poważnych inwestycji.Wiele poznańskich firm wygrywa przetargi w całym kraju, przynosząc dochód dla swojego miasta. Życzę panu Jurczykowi dobrego samopoczucia ,a szczególnie w utworzeniu banku dla ubogich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.s. Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 00:49 Banki Polskie dzięki sld-uw i Balcerowiczowi głównie są w 70 % w obcych rękach.To niewybaczalny błąd UW.Wiarygodni dyrektorzy Zakładu Wodociągów w Szczecinie powinni odpowiadać za realizację największego w Polsce programu z zakresu poprawy jakości wody.Nie powinno się setek milionów Euro dawać pod nadzór ludzi, którym nie mozna zaufać.Udowodnili to w poprzednich latach panowie dyrektorzy Z.W. w Szczecinie.Marian Jurczyk pomaga biednym,dzisiaj obiecał pokoik Panu Zbigniewowi koczującemu od lat na ulicy.Zarządy poprzednie nie zainteresował ten problem.Prezydent jest za pomocą dla bezrobotnych i bezdomnych.W Berlinie jako pierwszy prezydent Szczecina zaproponował współpracę również z inwestorami samorządowcami.Mówiła o tym dzisiaj Pani Puławska.Proszę forumowiczów tylko o jedno o obiektywną ocenę 9-miesięcznych rządów Mariana Jurczyka.Estymą cieszy się Jurczyk również dlatego,że nie odchodzi od idei o które walczył całe życie.Gdyby się poddał nagonce sld-uw,od nowy itp to by się skompromitował.Przyznał by tym samym rację jego przeciwnikom,że jest do niczego.A to nieprawda.Prezydent Jurczyk to nasz skarb,nas Szczecinian.Pomagajmy prezydentowi miast rzucać co rusz kłody pod nogi w imię własnych ambicji,aspiracji politycznych.Jurczyk miał wizję i dalej ją ma.Naście lat temu mówił,żeby obcym banków nie sprzedawać.Teraz walczy by miasto nie straciło kontroli nad tym nad czym pieczę dla dobra nas wszystkich powinno trzymać.Jestem przeciwny odwołaniu prezydenta Jurczyka ze stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzaly znikad Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.gazeta.pl 23.08.03, 02:33 Gość portalu: w.s. napisał(a): Jestem przeciwny odwołaniu prezydenta > Jurczyka ze stanowiska. i nie tylko Ty - jak uwole zobaczą ilu szczecinian nie podziela ich poglądów to ich szlag trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.03, 08:03 abstrahujac od polityki Jurczykowi po prostu brakuje wynikow w prywatnej firmie stracilby posade juz dawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.03, 08:11 miastu nie potrzeba wizjonera walczacego o realizacje swoich urojen tylko sprawnego managera, ktory wyprowadzi Szczecin z zapasci gospodarczej ... jego czas minal a on nie potrafi odnalezc sie w nowej rzeczywistosci, dla dobra miasta powinien sam odejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareck Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.espol.com.pl 23.08.03, 10:14 Stary Ty chyba czytac nie umiesz. on juz wiele zrobil, a to, ze nie dopuszcza by zagraniczny kapital rzadzil strategicznymi dla miasta punktami to IMHO bardzo dobrze - nie sztuka jest sprzedac ziemie w centrym miasta, sztuka jest wykorzystac ja by przynosila zyski w PRZYSZLOSCI dla SZCZECINIAN a nie dla zagranicznych menadzerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phobos Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 217.153.158.* 23.08.03, 10:39 > nie sztuka jest > sprzedac ziemie w centrym miasta, sztuka jest wykorzystac ja by > przynosila zyski w PRZYSZLOSCI dla SZCZECINIAN a nie dla > zagranicznych menadzerow. Hint: Wlasnie podales powod dla ktorego Jurczyk powinen odejsc. Dlaczego? Bo miasto mialo wniesc pl. Solidarnosci aportem do spolki w ktorej mialoby udzialy i by ZARABIALO. Ale Jurczyk zadecydowal, ze lepiej jest poprostu sprzedac i po wszystkim... Nie wspominam, ze wycofujac sie z wczesniejszych ustalen zniechecil kolejnego inwestora i znow wielka kupa... Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów 23.08.03, 11:02 Gość portalu: mareck napisał(a): > Stary Ty chyba czytac nie umiesz. on juz wiele zrobil, a to, ze > nie dopuszcza by zagraniczny kapital rzadzil strategicznymi dla > miasta punktami to IMHO bardzo dobrze - nie sztuka jest > sprzedac ziemie w centrym miasta, sztuka jest wykorzystac ja by > przynosila zyski w PRZYSZLOSCI dla SZCZECINIAN a nie dla > zagranicznych menadzerow. No tak zasiejcie teraz tam zboże-to dopiero bedzie zysk jak wyrośnie. Z takimi pogladami to na Białorus chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 111.111.51.* 24.08.03, 10:50 Gość portalu: mareck napisał(a): on juz wiele zrobil, ale co on zrobil? a to, ze > nie dopuszcza by zagraniczny kapital rzadzil strategicznymi dla > miasta punktami to IMHO bardzo dobrze dlaczego to jest nie dobrze zeczby szczecin mial centrum finansowe? moze wi wytlumaczysz? co znaczy ze bedea rzadzic strategicznymi punktami miasta? ktore to sa strategiczne? jakies bunkry sa pod kaskada? rzadzic to znaczy co wprowadza tam inna sygnalizacje swietlna czy ruch lewostronny? dlatego szczecin jest taki zapytzialy bo jurczyk ma takich wyborcow. wyobrazasz sobei jakis rozwoj bez inwestycji zagfranicznych? ruszyles sie kiedys dalej niz do pyzyc? - nie sztuka jest > sprzedac ziemie w centrym miasta, sztuka jest wykorzystac ja by > przynosila zyski w PRZYSZLOSCI dla SZCZECINIAN a nie dla > zagranicznych menadzerow. a kto bedzie pracowal w tym co zbuduja? beda sprowadzac ludzi z hiszpani? a kto bedzie budowal? co znaczy nie sztuyka sprzedac? okazuje sie ze sztuka bo nie umie tego ten dziadowaty magazynier. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 111.111.51.* 24.08.03, 10:46 Gość portalu: w.s. napisał(a): Marian Jurczyk pomaga > biednym,dzisiaj obiecał pokoik Panu Zbigniewowi koczującemu od > lat na ulicy. misiu biednym pomaga najlepiej rozwoj miasta. a do tego sa potrzebni inwestorzy. a jurczyk ich przepedza w ten sposob szczecinanie nie maja pracy i poglebia sie ich bieda. jak wudac glupota zreszta tez. W > Berlinie jako pierwszy prezydent Szczecina zaproponował > współpracę również z inwestorami samorządowcami. a co to jest? wyobrazsz sobie ze np burmistrz berlina kupi kamienice? .Proszę forumowiczów tylko o jedno o > obiektywną ocenę 9-miesięcznych rządów Mariana Jurczyka. no wlasnie mozesz to sobie poczytac. rowniez na jego stronie prywatnej. 9 miesiecy ciaza juz sie skonczyla a urodzil sie jakis potworek. Estymą > cieszy się Jurczyk również dlatego,że nie odchodzi od idei o > które walczył całe życie. kapusiostwa? czy o jakich mowa? jaka estyma on sie cieszy? gdzie? wsrod dzialkowcow z pracowniczych ogrodkow dzialkowych skolwin alejka tulipan? Gdyby się poddał nagonce sld-uw,od nowy > itp to by się skompromitował. on sie kompromituje kazdego dnia. nie widzisz ze ten wywiad to rozmowa ze starym schizolem. Prezydent Jurczyk > to nasz skarb,nas Szczecinian. a wez sobie stray ten skarb i go zakop. na dzialce najlepeij. za pare lat bedzie wiecej wart. Jurczyk miał wizję i dalej ją ma. niech przestaine brac te leki moze przestanie miec wizje a zacznie rzadzic. Naście lat temu > mówił,żeby obcym banków nie sprzedawać. a niby co on ma do tego? a w jakim banku trzymasz pieniadze? w pko? Jestem przeciwny odwołaniu prezydenta > Jurczyka ze stanowiska. a ja jestem bardzo za. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Jurczy przynajmniej nie kradnie jak UW czy SLD IP: *.zacheta.net 23.08.03, 10:36 Jakoś przez 9 miesięcy jeszcze mu nie wyciągneli żadnej afery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Dzieciaki z UW się kumają z SLD. BYLEBY U KORYTA IP: *.zacheta.net 23.08.03, 10:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Jurczy przynajmniej nie kradnie jak UW czy SL IP: 111.111.51.* 24.08.03, 10:52 Gość portalu: zaq napisał(a): > Jakoś przez 9 miesięcy jeszcze mu nie wyciągneli żadnej afery. i to jest powod zeby byc prezydentem? wydaje mi sie ze afery nie wyciagnieto jakims 350 tys szczeciniana. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Nagonkę montuje JACYNA LUBIŃSKA i PUZON IP: *.zacheta.net 23.08.03, 10:44 to preludium wyborcze do parlamentu europejskiego mam nadzieję że wczesniej czała trójka przejdzie badania psychaitryczne UW straszy już zza GROBU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyka Marian teraz już wiesz że UW oli i SLD-owców powiniene IP: *.zacheta.net 23.08.03, 11:17 Marian teraz już wiesz że UW-oli i SLD-owców powinieneś wywalić z urzędu. Oni zawsze będą ci świnie podkładać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 23.08.03, 11:35 To się nagle obrońców sołtysa znalazło. Gdy kiedyś będziecie płakać, jak to wam w tym mieście źle, to wam wszystko wypomnę. Jurczyk MUSI!! odejść dla dobra tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Oj sierotko a nie lepiej liczyć na siebie niz na polit IP: *.zacheta.net 23.08.03, 11:58 Oj sierotko a nie lepiej liczyć na siebie niz na polityków. Prezydent może tyle na ile kasy mu starcza. Jak 80% budżety miasta jest sztywne (socjal) a resz trzeba wydać na kary zasądzane przez nieudolność SOCHAŃSKICH, KOĆMIELI (UW) czy RUJNOWICZÓW z SLD to skąd inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Oj sierotko a nie lepiej liczyć na siebie niz IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 23.08.03, 17:52 Gość portalu: MIK napisał(a): > sztywne (socjal) a resz trzeba wydać na kary zasądzane przez > nieudolność SOCHAŃSKICH, KOĆMIELI (UW) czy > RUJNOWICZÓW z SLD to skąd inwestycje Buahaha, nie zmuszaj mnie do śmiechu, zajady mi się porobiły! Panie kolego, ma pan krótką pamięć. To dzięki Jurczykowi musimy płacić astronomiczne sumy Niemcom i Bekdasowi (to za Jurczyka założono SSA Pogoń). Łyknij lepiej lecytynę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OT Lecytyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 19:38 Gość portalu: Jaro napisał(a): > Gość portalu: MIK napisał(a): > > > sztywne (socjal) a resz trzeba wydać na kary zasądzane przez > > nieudolność SOCHAŃSKICH, KOĆMIELI (UW) czy > > RUJNOWICZÓW z SLD to skąd inwestycje > Buahaha, nie zmuszaj mnie do śmiechu, zajady mi się porobiły! > Panie kolego, ma pan krótką pamięć. To dzięki Jurczykowi musimy > płacić astronomiczne sumy Niemcom i Bekdasowi (to za Jurczyka > założono SSA Pogoń). Łyknij lepiej lecytynę Lecytynę łyknąć to za mało ! Lecytyna działa łagodnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 16:50 jurczyk powies sie ty bucu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR 36l. Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.devs.futuro.pl 23.08.03, 19:55 zbyt mało zadanych pytań, prosze gazete o nieodpuszczanie tematu i dokonczenie sprawy referendum moze popra was inne gazety z miasta pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin do obroncow jurczyka IP: *.devs.futuro.pl 23.08.03, 20:08 jurcztk gadac to potrafi...o niczym, niech mi ktos z szcownych obroncow tego pana powie co poza obietnicami zrobily obiecal duzo-ktora obietnice spełnił? no prosze slucham a najgorsi to ci ktorzy afer i przekretow nie robia tylko na nie pozwalaja!!!!!!!=jurczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 21:18 JURCZYK:Ja mam informację, że chcą. Gdyby nawet nie było poparcia ze strony innych gmin, to bank komunalny i tak ma szansę powstać. Będę go tworzył. Chcę zmienić wizerunek Szczecina. Będzie budowana oczyszczalnia ścieków. Ruszy budowa szybkiej linii tramwajowej. Zaczniemy budować obwodnice. To nie są tylko ambitne zamiary. Mam nadzieję, że na miejscu, gdzie teraz straszy Gontynka, wybudujemy nowoczesny czynny przez cały rok basen z pięknym hotelem i całym zapleczem. Myślę, że ja i moi zastępcy zrobimy bardzo wiele dla miasta i jego mieszkańców. Do końca roku uruchomimy tanie posiłki dla najuboższych - ok. 1500 dziennie. BB:Na kim będzie zarabiał bank komunalny? Kto będzie klientem oczyszczalni Pomorzany? Kogo i za ile będzie wozić szybki tramwaj? Kto będzie korzystał z basenu i kolejnego hotelu? Kto zapłaci za tanie posiłki, a kto je przyrządzi? I czy te inwestycje to są rzeczywiście inwestycje mające na celu szybki rozwój? A może lepiej pomyśleć o propozycjach mniej spektakularnych, a pewniejszych - np. uzbrojone działki pod produkcję przemysłową na obrzeżach. Tylko że to chyba mało oryginalne, zawsze bankiem czy tramwajem można się w świecie pochwalić, przeciąć wstęgę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-s Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 62.233.219.* 23.08.03, 21:43 Trzeba jeszcze dodać,jakie piękne kwiatki zasadził Jurczyk na słupach oświetleniowych w alei Jedności Narodowej, to po to,że jak idą petenci do prezydenta ,aby im pachniało i było przyjemnie, tylko,że powinien powycinać drzewa wzdłuż aleji bo trochę przeszkadzają w oglądaniu tych kwiatków .Co? żenie widać ,a podnieś człowieczku marny głowę do góry i spojrzyj na słupy ,to zobaczysz. Ciekawe jak one są podlewane i za czyje pieniądze. Brawo panie Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.enetwork.pl 23.08.03, 22:17 Marian Jurczyk znalazl dobra zabawe pt. Sim Szczecin: zarzadzanie miasta. Kiedy bedzie tornado, ktore go wessie? UW powinny poprzec wszystkie partie i organizacje i WSPOLNIE odwolac Jurczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Jurczyk na Białoruś IP: 217.153.169.* 23.08.03, 22:37 Może tam razem z wąsatym Łukaszenkom zacznie urzeczywistniać swoje wizje "zbawcy narodu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAM Re: Jurczyk na Białoruś IP: *.visp.energis.pl 23.08.03, 22:43 Wywnioskowałem tylko jedno, Maryjan uwaza ze skoro on miał w zyciu ogólnie mówiac przechlapane, to inni tez powinni miec, a poniewaz jest tak doswiadczony przez los tzn ze obecnie jest znacznie lepiej i powinnismy się cieszyc bo nie jest tak strasznie jak za dawnych lat, ot i jego filozofia, tylko za cooooooo????? mamy miec tak przechlapane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Jurczyk na Białoruś IP: 212.14.0.* 24.08.03, 09:33 Jakie przechlapane? Za komuny donosil i bral za to kase!!Ludzie czyscie zapomnieli? Za nowych czasow zrobiono go senatorem(sic)i dwa razy prezydentem.Nie ma wiekszych durni od Polakow...sami sobie los szykujemy.Czas to zmienic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NXS Jurczyk idz precz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 22:52 Niedlugo bedziemy z motykami obornik zbierac a nie do unii sie pchamy ... z toba na czele mozemy rywalizowac o rynki pracy z Kenia lub innym Mozambikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Jurczyk idz precz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 23:43 Chama - batem, jak nie obeźre to osra !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.visp.energis.pl 23.08.03, 23:58 Gość portalu: christoph napisał(a): > Tak panie Jurczyk, jest pan wspaniałym prezydentem,a Szczecin to > kwitnące gospodarczo i kulturalnie miasto...he he prędzej świnie > zaczną latać, a pana skromność mnie poprostu poraża!!! Czy Prezydent Jurczyk ma świadomość jakim ważnym w Europie,już nie tylko w Polsce,miastem rządzi,to samo tyczy się sejmiku Zachodniopomorskiego i Marszałka Zachodniopomorskiego.Z punktu międzynarodowej analityki gospodarczo- strategicznej i kulturalnej Szczecin jest po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej ważniejszy nawet z gospodarczego punktu widzenia niż Warszawa. Jego skromna i błędna decyzja w sprawie Van Heyden Group jest sygnałem,iż ten człowiek nie rozumie co oznacza blisko 27% bezrobocie w Zachodniopomorskiem.Liczy się każda nawet najdrobniejsza inicjatywa,by to bezrobocie zmniejszyć.Jego bezczelne decyzje gospodarczo-ekonomiczne poprzez choćby sztuczne zamrażanie olbrzymiego potencjału szczecińskich przedsiębiorstw-budowlano -montażowych ten istniejący stan pogarszają,nie wspominam tu o utraconych podatkach miasta od efektu mnożnikowego znanego każdemu ekonomiście od takiej choćby tylko inwestycji immobiliowościowej jakim miało być planowane Centrum Bankowo-Finansowe proponowane przez van der Heyden Group(podatki do kasy miasta od 300 zatrudnionych pośrednio i bezpośrednio w związku z planowaną budową i dodatkowy popyt na szczecińskim rynku artykułów przemysłowych i spożywczych,Czy ten Pan wkalkulowywuje owe pośrednie straty gospodarcze,pomijam już straty typu"public relations"(fama o budowie we wszystkich fachowych pismach architektoniczno-budowlanych i nieruchomościowych w całej Europie skrzętnie notujących takie właśnie "jaskółki" dobiegające z krajów nowowstępujących do Unii Europejskiej) w podejmowane przez siebie lekką ręką decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 212.14.0.* 24.08.03, 09:16 Brawo mlodziezowka UW.Reszta tylko kwenka,ze wybrano debila.Czas na konkretna robote.Jezeli nie chcemy uwstecznic miasta na nastepne 100 lat,to zbierac podpisy i do roboty!!Niewazne "kto za tym stoi" Jako alternatywe do obecnej glosowalbym nawet na jamnika sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 111.111.51.* 24.08.03, 11:00 ten wywiad pokazuje jedynie z jakiego typu osoba mamay doczynienia. to starszy zdezorientowany pan wierzacy swiecie w swoje racje. nie majacy pojecia o nowoczesnym zarzadzaniu miastem. inwestor budziw nim tylko lek. jak mozna powiedziec komus ze dopuscimy inwestycje tylko jak polacy beda mieli 51 proc. przeciez wtedy oni pukaja sie w czolo i ida do innego miasta. jurczyk to relikt prl nic w jego mysleniu sie nie zmienilo. mysle ze uzasadnione sa podejrzenia ze rzadzi kotek, ktoego on tak lubi glaskac. juz spowodowal wielkie straty finansowe a co beddzie przez nastepne 3 lata to strach pomyslec. mam nadzieje ze uda sie go odwolac (kotka i mariana) ale do tego trzeba wspolpracy wielu partii i srodowisk rowniez mediow. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 62.89.73.* 24.08.03, 13:43 Jurczyka trzeba odwolac. Wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 24.08.03, 15:05 Rado - noooooo, nareszcie z radością mogę się z Tobą zgodzić :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 111.111.51.* 24.08.03, 15:12 Gość portalu: Jaro napisał(a): > Rado - noooooo, nareszcie z radością mogę się z Tobą zgodzić :> nooooo. co prawda nie przypomina mi sie zebym ja sie z toba nie zgadzal ale milo jest sie zgodzic. jurczyk chyba ma taka wlasnie wlasciwosc ze jednoczy narod. moze nie do tych celow co by chcial ale to mu sie liczy. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielen Re: Rozmowa z Jurczykiem o zarzutach Unitów IP: 217.153.159.* 24.08.03, 15:30 W te wakacje bylem w kilku miastach Polski min. Wrocław Kraków Warszawa Poznań i te miasta przynajmniej w wakacje "żyją"!!!Mam dosyć patrzeniajak Szczecin "umiera" tak smutnego i niebezpiecznego miasta (ale zarazem duzego)próżno szukać.Pan Jurczyk powinien odejść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcet Jurczyk musi odejść!!!!!!!! IP: 212.14.0.* 24.08.03, 19:34 W Zdrojach takie przypadki przyjmują z otwartymi rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Jurczyk musi odejść!!!!!!!! 24.08.03, 19:53 na temat dyletanctwa i całkowitego braku merytorycznego przygotowania jurczyka do funkcji nie tylko prezydenta miasta ale jakielkolwiek innej publicznej ,powiedziałem na tym forum ja ,jak i inni forumowicze bardzo wiele już dawno temu ,więc nie ma sensu się powtarzać .powiem tylko tyle że jurczyk jako prezydent miasta to wielka krzywda dla szczecina ,niech się chłop zreflektuje i sam odejdzie bo inaczej będzie przeklinany do końca swoich dni. Odpowiedz Link Zgłoś