Dodaj do ulubionych

Autobusy i tramwaje

IP: *.szcz.gazeta.pl 10.01.02, 17:53
Co sądzicie o kierowcach autobusów, motorniczych tramwajów i kanarach. Czy wyrządzają wam
krzywdę?
Obserwuj wątek
    • stettiner Re: Autobusy i tramwaje 11.01.02, 10:54
      Nasi szczecińscy autobusiarze i kanarzy są kochani i nic złego o nich nie mogę
      powiedzieć. A ma z nimi kontakt częsty bo jeżdżę do pracy tzw. volvo z
      kierowcą ;). Autobusiarze są uprzejmi, czekają na spóźnialskich na
      przystankach, potrafią nawet poza przystankiem otworzyć drzwi pasażerowi
      czasami (chociaż im nie wolno) i nawet, jeśli złość na świat czasem ich opanuje
      o szóstej rano w podłą pogodę i traca nieco ze swojej uprzejmości, to ja do
      nich żalu nie mam, o tej porze każdy ma prawo. Również do kanarów nie mam
      pretensji, pomijajać może ich nie zawsze wyjściowe facjaty, ale to koniec
      zastrzeżeń. Słyszałam legendy o ich czepialstwie, a tymczasem miłe zaskoczenie-
      niedawno temu zapomniałam podpisać znaczka do biletu, a kanar tylko zwrócił mi
      uwagę, że powinnam to zrobić jak najprędzej, po czym puścił mnie wolno. Zreszta
      więcej mam podobnych dowodów na to, że sa to całkiem mili ludzie. Tylko
      tramwajary w znakomitej większości sa okropne.
      Teraz spodziewam się, że posypią się opinie dokładnie odwroten, chyba że temat
      tak już się zużył, że w ogóle nikt nic nie napisze. :)))

• mike102 Co za wstyd!!! 11.01.02, 13:59
        stettiner napisał(a):

> A ma z nimi kontakt częsty bo jeżdżę do pracy tzw. volvo z
        > kierowcą ;).

Co za wstyd! Prawdziwy Stettiner jezdzilby stoewerem a nie volvo!!! :-))))))))))

> czasami (chociaż im nie wolno) i nawet, jeśli złość na świat czasem ich opanuje
        > o szóstej rano w podłą pogodę i traca nieco ze swojej uprzejmości, to ja do

O szostej rano??? To o ktorej Ty sie budzisz??? Lacze sie z Toba w cierpieniu ;-O
        • stettiner Re: Co za wstyd!!! 11.01.02, 14:10
          mike102 napisał(a):
          >
          > O szostej rano??? To o ktorej Ty sie budzisz??? Lacze sie z Toba w cierpieniu ;
          > -O

No dobrze, trochę przesadziłam :) Chodziło mi o oddanie bardzo wczesnej i
          przykrej pory, kiedy każdy ma prawo byc w złym humorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka