beatrix13 28.05.08, 23:18 www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?a=5630 nie, to nie może byc prawda, jakiś absurdalny pomysł , czy to za pieniądze PKP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DamaKier Re: kaplica na dworcu głównym IP: *.xdsl.centertel.pl 28.05.08, 23:33 Czemu się denerwujesz? - przecież piszą wyraźnie, że kaplica będzie MAŁA i nie ZAMIAST dworca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Obawiam sie ze bardziej przydalaby IP: 80.53.41.* 29.05.08, 00:23 sie porzadna czesc sanitarna - kible i natryski... ale to taki przedziwny kraj ze nic mnie nie zdziwi. Interesuje mnie tylko na czyim utrzymaniu bedzie klecha... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby 29.05.08, 00:46 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > sie porzadna czesc sanitarna - kible i natryski... ale to taki przedziwny kraj > ze nic mnie nie zdziwi. > Interesuje mnie tylko na czyim utrzymaniu bedzie klecha... Mylisz kaplice z kosciolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby IP: 80.53.41.* 29.05.08, 23:43 Nie, w Polsce nie myle kaplicy z kosciolem - byc moze w innym kraju mylilbym sie ale nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 00:57 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > sie porzadna czesc sanitarna - kible i natryski... ale to taki przedziwny kraj > ze nic mnie nie zdziwi. > Interesuje mnie tylko na czyim utrzymaniu bedzie klecha... no wiesz, nie obrażaj Polaków. Polacy - katolicy myć sie nie muszą - co czuć, ale modlić raczej tak - co widać. I to niemalże ustawowo. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby 29.05.08, 02:05 Gość portalu: gość napisał(a): > Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > > > sie porzadna czesc sanitarna - kible i natryski... ale to taki > przedziwny kraj > > ze nic mnie nie zdziwi. > > Interesuje mnie tylko na czyim utrzymaniu bedzie klecha... > > no wiesz, nie obrażaj Polaków. Polacy - katolicy myć sie nie muszą - > co czuć, ale modlić raczej tak - co widać. I to niemalże ustawowo. Przeciez tam sa toalety i jakies natryski - zlikwidowali? Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby 29.05.08, 07:36 Vlad, nie musisz sikac pod murem, spokojnie mozesz skorzystac z toalet, ktore juz tam sa. A kaplica najpewniej bedzie sluzyc jako przechowalnia bezdomnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikawkowy Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 08:17 przyzwyczajenie to druga natura człowieka, co tam mury, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby IP: 80.53.41.* 29.05.08, 23:47 Wybacz - ja jednak troche inaczej pojmuje standardy sanitarne i higieniczne - polecam wizyte na jakimkolwiek zachodnim dworcu kolejowym w miescie wielkosci Szczecina - pomijam tu juz ceny za uslugi a wlasciwie ich brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Vlad, Ty nic nie kapujesz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 10:43 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > Wybacz - ja jednak troche inaczej pojmuje standardy sanitarne i higieniczne - > polecam wizyte na jakimkolwiek zachodnim dworcu kolejowym w miescie wielkosci > Szczecina - pomijam tu juz ceny za uslugi a wlasciwie ich brak. Vlad, zgodnie z polską normą sanitarną myć się nie trzeba! Ale modlić tak!!! Należy również wierzyć, że Polska to Chrystus narodów i zawsze cierpimy za innych, że wniesiemy wreszcie prawdziwą cywilizację do Europy Zachodniej i dla wszystkich będziemy przykładem, oraz nalezy wierzyć w to, że jesteśmy zajebiście tolerancyjni, że Polak to katolik, no i nie jesteśmy antysemitami. To wszystko wg norm sanepidu podyktowanych Konkordatem i Episkopatem w sprawie kaplic i sanitariatów na dworcach :)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk "Wsiąść do pociągu byle jakiego" 30.05.08, 10:55 wysr.. się byle gdzie, ale pomodlić się godnie i należycie, oto co nam proponuje PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Pewnie nie... IP: 80.53.41.* 30.05.08, 22:09 Nie pociaga mnie intelektualnie ta dziwna religia bedaca jakas dziwna mieszanka idei komunistycznych i odszczepien Judaizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby 30.05.08, 22:01 Proponuje zatem, abys udal sie do dworcowej toalety w niemieckim Mannheim, niewatpliwie zachodnim. Aha, wazne, aby zdazyc przed 20.00, bo po tym czasie zamknieta. Inaczej i tam bedziesz sikac pod murem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 22:09 mamoniowa303 napisała: > Proponuje zatem, abys udal sie do dworcowej toalety w niemieckim > Mannheim, niewatpliwie zachodnim. Aha, wazne, aby zdazyc przed > 20.00, bo po tym czasie zamknieta. Inaczej i tam bedziesz sikac pod > murem !!! Ty mamoniowa jakaś gupia jestes czy co???! Przeciez Niemcy po 20.00 nie sikają, to Polacy mają tylko taki wredny zwyczaj :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Obawiam sie ze bardziej przydalaby IP: 80.53.41.* 30.05.08, 22:22 tak... niewatpliwe kibloautomaty tez sa zamykane o 20... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebox Re: kaplica na dworcu głównym IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 29.05.08, 11:25 paranoiczny pęd do ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzy Re: kaplica na dworcu głównym IP: *.chello.pl 29.05.08, 12:24 No dobrze , ale co z innymi wyznaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: kaplica na dworcu głównym IP: *.chello.pl 29.05.08, 13:11 wun mi od koscióla jak nie masz iq 168 Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: kaplica na dworcu głównym 29.05.08, 13:39 Dziwna ta cała dyskusja. Jesli kaplica będzie kapica a nie przechowalnią bezdomnych - jestem za. Nie jest to szczeciński wymysł, tego typu kaplice są m.innymi na Okęciu i pewnie nie tylko, czyli służą ludziom a nie indoktrynacji jednej tylko religii. Kto wie czy nie będzie to obiekt mulireligijny...Alleuja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kaplica na dworcu głównym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:38 exman napisał: > Dziwna ta cała dyskusja. Jesli kaplica będzie kapica a nie > przechowalnią bezdomnych - jestem za. Nie jest to szczeciński > wymysł, tego typu kaplice są m.innymi na Okęciu i pewnie nie tylko, > czyli służą ludziom a nie indoktrynacji jednej tylko religii. Kto > wie czy nie będzie to obiekt mulireligijny...Alleuja ! O! Witam serdecznie Byłego Mżczyznę, a obecnie żonę.pijaka .... Oczywscie bedzei to uobiekt "mulireligijny", jak kogo zmuli to tam se wlezie, a że wielu zmuli to wielu wlezie czyli bedzie ... mulireligijny :))))) A jesli chodzi o kaplicę wielowyznaniową, to z pewnością, bedzie wielowyznaniowa, ale poświęcona prez lokalnego biskupa rzymsko- katolickiego, niejakiego wlodka, który jusz siem tu wypowiadau :))) Tylko biskup jest takim szcześciarzem zyciowym jak wlodek z powodu wyznawanej wiary i ma takie wzięcie i szmal :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Z forum, zdaje sie kraj: 29.05.08, 11:40 "Kosciol - artykulem pierwszej potrzeby w Polsce" Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Z forum, zdaje sie kraj: 30.05.08, 13:17 beatrix13 napisała: a cukier krzepi --------------------------------------- A co ma plemnik do wiatraka? - Nie cieszcie sie ze bestia zdechla. Suka ktora ja urodzila znow ma cieczke. BB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: róża pytanie pilne IP: 195.205.242.* 29.05.08, 11:58 Ile może kosztować poświęcenie grzejnika w łazience i czy bardziej opłaca poświęcić całą wyremontowaną łazienkę. Polećcie mi jakiegoś taniego księdza. Do poświęcenia było by grzejnik , nowe kafelki, muszla klozetowa (podwieszana) i bidet, nie wiecie jak ksiądz liczy od metra czy od sztuki, najbardziej jednak zależy mi na grzejniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: pytanie pilne IP: *.chello.pl 29.05.08, 13:09 grzejnik idzie od zeberka/5zl zebro kafelki 60zl/mkw klop i bidet indywidualnie generalnie grzejniki liczymy od listwy, bo swiecimy glownie listwowe bez termostatu pzdr kosciol sp z o o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: pytanie pilne IP: *.chello.pl 30.05.08, 15:16 Paranoja, gdzie my zyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mich i jakos nikt nie placze... IP: *.europe.hp.net 30.05.08, 15:20 If a good book or a good meal will not satisfy the tired shopper, the Ilac Centre even has a little chapel where any shopper can enjoy some calm and quiet ... www.dublinks.com/index.cfm/loc/5/pt/0/spid/5EF27047-A975-475B-BCD04E316E2B23FA.htm weekdaymasses.org.uk/en/area/airports/churches wystarczy nos ze Szczecina wychylic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 płacz nie pomoże, trzeba krzyczeć ! IP: *.chello.pl 30.05.08, 18:49 jak kaplica, to i kapelana pewnie PKP zatrudni. Inicjatorami jej budowy byli pewnie dworcowi kloszardzi. Kraju Polan powstań z kolan. Atrkcja Szczecina bedzie jedyna w Polsce winda w zabytkowej światyni oraz kaplica na śmierdzącym szczynami dworcu kolejowym. Zamiast na wydawać pieniadze na czary-mary lepiej przeznaczyć je na systematyczną dezynfekcję i utrzymanie porządku w poczekalniach, tunelach i na peronach. Mamy już XXI wiek, kraju Polan powstań wreszcie z kolan ! Odpowiedz Link Zgłoś
solid.solvent Re: płacz nie pomoże, trzeba krzyczeć ! 30.05.08, 19:08 a po co palkarzu odpowiadasz na post, ktorego i tak nie rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: płacz nie pomoże, trzeba krzyczeć ! IP: *.chello.pl 31.05.08, 23:26 Proponuję wyjazd do Lwowa - na posadzce w restauracji tamtejszego dworca kolejowego z czasów Austro-Węgier można jeść śniadanko - wszystko aż lśni. W Polsce na ANI JEDNYM dworcu nie ma tak utrzymanej restauracji dworcowej (ale czego żądać od kraju Trzeciego Świata, w którego stolicy dworzec kolejowy jest pozbawiony JAKIEJKOLWIEK restauracji?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: płacz nie pomoże, trzeba krzyczeć ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 23:38 Gość portalu: x napisał(a): > Proponuję wyjazd do Lwowa - na posadzce w restauracji tamtejszego > dworca kolejowego z czasów Austro-Węgier można jeść śniadanko - > wszystko aż lśni. W Polsce na ANI JEDNYM dworcu nie ma tak > utrzymanej restauracji dworcowej (ale czego żądać od kraju Trzeciego > Świata, w którego stolicy dworzec kolejowy jest pozbawiony > JAKIEJKOLWIEK restauracji?). To samo widziałem na Łotwie. W biedniejszych miejscowościach tez żaden luksus, ale oni tam naprawdę utrzymują czystośc, to był szalony kontrast w ciągu 2 godzin znaleźć się w Rydze i zobaczyć tak czyste miejsce w porównaniu ze Szczecinem. Widać jakoś cywilizacja ma problemy z zahaczeniem się tutaj :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Polak potrafi! IP: *.cable.smsnet.pl 01.06.08, 00:19 Jak już zauważyłeś Polak na kolanach, a druga to pozycja do zbierania ryżu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: i jakos nikt nie placze... 31.05.08, 09:40 Masz rację Mich, cieszę się że pokazujesz tym burakom, że na świecie te sprawy nie są żadną sensacją. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: i jakos nikt nie placze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 11:02 exman napisał: > Masz rację Mich, cieszę się że pokazujesz tym burakom, że na świecie te sprawy > nie są żadną sensacją. Brawo. Były Mężczyzno, masz racjem i micha tez ją ma. Proponuję jeszcze wprowadzić mały kantorek dla lokalnego oficera Świętego Oficium na dworcu co by sprawdzał religijnośc pasażerów. Do tego małutki kiosk Opus Dei nie zaszkodzi. W ogóle to pewnie ich pomysł z tą kapelą na dworcu. czy nie lepiej po prostu wszystkich obowiązkowo zapisywac do tej organizacji? I wówczas wszystko będzie katolickie, tak uważam będzie nejlepiej i najrozsadniej. Co ty na to żono pijaka???? Odpowiedz Link Zgłoś