Dodaj do ulubionych

Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa

19.02.08, 08:35
www.joemonster.org/art/8751/Dubaj-szalone-miasto
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 09:13
      krzysztofsf napisał:

> www.joemonster.org/art/8751/Dubaj-szalone-miasto

Wpuścić tam kilku ludków którzy rządzili i którzy rządzą w Szczecinie to będzie
      wyglądać tak:
      fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ue/sc/lf4q/N8uqQ0RutEOpwa4KnX.jpg
      fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ue/sc/lf4q/iScizbrDw2zeRG35XX.jpg
      farm3.static.flickr.com/2307/2234864243_91c1917c73.jpg?v=0
      images31.fotosik.pl/42/ca11ed37dc7f8621.jpg
      img440.imageshack.us/img440/3310/kable1hy8.jpg
      images28.fotosik.pl/109/694e827c0ea64df2.jpg
      images13.fotosik.pl/121/65696ac09248120f.jpg
      :))))
      • krzysztofsf Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa 19.02.08, 09:36
        Dla mnie niesamowite, ze to od 1990 roku taki rozwoj, oraz, ze tylko 6% PKB maja z ropy naftowej
        To sa inwestycje z glowa.
        • Gość: Ekspans Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: 83.168.108.* 19.02.08, 09:50
          Dziękuję Ci krzysztofsf ale ja znam te wszystkie wizualki i nie jest to dla mnie coś nowego.Doskonale orientuję się w tym temacie ale jeszcze raz dzięki za dobre intencje i pamięć o mnie Pozdrawiam.
          • malcoolm Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa 19.02.08, 10:01
            to już wiem gdzie jadę na wakacje :)
            • Gość: Ekspans Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: 83.168.108.* 19.02.08, 10:07
              Ja tam wybieram się w 2010 r jak wybudują ten najwyższy drapacz i jego otoczenie.
              • Gość: gość Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 13:37
                swoją drogą to mieszkaniówka wcale nie jest tam kosmicznie droga, bo
                budują tego tyle, że ho ho
                • Gość: dl Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: 89.16.85.* 19.02.08, 13:47
                  jestem ciekaw czy tam tez sa niezbedni dla regionu...?
                  • Gość: gość Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 13:51
                    swoją drogą to warunki pracy są tam makabryczne :/ robotnicy
                    niuekiedy śpią na budowach - dosłownie na konstrukcjach.

Oni są niezbędni, ale do tyrania.
          • krzysztofsf Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa 19.02.08, 10:18
            Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> Dziękuję Ci krzysztofsf ale ja znam te wszystkie wizualki i nie jest to dla mni
            > e coś nowego.Doskonale orientuję się w tym temacie ale jeszcze raz dzięki za do
            > bre intencje i pamięć o mnie Pozdrawiam.

Milo, ze znasz, milo, ze ci sie podoba.

Ale ta roznica skali powala na kolana.
            • andreas.007 a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 10:23
              Mnie sie wydaje, ze to wszystko to markety i galerie handlowe,
              bo inaczej byc chyba nie moze - nie wyobrazam sobie,
              jak tak ide moim miastem noca, to tylko markety i galerie handlowe
              nadaja sie do centrum przeciez!
              • Gość: Ekspans Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? IP: 83.168.108.* 19.02.08, 10:32
                Zażyj tabletki to Ci przejdzie
                • Gość: Sedina Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? IP: 83.168.106.* 19.02.08, 13:36
                  Nic nowego tutaj nie ma. Zresztą to nie jest jedyne miasto na
                  świecie które stara się w ten sposób rozwijać. Kolejne to Doha,
                  Kuwejt, Astana, Lahore, Busan czy kilka Chińskich. Co dziwne
                  wszystkie miasta który wybrały taką (rozrywkową) formę rozwoju sa
                  najszybciej rozwijającymi się miastami świata.
                  U nas jak napiszesz, że dla rozwoju lepszy jest jeden park rozrywki
                  niż 5 hal fabrycznych to i tak nikt ci nie uwierzy. Po prostu czas
                  fabryk sie skończył i czym szybciej miasta to pojmą tym lepiej dla
                  nich. Dlatego wiele razy pisałem, że od fabryk wolę park rozrywki,
                  stadion czy tor F1. Tylko wytłumacz to mieszkańcom, że będa bogatsi
                  jak wybudujemy sobie park rozrywki niż np. fabrykę LG.

Z utęsknieniem czekam na władze która będzie tak odważna, żeby to
                  powiedzieć i na takie sprawy postawić. Tym bardziej, że nie jest to
                  SF tylko finansowo moglibyśmy już temu bodołać (oczywiście w innej
                  skali).
                  • gradus2004 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 13:46
                    > Kuwejt, Astana, Lahore, Busan czy kilka Chińskich. Co dziwne
                    > wszystkie miasta który wybrały taką (rozrywkową) formę rozwoju sa
                    > najszybciej rozwijającymi się miastami świata.

skad wiesz, ze wszystkie??

Rozrywka zazwyczaj jest dopiero po pracy... kto tam bedzie sie "rozrywal" i za
                    co jesli wszedzie bedzie tylko "rozrywka"?? :)
                    • Gość: gość Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 13:49
                      Andreas litości...przecież ta rozrywka to właśnie praca zamiast
                      fabryk. Czy Ty naprawdę myślisz, że ten Dubaj to rozrywka głównie
                      dla mieszkańców? Masz tam przecież podane liczby ile sam park
                      zatrudni - ponad 100tys.
                      • Gość: gość Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 13:50
                        tzn Gradus :D przepraszam pomyliły mi się osoby ;).
                      • gradus2004 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 13:54
                        Gość portalu: gość napisał(a):

> Andreas litości...przecież ta rozrywka to właśnie praca zamiast
                        > fabryk. Czy Ty naprawdę myślisz, że ten Dubaj to rozrywka głównie
                        > dla mieszkańców? Masz tam przecież podane liczby ile sam park
                        > zatrudni - ponad 100tys.

no i teraz co proponujesz? zbudowanie w Szczecinie parku rozrywki, ktory ma
                        zatrudnic 100 tys pracownikow...
                        Litosci... nie widzisz roznicy w uwarunkowaniach miedzy Dubajem a Szczecinem??

Myslisz, ze jestes w stanie sciagnac tutaj najbogatszych ludzi swiata??
                        • andreas.007 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 14:12
                          akurat gradusie zgadzam sie, bo swiat...
                          no nie mamy szans z Chinami, produkcja niestety tylko moga byc
                          wysokie technologie (tak ze 3 metry), nie pokonkurujemy.
                          Europa ucieka wlasnie w turystyke i rozrywke,
                          miasteczka tematyczne z Władców pierscienia,
                          takie bajery typu wieza Eiffla...

Szcecin to chyba tylko kasyna, agencje towarzyskie,
                          no ja bym stawiał - nie wiem czemu zadna wladza tego nie widzi,
                          ja bym stawiał na port dla malych jednostek, zaglówek...
                          a wiec mariny i cala niezbedna infrastruktura i stocznie jachtowe!
                          Z tego bym zrobil marke Szczecina - miasto portowe!
                          • Gość: gość Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 14:31
                            miasto portowe - to tak banalne jak fakt, że Szczecin jest
                            zielony...Mariny i przystanie to też żadne halo w Europie. Stocznie
                            jachtowe mamy i ostatnio mają bardzo dużo zamówień ;). Poza tym w
                            strategii miasta zakłada się, że Szczecin ma być wielką przystanią.
                            Tylko na razie na papierze :))).
                          • gradus2004 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 14:41
                            andreas.007 napisał:

> akurat gradusie zgadzam sie, bo swiat...
                            > no nie mamy szans z Chinami, produkcja niestety tylko moga byc
                            > wysokie technologie (tak ze 3 metry), nie pokonkurujemy.
                            > Europa ucieka wlasnie w turystyke i rozrywke,
                            > miasteczka tematyczne z Władców pierscienia,
                            > takie bajery typu wieza Eiffla...
                            >
                            >
                            > Szcecin to chyba tylko kasyna, agencje towarzyskie,
                            > no ja bym stawiał - nie wiem czemu zadna wladza tego nie widzi,
                            > ja bym stawiał na port dla malych jednostek, zaglówek...
                            > a wiec mariny i cala niezbedna infrastruktura i stocznie jachtowe!
                            > Z tego bym zrobil marke Szczecina - miasto portowe!

i myslisz, ze turystyka i rozrywka to bedziemy juz mogli latwo konkurowac z
                            Dubajem albo z Chinami??

To co mowisz to powinien byc tylko dodatek do fabryk i przedsiebiorstw...
                            Co jakis czas jestem w Danii i przy takiej autostradzie biegnacej przez cala
                            Jutlandie ciagle powstaja nowe fabryki, hale i magazyny. No i Dania to jeden z
                            najbogatszych krajow swiata...

A Niemcy? Jeden z najsilniejszych gospodarczo krajow swiata... czy podstawa tej
                            sily sa parki rozrywki?? One sa tylko dodatkami i czescia calej gospodarki.
                            Szczecin nie ma szans, zeby oprzec swojej gospodarki tylko i wylacznie na
                            rozrywce i domach publicznych... podstawa to dywersyfikacja :) czyli rozrywka i
                            domy publiczne tak... ale nie tylko to! :)
                            • andreas.007 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 15:12
                              Ale Gradusie, jak biore jakas rzecz
                              nawet ze znaczkiem niemieckiej firmy,
                              to zawsze znajde made in China czy Tajwan...

Byc moze nie wiesz, ale produkuje sie w Polsce,
                              a potem wiezie do Niemiec by tam powiedzmy wmontowac radyjko,
                              a wtedy juz mozna na takiej łódce napisac Made in Germany!
                              A to juz stawia łódke w innej klasie... cenowej.

Ale zgadzam sie jest wiele produktów
                              powiedzmy produkowanych w Europie, zapewne ze wzgledu
                              na tania sile robocza mamy szanse na fabryki u nas,
                              ale nie lekcewazyłbym tej turustyki czy usług,
                              zwaz ze Dubaj - patrz watek na forum,
                              na pewno nie fabrykami stoi, a jak sie okazuje
                              tylko 6 proc PKB to ropa!

-
                              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44789
                              Możesz mnie nie zrozumieć, ale prosze nie zrozum mnie źle! (J.
                              Kleyff)
                              • gradus2004 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 15:21
                                andreas.007 napisał:

> Ale Gradusie, jak biore jakas rzecz
                                > nawet ze znaczkiem niemieckiej firmy,
                                > to zawsze znajde made in China czy Tajwan...
                                >
                                > Byc moze nie wiesz, ale produkuje sie w Polsce,
                                > a potem wiezie do Niemiec by tam powiedzmy wmontowac radyjko,
                                > a wtedy juz mozna na takiej łódce napisac Made in Germany!
                                > A to juz stawia łódke w innej klasie... cenowej.
                                >
                                > Ale zgadzam sie jest wiele produktów
                                > powiedzmy produkowanych w Europie, zapewne ze wzgledu
                                > na tania sile robocza mamy szanse na fabryki u nas,
                                > ale nie lekcewazyłbym tej turustyki czy usług,
                                > zwaz ze Dubaj - patrz watek na forum,
                                > na pewno nie fabrykami stoi, a jak sie okazuje
                                > tylko 6 proc PKB to ropa!

sluchaj... szajkowie maja tyle kasy, ze nie wiedza co z nia zrobic... jedni
                                kupuja sobie setki luksusowych aut, inni np. numer rejestracyjny (numer 1) za 10
                                mln euro jak np. chyba wczoraj jakis studencik zrobil... inni z nudow (i moze
                                wiedzac tez, ze kiedys ropa byc moze zacznie sie konczyc) postanowili sie bawic
                                w budowanie miast. Gdyby nie to to Dubaj by nie powstal w takim ksztalcie i z
                                takim rozmachem jak teraz istnieje.

Jesli uwazasz, ze najwazniejsza jest w fabrykach tania sila robocza to powiedz
                                mi jak to jest, ze takie Porsche, Mercedes czy BMW wciaz jeszcze produkuja w
                                Niemczech?? ;)
                                • andreas.007 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 15:31
                                  Wymienione fabryki przez Ciebie to właściwie montownie...
                                  bo wiesz zapewne ze wiele
                                  podzespołów i czesci produkuje sie w ... Chinach!

Same fabryki tez przezywaja problemy,
                                  nie wiem czy porsche to jeszcze niemiecka firma?

Nadto przy kazdej próbie czy grozbie wyprowadzenia firmy z Niemiec
                                  podnosi sie taki rwetes, ze mala glowa...
                                  te firmy sa skazane na bycie w Niemczech!

Widzisz Polak kupi auto kazdej marki czy produkt,
                                  byle bylo tanio, a Niemiec czy Szwed zaplaci wiecej,
                                  jak to produkt firmy rodzimej!
                                  • gradus2004 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 15:43
                                    andreas.007 napisał:

>
                                    > Widzisz Polak kupi auto kazdej marki czy produkt,
                                    > byle bylo tanio, a Niemiec czy Szwed zaplaci wiecej,
                                    > jak to produkt firmy rodzimej!

to wcale nie jest prawda :)...

Niemiec i Szwed moga sobie kupowac niemieckie i szwedzkie samochody bo po prostu
                                    one istnieja i sa to samochody dobrej jakosci. Polak nie ma takiego wyboru i nie
                                    moze sobie kupic polskiego samochodu... Polak moze co najwyzej sobie kupic
                                    samochod wyjezdzajacy z montowni w Polsce...

Gdyby w przypadku Niemiec glownym czynnikiem byla kwestia narodowosciowa to te
                                    ich samochody by sie nie sprzedawaly jak cieple buleczki na calym swiecie i to
                                    za wysoka cene (niemieckie auta sa raczej drozsze od porownywalnych samochodow
                                    innych marek). Po prostu klienci nie tylko w Niemczech sa chetni, zeby zaplacic
                                    wiecej za lepszy (przynajmniej teoretycznie) produkt...
                                    • andreas.007 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 15:48
                                      a my widzisz nawet polskich montowni nie wspieramy... ;)

Prawda prawda niedawno Nokia miala sie fabryke gdzies wyniesc,
                                      to powiedzieli,ze nie da kupowac.... Nokii!
                                      • andreas.007 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 15:49
                                        przepraszam to chyba nie o Nokie chodzilo a Siemens...
                                        • gradus2004 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 16:04
                                          andreas.007 napisał:

> przepraszam to chyba nie o Nokie chodzilo a Siemens...
                                          >

i to i to...

ale nie o to glownie chodzi... Nokia ma w Bochum swoja najwieksza fabryke
                                          komorek (ta fabryka produkuje wiecej komorek niz kilka innych duzych producentow
                                          razem wzietych) i chce ja zlikwidowac a produkcje calkowicie przeniesc do
                                          Rumunii... teraz problem polega na tym, ze pracuje tam kilka tysiecy osob a
                                          niemiecki rzad sporo do tej Nokii doplacil. Nic dziwnego, ze Niemcy sa zli.
                                          Gdyby cos takiego zrobila Nokia w Polsce to tez bym juz wiecej ich komorek nie
                                          kupowal :)
                                          Tylko, ze ta fabryka Nokii to w sumie tak amanufaktura gdzie wiekszosc rzeczy
                                          byla skladana recznie... cos jak szczecinski Sonion albo Oticon :)

Siemens swoj dzial komorek sprzedal BenQ i BenQ tez dostal jakies doplaty od
                                          niemieckiego rzadu i zobowiazal utrzymac miejsca pracy po czym nastepnego dnia
                                          po uplynieciu terminu z umowy zlikwidowal calkowicie produkcje.

To wszystko tylko pokazuje jak bezsensowne jest doplacanie wielkim koncernom do
                                          inwestycji :).
                • andreas.007 Re: a to nie sa markety i galerie handlowe? 19.02.08, 14:28
                  Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> Zażyj tabletki to Ci przejdzie
                  ===========================

Wiesz zażyłe tabletki i przejechałem sie Wzywolenia, Niepodleglosci,
                  no samym cebtrum miasta, no dalej widze same
                  te markety i galerie handlowe...

Widac tak ma wygladac centrum europejskiej kultury
                  do czego pretenduje Szczecin... ;))
                  • Gość: Ekspans Do Andreasa IP: 83.168.108.* 19.02.08, 16:29
                    Ty masz jakieś urojenia z tymi marketami nie ubliżając Twojej osobie. We Wrocławiu jest ich cztery a w Szczecinie dwa. Muszę Ciebie pocieszyć że i w Szczecinie takich gigantów w środmieściu będzie jeszcze wybudowanych trzy i wszystkie będą większe od Galaxy. Zapraszam wtedy na przejażdżkę heh he
                    • andreas.007 Re: Do Andreasa 20.02.08, 01:30
                      alez kolego ja wiem, ze w centrum ostanie sie jeno
                      market na markecie - dlatego o tym pisze!

Szczecin, jak wiem pretenduje do rangi europejskiej stolicy kultury,
                      a co w tym Szczecinie oprócz marketów spotkamy w centrum...
                      szkól nie bedzie, jedynie te XIII Muz, które cudem ocalały
                      przed zamienieniem w restauracje... no i markety!

Kolego i co z tego, ze we Wrocławiu?
                      Co to za argument?

Równie dobrze moge napisac, ze w Gryfinie maja aquapark...
                      a takze w Ladku Zdroju, zas w Karpaczu ruszyła budowa
                      nowego hotelu Gołebiewskiego a plac budowy przypomina
                      budowy rodem z komuny, wywrotki jedna za druga, moloch bedzie!
                      Ale co z tego?

Moge napisac o obwodnicy 3miasta,
                      ale co z tego?

A moze o Dubaju i sztucznych wyspach,
                      moze to nasz wzór... ;)

Jak postawimy markety przy markecie w centrum,
                      to gdzie ta kultura i serce miasta - w kolejce do kasy?

czy sercem naszego miasta ma byc market, a marka koszyk na zakupy?
    • Gość: gość Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 13:52
      u nas też jest park rozrywki - takie widmo

www.park-fantasia.pl/index1.html
      • Gość: dl Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: 89.16.85.* 19.02.08, 14:00
        jest jeszcze filharmonia widmo, hala widowiskowa widmo, stadion
        widmo i prezydent widmo... a moze raczej upior...
        • zona.pijaka Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa 19.02.08, 14:06
          No i potomkowie pańszczyźnianych chłopów domagajacych się
          poniemieckich lokali komunalnych.
          • Gość: dl Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: 89.16.85.* 19.02.08, 14:08
            jak i niezbedni okradajacy swoje miasto.
        • Gość: gość Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: *.cable.smsnet.pl 19.02.08, 14:08
          Hala może widmo, ale przecież kasa na filharmonię jest zaklepana,
          więc w czym problem? ;). Projekt będzie gotowy jeszcze w tym roku.
          Akurat o ten budynek to można spać spokojnie.

jak na razie to największym widmem jest stadion :>
          • Gość: Sedina Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: 83.168.106.* 20.02.08, 00:58
            Gradus nie zgodze się z tym, że rozrywka tylko po pracy. Uwierz mi,
            że rozrywka może byc równiez pracą.

My mamy zdecydowanie łatwiej niż Dubaj po pierwsze nie potrzebujemy,
            aż takiej skali żeby nas było widać, po drugie nie musimy dowozić
            turystów z całego świata i tym samym inwestowac kolejnych mld $ w
            kotniska i linie lotnicze.
            Na przykładzie - parku rozrywki. O czym ty piszesz u nas nie ma
            potrzeby budowy parku rozrywki na 100 tyś. pracowników. Średni park
            rozrywki tworzy ich około 10-20 tyś. i to by nam absolutnie
            wystarczyło. Klienci również już są; park oddziaływuje w promieniu
            około 500 km; nie ma lepiej położonego miejsca w Polsce na taką
            działalność. Wystarczy, że przyjadą do niego osoby wypoczywające w
            naszym województwie (to nawet nasze szczęście, że nie zawsze jest
            ładna pogoda) i Niemcy którzy jeżdżą tylko dlatego, żeby zobaczyć
            coś nowego.
            Kolejną bzdurą jest to, że klentami takich parków są milionerzy. To
            są normalni ludzie wystarczy zobaczyć np. w Legolandzie.

Fajnie byłoby mieć u nas centralę Mercedesa czy BMW tylko, ze na to
            zadne z Polskich miast szans nie ma. Gadanie o tym jest utopią
            większą niż postawienie w Szczecinie 1000 metrowego buydynku.

Co z tego, że to takie banalne wykorzystanie w Szczecinie
            żeglarstwa. Mając 3 krotnie większe akweny do pływania; za rogiem 7
            razy więcej żeglarzy zarabiamy na tej dzidzinie tylko 10% tego co
            Mazury. Czyli marnujemy około 20 tyś. miejsc pracy. Podjacie mi
            inwestycję przemysłową które stworzyła tyle miejsc pracy.

Nie mówię, zeby nie budować fabryk tylko, żeby nastawić się
            na "dziurę" której w tej chwili w Polsce nikt nie wykorzystuje.
            Jeżeli chodzi o zakłady to tylko na logistykę i wysokie technologie;
            montownie zostawmy innym (nie dośc, że zarobki małe to jeszcze
            przeniesienie zakładu to 3 miesiące).

Może nie będziemy konkurować z Dubajem czy Dohą ale po co nam, żeby
            miasto się dobrze rozwijało potrztzebna jest zdecydowanie mniejsza
            skala. Nawet w Europie najlepsze inwestycje w ostatnich latach tzn.
            takie które najbardziej wpłynały na rozwój gospodarczy to te
            związane z rozrywką Bilbao- muzeum, Gelsche- stadion, Walencja-port
            żeglarski, Hanower-Expo. Jak widać same fabryki. Co ciekawe Walencja
            odrzuciła propozycje budowy na terenie gdzie powstał port fabryki
            Intela i teraz jest to uważane za najlepszą decyzję w historii
            miasta od czasu wygnania Maurów.

Teraz np. trwa dyskusja jak z zapasci podnieśc we Francji miasto
            Lille do czego doszli; do abstrakcji w naszym rozumowaniu.
            Najważniejsze inwestycje dla podniesienia gospodarki miasta mają być
            stadion (oczywiście nie taki zwykły) i iluminacja miasta. Ciekawe
            kto u nas by na to wpadł.

Ps. Gradus skąd wiem- z turystyki ;)
            • Gość: ZED Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: 89.19.75.* 20.02.08, 02:04
              sedina niestety w naszym miescie duza czesc ludu dalej mysli, ze jak to co
              robisz nie konczy sie w efekcie czolgiem, traktorem, statkiem albo czyms do
              zjedzenia, to jestes obibok, zlodziej i wrog ludu.

a z reszta sie zgadzam oczywiscie.
              • krzysztofsf Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa 20.02.08, 07:43
                Gość portalu: ZED napisał(a):

> sedina niestety w naszym miescie duza czesc ludu dalej mysli, ze jak to co
                > robisz nie konczy sie w efekcie czolgiem, traktorem, statkiem albo czyms do
                > zjedzenia, to jestes obibok, zlodziej i wrog ludu.
                >
                > a z reszta sie zgadzam oczywiscie.

Ja tam uwazam, ze niech to nawet bedzie dom publiczny na 50 pieter - byle generowalo naplyw gotowki do miasta - a nie odplyw do jakiejs centrali w innych regionach.
                • zona.pijaka Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa 20.02.08, 08:31
                  No popatrzcie. W sąsiednim wątku Andreas zagląda Krzystkowi do
                  sedesu w jego mieszkaniu poniemieckim i sprawdza jakie treści oddał
                  Krzystek - a tu taki światowiec, znawca, fachowiec? A'la Dubai?
                  • krzysztofsf Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa 20.02.08, 08:42
                    zona.pijaka napisała:

> No popatrzcie. W sąsiednim wątku Andreas zagląda Krzystkowi do
                    > sedesu w jego mieszkaniu poniemieckim i sprawdza jakie treści oddał
                    > Krzystek - a tu taki światowiec, znawca, fachowiec? A'la Dubai?

Badz laskaw podpiac sie ze swoim postem pod wpis Andreasa, jesli nie komentujesz konkretnie mojej wypowiedzi.
                    • Gość: Sedina Re: Nowe markety - dedykacja dla Ekspansa IP: 83.168.106.* 20.02.08, 15:45
                      Mylisz się również Gradus w jednym. Monarcha Dubaju na swoje nowe
                      fanaberie nie ma pieniędzy z ropy tylko za swoich poprzednich
                      fanabrii.

Kolejna ciekwostka z dzisiaj misto Memphis ogłosiło, ze wydanie 600
                      mln dolarów na ściagnięcie drużyny NBA zwróci się poprzez wzrost
                      dochodów miasta w ciagu najblizszych 3 lat.
                      Coś mi się wydaje, że najbliższym hitem w Europie będzie budowa
                      wielkich hal (powyżej 20 tyś. ludzi). Obstawiam, ze przynajmniej
                      kilkanaście miast postawi takie hale w najbliższych kilku latach.
                      Doha zgłosiła oficjalnie kandydaturę do Olimpiady 2016. W ciągu
                      najbliższych lat 30% budżetu na inwestycje chcą wydawać na sport i
                      obiekty sportowe.
                      Bilbao i Brema - budowa nawych i rozbudowa stadionów.
                      Saragossa- budowa wielkiego muzeum sztuki nowoczesnej.

W tej chwili co tydzień pojawiają się takie kwiatki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka