Gość: ekil IP: 217.153.159.* 05.10.03, 22:41 Szkoada tego małego chłopca miał przed sobą jeszcze całe życie...... ['] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Tragiczna seria wypadków na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 23:06 widze mala nie zgodnosc napisalisci ze kierowca zjezdzal z jagielenskiej (Z GORY). jechalem wtedy tam z bratem i widzialem ze tlum ludzi radiowozuw i karetka byl na prawym pasie za skrzyzowaniem jadac od strony centrum (czyli od tuzynu) a napisaliscie ze skrecal na zielonej stszalce w prawo skoro zjezdzal z jakielonskiej zgury to musial skrecac w lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewaaa Re: Tragiczna seria wypadków na drogach IP: 213.155.168.* 05.10.03, 23:46 Kurcze no! dlaczego piszcie bledne informacje??chlopak nie przechodzil na zielonym.przebiegla z kolega na czerwonym! koledze sie udalo jemmu nie! jeszcze raz powtarzam przebiegal na CZERWONYM!!!!! to jest koszmar....nadatet widzilam jegocialo idoteraz nie moge sie pozbierac:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewaaa Re: Tragiczna seria wypadków na drogach IP: 213.155.168.* 05.10.03, 23:58 wogole nie nie rozumime jak policja molg anie przykryc Tego chlopczyka????? ja jechalam trawajem 22:10 i worek lerzal obok niego a chlopca bylo widac!!! jaktak wogole mozna wogoel dlaczego on tyle tam lerzal.....nie pojmuje Tego nawet nie wiecie jakmogliscie komus znszczyc psychike..brakwyobrazni ja nie moge sie doteraz pozbierac:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyleta Byłem widziałem... IP: 217.153.159.* 06.10.03, 00:10 Horror masakra takiego widoku nie żucze nikomu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozi Re: Byłem widziałem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 08:23 A od kiedy jadąc Jagiellońską z góry jest zielona strzałka BZDURY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaTmAn Re: Byłem widziałem... IP: *.devs.futuro.pl 06.10.03, 08:51 Żyleta niestety takie są wypadki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyleta Do BaTmAn IP: 217.153.159.* 06.10.03, 14:07 Słuchaj jtakie wypadki nie zdarzają sie codziennie żeby widzieć na drodze parujący mózg i pół głowy chłopaka no niewiem czy takie są wypatki to była masakra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKS Re: Tragiczna seria wypadków na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 08:26 Targoński powinien popracować w prewencji moze by zobaczył ze tam rzeczywiście nie ma zielonej strzałki. Umieją tylko kłamać i mówić pod publike. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz-n Re: Tragiczna seria wypadków na drogach IP: *.bazapartner.pl 06.10.03, 14:12 moze gazeta pokusi sie o jakis szkic wypadku bo jest tyle sprzecznych informacji.I czy przchodzil na zielonym czy czerwonym.Ja swojego dzieciaka w wieku 10 lat nigdy nie puscil bym samego na mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
cubeo Re: Tragiczna seria wypadków na drogach 06.10.03, 20:07 Nie trzeba rysunku ani szkicu. Wystarczy zobaczyć zdjecie . Kierowca jechal ze strony Jagiellonskiej od strony Piastow a nie jak pisza w gazecie od strony Stadionu.Skrecal w Boh. Warszawy w strone Pogodna . Straszne , ale gdzie byli rodzice ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siepacz żle wyprofilowany zakręt na Hangarowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 20:28 zawsze ilekroć tamtędy jadę pod sam koniec skrętu musze mocniej przyciąć kierownicą - co to oznacza chyba każdy kierowca wie zwłaszcza zimą na śliskiej jezdni. To co sie wydarzyło w tym miejscu jest tylko preludium przed zimą. Zakręt pod wiaduktem dla jadących od strony centrum jest po prostu źle wyprofilowany co daje się odczuć przy prędkości nawet 60km/h, z którą niestety w tym miejscu mało kto sie porusza. Nie twierdzę, że kierowca był niewinny ale warto pogonić tez troche projektantów tego odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Najpierw nauczcie się jeździć, siepaczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 00:27 Nie napiszę, z jaką prędkością udało mi się pokonać zakręt, o którym mowa, bo drogówka zacznie sprawdzać moje IP ;) ale zapewniam Cię, że na suchym można przekroczyć dwukrotnie dozwolone 70, i to nawet na wewnętrznym (tzn. lewym) pasie. I nic się nie dzieje. Więc nie czepiaj się projektantów, bo zakręt jest w porządku, tylko kierowców, którym się wydaje, że są urodzonymi rajdowcami, a łagodnego zakrętu nie potrafią bezpiecznie pokonać. Jak jest ślisko/mokro/zima, to się jedzie wolniej niż po suchym. Każde dziecko ci to powie. Tyle, że wielu dorosłych wydawałoby się kierowców nie chce o tym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn Re: Najpierw nauczcie się jeździć, siepaczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 12:51 Pierdzielenie!!!! Widzę że to właśnie ty uznajesz się za rajdowca a tylko zbytnia wiara w siebie powoduje że coś się zdaża tragicznego. Zakręt jest paskudny to prawda (ja tez tak jak ty pokonywałem go moze nawet szybciej - nie ma się czym chwalić) ale nie bierzecie pod uwage ze tylko ten wypadek byl smiertelny. Oby nikogo nie spotkało właśnie to - naprawdę. Gadanie o kierowcy ale który kierowca nie dbałby o taką pasażerkę. Bądź sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Najpierw nauczcie się jeździć, siepaczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 16:11 Nie uważam się za rajdowca, tylko za kierowcę, który zna granice swoich możliwości na drodze. Pisałem tylko o technicznej możliwości pokonania tego zakrętu. W miejscu o którym mowa jest ograniczenie do 70 km/h. Wszyscy tam jeżdżą około setki. Nie jestem biegłym z zakresu ruchu drogowego, ale pomyśl, z jaką prędkością musiał jechać tym Mondeo, że ze środkowego pasa trafił w krawężnik po lewej stronie, potem się obrócił, i przelatując przez trzy pasy trafił tyłem w reklamę, która stoi po prawej stronie. Moim zdaniem to była prędkość NADMIERNA. Nadmierna jak na ten zakręt i jak na umiejętności tego kierowcy. I oczywiście dużo wyższa, niż obowiązujące w tym miejscu ograniczenie prędkości. Szkoda pasażerki, ale to nie jest wina zakrętu i jego projektantów. Zakręty mają to do siebie, że nie są proste, i przy ich pokonywaniu trzeba jechać z taką prędkością, żeby to było bezpieczne. Kropka. A wydaje mi się, że autorzy tych opinii o złym wyprofilowaniu zakrętów chcieliby, żeby zakręty były proste albo miały promień kilometra. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inżynier Re: Do siepacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 21:29 Zakręt jest wyliczony na 120km/h więc albo ktoś jechał za szybko lub gwałtowny ruch kierownicą i koniec............................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miła Re: Tragiczna seria wypadków na drogach IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 07:49 Codziennie przechodzę przez pasy na Bohaterów (te po stronie "Barbary") - światło dla pieszych jest ZA KRÓTKO zeby przejść przez obie jezdnie i ZA DŁUGO żeby zakończyć na wysepce w połowie przejścia. A kierowcy skręcający z góry z Jagiellońskiej (sprawdzę dziś czy jest tam strzałka, z ciekawosci) w prawo w Bohaterów w kierunku Turzyna, nagminnie wjeżdzają na te pasy wtedy kiedy ludzie jeszcze idą, i jadą tak że nie wiesz czy zdąży się zatrzymać przed pasami czy oleje twoje zielone i przejedzie ci przed nosem. Niech drogówka coś z tym zrobi! Odpowiedz Link Zgłoś