Dodaj do ulubionych

PseudoPolicja

IP: jednosci:* / 192.168.0.* 07.09.03, 18:30
Godzina 15.00. Most Długi. Trzy pasy ruchu (w kierunku dworca).
-lewy do jazdy w lewo (na Most Długi)
-środkowy do jazdy w lewo i prosto
-prawy do jazdy prosto i w prawo.
Dojeżdżam do krzyżówki środkowym pasem (chciałem skręcić w lewo). Tuż za mną
wyskakuje radiowóz (bez sygnałów świetlnych i dźwiękowych), wskakuje
na "czwarty pas" (pod prąd), zatrzymuje się obok pojazdu stojącego na lewym
pasie. Za chwilę radiowóz rusza (na czerwonym), chwilę potem włącza koguta
(facet jadący mostem długim, ostro po hamulcach (dobrze, że był dość daleko,
bo inaczej stłuczka na bank). Radiowóz kontynuuje jazdę, nie zważając na
innych skręca na Most Długi. Parę metrów potem wyłącza koguta i jedzie już
normalnie...

Nie będę komentował tej "popisowej akcji". Powiem tylko, że jutro zamontuję
sobie koguta i będę jeździł tak policja. Skoro im wszystko wolno, to mnie
również.

POzdro
Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: stasiek Re: PseudoPolicja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 18:50
      Facet na moście Długim miał i tak szczęście, że nie zatrzymali go za wymuszenie
      pierwszeństwa na pojeździe uprzywilejowanym .
      Policja zaś nie jest pseudo, tylko gówniarze w niej pracują ( odbywają służbę)
      ale tłumaczyliby się, że zbyt małe mają wynagrodzenie i dlatego nie mogą
      postepować zgodnie z prawem .
      • Gość: OT PseudoPolicja bawi się po obejrzeniu filmów sensac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 18:54
        Gość portalu: stasiek napisał(a):

> Facet na moście Długim miał i tak szczęście, że nie zatrzymali go za
        wymuszenie
        > pierwszeństwa na pojeździe uprzywilejowanym .
        > Policja zaś nie jest pseudo, tylko gówniarze w niej pracują ( odbywają
        służbę)
        > ale tłumaczyliby się, że zbyt małe mają wynagrodzenie i dlatego nie mogą
        > postepować zgodnie z prawem .

Po pracy chodzą w dresach i adidasach z łąńcuchami na szi. Połowa z nich ma
        łyse pały zarówno w mundurze policyjnym jak i póżniej w dresach. To po prostu
        nieodpowiedzialni smarkacze z władzą.
        • Gość: ms Re: PseudoPolicja bawi się po obejrzeniu filmów s IP: *.devs.futuro.pl 07.09.03, 19:12
          Gość portalu: OT napisał(a):

> Gość portalu: stasiek napisał(a):
          >
          > > Facet na moście Długim miał i tak szczęście, że nie zatrzymali go za
          > wymuszenie
          > > pierwszeństwa na pojeździe uprzywilejowanym .
          > > Policja zaś nie jest pseudo, tylko gówniarze w niej pracują ( odbywają
          > służbę)
          > > ale tłumaczyliby się, że zbyt małe mają wynagrodzenie i dlatego nie mogą
          > > postepować zgodnie z prawem .

Prawdopodobnie jest to wynikiem negatywnej selekcji, stoswanej przy naborze
          kadr. Zeby dostac sie do policji nie liczy sie ani wyksztalcenie, ani
          predyspozycje kandydata - tylko znajomosci (zreszta jak w kazdej pracy w tzw,
          budzetowce). Wniosek jest jeden: dalej rzadzi komuna. Ta cala transformacja
          polegala tylko na zmianie szyldu - reszta jest po staremu. Jak dlugo to bedzie
          trwalo, czy komuchy maja rzeczywiscie tak mocna pozycje, ze nic tu nie mozna
          zrobic?
          >
          > Po pracy chodzą w dresach i adidasach z łąńcuchami na szi. Połowa z nich ma
          > łyse pały zarówno w mundurze policyjnym jak i póżniej w dresach. To po
          prostu
          > nieodpowiedzialni smarkacze z władzą.
          • sqader Re: PseudoPolicja bawi się po obejrzeniu filmów s 07.09.03, 20:27
            Owszem, dobór jest źle prowadzony, znajomości często biorą górę, ale co to ma
            wspólnego z komuną!! MS - ty masz jakiś problem, to za komuny policja, czy też
            ściślej mówiąc milicja była skuteczna, każdy się jej bał. Transformacja
            prowadzi nas w dobrym kierunku, tylko takie zacofane głąby jak ty nie pozwalają
            się Polsce rozwijać. Pewnie na Jurczyka głosowałeś... Reprezentujesz jego
            sposób myślenia... Moje kondolencje
            • Gość: OT Re: PseudoPolicja bawi się po obejrzeniu filmów s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 21:46
              sqader napisał:

> tylko takie zacofane głąby jak ty nie pozwalają

Sądząc ze stoczniowego słownictwa to raczej odwrotnie , to Ty sqader
              głosowałeś na Jurczyka :-)
              • Gość: przełożony podaj nr rejestracyjny i datę zdarzenia...nt IP: *.szczecin.pl 07.09.03, 21:50
                • Gość: Gryf Re: podaj nr rejestracyjny i datę zdarzenia...nt IP: *.nitka.net.pl 07.09.03, 22:28
                  ....przelozony zapamnial pan zapytac jeszcze o:
                  nr boczny samochodu policji, ilu policjantow bylo w srodku , dokladnego
                  rysysopisu tychze policjantow, koniecznie znalezc temu ktory sie odwazyl
                  napisac swiadkow zdarzenia,opisac stan pogody, przedstawic zaswiadczenie o
                  niekaralnosci, uczciwosci, orientacji politycznej, dokladna date urodzenia
                  itd. itp..................................
                  ..........a wtedy panowie policjanci racza ruszyc swoje tluste dupy i zajac
                  sie sprawa.Czy tak ???

Poczucie zdrowia zdobywamy tylko przez chorobe.
                • Gość: SHP Re: podaj nr rejestracyjny i datę zdarzenia...nt IP: jednosci:* / 192.168.0.* 07.09.03, 23:10
                  Niestety, ale nie zwróciłem wówczas na to uwagi. Zdarzenie miało miejsce
                  dzisiaj, tj. niedziela (07.09.2003) na wysokości mostu Długiego ok. godz. 15.00.
                  Radiowóz: samochód osobowy (nie kombi).
                  Nie dopisałem jeszcze jednej rzeczy. Chwilę po tym zajściu z naprzeciwka
                  włączył koguta drugi radiowóz (w wersji kombi, o ile dobrze pamiętam), i
                  skręcił w prawo (na Most Długi). Być może policja dostała jakieś polecenie
                  przez radio, tego nie wiem. Widziałem ten drugi radiowóz (ale nie jestem pewny,
                  czy właśnie to był ten), za zjazdem z trasy zamkowej. Stał na martwej strefie,
                  przy barierkach (obok tego nowego wiaduktu). Widziałem policjantkę, jak czegoś
                  szukała na jezdni i policjanta - kierowcę.
                  Tak, czy siak, to co zrobili policjanci w pierwszym radiowozie, nie może być
                  usprawiedliwione. Bo chyba przywilej "łamania przepisów" ma pojazd wydający
                  odpowiednie sygnały świetlne i dźwiękowe, natomiast ten pierwszy radiowóz
                  złamał przepisy nie mając jeszcze statusu pojazdu uprzywilejowanego.

POzdro
                  Tomek

• Gość: Gryf Re: podaj nr rejestracyjny i datę zdarzenia...nt IP: *.nitka.net.pl 07.09.03, 23:46
                    Gość portalu: SHP napisał(a):

> Niestety, ale nie zwróciłem wówczas na to uwagi. Zdarzenie miało miejsce
                    > dzisiaj, tj. niedziela (07.09.2003) na wysokości mostu Długiego ok. godz.
                    15.00
                    > .
                    > Radiowóz: samochód osobowy (nie kombi).
                    > Nie dopisałem jeszcze jednej rzeczy. Chwilę po tym zajściu z naprzeciwka
                    > włączył koguta drugi radiowóz (w wersji kombi, o ile dobrze pamiętam), i
                    > skręcił w prawo (na Most Długi). Być może policja dostała jakieś polecenie
                    > przez radio, tego nie wiem. Widziałem ten drugi radiowóz (ale nie jestem
                    pewny,
                    >
                    > czy właśnie to był ten), za zjazdem z trasy zamkowej. Stał na martwej
                    strefie,
                    > przy barierkach (obok tego nowego wiaduktu). Widziałem policjantkę, jak
                    czegoś
                    > szukała na jezdni i policjanta - kierowcę.
                    > Tak, czy siak, to co zrobili policjanci w pierwszym radiowozie, nie może być
                    > usprawiedliwione. Bo chyba przywilej "łamania przepisów" ma pojazd wydający
                    > odpowiednie sygnały świetlne i dźwiękowe, natomiast ten pierwszy radiowóz
                    > złamał przepisy nie mając jeszcze statusu pojazdu uprzywilejowanego.
                    >
                    > POzdro
                    > Tomek

SHP to teraz nam jeszcze powiedz czy kupujesz tego "koguta" czy nie?

Poczucie zdrowia zdobywamy tylko przez chorobe.
                    • Gość: RAM Re: podaj nr rejestracyjny i datę zdarzenia...nt IP: *.inet.pl 07.09.03, 23:52
                      i podaj swój numer rejestracyjny oraz wzrost/kolor włosów/ oczu i znaki
                      szczególne, jak w banku niebiescy umila Ci życie, CBŚ i ABW wywloką z domu,
                      prokuratura za momencik cosik Ci skleci, a tzw niezawisły sąd wperdzieli na
                      trzy miesiące w obawie że mozesz mataczyć, w sprawie numeru bocznego radiowozu;-
                      )
                    • Gość: SHP Re: podaj nr rejestracyjny i datę zdarzenia...nt IP: jednosci:* / 192.168.0.* 08.09.03, 01:58
                      > SHP to teraz nam jeszcze powiedz czy kupujesz tego "koguta" czy nie?

Jasne...:)
                      Kupić sobie można, nie można tylko używać, jak się nie ma do tego uprawnień.
                      Ja, mimo wszystko, prawa nie zamierzam łamać i tyle.

POzdro
                      Tomek
                • Gość: federalny Re: podaj nr rejestracyjny i datę zdarzenia...nt IP: *.espol.com.pl 08.09.03, 06:04
                  nr rej. nie jest potrzebny, wystarczy data, przecież radiowozy mają zamontowane
                  GPS'y. A co z nagraniem z kamery zamontowanej w radiowozie jak i przy moście
                  długim?
            • Gość: ms Re: PseudoPolicja bawi się po obejrzeniu filmów s IP: *.devs.futuro.pl 08.09.03, 20:54
              sqader napisał:

> Owszem, dobór jest źle prowadzony, znajomości często biorą górę, ale co to
              ma
              > wspólnego z komuną!! MS - ty masz jakiś problem, to za komuny policja, czy
              też
              > ściślej mówiąc milicja była skuteczna, każdy się jej bał. Transformacja
              > prowadzi nas w dobrym kierunku, tylko takie zacofane głąby jak ty nie
              pozwalają
              >
              > się Polsce rozwijać. Pewnie na Jurczyka głosowałeś... Reprezentujesz jego
              > sposób myślenia... Moje kondolencje

Nie glosowalem na Jurczyka - w ostatnich wyborach wogole nie glosowalem - nie
              bylo na kogo. A Jurczyk niestety nie potrafi rzadzic - mial swoje 5 minut
              jakies 20 lat temu - teraz jego czas juz minal - tak samo jak komunistow. Nie
              potrafisz wyjsc poza schematy - mowiac "komuna" mialem na mysli pewien sposb
              myslenia, ktory niestety ciagle pokutuje w naszym spoleczenstwie. Chodzi tutaj
              o spoleczne przyzwolenie na afery, korupcje i brak fachowosci wsrod
              rzadzacych, ale nie tylko. A Tobie propaganda niezle wyprala mozg, albo nie
              potrafisz wyciagnac oczywistych wnioskow - nie wiem co gorsze...
    • Gość: Gradus Re: PseudoPolicja IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 22:55
      Gość portalu: SHP napisał(a):

> Godzina 15.00. Most Długi. Trzy pasy ruchu (w kierunku dworca).
      > -lewy do jazdy w lewo (na Most Długi)
      > -środkowy do jazdy w lewo i prosto
      > -prawy do jazdy prosto i w prawo.
      > Dojeżdżam do krzyżówki środkowym pasem (chciałem skręcić w lewo). Tuż za mną
      > wyskakuje radiowóz (bez sygnałów świetlnych i dźwiękowych), wskakuje
      > na "czwarty pas" (pod prąd), zatrzymuje się obok pojazdu stojącego na lewym
      > pasie. Za chwilę radiowóz rusza (na czerwonym), chwilę potem włącza koguta
      > (facet jadący mostem długim, ostro po hamulcach (dobrze, że był dość daleko,
      > bo inaczej stłuczka na bank). Radiowóz kontynuuje jazdę, nie zważając na
      > innych skręca na Most Długi. Parę metrów potem wyłącza koguta i jedzie już
      > normalnie...
      >
      > Nie będę komentował tej "popisowej akcji". Powiem tylko, że jutro zamontuję
      > sobie koguta i będę jeździł tak policja. Skoro im wszystko wolno, to mnie
      > również.

prawie identyczna sytuacje widzialem jakis czas temu w Niemczech... panom z
      Polizei nie chcialo sie stac na czerwonym i wlaczyli sobie kogucika na chwile...
      • Gość: przecinack Re: PseudoPolicja IP: 81.210.44.* 07.09.03, 23:56
        z jednej strony mozna miec do policji duzo
        pretensji, a z drugiej strony widzialem niedawno,
        jak dwoch policjantow za pomoca kilku konkretnych
        i rzeczowych slow rozpedzili ekipe chlopaczkow do
        pozna siedzacych gdzies pod sklepem, akurat to
        mi sie spodobalo...
        z drugiej strony widac np. jak parkuja auta np.
        przy ul. jednosci narodowej... gdzies maja wszystkie
        przepisy, sa ponad prawem, drogowkaim nie podskoczy,
        bo to przeciez koledzy... po inneauta juz dawno
        by przyjechala paleta...

no i chyba juz tak bedzie... pochwalic ich tez
        czasem trzeba...zasluguja na to, przynajmniej niektorzy...
        • Gość: RAM Re: PseudoPolicja IP: *.inet.pl 08.09.03, 00:12
          pragnę przypomniec że zadaniem Policji jest pilnować ładu i porzadku, jest to
          ich praca jeśłi ja wykonuja to OK, jesli bardzo dobrze, spadnie przestepczosc,
          rozboje, kradzieze to bede chwalił, ale nie tylko za to że są i wykonuja to co
          do nich nalezy,natomist pietnowac nalezy dobitnie jesli ten kto ma pilnowac
          prawa je łamie ot tak!
        • black.night Panie przełożony,- 08.09.03, 05:39
          Gość portalu: przecinack napisał(a):

> z jednej strony mozna miec do policji duzo
          > pretensji, a z drugiej strony widzialem niedawno,
          > jak dwoch policjantow za pomoca kilku konkretnych
          > i rzeczowych slow rozpedzili ekipe chlopaczkow do
          > pozna siedzacych gdzies pod sklepem, akurat to
          > mi sie spodobalo...
          > z drugiej strony widac np. jak parkuja auta np.
          > przy ul. jednosci narodowej... gdzies maja wszystkie
          > przepisy, sa ponad prawem, drogowkaim nie podskoczy,
          > bo to przeciez koledzy... po inneauta juz dawno
          > by przyjechala paleta...
          >
          > no i chyba juz tak bedzie... pochwalic ich tez
          > czasem trzeba...zasluguja na to, przynajmniej niektorzy...
          Komisariat Jedności Narodowej. Prywatne auta policjantów parkują po prostu na
          środku chodnika ! Sam sobie podjedż panie "przełożony" i stwierdż ten fakt.
          Przestrzegania prawa Policja ma zacząć od siebie inaczej to ........ (wpisać
          właściwe określenie)
          • Gość: masala dosa Re: Panie przełożony,- IP: *.teleton.pl 08.09.03, 07:44
            > Komisariat Jedności Narodowej. Prywatne auta policjantów parkują po prostu
            na
            > środku chodnika ! Sam sobie podjedż panie "przełożony" i stwierdż ten fakt.
            > Przestrzegania prawa Policja ma zacząć od siebie inaczej to ........ (wpisać
            > właściwe określenie)
            na rogu jednosci narodowej i mazurskiej faktycznie parkuja na chodniku przed
            wejsciem ale nie utrudnia to ruchu-problem dotyczyl odcinka jezdni bezposrednio
            za przejsciem dla pieszych gdzie jak wiadomo nie wolno stawac (pamietam nawet
            dotyczaca tego interwencje w gazecie ze zdjeciem)-policja rozwiazala sobie
            sprawe bardzo sprytnie umieszczajac pod znakiem zakazu tabliczke-nie dot
            pojazdow policji i juz im wolno-piekne prawda?:)
            • Gość: RAM Re: Panie przełożony,- IP: *.inet.pl 08.09.03, 21:58
              Jesli chodzi o ten przybytek Policji, to opisze scenke z przed ok 2 miesiecy:
              auto na prywatnych numerach stoi na chodniku, przed wejscie, na masce oparty
              mlody czlowiek w weiku ok 22 lat i pije piwo z puszki, policjanci wchodza i
              wychodza, i nic... przystanalem i czekalem ok 10 min, dalej wchodzili i
              wychodzili i nic, wiec poszedłem dalej, usmiechajac sie pod nosem,
              jednak "żyjemy w kraju cudownych metafor"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka