Dodaj do ulubionych

Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospoda...

IP: 217.153.79.* 09.09.03, 20:15
Obserwuj wątek
    • Gość: terenia Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 20:55
      kolejne stowarzysznie pod publiczke. a co ze stow. 100%
      szczecin ? aha, teraz czas na nowe, ale ja konserwatywna jestem
      i nie lubie ludzi, ktorzy tworza fasady.
      • Gość: stasiek Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 21:01
        Gość portalu: terenia napisał(a):

> kolejne stowarzysznie pod publiczke. a co ze stow. 100%
        > szczecin ? aha, teraz czas na nowe, ale ja konserwatywna jestem
        > i nie lubie ludzi, ktorzy tworza fasady.

Tereniu, bez nerwów; to nie jest fasada, to kiedyś nazwano nowe wraca, albo
        demagogią .
        A jaka jest pełna nazwa tego stowarzyszenia pani dr prof.U.S. T. Libińskiej .
      • Gość: Operator Teleskopu To jest nierealne i nie służy pragmatycznym celom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 21:07
        Jednym z celi nowego ochdziesiątego Stowarzyszenia tym razem p. Lubińskiej
        jest wspieranie gospodarcze. Wiadomym jest, że w tej chwili jeżeli jakiś
        przedsiębiorca chciałby czegoś nie załatwić w tym Zarządzie miasta , pod tym
        Prezydentem, to właśnie przez p. Lubińską i jej Stowarzyszenie powinien
        rozpocząć swoją klęskę.
        Nie jest to krytyka ale realna ocena siły 5 radnych z czego jeden (Kobylański)
        po prostu nie przychodzi na sesje oraz ewidentny konflikt z decydentem
        Marianem Jurczykiem. Jak więc chce wspierać Stowarzyszenie pani Lubińskiej
        inicjatywy gospodarcze ? No chyba, że chodzi o systematyczne konferencje
        prasowe !
        • Gość: zibi Re: To jest realne i nie służy pragmatycznym c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 06:56
          Załatwianie powoduje taką sytuację że nie wygrywają najlepsi tylko najlepiej
          poukładani. Pieprzyć załatwianie. A pragmatycy i załatwiacze niech sobie
          przypomną los E.Malanowskiej, Turbaczewskiego itd. To nie jest koniec. Radzę
          spać ze szczoteczką do zębów pod poduszką.
          • Gość: Ana sex a ostrość spojrzenia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 11:58
            Zibi,od dawna wiadomo,że w ciemno popierasz każdą incjatywę,w którą umoczona
            jest jacynka.Myślę jednak,że o swoich preferencjach sexualnych powinieneś
            wypowiadać się raczej na"forum eroticum"...
            • absztyfikant Re: sex a ostrość spojrzenia 10.09.03, 22:23
              Kompleks Edypa ?:))))))))))
              • Gość: Ana Re: sex a ostrość spojrzenia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 09:43
                aaa,o tym nie pomyślałam!!!to możliwe...nawet by pasowało.
      • black.night W związku z poparciem tego Stowarzyszenia przez GW 10.09.03, 05:29
        GW lokalne , nic z tego nie wyjdzie. Tak twierdzi Operator i jak
        przeanalizowałem jego twierdzenie w historii ostatnich lat to , to się
        sprawdza. Tak więc poparte przez lokalną GW Stowarzyszenie Lubińskiej jest
        fikcją unijną bez szans powodzenia. Ot inteligenci bawią się we własnym
        sosiku. Efektów i plonów z tego nie będzie żadnych za wyjątkiem wierszówek tzw
        dziennikarzy i wdzięczności dziennikarzom prof. Lubińskiej.
        • Gość: zibi Re: W związku z poparciem tego Stowarzyszenia prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 06:53
          Jak dotąd to żadne media nie popierały Lubińskiej a wręcz stosowały embargo na
          wszystkie tematy Od Nowy. A ja zamiast pyskować to się zapiszę. Czekałem aż
          zrealizuja to co mówiła w wyborach że dalej będzie działać i rozszerzać. Jak
          byłem mały, to była taka bajka z Marudą: nie udaaa się. Dalej sobie tak
          gadajcie a w Szczecinie T.L. pokonała dwie wielkie partie PO i PiS. Takie
          loklne stowarzyszenia wyborcze maja rację bytu. Teraz jest 3 lata na dobrą
          pracę. I ja mam zamiar się włączyć.
          • Gość: Ra Skłsd zarządu wielce znamienny IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 09:23
            po pierwsze Lubińska ps. "Ekspert" co to nawet składnego zdania nie skleci na
            temat finansów miasta na żywca, potrafi jedynie podpisywać cudze (doktorantów
            najczęściej) teksty - też zresztą nie odkryecze. Osobowość maniakalno-
            depresyjna, jadąca na opinni męża, któremu zazdrości.Była w radzie krajowej UW.

po drugie Arnold Siwy- udziałowiec Banku Morskiego który z wdziękiem na
            początku lat 90-tych oszukał swych depozytariuszy, później handlował lekami,
            sprzedał obcemu kapitałowi hurtownie i robi niejasne interesy poza Szczecinem

po trzecie Jacyna-Witt - tupeciara mająca udziały w kilku firmach, ale sama na
            niczym się nie zna , szczeciński prowizjoner , taki mikroKulczyk po
            szczecińsku, za Koćmiela była na papierze członkiem zarządu jednej ze spółek
            komunalnych nic nie robiła a 5 koła brała, z czasów uinii wolności zostałą jej
            jeszcze rada nadzorcza radia polskiego, w polityce od początku lat 90-tych.
            • longplay Re: Skład zarządu wielce znamienity 10.09.03, 10:18
              Gość portalu: Ra napisał(a):

> po drugie Arnold Siwy- udziałowiec Banku Morskiego który z wdziękiem na
              > początku lat 90-tych oszukał swych depozytariuszy, później handlował lekami,
              > sprzedał obcemu kapitałowi hurtownie i robi niejasne interesy poza Szczecinem

Nie rozumiem gdzie tu zarzut. Jak Siwy oszukał depozytariuszy ? Jak mógł to
              zrobić mając tyci, tyci tychże akcji. Co jest złego, że sprzedał hurtownie
              leków "obcemu kapitałowi". Jak dali dobrą cenę to sprzedał, a Ty byś tego nie
              zrobił ? Sprzedał ma pieniądze i inwestuje dalej . Na tym polega biznes.
              >
              > po trzecie Jacyna-Witt - tupeciara mająca udziały w kilku firmach, ale sama
              na
              >
              > niczym się nie zna , szczeciński prowizjoner , taki mikroKulczyk po
              > szczecińsku, za Koćmiela była na papierze członkiem zarządu jednej ze spółek
              > komunalnych nic nie robiła a 5 koła brała, z czasów uinii wolności zostałą
              jej
              > jeszcze rada nadzorcza radia polskiego, w polityce od początku lat 90-tych.

Absztyfikantujesz kolego
            • absztyfikant SIWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.09.03, 22:16
              Siwy to zalozycielem Platformy byl nawet. Byl ich kandydatem do senatu, ale w
              koncu PO poszla jako podmiot w bloku Senat 2001, z ktorego skutecznie wygryzla
              go nie kto inny jak Jacyna-Witt.
              • Gość: notariusz Re: SIWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 15:27
                o,tak...w wygryzaniu p.jacyna zawsze była dobra.Wiele ma na ten temat do
                powiedzenia jej były mąż.Pracownicy"Solo"wręcz legendy o tym opowiadają.Podobno
                nie udało jej się tylko w "Węglobudzie"gdzie to ją wygryżli.
          • longplay Zyczę tegoWam i Szczecinianom z całego serca . n/t 10.09.03, 10:13
            Gość portalu: zibi napisał(a):

> Jak dotąd to żadne media nie popierały Lubińskiej a wręcz stosowały embargo
            na
            > wszystkie tematy Od Nowy. A ja zamiast pyskować to się zapiszę. Czekałem aż
            > zrealizuja to co mówiła w wyborach że dalej będzie działać i rozszerzać. Jak
            > byłem mały, to była taka bajka z Marudą: nie udaaa się. Dalej sobie tak
            > gadajcie a w Szczecinie T.L. pokonała dwie wielkie partie PO i PiS. Takie
            > loklne stowarzyszenia wyborcze maja rację bytu. Teraz jest 3 lata na dobrą
            > pracę. I ja mam zamiar się włączyć.
            Oby marudzenie kolegów dyskutantów tym razem nie sprawdziło się. Natomiast GW
            popierała Wasz komitet prezentując koncepcje gospodarcze Pana Siwego, o ile
            się nie myle szefa sztabu wyborczego Pani Lubińskiej.
          • javal Re: W związku z poparciem tego Stowarzyszenia prz 10.09.03, 16:27
            a znasz juz wpisowe ?? :D
    • swarozyc Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo 09.09.03, 22:29
      a nie lepiej wlac wiecej zycia w kolo gospodyn wiejskich(z
      tramwajami)?
    • Gość: procek Pierwsze zadanie to DONOS NA JACYNĘ WITT przekręciarę IP: *.zacheta.net 10.09.03, 12:14
      • Gość: notariusz Re: Pierwsze zadanie to DONOS NA JACYNĘ WITT prze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 13:41
        smutne to ale masz niestety rację...cóż takich mamy radnych,jakich
        wybraliśmy.Przecież od dawna było wiadome,jaki poziom p.Jacyna sobą
        reprezentuje.Jeśli jednak do wyborów idzie tylko 30%uprawnionych,to mamy
        efekty...jacyna,jurczyk,kobylański itd.
      • Gość: Kac-ek Re: Pierwsze zadanie to DONOS NA JACYNĘ WITT prze IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 21:17
        Każdy coś przekręca. Jedni kontakt, inni fakty. A ty przekręć sobie kreta w
        dupie. Spokojnie, spokojnie, nie tego dla przyjemności tylko tego od
        kanalizacji.
        • Gość: notariusz Re: Pierwsze zadanie to DONOS NA JACYNĘ WITT prze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 09:41
          kacu!(nomen omen)a w domu wszyscy zdrowi?
    • absztyfikant Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo 10.09.03, 17:46
      Wertujac tresci watkow moge stwierdzic, ze niektorzy madrzeja (vide: Operator
      Teleskopu). A co do Zibiego, misiu, przyznaj sie, jestes synkiem Jacyny czy
      Lubinskiej ?:)
      • Gość: zibi Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 21:08
        Mam mamusię i tatusia. W przeciwieństwie do ciebie. Czyżbyś był ...synkiem.
        • absztyfikant Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo 10.09.03, 22:07
          Zibi! Czyzbym trafil w sedno sprawy ???? Pozdrawiam i zycze odnowy moralnej.
          • Gość: zibi Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 22:12
            Jak kulą w płot. To ja trafiłem w sedno. Biedny ...synek. Przez nikogo
            niechciany.
      • Gość: Oparator Teleskopu I jak tego nie nazwać chorobą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 21:54
        Nie życzę sobie Twoich ocen czy ja mądrzeję , czy głupieję. Zgódż się ze mną
        lub sprzeciw się moim poglądom . Uargumentuj. Nie oceniaj. Nie masz do tego
        prawa. Nie rób tu za wyrocznię.
        I jak tego nie nazwać chorobą ?
        • absztyfikant Re: I jak tego nie nazwać chorobą ? 10.09.03, 22:04
          Ja jestem wyrocznia delfijska.:))) Ewidentnie madrzejesz, no dobra, powiedzmy
          zacma zeszla Ci z oczu.
          • Gość: OT Nie, to Ty Absztyfie ,- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 21:57
            Odzyskujesz wzrok i wydaje Ci się , że coś jest ładniejsze lub mądrzejsze. Nie
            Abszyf wszystko jest takie samo (Oparator i jego Teleskop też) tylko Tobie
            zchodzi ta zaćma z oczu. Chociaż powoli .
            • absztyfikant Ja widze lepiej po ciemku ntxt 16.09.03, 23:24
              A tak na marginesie czy OT to nie po prostu Operator Teleskopu w skrocie OT ?
    • absztyfikant mam lepszy pomysl 10.09.03, 17:53
      Kochana moja Od Nowo, skladajaaca sie z bylych czlonkow i milosnikow PO, UW i
      aktualnego czlonka SLD Kobylanskiego, zalozcie sobie partie - po co sie
      rozdrabniac.

Dogadajcie sie z prof. Kamela Sowinska, ktora wlasnie zalozyla swoja Inicjatywe
      dla Polski, a jak nie to walcie do Leppera, poglady na wiele spraw mace dziwnie
      zbiezne, no mopze z wyjatkiem makroekonomicznych, ale w wymiarze lokalnym to
      zaden problem. Mozecie tez wykreowac swoj wlasny brand. Np. TKM ?:)
      • Gość: Kac-ek Re: mam lepszy pomysl IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 21:14
        Stać cię tylko na pomysły - prezentowane na forum. Na szczęście.
      • Gość: Oparator Teleskopu Liderzy Leppera na Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 21:57
        Gdyby Andrzej Lepper miał wybierać z tego Forum swojego lidera forumowego bez
        wątpienia właśnie Ty Absztyf został byś numerem 1 Jędrka i Samej Brony.
        • absztyfikant Re: Liderzy Leppera na Forum 10.09.03, 22:06
          On by moze chcial... Zreszta Rysio Czarnecki sie skusil ostatnio na oferte
          mulata. Ja wole kobiety:)
          • Gość: zibi Re: Liderzy Leppera na Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 22:09
            Wolisz aczkolwiek niekoniecznie i nie we wszystkim. No i bez wzajemności
            dlatego leczysz kompleksy.
            • absztyfikant Re: Liderzy Leppera na Forum 10.09.03, 22:14
              Stary, ja nie jestem forumowym rzecznikiem prasowym Od Nowy tak jak ty. A
              jesli moje kompleksy nazwalbys wlasciwiej zazenowaniem i obrzydzeniem to pelna
              zgoda. Pozdrawiam.
              • Gość: zibi Re: Liderzy Leppera na Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 22:18
                Nie nazwę. Kompleksy nieudacznika absztyfikanta, forumowego kłapacza, faceta od
                pomysłów bez realizacji,to kompleksy i już.
                • absztyfikant Re: Liderzy Leppera na Forum 10.09.03, 22:21
                  I juz? W Twoim przypadku wystepuje dogmat o nieomylnosci? Zibi, Ty Ojcem
                  Swietym planujesz zostac ? Wysoko nierzysz, ale zycze powodzenia:)
                  • Gość: zibi Re: Liderzy Leppera na Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 22:26
                    Włączyłeś gównociek myślowy? No to teraz z Ojca Świętego przeskocz na Fidela
                    Castro. I tak ci to nic nie pomoże samotny kłapaczu ryczący w swojej
                    bezsilności.
                  • black.night Re: Liderzy Leppera na Forum 13.09.03, 06:25
                    absztyfikant napisał:

> I juz? W Twoim przypadku wystepuje dogmat o nieomylnosci? Zibi, Ty Ojcem
                    > Swietym planujesz zostac ? Wysoko nierzysz, ale zycze powodzenia:)
                    Jakbyś pisał o sobie Absztyfikancie
                • Gość: Ana Re: Liderzy Leppera na Forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 09:54
                  zibi,skąd w tobie tyle nienawiści?Poza tym,przez zaślepienie strasznie
                  obniżyłeś poziom.Czas na resocjalizację,wierzę w ciebie!
                  • Gość: terenia Re: Liderzy Leppera na Forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 15:09
                    Im chodzi tylko o kase i wplywy. Taj jak innym politykom, tylko Lubinska ma na
                    tyle tupetu, ze kreuje sie na apolitycznego fachowca. Smiech na sali.
                  • Gość: zibi Re: Liderzy Leppera na Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 16:44
                    Kocham świat i wszystkich ludzi. Idiotów też. Co nie zmienia faktu, że są
                    idiotami. A poziom mam nierówny - wszystko zależy od poziomu innych. Próbuję
                    się dostosować.
                    • Gość: Ana Re: Liderzy Leppera na Forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 14:32
                      zibi,doceniam twoje wysiłki i ciężką pracę,aby dorównać poziomem innym...ale
                      pamiętaj,nawet najcięższa praca nie zastąpi talentu.Pozdawiam.
                  • Gość: OT Absztyf kandydatem No 1 Leppera na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 22:01
                    Przeanalizuj teksty uczciwie i obiektywnie i dopiero wówczas szukaj
                    nienawistnych. ZiBi jest spokojny jak żółw błotny w stosunku do wielu innych.
                    Coś mnie się wydaje....
    • Gość: ufo Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo IP: 212.160.235.* 12.09.03, 13:04
      Frupa trzymajaca wladze Lubinskiej to zgraja najwiekszych metow i gnid
      wyrzuconych z PO, UW, SLD.

• Gość: lelek Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 00:55
        A ty jetseś debil frajer pena i kondon i w dodatku znikąd cie nie wyzrucili bo
        nigdzie by cie nie przyjeli.
        • black.night Popieram- Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo 13.09.03, 06:22
          Jak na razie jest to jedyna alternatywa wonec Jurczyka i chorych z NRS-u jak
          również dla SLD. Dlatego popieram i większość głosów agresywnych a wręcz
          obrażliwych to : NRS, SLD bo mogą stracić wiele procencików wyborczych oraz
          często są to obrażliwe słowa ze strony dziłaczy UW, którzy zazdroszczą sukcesu
          swojej byłej koleżance, a na którą nie chcieli postawić bo była : za dobra i
          za samodzielna.
          Go Teresa , go .
    • Gość: marco polo Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo IP: *.espol.com.pl 13.09.03, 14:14
      Lubinska do SYJAMU. Albo na Madagaskar, no chyba, ze woli do Syjonu.
    • Gość: OT Tu się zaraz wpisze:ktozapytacie?Absztyfikant ! nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 16:23
      • absztyfikant Absztyfikant kpi z politycznego ekumenizmu /nt 14.09.03, 11:39
    • absztyfikant dr Jacek GRONWALD 14.09.03, 16:13
      Ten Pan jest w zarzadzie nieszczesnego nowotworu Lubinskiej. Prywatnie jest
      przyjacielem prof. Lubinskiego i jego wspolpracownikiem w PAM. Zastanawia mnie
      tylko dlaczego pakuje sie w te inicjatywe. Moze, by jako osoba biegla w
      onkologii zwlaczyl od srodka to nowotworowate stowarzyszenie ?

Sprawa druga, to tak jak prezypuszczalem i pisalem z miesiac czy 2 miesiace
      temu, to Od Nowa wystawi sie w eurowyborach. Swiete prawo demokracji. Ale,
      zeby nie tworzyc zbyt wielu podmiotow, bo wtedy Lepper zatriumfuje, to
      radzilbym dogadac sie z prof. Aldona Kamela-Sowinska. Tez twarda babka, polska
      Thatcher, wizerunek ma zblizony do Od Nowy (tego deklarowanego)

Daje namiary, pogadajcie, bo szkoda tracic kase na wyrzucanie pieniedzy w
      kosmos.

Poznan, Stary Rynek 85, tel.fax 0 61 852 87 23 Inicjatywa dla Polski

Lubinska w wywiadzie powiedziala kiedys, ze Siwy powinien byc M I N I S T R E
      M F I N A N S O W. Dajcie chlopu szanse, a nuz widelec wprowadzi sie do
      urzedu przy ul. Swietokrzyskiej. Od poslanki Beger, ktora ma podobne aspiracje
      bylby o lata swietlne lepszy.
      • Gość: pleple Who is Lubińska,że się o Nią cały czas sprzeczacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 17:24
        Ilość tekstów, wątków, brutalnych i finezyjnych acz złośliwych dyskusji jest
        olbrzymia. Who is Lubińska ?
        • Gość: stasiek Re: Who is Lubińska,że się o Nią cały czas sprzec IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 17:44
          Współpracownica radnej i wiceprzewodniczącej rady miasta Szczecina, Jacyny-Witt
        • Gość: zibi Odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 18:36
          Dr hab. prof US Teresa Lubińska jest radną, przewodniczącą Klubu Radnych "Od
          Nowa". Startowła w wyborach na prezydenta i zdobyła trzecie miejsce,
          przegrywając z Runowiczem o 360 głosów - czyli w granicach błędu (mając na
          względzie fakt, że we wszystkich komisjach wyborczych byli przedstawiciele SLD
          wprawieni w wyborach). Nie poparła w drugiej turze ani Jurczyka ani Runowicza,
          za co zdobyła ogromne uznanie wśród mądrych ludzi, gdyż do końca zachowała
          niezależność i nie chciała pchać się w jakiekolwiek układy z kimkolwiek o
          mentalności SB-eka. Obecnie założyła Stowarzyszenie Gospodarczo-Społeczne "Od
          Nowa", którego działalność będzie nastawiona na wspieranie klubu radnych, a w
          perspektywie na wygranie następnych wyborów samorządowych.
          Mam zamiar zapisać się do stowarzyszenia - czekam na hasło zapraszające do
          współpracy.
          • Gość: Pleple Dzięki,- Ale dlaczego jest tak atakowana ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 19:00
            Fakt, że przez zaledwie parę nicków ale za to z wyjątkową zajadłością jakby to
            były jej odrzucone i pozostawione zaraz po urodzeniu dzieci.
          • Gość: Wsciekly Re: Odpowiadam IP: *.espol.com.pl 15.09.03, 02:45
            W dupie mam taka niezaleznosc, kobita siedzi po uszy w ukladach z SLD, PO, UW
            i kto wie co jeszcze, a Jurczyka mamy dzieki jej glupocie i impotencji
            intelektualnej.
            • Gość: zibi Re: Odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 06:51
              Kobieta nie siedzi w żadnych układach. Absolutnie żadnych. Jest niezależna, ma
              swoją pracę, zarabia swoje pieniądze. Nie kręci żadnych interesów i nie ułatwi
              kręcenia żadnych interesów. Interesy same w sobie nie są naganne. Naganne są
              wtedy, kiedy osoby publiczne wykorzystują swoją funkcję do ich prowadzenia
              (przez siebie lub innych). Natomiast Teresa Lubińska stanowi zagrożenie dla
              wszystkich opcji politycznych właśnie dlatego, że nie jest i nie da się
              wciągnąć w żadne układy i zależności. I dlatego ze wszystkich stron będzie
              atakowana. Na szczęście ludzie niepolityczni to widzą.
              • Gość: stasiek Re: Odpowiadam IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 07:25
                A współpraca z "bisneswomen" radną Jacyną-Witt, to co, przysłowiowy "pryszcz"
                nie układ .
                • Gość: zibi Re: Odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 07:33
                  Jacyna-Witt prowadzi swoje firmy nie wykorzystując swojej funkcji. Sprzedaje
                  materiały budowlane ludziom z ulicy i firmom szczecińskim. Prowadzenie biznesu
                  jest działaniem podnoszącym w moich oczach opinię o człowieku. Przynajmniej nie
                  jest aparatczykowsko-urzędniczym darmozjadem. Jacyna-Witt ma dużą wiedzę i
                  doświadczenie w small-biznes. Wie, co to znaczy podatek VAT, PIT, CIT, kiedy są
                  terminy zapłaty, co to jest rentowność fimy, płynność finansowa, jakie są
                  problemy ze zwolnieniem pracownika i z jego brakiem odpowiedzialności za
                  wykonywaną pracę. Sam prowadzę firmę, więc wiem co to znaczy. Wśród radnych
                  niewiele jest takich osób.
                  • longplay Big Deal ! 15.09.03, 09:44

> Jacyna-Witt prowadzi swoje firmy nie wykorzystując swojej funkcji. Sprzedaje
                    > materiały budowlane ludziom z ulicy i firmom szczecińskim. Prowadzenie
                    biznesu
                    > jest działaniem podnoszącym w moich oczach opinię o człowieku. Przynajmniej
                    nie
                    >
                    > jest aparatczykowsko-urzędniczym darmozjadem. Jacyna-Witt ma dużą wiedzę i
                    > doświadczenie w small-biznes. Wie, co to znaczy podatek VAT, PIT, CIT, kiedy

>
                    > terminy zapłaty, co to jest rentowność fimy, płynność finansowa, jakie są
                    > problemy ze zwolnieniem pracownika i z jego brakiem odpowiedzialności za
                    > wykonywaną pracę. Sam prowadzę firmę, więc wiem co to znaczy. Wśród radnych
                    > niewiele jest takich osób.
                    Szczecin jest miastem mentalnie komunistycznym czego dowodem jest wybór
                    Jurczyka.
                    Jeżeli ktoś w tym mieście, nie daj Bóg, zarobi 1.000.000,- USD to zamiast
                    krzyknąć Big Deal wszyscy krzyczą zamknąć do więzienia i odsunąć od cycka. No i
                    mamy bezrobocie jakie mamy.
                  • Gość: Ana Re: Odpowiadam IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 12:46
                    Jezuuu!jacyna wie co to vat i cit!!!!!Czapki z głów.panowie!
              • Gość: Wsciekly Re: Odpowiadam IP: *.espol.com.pl 15.09.03, 12:12
                "Nie da sie wciagnac w zadne uklady i zaleznosci." Twoj wiara jest
                bezgraniczna. Wszyscy Ci ludzie gdzies funcjonowali, a Lubinska zaliczyla rade
                krajowa UW i probowala startu z Platformy Obywatelskiej. Jacyna to stara
                dzialaczka. Co ty mi wciskasz. Sa niezalezni, bo sie poklocili ze swoimi
                kolegami. Jacyna poklocila sie z szefem UW Puzyna. Zreszta to nawet jest jej
                wychowawca z liceum. Od Nowa to zlepek dzialaczy wszystkich prawie partii.
                Nawet Kocmiel w tym dziala. Przez takich jak wy wygrywa Lepper, a uczciwe
                partie chcace cos zmienic dostaja po tylku. Szkoda, ze Szczeinem nie rzadzi
                POPiS.
                • Gość: kasia Re: Odpowiadam IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 12:48
                  I właśnie chłopaczku zdemaskowałeś się. Ty malutki działaczku PO. W Szczecinie
                  rządziło PO za obecnej kadencji razem z Runowiczem. Nieuwikłanie nie oznacza że
                  osoby spadły z księżyca. Oznacza brak zależności biznesowych, etatowych czy
                  finansowych. A przede wszystkim działanie wspólne na rzecz miasta a nie
                  określonej grupy interesów. Wierzę Lubińskiej i Jacynie, bo nie przyłapałam ich
                  na jakichkolwiek działaniach podstolikowych. Zresztą kobiety nie są dopuszczane
                  do takich działań, bo są nieprzewidywalne i mogłyby zdemaskiwać krętaczy.
                  Faceci wolą to robić we własnym towarzystwie. I tutaj nadzieja na pozrywanie
                  tych układów bo te kobiety się nie poddadzą.
                  • Gość: stasiek Re: Odpowiadam IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 18:03
                    A kogo przyłapałaś i gdzie. Ciekawe jakie dzialania robili podstolikowo, w
                    jakich pozycjach i ile razy ?
              • Gość: Notariusz Re: Odpowiadam IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 13:02
                Może i masz rację,co do p.Lubińskiej.Szkoda jednak,że nie można tego samego
                powiedzieć o innych,prominentnych członkach stowarzyszenia,np o Jacynie-Witt,że
                o Kobylańskim już nie wspomnę...A skoro p.Lubińska przymyka oczy,to czy
                naprawdę jest takim wzorem uczciwości i bezkompromisowości?Nie zapiminaj też o
                jej głupocie politycznej.To dzięki niej mamy dzisiaj jurczyka...
          • Gość: stasiek Re: Odpowiadam IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 07:21
            Albo Ty Zibi czegoś nie rozumiesz, albo ja ? Czyżby radna T.Lubińska zakładając
            stowarzyszenie nie zapraszała do współpracy, chyba jednak zapraszała ?
            Wytłumaczeniem dla Ciebie byłby chyba fakt, że ze względu na swoje kompetencje
            i ewentualną przydatność dla stowarzyszenia oczekujesz od pani T.Lubińskiej
            imiennego zaproszenia .
            • Gość: zibi Re: Odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 07:25
              Nie. Oczekuję po prostu pierwszego terminu spotkania. I mam nadzieję, że będzie
              upubliczniony.
              • Gość: hanka-cyganka Zibi IP: *.devs.futuro.pl 15.09.03, 17:22

> Nie. Oczekuję po prostu pierwszego terminu spotkania. I mam nadzieję, że
                będzie upubliczniony.

Zibi, przeczytaj uważnie artykuł. Wszak mają przyjmować tylko tych, którym
                dadzą rekomendację inni członkowie stowarzyszenia. Taka forma wzajemnej
                adoracji...
                O czyją rekomendację będziesz się więc ubiegał ?

• Gość: OT Re: Zibi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 18:49
                  Droga Haniu. To podobnie jak u Ciebie w partii. Dwóch wprowadzających. Teraz u
                  Was weryfikacja. Moze i Lubińska kiedyś doczeka weryfikacji w swojej partii.
                  • Gość: hanka-cyganka Re: Drogi Operatorze IP: *.devs.futuro.pl 15.09.03, 20:38
                    Hankom-cygankom nikt nie udziela rekomendacji, więc jakoś do żadnej partii nie
                    trafiłam. Ani do tej, która była "przewodnią siłą narodu", ani do
                    kolejnych "jedynie słusznych".
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: zibi Re: Drogi Operatorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 21:06
                      Życzę szczęścia w trwaniu w dobrym samopoczuciu. Nikt nikogo nie zmusza ani do
                      przynależności do partii, ani do stowarzyszeń ani nawet do związku
                      małżeńskiego. Jest demokracja i masz wolny wybów. W ramach prawa. Ja też na
                      szczęście mam wolny wybór. Nie muszę zapisać się do partii ani szukać układów,
                      czy wpływów, bo moja firma nie zależy od układów politycznych. Nie szukam też
                      etatu. Dlatego zapiszę się do stowarzyszenia T.L.
                      • Gość: hanka-cyganka Re: Drogi Operatorze IP: *.devs.futuro.pl 15.09.03, 21:28

Zibi, odpowiadałam Operatorowi, który wszak lepiej wiedział ode mnie gdzie
                        przynależę. Jeżeli decydujesz się przystąpić do Stowarzyszenia, to życzę Tobie
                        ( bez jakiejkolwiek uszczypliwości) powodzenia.
                        A swoją droga dziwi mnie wymóg uzyskiwania rekomendacji przyjęta w
                        stowarzyszeniu.
                        • Gość: zibi Re: Drogi Operatorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 22:09
                          A mnie nie. Każda grupa ma prawo do ustalania zasad działania. Można się nie
                          zapisywać.
                  • Gość: Ana zibi,co z tobą jest nie tak? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 10:23
                    czemu na każdą uwagę reagujesz agresją i usiłujesz obrażać interlokutora?
                • Gość: stasiek Re: Zibi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 18:58
                  Hanko-cyganko, oczywistym jest że o rekomendację dwóch pierwszych pań tj dr
                  hab.T.Lubińskiej prof. US i Jacyny-Witt, gdyż więcej członków?, nie ma .
                  • Gość: zibi Re: Zibi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 19:48
                    Zgodnie z notką w prasie założycieli jest ponad dwudziestu. Mam nadzieję, że
                    wśród nich znajdę osoby wprowadzające mnie do stowarzyszenia. Nie dziwię się,
                    że statut zakłada osoby wprowadzające. A jeżeli nie, to pozostanę przez rok
                    członkiem obserwatorem. Myślę, że w niezłym towarzystwie. Czego i wam życzę.
                    • Gość: Ana Re: Zibi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 10:29
                      członkiem obserwatorem!!!!!!!!!!!facet powinien kabaret założyć!
                      • absztyfikant Re: Zibi 18.09.03, 13:50
                        Wkreca ci kit. On jest insiderem oddelegowanym na front forumowy, by krwia
                        dowiesc swej wiernosci zasadom Od Nowy.
                  • Gość: spostrzegawczy Co Jurczyk wyrzuci jakiegoś komucha z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 23:38
                    ....lub nieudacznego urzędnika wskutek interpelacji Lubińskiej lub Jacyny to
                    zaraz pojawia się nowy dyskutant . Teraz Ana. Ana za co Cię z pracy wyrzucili?
                    A może nudzisz się myśląc o tym zarzucie Stella Maris ?
                    Brawo Marian tak jeszcze ze dwa lata i wezmą się do uczciwej roboty. Tylko
                    najpierw muszą to zrozumieć. Okresem przejściowym jest Forumowa dyskusja .
                    Najpierw pewna siebie agresja (Abszyfikant , Ana), pożniej pewnie depresja, a
                    póżniej albo wóda lub leki, albo zrozumie że trzeba wziąść się za uczciwą
                    pracę.
                    Panie Jurczyk popieram Pana za to co Pan robi. Więcej tych zwolnień.
                    Przybędzie dyskutantów na Forum jak Ana i Absztyfikant.
                    • absztyfikant panie spostrzegawczy 16.09.03, 23:44
                      Ja juz od dawna na Od Nowe pyskuje, ale wskazal pan pewna mysl, ktora staram
                      sie naglosnic. Otoz moim zdsaniem "matka chrzestna" Jurczyka jest Teresa
                      Lubinska, ktora nie poparlszy nikogo w drugiej turze walnie przyczynila sie do
                      jego wygranej. Ich antyestablishmentowe kampanie tez sa dziwnie zbiezne.
                      • Gość: Spostrzegawczy Z psychicznymi i komuchami nie dyskutuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 23:46
                        • absztyfikant Re: Z psychicznymi i komuchami nie dyskutuję 17.09.03, 00:03
                          Moze ci logopede polecic ? Ale wiesz co, moze ci seksuologa trzeba, by razem z
                          dobrym psychiatra wyleczyl cie z impotencji intelektualnej.
                          • black.night impotencja, mizoginizm, Freud.Absztyf się odkrył 17.09.03, 04:10
                            absztyfikant napisał:

> ...wyleczyl cie z impotencji intelektualnej.

TU CIĘ BOLI ABSZTYFIE !!! To jest Twój czuły punkt ? Czyli z tego powodu
                            stałeś się mizoginistą ! Należy Cię czytać z podręcznikiem profreudowskim w
                            ręku. Być może wówczas da się Ciebie zrozumieć.
                            • absztyfikant Hehe kombinuj dalej 18.09.03, 02:29
                              Nie jestem mizogonista, bo nie mam chrobliwej nienawisci do kobiet. Wiec albo
                              nie znasz wlasciwego znaczenia slow ktorych uzywasz, albo diagnoza ktora
                              postawiles powinna wyladowac w koszu.

Dam Ci rade: nie skupiaj sie na mojej wrazej dla ciebie osobie, ale raczej nad
                              tym co mniej lub bardziej udolnie staram sie wyartykulowac.

Bo ja kobiety lubie i szanuje - demokracja bez kobiet to pol demokracji.
                              • Gość: Operator Teleskopu Re: Hehe śmiech zagubionego w rzeczywistości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 06:35
                                "Nie jestem mizog:-)nista, bo nie mam ch:-)robliwej nienawisci do kobiet"
                                Absztyf , aby zrozumieć co do niego piszą, musiał zainwestować w słownik ze
                                swojego skromnego budżetu. Longplay spory , sporami ale wykańczać finansowo
                                nie wolno.
                                "Bo ja kobiety lubie i szanuje "
                                to dopiero bezczelny żart.
                                • absztyfikant Re: Hehe śmiech zagubionego w rzeczywistości 18.09.03, 13:35
                                  No i co "Kartezjuszu", zle ze dosc dokladnie podrzucilem deficje mizoginisty ?
                                  Wiesz, ja wiem, ze "W Bezpowrotnie utraconej leworecznosci" Pilcha jest taki
                                  rasowy mizoginista Stary Kubica, ktory jesli chodzi o te przypadlosc powinien
                                  jako wzor w Sevres pod Paryzem lezec, ale ja sie na prawde staram.
                                  Pozdrowionka. A kobiety lubie, kocham, szanuje. Twoja teza bylaby sluszna,
                                  gdyby Jacynowa z Lubinska bylyby jedeynymi paniami na swiecie. A dzieki Bogu
                                  nie sa. Takze w polityce.

> "Nie jestem mizog:-)nista, bo nie mam ch:-)robliwej nienawisci do kobiet"
                                  > Absztyf , aby zrozumieć co do niego piszą, musiał zainwestować w słownik ze
                                  > swojego skromnego budżetu. Longplay spory , sporami ale wykańczać finansowo
                                  > nie wolno.
                                  > "Bo ja kobiety lubie i szanuje "
                                  > to dopiero bezczelny żart.
                        • Gość: stasiek Re: Z psychicznymi i komuchami nie dyskutuję IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 06:50
                          Oni z toba chyba też
                      • Gość: stasiek Re: panie spostrzegawczy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 07:08
                        I spotykają pod osłona nocy na działkach!
                    • Gość: Ana Re: Co Jurczyk wyrzuci jakiegoś komucha z pracy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 09:31
                      spostrzegawczy kolego!skoro pytasz,odpowiadam:nigdy nie wyrzucili mnie z
                      pracy,jeszcze studiuję.Nie przejawiam też agresji(hmmm,na forum
                      przynajmniej).Jeśli masz poglądy odmienne od moich,nie wściekaj się...masz
                      prawo.To,że nie popieram jurczyka ani"odnowy"to nie przestępstwo.Spróbuj kiedyś
                      merytorycznie pogadać,nie obrażając interlokutora...jeśli oczywiście masz
                      jakieś argumenty,oprócz fantazji i wiary w magazyniera.Pozdrawiam,trochę
                      luzu,spostrzegawczy!
                      • Gość: OperatorTeleskopu Jurczyk go home IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 06:39
                        "jeszcze studiuję".
                        No właśnie , a ja jestem terrorystą palestyńskim. Na Forum nawet Absztyfikant
                        mógł powiedzieć, że "lubi i szanuje kobiety".
                        • Gość: stasiek Re: Jurczyk go home IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 06:58
                          Czytając tą wypowiedź, przypominasz raczej na "Czeczeńca"
                        • Gość: Ana operator do szkoły! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 09:10
                          operatorku drogi!nie wiem czemu moje studia tak cię rozsierdziły?Wiele osób
                          studiuje,nie ma w tym nic strasznego,zapewniam cię!Tobie również przydałyby się
                          studia,nie waliłbyś wtedy na forum takich gaf jak teraz(powól,że miłosiernie
                          przypomnę tylko niektóre):1.nie wiedziałeś kim jest profesor
                          Wolszczan.2.kompletnie nie zrozumiałeś wątku o prezydenckich ambicjach
                          magazyniera,inni forumowicze musieli ci tłumaczyć.3.Pomyliłeś 2-gą turę wyborów
                          prezydenckich z drugą kadencją.Ponadto robisz stanowczo zbyt wiele
                          ortografów.Ale i tak w ciebie wierzę,jak chcesz to potrafisz,poza tym nie
                          matura,lecz chęć szczera...pozdrawiam!
                          • Gość: OT Byłem.Typotrzebujeszjeszcze10leciaaby porównać się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:48
                            Wiele jeszcze nie umię to prawda. Jednak zdziwiłaś mnie niesamowicie pisząc ,
                            że nie wiedziałem kto to jest wolszczan. Niechodzi tu o to, że to co napisałaś
                            ma jakiekolwiek znaczenie za wyjątkiem Ciebie, absztyfa i Waszych nicków z
                            kawiarenek internetowych, czy z modemów, których wiele ostatnio się pojawiło.
                            Pracowałem z Wolszczanem przez 2 lata. Znajdż to i zacytuj kiedy to ja nie
                            wiedziałem kto to jest Wolszczan ? Inaczej Twoje "argumenty" są wyssane z ...
                            • Gość: Ana jak sobie życzysz... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 14:10
                              ponieważ uparłeś się kontynuować temat na forum(mimo,że jak sądze trochę to cię
                              kompromituje),to odpowiadam:w wątku o ewentualnym następcy
                              jurczyka,Absztyfikant zaproponował prof.Wolszczana,i spytał"co wy na to?"Twoja
                              odpowiedz:"A kto to jest?"W odpowiedzi absztyfikant szczegółowo ci wyjaśnił.W
                              sprawie ortografów,które walisz systematycznie,wystarczy byś przeczytał swój
                              własny wpis(ten na który właśnie odpowiadam).Piszesz tam:"Wiele nie umię".To
                              błąd ortograficzny.Prawidłowa forma brzmi"nie umiem".Kto jak kto,ale
                              współpracownik prof.Wolszczana,za którego się podajesz,powinien takie rzeczy
                              wiedzieć!Dziwne,że nie odniosłeś się do swoich innych gaf,które Ci wytknęłam.A
                              swoją drogą,co widzisz złego w kawiarenkach internetowych?Co prawda,nie
                              napisałbyś tego,gdybyś spojrzał na IP.Cóż,widać na tym też się nie znasz.Mimo
                              wszystko pozdrawiam szczerze i serdecznie.
                              • Gość: Ana Re: jak sobie życzysz... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 09:24
                                nio i zapadła cisza....psssst!Ciszej nad tym grobem....
                      • Gość: Operator Teleskopu Jurczyk,Ana,Absztyf i inni niezrównoważeni go home IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 06:47
                        Ana, masz identyczne kłopoty z osobowością co Absztyf. Jak byś nie potrafiła
                        sama siebie zapamiętać. Zapamiętać co powiedziałaś , jaka jesteś itd.
                        Cytuję Ci Twoją wypowiedż : "zbrzydła,zestarzała się i po przybraniu postaci
                        polipa nazywa się obecnie
                        małgorzata jacyna-witt.Asystentką jest w dalszym ciągu."
                        Czy to jest Twoja wersja cyt " nie przejawiam agresji, przynajmniej na Forum" ?
                        Przecież to jest chamstwo, agresja, złośliwośc itd itd itp itp przemieszane w
                        jednym absztyfikanckim i Anowym kotle.
                        • Gość: stasiek Re: Jurczyk,Ana,Absztyf i inni niezrównoważeni go IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 07:02
                          Czy Ty jesteś zrównoważony w sposob, ktory można określic "zadek" na jednej
                          szli wagi, zaś "głowa" na drugiej ?
                        • Gość: Ana Re: Jurczyk,Ana,Absztyf i inni niezrównoważeni go IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 09:16
                          operatorku kochany!to był żart,masz rację,że nieco gruby,ale mający swoje
                          oparcie w rzeczywistości...keep smiling!
                          • Gość: Troll Re: Jurczyk,Ana,Absztyf i inni niezrównoważeni go IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 11:54
                            Gość portalu: Ana napisał(a):

> operatorku kochany!to był żart,masz rację,że nieco gruby,ale mający swoje
                            > oparcie w rzeczywistości...keep smiling!

Głupia pipa jesteś i tyle.Głupia, bezczelna, z tupetem i wyżarta na urzędniczej
                            pensji. Taka z ciebie studentka jak z krowiej dupy trąba. Chamka z dowcipasami
                            na poziomie chama małorolnego. Spójż do lustra pipo i docinaj innytm.
                            • Gość: Ana Re: Jurczyk,Ana,Absztyf i inni niezrównoważeni go IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 12:26
                              wybacz Trollu(nomen omen)mogę dyskutować z poglądami,programami.Mogę złościć
                              się,że ktoś myśli inaczej niż ja.Nieraz mogę się też mylić,ale z twoją
                              wypowiedzią dyskutować się po prostu nie da.Szkoda...
                          • Gość: OT Re: Jurczyk,Ana,Absztyf i inni niezrównoważeni go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:38
                            To był bardzo przkry i brytalny zwłaszcza dla kobiety. Abszyf napoisał, że
                            lubi kon=biety więc może Cię zaatakować. ściskam :-)
                            • longplay Ana,Absztyf ten temat jest już nudny.Litości ! n/t 23.09.03, 12:03
                              • Gość: Ana Re: Ana,Absztyf ten temat jest już nudny.Litości IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 12:46
                                jeśli tak mówisz,long,ok.,spuszczam kurtynę miłosierdzia...
    • Gość: romek Re: Teresa Lubińska założyła Stowarzyszenie Gospo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 21:31
      Co moge wiecej powiedziec ? Byl taki film francuski, nazywal sie "Krol serca" -
      J-J Annaud, o wariatach, I wojna swiatowa, polecam. Amen.
    • Gość: Ana do operatora IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 09:58
      drogi operatorze!No i co?Nadęła się góra i urodziła mysz...Co tam słychać u
      prof.Wolszczana?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka