buhaj_z_rogiem 25.09.08, 21:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtek Koniec kultowego Bistro Ułańskiego IP: 88.246.187.* 25.09.08, 23:11 Ano, wpadalo sıe kiedys na piwko z pobliskıej piatki, fajny, klımatyczny lokal, szkoda ze go zamykaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nareszcie Re: Koniec kultowego Bistro Ułańskiego IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 10:56 Nie ma nad czym płakać. Lokale z klimatem to są w Pradze. Sama historia nie tworzy klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Koniec kultowego Bistro Ułańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 11:26 No tak, wiadomo, może być nowa świecka tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaak Re: Koniec kultowego Bistro Ułańskiego IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 12:28 Nie ma sensu udawać że stare jest dobre, nawet jeśli nowe nie jest lepsze. Szkoda za to Balatonu gdzie faktycznie można było coś sensownego zrobić. A teraz je się tam ku*y u Golemy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent zakład, że to bank będzie? 25.09.08, 23:34 Założymy się, że jakiś głupawy bank zrobi sobie tam siedzibę? No jeszcze jest opcja, że Golema wykupuje konkurencję ;-)) Ciekawe, czy prezes podpisze długoterminową umowę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obser Re: zakład, że to bank będzie? IP: 88.249.50.* 27.09.08, 17:48 lokal zostal wynajety niejakiemu wozniakowi to juz kolejny lokal od tej spoldzielni i ze zrodel dobrze poinformowanych wiadomo ze bedzie tam bank ciekawe to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Koniec kultowego Bistro Ułańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:49 Oczywiście że się zakładam.Ale jak to zrobić skoro ja też twierdzę że tam będzie bank? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Koniec kultowego Bistro Ułańskiego IP: 77.88.187.* 26.09.08, 02:32 Zamiast rozdawać popeerelowskie pamiątki mam propozycję dla Właścicielki, aby sprzedała know-how ze wszystkim i bistro trwałoby dalej tylko w nieco innym miejscu, np zamiast obskurnego Wiarusa. Strasznie żal mi tego jedzonka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bella1 Re: Koniec kultowego Bistro Ułańskiego 26.09.08, 07:05 Kultowy - moje znienawidzone slowo.....:) Twierdzenie nowego pokolenia...."Nie obronilo sie,niech spada"... Trudno z tym polemizowac(; /Pewnie,ze bede wspominac pampuchy....,czasami tylko z maslem/... Mysle,ze i Kaskada by sie nie ' ostala";) w naszych czasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzy Re: Koniec kultowego Bistro Ułańskiego IP: *.chello.pl 26.09.08, 07:53 Byłem tam niedawno , rzadko tam wpadałem , ale lubiłem wypić piwo , przeczytać gazetkę, oglądając Kossaka, te obrazy zawsze mnie osłabiały. I styl baru miał inny niż wszystkie knajpy w szczecinie. Spotkałem tam nawet dwóch znajomych artystów. Bardzo dobry artykuł i szkoda Bistro , bo miał swój styl , którego nie mają te wszystkie knajpy robione na prędce w tym nowym starym podzamczu.. Takie pieprzenie w bambus ,że nie wytrzymał czasu, bo my mamy "kapitalizm" Knajpy Golemy wytrzymają prubę czasu z tym swoim stylem enerdowskim. I kiedy ktoś położy łapę ( prokurator) na te pseudo spółdzielnie mieszkaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krencik Sory, że zapytAM. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:03 Ale gdzie dokładnie mieści się ten bar ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Iwona z super biustem IP: *.gprs.plus.pl 26.09.08, 09:10 a ja pamiętam bistro ułańskie z lat siedemdziesiątych - miała je w ajencji śliczna Iwona z duzym biustem, wcześniej spikera, jedna z pierwszych, szczecińskiej tvp. Dla znajomych była wódeczka nawet w okresie prohibicji czyli przed hejnałem, nawet w stanie wojennym. Było elegancko, salonowo i drogo. Fajne są te wspominkowe kawałki w GW, ale szkoda, że autorzy nie przykładają się do pracy i zadawalają się zaledwie garścią informacji, najczęściej z najłatwiejszego, bo współczesnego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska I bardzo dobrze. Nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 09:19 Nowe idzie! I tak ma być, wyciąć wszystko i budować markę Szczecina 2050. Jeżeli pieniądze to jedyna wartość dla szczecińskich ludzików to czas się pakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: I bardzo dobrze. Nareszcie! IP: *.chello.pl 27.09.08, 18:08 bella1 napisała: > Iwona T.? No jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: I bardzo dobrze. Nareszcie! IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.08, 10:38 szkoda bistro, ale skoro pieniądze nie grają roli, to może wykup bistro, zachowaj klimat i dokładaj z własnej kieszeni? w imię wyższych wartości....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: I bardzo dobrze. Nareszcie! IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 11:00 w imię wyższego pampucha i gęstych firanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: I bardzo dobrze. Nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 11:41 Gość portalu: selawi napisał(a): > szkoda bistro, ale skoro pieniądze nie grają roli, to może wykup > bistro, zachowaj klimat i dokładaj z własnej kieszeni? w imię > wyższych wartości....? Selawi, ale o jakim dokładaniu mówisz, tu raczej chodzi o większy zysk dla właściciela lokalu - i dobrze, ale, czy nam nie powinno zależeć na czymś więcej? Właściciel ma takie prawo i ja tego nie będę podważał, jednak, czy nie mam prawa do oceny ludzi, których działania mają wpływ i na moje zycie? Zmiany, to element naturalnego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To były czasy! IP: *.chello.pl 27.09.08, 18:08 Gość portalu: emeryt napisał(a): > a ja pamiętam bistro ułańskie z lat siedemdziesiątych - miała je w > ajencji śliczna Iwona z duzym biustem, wcześniej spikera, jedna z > pierwszych, szczecińskiej tvp. Dla znajomych była wódeczka nawet w > okresie prohibicji czyli przed hejnałem, nawet w stanie wojennym. Iwona mieszka 400 m dalej, na ulicy równoległej do al. Wyzwolenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanwaldek co jeszcze zostało ? IP: *.teleton.pl 26.09.08, 10:52 cafe Uśmiech , Wiarus, knajpa na Śląskiej, coś jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisllaw bistro ułańskie 26.09.08, 13:17 Witam Panią w-ce prezes stowarzyszenia handlowców z lat 90-tych .Szkoda że w tamtych czasach zaniedbano dokonania wykupu lokalu na prawach własnościowego prawa spółdzielczego i teraz byłby spokój. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonatan Re: bistro ułańskie IP: *.szczecin.mm.pl 26.09.08, 14:29 Tyle dobrego napisano o tym bistro, a ja nie mam pojecia gdzie ono się znajduje.Może mnie ktoś oświecić. Może jeszcze zdąże coś tam skonsumować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos wie ile? Re: bistro ułańskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 05:47 Przy szpitalu na Wyzwolenia. Pamietam powstawanie Ulanskiego - problemy z uruchomieniem baru- i zakupie przewodow elekrycznych, drewna i farby etc. Niekonczace sie narady.Na otwarciu nie bylam/nie zaluje/, a pozniej bylo za drogo, teraz za daleko.Ile osob zaangazowanych w uruchomienie baru juz odeszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
mdn Koniec kultowego Bistro Ułańskiego 26.09.08, 17:43 a na jakim wy świecie żyjecie? jakiego kultowego? stara buda. może w tym miejscu poowstanie coś ładniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszki [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 17:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpieprzsiępan Re: Koniec kultowego Bistro Ułańskiego IP: 217.153.159.* 29.09.08, 13:22 A Pan to jesteś buc i nic więcej! Otwórz sobie kolejną aptekę/bank i siądź przed TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszki Pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 17:18 Pozdrowienia od stałych bywalców, którzy większą część roku spędzają na ogródku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Pozdrowienia IP: *.chello.pl 27.09.08, 22:30 To jutro tradycyjnie, ciepły Bosman i Popularne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Pozdrowienia IP: *.chello.pl 27.09.08, 23:32 A czemu nie Ciepły Bosman podgrzany z sokiem na mrozik w sam ras , szluczki jak kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.08, 18:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Bistro Ułańskie IP: 195.72.91.* 29.09.08, 13:47 Wypiło się tam z kolegami niejedno cierpkie węgierskie wino... Tylko że 20 lat temu nie cuchnęło tam tak, jak dziś. Odpowiedz Link Zgłoś