absztyfikant Re: Nowy prezes Klubu Szczecińskiego 19.10.03, 22:42 W tym gremium prym podobno wiedzie radny Warszawy z LPR Jan Maryś Jackowski. Byly posel AWS, ktory zaslynal wtargnieciem na trybune sejmowa w stanie glebokiego upojenia alkoholowego. Dlatego dziwi mnie, ze wybrali sobie na szefa posla SLD i afiszuja sie zazyloscia z Piechota... Czyzby "Jaś Maryś" stracil kontakt ze swiatem dokumentnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Jan Maria Jackowski i Klub Szczecinski 19.10.03, 22:56 Strona internetowa Jasia Marysia Jackowskiego: www.jmjackowski.pl/ Strona internetowa KLUBU SZCZECINSKIEGO: www.klubszczecinski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Jan Maria Jackowski i Klub Szczecinski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 19:05 tutaj Katarzyna Uszak. Czy to jest ból wielki dla autora listu, że w Klubie działają wszyscy, których coś łączy ze Szczecinem??? Każdy z nas chce wykazać, że "warszawka" nie musi wszystkim odbić. To moim prywatnym zdaniem dobrze, że bez względu na preferencje partyjne chcemy być razem! Kogo to boli????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd Jeżeli można, to pragnę zwrócił łaskawej Pani uwagę na IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 19:18 nieco humorystyczny aspekt zmian mających miejsce w obszarze działań klubu szczecińskiego. Mianowicie, jeżeli Pani pozwoli, chciałbym pozwolić sobie na chwilę zadumy nad faktem przejęcia funkcji przewodniczącego przez prowincjonalnego nauczyciela. Nie umiejszając jego zasług edukacyjnych i politycznych, moim zdaniem ma się on do Szczecina jak kozia dupa do fasoli. Pozdrawiam Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Jeżeli można, to pragnę zwrócił łaskawej Pani IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 19:55 Gość portalu: ferd napisał(a): > nieco humorystyczny aspekt zmian mających miejsce w obszarze > działań klubu szczecińskiego. Mianowicie, jeżeli Pani pozwoli, > chciałbym pozwolić sobie na chwilę zadumy nad faktem przejęcia > funkcji przewodniczącego przez prowincjonalnego nauczyciela. Nie > umiejszając jego zasług edukacyjnych i politycznych, moim > zdaniem ma się on do Szczecina jak kozia dupa do fasoli. > Pozdrawiam Warszawę. ferd, a dodatkowo może pani powiesz jeszcze co będzie jak Jan Marysia Jackowski znowu wywinie sejmowyn numer z "nawaleniem sie jak stodoła"i nawali się na "wizji" trakcie waznego wystąpienia programowego Klubu Szczecińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okołoklubowicz Re: Kasi Uszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 20:20 To proszę napisz Kasiu kto płaci rachunki za żarcie i picie na spotkaniach klubu. A jak chcesz napisac, że sponsorzy to wymień ich.Jeżeli nie będziesz chciała to moge Ci pomóc ich wymienić przy czym zaznaczam, że są to m.in. Spółki Skarbu Państwa, które nie sprzedają produktów w tym gronie a jedynie "okupują się". Żyjcie na swój koszt i płaćcie sami swoje rachunki a nikt nie będzie się Was czepiał. Kiedyś zapewne powstaną w Polsce kluby, które będa dbały o swój prestiż zaczynając od tego, że klubowicze będą jeść i pić na swój koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaską uszak Re: Kasi Uszak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 21:38 ponieważ wywołałam troszkę zamieszania swoim zdaniem pragnę podnieśc,że: a poropos Jana Marii Jackowskiego - kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem .... życzę powodzenia świętym .... (moje prywatne zdanie!) w sprawie picia i jedzenia- mam babskie przeczucie, że ten, kto to pisał sam nie raz korzystał ze sponsoringu i może nie pił, ale jadł ..... świadczy o tym forma- Kasiu mówią do mnie tylko osoby, które mnie nie znają ... ale były kiedyś nie opadal .... A może tak kochani odrobinę merytorycznej gadki - jesteśmy do dyspozycji Szczecina, deklarujmy pomoc i wszelkie wsparcie, ale to WYYYYYY możecie powiedzieć co mogę zrobić ja dla Was, bo po to jestem w tym Klubie. Krytyka nowego prezesa poprzez dyskredytację bycia nauczycielem świadczy jedynie o poziomie dyskutanta. czy nauczyciel, polityk, prawnik to jednak chęć działania w pewnej sprawie ma znaczenie. inaczej dyskredytujmy wszystkich oprócz nas - gdzie jest słynna nasza szczecińska wyrozumiałość??? proszę traktować moją wypowiedź jako wyłacznie moje prywatne sądy, nie związane w żaden sposób z powierzoną mi funkcją. po prostu zawsze na pytanie skąd jesteś będę odpowiadać "ze Szczecina" i już. p.s. jeżeli ktoś jest ze mną po imieniu to niech odważy się podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
black.night przemilczenia są znaczące?Czy będzie odpowiedz? 21.10.03, 05:03 Gość portalu: kaską uszak napisał(a): > A może tak kochani odrobinę merytorycznej gadki - jesteśmy do dyspozycji > Szczecina, Zanim zaczniecie tę merytoryczną gadkę to może dobrze jest nie tworzyć zaległości w dyskusji. Prosże, niech Pani odpowie na to pytanie o Sponsorów. Bardzo mnie zaciekawiło i również oczekuję na odpowiedż. Czy pani milczenie w tym temacie jest znaczące ? Po co Wam dalsza rozmowa jak już ewentualny początek tej rozmowy zawiera przemilczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powolniak Re: Kasi Uszak IP: *.espol.com.pl 22.10.03, 19:13 Gość portalu: kaską uszak napisał(a): > A może tak kochani odrobinę merytorycznej gadki - jesteśmy do dyspozycji > Szczecina, deklarujmy pomoc i wszelkie wsparcie, ale to WYYYYYY możecie > powiedzieć co mogę zrobić ja dla Was, bo po to jestem w tym Klubie. No nie ma sprawy. Nie chcę, abyś robiła coś dla mnie, ale możesz zrobić coś dla Szczecina. No więc możesz (możecie) pomóc w pozyskaniu środków na: - remont Katedry - inwestycje drogowe wszelkiej maści - zbudowanie hali sportowo-widowiskowej - remonty torowisk tramwajowych - kupno kilku szynobusów dla województwa i tak wymieniać mogę jeszcze. Ale zacznijcie od tego. Powodzenia i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Kasi Uszak IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 11:00 Gość portalu: okołoklubowicz napisał(a): > To proszę napisz Kasiu kto płaci rachunki za żarcie i picie na spotkaniach > klubu. A jak chcesz napisac, że sponsorzy to wymień ich.Jeżeli nie będziesz > chciała to moge Ci pomóc ich wymienić przy czym zaznaczam, że są to m.in. > Spółki Skarbu Państwa, które nie sprzedają produktów w tym gronie a > jedynie "okupują się". > Żyjcie na swój koszt i płaćcie sami swoje rachunki a nikt nie będzie się Was > czepiał. Kiedyś zapewne powstaną w Polsce kluby, które będa dbały o swój > prestiż zaczynając od tego, że klubowicze będą jeść i pić na swój koszt. ......................................................................... ..qrcze,a co ci za różnica kto płaci za żarcie jakiejś kasi uszak i jej kolegów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd No właśnie , kto płaci pani Kasiu?Żem nie wyczytał IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 13:25 Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant do pani Uszakowej 21.10.03, 13:14 Nie mialem najmniejszej ochoty dyskredytowac dzialnosci klubu. Wiem o czym pisze, naprawde. Zalozyciele tego ciala zapomnieli juz co zakladali i tu jest geneza problemow w dzialanosci. Niedawno we Wprost byl artykul o desantach warszawskich z duzych miast. Preznie dzialaja poznaniacy, a gdanszczanie zorganizowali parade na trakcie krolewskim z Neptunem. Promujcie Szczecin ! Gdybyscie czesciej chodzili po rozum do glowy zamiast do Harendy, to nikt by sie was nie czepial. Bo sprawa tego kto placi za slone paluszki czy drinki to bzdet. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.krolewska Re: do pani Uszakowej 21.10.03, 13:51 absztyfikant napisał: > Bo sprawa tego kto placi za slone paluszki czy drinki to > bzdet. Pozdrawiam. Nie, to nie jest bzdet. Nie jest to bzdet w większości demokracji. Za czyje żrą i piją politycy jest bzdetem w niedorozwiniętych demokracjach (poprawią się). Czy wiesz np , że Runowicz jako Prezydent w imieniu miasta przekazał środki na Klub Szczeciński ? Mnie nie jest obojętne na co idą publiczne lub skarbowopaństwowe pieniądze. Nawet jak to jest 100 zł. Ten Klub w większości to polska odmiana VIPów, która tym się różni od VIPów krajów rozwiniętych, że nigdy nie płaci za siebie. Obojętne czy to jest żarcie, picie, czy bilet na Testosteron, czy karnet na pole golfowe. To nie jest , z całym szacunkiem dla Ciebie, żaden bzdet. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: do pani Uszakowej 21.10.03, 13:54 Owszem bzdet. Fakt, ze dostali od miasta kase na statutowa dzialalnosc to chyba dobrze. Nalezy ich rozlioczac z dzialalnosci na polu promocji Szczecina w stolicy, a tu nie ma zbyt wielu powodow do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: jestes koleś absztyfikant nieobiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 14:07 Gdyby to zrobiła Od Nowa to nie napisałbyś "a tu nie ma zbyt wielu powodow do dumy" tylko zapodałbyś : "przewały Teresy L. I Małgorzaty JW", lub "Od Nowa je na koszt podatnika" ! Demaskujesz się tą wybiórczością i brakiem obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: jestes koleś absztyfikant nieobiektywny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 16:32 Jestem czlonkiem Klubu Szczecinskiego i w pelni sie zgadzam z diagnoza kolegi absztyfikanta. Ludzie ktorzy tworzyli stowarzyszenie juz dawno zapomnieli, ze czasami wypada chocby dla przyzwoitosci uregulowac skladki, ze o wlaczeniu sie w dzialanosc nie wspomne. Klub organizowal ostatnio praktyki dla szczecinskich studentow w stolecznych firmach (np. IBP, Pekao SA) i zainteresowanie darczyncow bylo zadne. jesli chcecie, by szczecin wygladal jakos na salonach Warszawy, to trzeba w to troche zainwestowac. Jeden Colleoni wiosny nie czyni. Poznaniacy to umieja, a krakusi opanowali to wrecz do perfekcji. Czas na Szczecin. PS. nie mieszkam juz prawie od 8 lat w Szczecinie. Moja rada na dzis: zmiencie prezydenta. Moze to zrobic klub radnych teresy Lubinskiej. Trzeba tylko chciec. Moje poparcie juz macie. Tak jeszcze zaznacze, ze jestem bezprtyjny cale zycie, zebyscie nie gadali potem, ze jakis eseldowiec prawi madrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
black.night Re: jestes koleś absztyfikant nieobiektywny 22.10.03, 03:36 Gość portalu: piotr napisał(a): > Jestem czlonkiem Klubu Szczecinskiego i w pelni sie zgadzam z diagnoza kolegi > absztyfikanta. Ludzie ktorzy tworzyli stowarzyszenie juz dawno zapomnieli, ze > czasami wypada chocby dla przyzwoitosci uregulowac skladki, ze o wlaczeniu sie > w dzialanosc nie wspomne. Ludzi, którzy tworzyli to Stowarzyszenie na tworzyli się tego typu Stowarzyszeń bardzo wielu. W każdym przypadku efekt ten sam, skuteczność w działaniu ta sama. W każdym przypadku zapomnieli również o uregulowaniu składek. > PS. > nie mieszkam juz prawie od 8 lat w Szczecinie. Moja rada na dzis: zmiencie > prezydenta. Moze to zrobic klub radnych teresy Lubinskiej. Trzeba tylko chciec. Jak to widzisz ? Jak Od Nowa miałaby to zrobić ? Przecież ich jest tylko 5 a na samym Forum mają licznych i zagorzałych przeciwników w ilości dużo większej niż liczba ich radnych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana pytanie do Piotra IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 09:13 powiedz tylko jak zmienić prezydenta?znasz jakiś sposób poza referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 droga Re: Ana to Iza. Jasne ! no txt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 09:15 Gość portalu: Ana napisał(a): > powiedz tylko jak zmienić prezydenta?znasz jakiś sposób poza referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana pleple,nie wygłupiaj sie,proszę... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 09:10 Gość portalu: pleple napisał(a): > Gdyby to zrobiła Od Nowa to nie napisałbyś "a tu nie ma zbyt wielu powodow do > dumy" tylko zapodałbyś : "przewały Teresy L. I Małgorzaty JW", lub "Od Nowa je > na koszt podatnika" ! > Demaskujesz się tą wybiórczością i brakiem obiektywizmu. .................................................................. ................................................................................ .nie wydaje ci się,że robisz z siebie idiotę,mając pretensje,nie o to,co ktoś napisał,lecz o to,co napisałby twoim zdaniem?a zawsze nawoływałeś,zeby merytorycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 droga Re: do mówiących o nieobiektywności pana A. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 08:59 absztyfikant napisał: > Owszem bzdet. Fakt, ze dostali od miasta kase na statutowa dzialalnosc to > chyba dobrze. Nieobiektywny ? Powariowali. To bardzo stronniczy były komuch. Nie zdziwię się jakby był byłym aparatu Komitetu Wojewódzkiego. Ta ściema z KLD to dla zmyły.Z poglądów KLD nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: do mówiących o nieobiektywności pana A. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 09:18 Gość portalu: 3 droga napisał(a): > absztyfikant napisał: > > > Owszem bzdet. Fakt, ze dostali od miasta kase na statutowa dzialalnosc to > > chyba dobrze. > Nieobiektywny ? Powariowali. To bardzo stronniczy były komuch. Nie zdziwię się > jakby był byłym aparatu Komitetu Wojewódzkiego. Ta ściema z KLD to dla zmyły.Z > poglądów KLD nie wynika.......................................................................... ................................................................................ .a znasz kogoś,kto nie byłby twoim zdaniem byłym,aktualnum,badz zakonspirowanym komuchem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd Aaaalle o co chodzi? Kto to KASIA USZAK? nt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 16:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Aaaalle o co chodzi? Kto to KASIA USZAK? nt IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 16:41 No właśnie Katarzyno Uszak, kim jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Aaaalle o co chodzi? Kto to KASIA USZAK? nt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 16:49 Pani Kasia jest prezacna szczecinska bizneswoman, ktora zamiast pieprzyc bez sensu robi kariere w stolicy. Przy okazji zaproszenie: Bal 50-cio lecia Akademickiego Radia "POMORZE" 12 grudnia 2003 odbędzie się tradycyjny Bal 50-lecia Akademickiego Radia "POMORZE" w Szczecinie. Organizatorzy imprezy poszukują kontaktu z byłymi ARP-owcami. Prześlijcie na podany poniżej adres mailowy swoje dane adresowe, w tym podajcie lata pracy w ARP i potwierdzenie udziału w imprezie. W imieniu organizatorów do udziału w spotkaniu zapraszają Marek Wójcik 91 4535729, Wojciech Hawryszuk 91 4339 717, 501 693 300, e-mail: wojciech.hawryszuk@wp.pl Koszt udziału w Balu: 50 zŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: pytanie do Piotra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 17:40 Zupełnie serio pytam. Czy to radio można "złapać" gdzieś w Szczecinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: pytanie do Piotra IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 09:20 Gość portalu: pleple napisał(a): > Zupełnie serio pytam. Czy to radio można "złapać" gdzieś w Szczecinie ? ................................................................... ................................................................................ .można!trzeba tylko mieć wehikuł czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: pytanie do Piotra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 10:54 Pytanie było do Piotra. Jarzysz ! :-) No chyba, że znowu Ci się pomyliły nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: pytanie do Piotra IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 13:19 pytanie rzeczywiście było do Piotra,tyle tylko,że zadane na publicznym forum.nie zmienia to faktu,ze było to pytanie zupełnie idiotyczne.Ponieważ masz zwyczaj(zresztą fajny,bo śmieszny),opowiadać na moje pytania zadane na forum,np. mjw.uznałam,że ci to nie przeszkadza...jednak,jesli cię to uraziło- przepraszam.wygłupiaj się dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd tak dla ścisłości biznełumen czy bardziej... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 08:53 ...skarbupaństwałupem się zajmuje? Moze jakieś szczegóły: branża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 droga Komuna w opozycji krytykuje komunę u władzy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 08:55 Tak czy siak to komuna. Takie jest moje podsumowanie dyskusji w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Komuna w opozycji krytykuje komunę u władzy 22.10.03, 23:53 Fragment autobiografii 3 drogo to byl ? Odpowiedz Link Zgłoś