janek_reno 08.09.08, 20:38 stronnicza ta relacja Pani Jolu. W sumie żadnej awantury nie było, a atmosfera była adekwatna do kandydata - mierna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mikesz po prostu olano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:01 PO liczyło na awanturę i prowokowało PIS, a PIS spokojniutko po prostu zagłosował przeciw i nie dał się wciągnąc w awanturę polityczną którą. Prowokacja chłopcom z PO nie wyszła :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubol PO olało mieszkańców Szczecina - pamiętamy jak IP: *.chello.pl 08.09.08, 21:11 Wałęsa rozrabiał i marginalizował szczecińską Solidarność w latach 80-tych. PO wykorzystuje Wałęsę i próbuje podwiesic sie podj jego wątpliwy "autorytet" Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Re: PO olało mieszkańców Szczecina - pamiętamy ja 10.09.08, 19:56 Pamietamy jak Szczecinska Solidarnosc niedoczekala sie przyjazdu najjasniejszego i My wszyscy rowniez pozniej jak juz szeptano o Bolku nikomu nie zalezalo...Nasi Rodzice weterani II Wojny w rocznice jej wybuchu -przez 69 lat nie dostali nawet dobrego slowa od wladz i mimo ze jest ich juz coraz mniej nikt nie interesuje sie ich losem i warunkami w jakich choruja i zyja..wyciaga sie ciagle jakies trupy z szafy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stettiner Hitler, Batow Jan Paweł II i Wałęsa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 10:32 A co wererani II wojny światowej maja do Wałęsy, Batow też jest hnorowym obywatelm i Hitler również. A kiedy PIS zaproponuje Kaczyńskiego ale którego? Może na raz dwóch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:11 Szkoda, że tytuł honorowego Szczecinianina przyznano w atmosferze wojny polsko-polskiej. Jest to tylko jeden z ciosów w trwającej wojnie. Szkoda też, że honorowy szczecinian ma t y l k o lekko ponad 50 procent głosów za. To małe POparcie jak na taki honorowy tytuł. Za kilka lat usłyszymy wniosek o odebranie tego tytułu, temu Panu. Po co to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.chello.pl 09.09.08, 06:12 Krzystkowi powinno być przykro nie z powodu atmosfery tego cyrku, ale dlatego, ze mamy takiego honorowego obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
arek5001 Na waszym miejscu byłbym dumny 08.09.08, 21:25 Ale nawet tego faktu nie potraficie Szczecinianie docenić, a kiedyś tutaj zamieszkiwałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president wracaj Arku :-) uratuj nasze miasto bo błądzimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:34 arek5001 napisał: > Ale nawet tego faktu nie potraficie Szczecinianie docenić, a kiedyś tutaj > zamieszkiwałem. Widzisz Arku. Od czasu kiedy ty opuściłeś nasze miasto to My szczecinianie zaczeliśmy schodzić "na psy" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Ostatni wywiad Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:37 radio.com.pl/trojka/salon/default.aspx?id=56470 Odpowiedz Link Zgłoś
arek5001 Re: wracaj Arku :-) uratuj nasze miasto bo błądzi 08.09.08, 21:47 Gość portalu: floating.president napisał(a): > arek5001 napisał: > > Ale nawet tego faktu nie potraficie Szczecinianie docenić, a > kiedyś tutaj > > zamieszkiwałem. > > Widzisz Arku. Od czasu kiedy ty opuściłeś nasze miasto to My > szczecinianie zaczeliśmy schodzić "na psy" :)) na psy to miasto schodzi od lat..Dolna strefa 2 ligi, niestety. A sarkazm dość kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: wracaj Arku :-) uratuj nasze miasto bo błądzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:58 >A sarkazm dość kiepski. Zapomniałeś dodać, że Twoim zdaniem ten sarkazm jest dość kiepski. Dlaczego tak nienawidzisz naszego miasta? Coś Ci tu nie poszlo ? Wracaj. Sprobuj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
arek5001 Re: wracaj Arku :-) uratuj nasze miasto bo błądzi 08.09.08, 22:06 Gość portalu: floating.president napisał(a): > >A sarkazm dość kiepski. > Zapomniałeś dodać, że Twoim zdaniem ten sarkazm jest dość kiepski. > Dlaczego tak nienawidzisz naszego miasta? Coś Ci tu nie poszlo ? > Wracaj. Sprobuj jeszcze raz. A gdzie powiedziałem, że nienawidzę?? Marne szanse na rozwój i zarobki od to co mnie stąd wypchnęło. Jeżeli Ja piszę to wiadomo że, wyrażam swoją opinię na temat ironicznych i słabych sarkastycznych uwag interlokutora.. proste?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: wracaj Arku :-) uratuj nasze miasto bo błądzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 22:14 Tak na poważnie. Sam w pojedynkę przyznałeś sobie prawo do podsumowania wszystkich Szczecinian. Mało tego zdiagnozowałeś, że złe dzieje się szczególnie od czasu kiedy opuściłeś Szczecin:-) Delikatne zdanie prawdy ode mnie zabolało ale to dobrze bo bufonowatość ma również swoje granice przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
arek5001 Re: wracaj Arku :-) uratuj nasze miasto bo błądzi 08.09.08, 22:25 Gość portalu: floating.president napisał(a): > Tak na poważnie. > Sam w pojedynkę przyznałeś sobie prawo do podsumowania wszystkich > Szczecinian. Mało tego zdiagnozowałeś, że złe dzieje się szczególnie > od czasu kiedy opuściłeś Szczecin:-) > Delikatne zdanie prawdy ode mnie zabolało ale to dobrze bo > bufonowatość ma również swoje granice przyzwoitości. ha, ha:) Widzisz nie wszystkich podsumowałem tylko tych przeze mnie uznanych za głupszych.. vide teksty powyższe.. interpretacja nalezy do indywidualnych odczuć A gdzie Ja powiedziałem że żle się dzieję w momencie kiedy opuściłem Szczecin??? Prawdy doprawdy, to Ja jeszcze z twych wypowiedzi nie dojrzałem, lecz kompleksy total.. ps. Co oznacza słowo "bufonowatość"??:D Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Na waszym miejscu byłbym dumny 09.09.08, 14:36 wiesz arku,nie wszyscy szczecinianie tacy są.pamiętaj,że masz tu często do czynienia z najgorszym,nienawistnym pisuarowym pomiotem...ludźmi otumanionymi,zazdrosnymi,pełnymi nienawiści...to typki zakompleksione i małe-jak ich szef,łatwe do zmanipulowania,zamknięte,biedne,ciemne umysły z poczuciem krzywdy i syndromem oblężonej twierdzy.nienawidzące lepiej wykształconych,wiecznie jojczące i mające problemy z własną seksualnością...jednak mające szanse na resocjalizację.może kiedyś zaczną się cieszyć cudzymi sukcesami?kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Na waszym miejscu byłbym dumny IP: *.chello.pl 09.09.08, 18:45 Czytając to co napisałeś i jak napisałeś zastanawiam się: a kim ty jesteś? I czym pozytywnym wyróżniasz się od tych obrzydliwych pisowców? Ciekawe czy ty potrafisz się nad tym zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Na waszym miejscu byłbym dumny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 19:53 anamar 09.09.08, 14:36 napisała: wiesz arku,nie wszyscy szczecinianie tacy są.pamiętaj,że masz tu często do czynienia z ...()... i mające problemy z własną seksualnością...jednak mające szanse na resocjalizację Anamar, czy ty masz jakieś cudo na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Na waszym miejscu byłbym dumny 10.09.08, 11:06 Gość portalu: kiełbaska napisał(a): > Anamar, czy ty masz jakieś cudo na myśli? nie.po prostu wierzę w ludzi.mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z rewelka :) IP: *.net.pbthawe.eu 08.09.08, 22:32 Na wynik głosowania czekali też na sali obrad członkowie szczecińskiego Komitetu Obrony Lecha Wałęsy. Przedstawiciel organizacji, Tomasz Szybowski: - Lechowi Wałęsie zależało na tym tytule. Od razu zadzwoniłem do jego gdańskiego biura i poinformowałem o szczęśliwym finale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: rewelka :) IP: *.chello.pl 09.09.08, 06:20 I tu redaktor Kowalewska niechcący ujawniła kulisy całej afery z Wałęsą! Pani redaktor, więcej ostrożności w pisaniu, bo czasem człowiek chlapnie i proszę, cały wysiłek diabli biorą.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: rewelka :) IP: 195.72.91.* 09.09.08, 08:54 Dla mnie to było oczywiste,że nagłe POstawienie tej sprawy były sterowane z zewnątrze. No nie przez samego Lecha, ale tych, co nim w tej chwili grają... Ale w sumie dobrze - chłopaki się wyprztykali, już drugi raz honorowego obywatelstwa nie będą mogli przyznać ;) Chyba że przejdzie fala po całym POmorzu, kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolesław Wałęsa jest niewdzięcznikiem który oszukał Polaków IP: *.chello.pl 08.09.08, 23:08 Wałęsa oszukał naród. Napierw uwikłał się we współpracę z SB, do czego póżniej sam się przyznał. Potem został prezydentem i wspierał lewą nogę doprowadzając do 12 letnich rządów SLD i Kwaśniewskiego (w latach 1993-2005).Wyniósł Wałęsa dwa i pół tysiąca akt i ich nie zwrócił. TW Bolek brał pieniądze za kapowanie na ludzi. W 2000 roku Wałęsa startował na prezydenta . Otrzymał 1 procent głosów poparcia. Naród go ocenił. Jego chamstwo, butę, prostactwo, zakłamanie,krętactwo.Prawda nas wyzwoli.Jesteśmy katolikami. W większosci.A jaka hipokryzja nam towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikroos Marchewkę się pytam czy kupiłeś!!!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 23:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Wałęsa... Jestem przeciwna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 23:15 Nie zgadzam się na honorowe obywatelstwo Wałęsy w Szczecinie. Jeżeli wszyscy zasłużeni są tacy, to koniecznie trzeba zmienić nazwy ulic, np. na numery. A pomniki jak chcecie stawiać, to za swoje prywatne pieniądze, a nie za nasze. Za plac pod pomnik, też trzeba opłacić z własnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wałęsa... Jestem przeciwna IP: *.chello.pl 09.09.08, 06:15 Ciekawe kto teraz będzie następnym honorowym - aż boję sie myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as niech ten tytuł przyjmie w zaciszu gabinetów bo IP: *.devs.futuro.pl 09.09.08, 07:18 Szczecinianie go wygwizdają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Wałęsa jest honorowy na ok. 52 procent (17/31) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 08:20 Chciałbym tylko przypomnieć, że Wałęsa eliminował Szczecin jak tylko mógł. Miał na początku tylko dwóch zaufanych rezydentów : Zimowski i Milczanowski. Pragnę na tym forum przypomnieć iż uprzedzenie Wałęsy do Szczecina wynikało z kilku faktów : - Szczecin pierwszy podpisał Porozumienie Sierpniowe co Wałęsa wręcz wykrzyczał w tamtym okresie Jurczykowi - Jurczyk był jedynym realnym kontrkandydatem na fukcje przewodniczącego związku Solidarność.Na Zjeżdzie Solidarności w 1981 roku , podczas wyborów na tę funkcję startowalo czterech kandydatów : Wałęsa,Jurczyk,Gwiazda i Rulewski i w takiej też kolejności otrzymali głosy przy czym Jurczyk przegrał ale zebrał aż powyżej dwustu głosów, więc był silnym konkurentem natomiast Gwiazda z Rulewskim zebrali śladową (po kilkadziesiąt) ilość głosów delegatów na Zjazd Solidarności. Było kilka ewidentnych objawów negatywnej wobec Szczecina postawy Wałęsy.Przykładowo : pierwszy już znacie z TV a była to krytyka strajków w szczecińskim Porcie dopóki nie oddano tam steru człowiekowi Wałęsy Milczanowskiemu; drugi to Kongres Prawicy Polskiej w połowie lat dziewięćdziesiątych gdzie Jurczyka Wałęsa jako prezydent RP nie zaprosił (tak!) na rocznicowy kongres a przy próbach mediacji arogancko odrzucił zaproszenie Mariana Jurczyka pomijając (skąd On to zna ?) zasługi Jurczyka w działalności związkowej w regionie; trzecim przykładem mściwości ekipy Wałęsy były publikacje prasowe antyjurczykowskie realizowane przez małżonkę ś.p. Jurka Zimowskiego, Janinę Paradowską z Polityki; ogólnie jak Lechu był w Szczecinie to najczęściej zapraszał biskupów i unitów oraz Milczanowskiego jak nie miał czytania aktu notarialnego :-). Nigdy nie byli zaproszeni właśnie zasłużeni w WZZ szczecinianie a jeżeli tak to sporadycznie. Gdyby ktos miał trochę rozsądku w głowie to mocno by się zastanowił nad nadaniem tego tytułu (PO i myślenie ?) a przynajmniej rozważyłby to w okresie spokoju a nie walki politycznej co dalej po prostu dzieli społeczność szczecińską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Wałęsa jest honorowy na ok. 52 procent (17/31 IP: *.chello.pl 09.09.08, 08:59 Trzeba tu dodać ,że wtedy Jurczyk podpisał porozumienie w imieniu całej Polski, a LW w imieniu swojego regionu, to też było kością w gardle. Jurczyk był bardzo popularny na Śląsku w latach 80 tych i jeszcze 90. Miał chwile słabości z esbecją , ale za to srogo zapłacił. Nie ma co porównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: Wałęsa jest honorowy na ok. 52 procent (17/31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:50 No i tym informacji w GW nie wyczytasz. Jak nic piszą własną historię Polski i regionu zarzucając to innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Wałęsa jest honorowy na ok. 52 procent (17/31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 13:57 Trzeba tu dodać, że Jurczyk jest kłamcą lustracyjnym a Wałęsa ma status pokrzywdzonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek babcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 14:48 W czasach gdy Wałęsa flekował Jurczyka to Marian nie był kłamcą lustracyjnym no chyba, że Wałęsa ferował wyroki przed lustracją co mnie wcale nie dziwi. Babciu jedz więcej sera białego to pomaga na procesy myślowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IPN Inicjator IP: *.chello.pl 19.09.08, 23:01 Ona katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=%C5%81&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=5875&osobaId=9040&On katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=%C5%81&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=5877&osobaId=9041& Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Wałęsa ... Jestem przeciwna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:47 W Polsce jest dużo mądrzejszych, uczciwych i godnych rządzenia ludzi. Co to za rządy; nie ma rozliczeń za złodziejstwa i błędy, sądy są nie skuteczne, ustawy partackie, za partactwa i błedy urzędników i polityków płacą prości ludzie. Wszędzie korupcja i przedawnienia spraw. Wciąż ci sami na stołkach i robią co chcą, zmieniają ustawy aby prawnie robić przekręty (później nie można ich ukarać, bo taka była ustawa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president do PO : Wałęsa Honorowym POdatnikiem RP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:07 Na początku lat 90 tych była bardzo głośna sprawa kilkuset tysięcy dolarów, które Wałęsa dostał (!) od amerykańskiego inwestora za prawa do sfilmowania swojej biografii. Nasz honorowy obywatel mataczył jak zwykle ale w końcu w obliczu faktów opublikowano nawet kopię czeku przyparty do muru, w obliczu dokumentów , których nie udało sie ukryć (np spalić dokumentów obrotów w banku) , nasz szczeciński honorowy obywatel opluł wtedy potrzeby finansowe państwa, prawo podatkowe i innych niehonorowych obywateli i po prostu nie zapłacił żadnego POdatku od tej kwoty , ktorą na dziś można wyszacować na kilka milionów złotych. Oczywiście wszystko rozeszło się po kościach, jak to zawsze w kapitaliżmie politycznym gdyż dotyczyło nie obywatela ale gościa honorowego :-)czyli ponad prawem. Zobowiązanie POdatkowe przedawniło się gdyż przez lata służby Balcerowicza i innych nie mogły dostarczyć wezwania do zapłaty naszemu honorowemu obywatelowi. Każdy by tak chciał no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as PO bało się referendum nad tą kontrowersyjpostacią IP: *.devs.futuro.pl 09.09.08, 14:07 a przyzwoitość by to nakazywała.Jak zrobia publicznie uroczystośc wałesa bedzie wygwizdany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.chello.pl 09.09.08, 18:57 dobrze że wyprowadzam sie ze Szczecina. Wstyd mieć takiego "honorniaka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Wielka Oriana Fallaci o Lechu Wałęsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 20:05 Nie podobał mi się Wałęsa.Dobrze zrozumiałam,że mam do czynienia z chełpliwym ignorantem i zarozumialcem,z bigotem ustawionym przez Kościół katolicki tak,jak producent filmowy wybiera i narzuca aktorzynę bez talentu. Zauważyłam w nim nawet pewien miazmat faszyzujący,że kiedy dosięgnie władzy,podaruje fotel senatora swojemu koniowi lub swemu kierowcy. --- PS Wachowski miał nawet większe możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Wielka Oriana Fallaci o Lechu Wałęsie IP: *.google.com 09.09.08, 20:15 Gość: floating.president 08.09.08, 21:11 Odpowiedz Szkoda, że tytuł honorowego Szczecinianina przyznano w atmosferze wojny polsko-polskiej. Jest to tylko jeden z ciosów w trwającej wojnie. Szkoda też, że honorowy szczecinian ma t y l k o lekko ponad 50 procent głosów za. To małe POparcie jak na taki honorowy tytuł. Za kilka lat usłyszymy wniosek o odebranie tego tytułu, temu Panu. Po co to ? Gotowam koleś załozyc się o sto patyków, że będzie zupełnie inaczej. Za dwa lata po odejściu tego durnia ziemniaka prezydenta - nikt nie zaprosi tego debila Kaczora na jakąkolwiek rocznice solidarności. Zakład stoi? Mnie uczyli że nigdy nie wchodzi się do tej samej rzeki, czas kaczorów bezwzględnie minął. Kto w to nie wierzy ten szczur na tonącym okręcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Wielka Oriana Fallaci o Lechu Wałęsie IP: *.gprs.plus.pl 09.09.08, 22:43 PiS będzie pamietało jak nas zrobliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: light Re: Wielka Oriana Fallaci o Lechu Wałęsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 10:52 No podziwiam odwagę, teraz Kaczyński nie przyjedzie do Szczecina - jak Wałęsa jest tutaj honorowym obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar sicher ist sicher 10.09.08, 11:08 Gość portalu: light napisał(a): > No podziwiam odwagę, teraz Kaczyński nie przyjedzie do Szczecina - > jak Wałęsa jest tutaj honorowym obywatelem. dla pewności-ustawmy jeszcze na rogatkach uzbrojone posterunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president "Jestem nagrzany" mówi honorowy prostak Stfetfina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 13:54 wiadomosci.onet.pl/1822486,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 mamy honorowych obywateli i niezbednych urzedników 10.09.08, 14:18 Czy akt honorowego obywatelstwa pan Wałesa otrzyma z rak niezbednego urzednika pana Krzystka? Nie wiem czy lepiej byc honorowym obywatelem miasta tego czy tez niezbednym urzednikiem z mieszkaniem 150 m kw.? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: mamy honorowych obywateli i niezbednych urzed 10.09.08, 14:20 taki mały absurdzik... Niezbedny urzednik, który otrzymał mieszkanie na zasadach komuny teraz wreczy honorowe obywatelstwo czlowiekowi, ktory... walczył z komuna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: mamy honorowych obywateli i niezbednych urzed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:22 Honorowy obywatel zyskał więcej z budżetu od Krzystka. Nie zapłacił podatku od sprzedaży praw do własnego wizerunku na samym początku lat 90 tych a byłoby to dziś jakieś min. kilka milionów złotych. Tak więc równi to sobie nie są ale obaj są po stronie księgowania na "Ma" jeżeli chodzi o korzyści z budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mamy honorowych obywateli i niezbednych urzed IP: *.chello.pl 10.09.08, 17:55 następnym honorowym obywatelem zostanie CZłOWIEK HONORU NIEJAKI CZESłAW KISZCZAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel dworcowy Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.chello.pl 13.09.08, 10:44 Nie wiem czy Pan Lech Wałesa obalił komunę czy może pomógł jej bezpiecznie zagnieździć się w nowej rzeczywistości, która była do przewidzenia nawet dla pezetpeerowskiego betonu. Dla mnie znamienne jest to, że teraz element postkomunistyczny, taki jak w Zielonej Górze czy w Szczecinie wynosi na honory symbol polaczka z którym można zrobić co się tylko chce, włącznie z nadaniem tytułu Honorowego Pomroka Jasnego. Pokolenia utrwalaczy na tych ziemiach, mają teraz swoją młodą, pomarańczową reprezentację w żółte kropki. A tak swoją drogą, to nie może być inaczej, jeżeli już na starcie przemian ustrojowych w Szczecinie funkcjonowały 3 zwalczające się Komitety Obywatelskie "Solidarność". PZPR jako przewodnia siła narodu oraz jej służby, doskonale wiedziała co robić aby Lenin i w Szczecinie był wiecznie żywy! A tak swoją szosą, czy to prawda, że jeden z inicjatorów akcji "Honorowego Obywatela" jeszcze niedawno startował z listy szczecińskiego PiS do Rady Miasta? Zadziwiające, ze żaden szczeciński esbek nie zaproponował jeszcze takiego samego obywatelstwa naszemu lokalnemu "świętemu". Jak dla mnie, to kolejna typowa żenada po szczecińsku! Ludzie, dajcie spokój ludziom z PRL. Nie podcierajcie się nimi. Niech odpoczywają w pokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły Kott a Piechota honorowym stoczniowcem n-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 19:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Re: a Piechota honorowym stoczniowcem n-t IP: *.chello.pl 13.09.08, 23:16 Widziałem zdjęcia Napieralskiego, który kilka lat temu pozował przed bramą stoczni w Gdańsku a później ujawnił te swoje 25 postulatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obok Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.chello.pl 21.09.08, 00:34 Straszne i smutne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabrykant Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.gprs.plus.pl 21.09.08, 00:42 A kiedy powstanie jakas fabryka w szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
getiton Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina 21.09.08, 00:50 Ale koledze chodzi o powstanie czy o fabrykę konkretnie i jaką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.chello.pl 21.09.08, 21:10 A dlaczego powstanie ma zaraz robić jakaś fabryka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabrykant Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.gprs.plus.pl 21.09.08, 21:25 jak nie ma stadionu nowego to może jakoś inwestor - bedzie więcej pracy w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Dworcowy Re: Wałęsa Honorowym Obywatelem Szczecina IP: *.chello.pl 22.09.08, 21:38 Inwestor czy Menel, wybór nie należy do mieszkańców Szczecina! Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg Naszemu bratu tez naleza sie honory od Ciecina 18.06.17, 23:03 www.polishclub.org/2017/06/17/kulawy-pulkownik-jeden-setek-szumowin-prl-rzecz-o-plk-eliaszu-kotonie/ Odpowiedz Link Zgłoś