Dodaj do ulubionych

Duchowi przywódcy Grzesia Pony i xyz mają proces

23.11.08, 09:04
warto przypomnieć kto wspierał Jaruzelskiego czynem i mową.
Nie warto listów pisać jak można ich ukazać
prawda tow.Arłukowicz?
daliści fałszywe świadectwo,obywatele Rzeczpospolitej tego wam nie zapomną!
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5973528,Poskramiacze.html
Pierwszy 58-letni Edward A. na swoją obronę może powiedzieć, że w życiu
kierował się zasadą: zakład karny to nie przedszkole. Chciał zostać
milicjantem, ale wujek namówił go na służbę więzienną. - Ciągnęło mnie do
munduru - wspomina.

Już wówczas się zastanawiał, czy Solidarność będzie rządzić kiedyś Polską.
Naczelnik Marek G. przekonał go jednak, że nie warto zaprzątać sobie tym
głowy. My jesteśmy od tego, żeby pilnować porządku - powiedział.

Internowani zapamiętali porządek porucznika A. głównie z tego, że zwracał się
do nich: "pie...ne wałęsiaki" lub "sku...syny", dowodził akcją pacyfikacyjną
i organizował ścieżki zdrowia.

Edward A. do dziś nie może pojąć, skąd brała się w internowanych ta małpia
złośliwość. I dlaczego nie potrafili okazać minimum pokory, stanąć na
baczność, by ułatwić mu liczenie, gdy grzecznie o to prosił. - Przecież jak
wszyscy łażą po celi, to nie sposób ich dobrze policzyć - mówi i dodaje: - Ale
ci, którzy zostali wtedy poskromieni podczas liczenia, nie doznali żadnego
uszczerbku.

Błąd porucznika A. polegał na tym, że czytając wówczas Lenina nie dostrzegł w
losach internowanych pewnego podobieństwa do losu wodza rewolucji. - On też
zaczynał w więzieniu, a kończył w salonach władzy. Internowani powinni
zrozumieć, że Edward A. miał przekonania zgodne z obowiązującym wówczas
ustrojem i wykonywał swoje obowiązki. Wiadomo, że użycie pałek było
podyktowane dobrem internowanych. Bo mogło przecież dojść do większej
tragedii. - Oni nie mogli pogodzić się z tym, że ich strajki doprowadziły do
zapaści kraj i przez nich nic w sklepach nie było. Skoro parli do władzy i
chcieli obalić system, to nie mogą się dziwić, że byli tacy, którzy go bronili.

Wiele lat temu przeszedł na rentę i stał się biznesmenem - właścicielem sklepu
spożywczego w Wierzchowie. Potem przeniósł się z rodziną do osiedla domków
jednorodzinnych w Złocieńcu. Tu przed dwoma laty dopadła go zemsta.
--

Kontrola jest najwyższą formą zaufania
Obserwuj wątek
    • felix_edmundowicz Grześ i Arłukowicz,może jakiś liścik napiszą? 23.11.08, 09:18
      Siódmy - Wymazałem ten czas z pamięci - mówi 53-letni rencista Ryszard S., który
      mieszka w centrum Złocieńca w bloku z wyrwanym domofonem. Śledczym powiedział,
      że w protokołach z użycia pałek wpisane są same bzdury, dziennikarzowi - że nie
      chce rozdrapywać starych ran.

Ósmy Przy cmentarzu mieszka 56-letni Henryk P. Dom stoi pusty. Sąsiedzi mówią,
      że P. przed kilkoma tygodniami wyjechał i nikt nie wie dokąd. Po przejściu na
      emeryturę pracował jeszcze jako ochroniarz w jednej ze złocienieckich agencji.
      On też cierpi na depresję.

Dziewiąty Najważniejszy jest 69-letni ppłk Marek G., były komendant obozu. Wśród
      oskarżonych jedyny z wyższym wykształceniem. Pedagog.

Mieszka w bloku w Wierzchowie, tam gdzie większość klawiszy. Powiedział, że w
      każdej chwili może ze mną rozmawiać o tamtych wydarzeniach, bo chce ujawnić całą
      złożoną prawdę. Postawił jednak warunek: mam pokonać 400 km i stanąć przed
      komendantem osobiście.

- Mam przecież prawo się rozmyślić - uśmiecha się G., gdy następnego dnia pukam
      do jego drzwi. Zmienił zdanie, jak mówi, ze względów procesowych.
      • Gość: Obłuda Grzegorz Re: Grześ i Arłukowicz,może jakiś liścik napiszą? IP: *.chello.pl 23.11.08, 09:57
        Czy klawisz Edward A. , to może tatus Bartka Arłukowicza. Bartek często chwalił
        się , że poglądy wpoił mu ojciec , który jest dumny z tego ,że był w PZPR.
        Cały ten region jest parszywy, największe bezrobocie, obozy, bazy, więzienia,
        klawisze z umiejętnością podpisywania się pałą. Utwórzcie im to województwo
        to nam też będzie lżej od tego toksycznego towarzystwa vide. marszałkowski.
        Ojciec Kwaśniewskiego zaczynał jako oprawca i kat patriotów i żołnierzy Brygady
        Wileńskiej pod nazwiskiem Stolzman, za zasługi zrobili go lekarzem.
        Karpiniuk reprezentujący nasze woj. zaczął robic za sejmową gwiazdę, ale chluby
        to nam nie przyniesie.
    • Gość: Zbrodniarz Wy jesteście chorzy z nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 10:04
      Solidaruchy to gorsze świnie niż bolszewicy.

"wszyscy są oskarżeni o zbrodnię przeciwko ludzkości, która się nie przedawniła."

Solidaruchy to nie ludzkość. Mściwe sukinsyny.
      • felix_edmundowicz w demokracji sądy są niezawisłe 23.11.08, 10:18
        Ja wiem że Jaruzelski i SLD i post PZPR uważają inaczej,ale demokracja to taki
        swobodny ustrój.
        • Gość: Zbrodniarz Re: w demokracji sądy są niezawisłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 10:25
          Sądy może i są. Ale prokuraturą, jak za PRL, rządzą postsolidarnościowe świnie.
          Mściwe i złośliwe jak wtedy, gdy dostawały słusznie pałą po grzbiecie. Nawet
          zbrodniczy PRL miał umiar w wymyślaniu zarzutów swoim przeciwnikom. Za Stalina
          dowcipy o Lenienie były szpiegostwem. Za solidarnościowej bandy bicie pałą
          krnąbrnych więźniów, to zbrodnia przeciwko ludzkości. Wy jesteście na prawdę
          głupsi od stalinowców. Czekajcie, jak kibole przejmą władzę i pozamykają was za
          zbrodnie. Durnie.
          • felix_edmundowicz upublicznie tę wypowiedź SLD 23.11.08, 10:27
            niech społeczeństwo,Obama i Zapatero wiedzą że macie takie poglądy a wasze
            umiłowanie prawdy i demokracji jest fałszywe
            • Gość: Zbrodniarz W dupie mam SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 10:44
              Miękkie cipy. Mieli wystarczającą siłę by raz na zawsze skończyć tą
              solidaruchową dintojrę.

Najlepiej określił was Winston Churchill mówiąc o polskich politykach.

"Mam wrażenie, że jestem w domu obłąkanych".

Ja bym to dosadniej ujął.
              • felix_edmundowicz pałowanie uczciwych ludzi miarą demokracji? 23.11.08, 10:56
                pałowanie i znęcanie się nad uczciwymi ludźmi,poniżanie ich, mordowanie ich to
                jest to co jest dla ciebie wartością?
                • Gość: Zbrodniarz Znieważanie zbrodnia przeciw solidaruchom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 11:06
                  Pałowano przygłupów, którzy ciągnęli państwo w przepaść. Nikt ich nie mordowała
                  demagogu. Miara waszego myślenia. Zamordowanie Milicjanta przedawnia się,
                  natomiast znieważanie solidarnościowych małp, to zbrodnia przeciwko ludzkości.
                  Jebnij się w łeb. Przejrzałem twoje wypociny. Wielokrotnie znieważałeś SLDowców.
                  Tobie świnio wolno, zaś za innych nazywasz zbrodniarzami. Jesteś gorszy od
                  sowieckich prokuratorów.
                  • felix_edmundowicz tak mi przykro 23.11.08, 11:18
                    Tak mi przykro że po 20 latach prawie po okrągłym stole,kiedy Jaruzelski
                    zawstydził sie swojego postępowania, kiedy prezydent Kwaśniewski wołał :
                    wybierzmy przyszłość, tutaj możemy spotkać na forum język nienawiści.
                    Jakże brutalny język nienawiści, przypominamy sobie wówczas PRL i jego formułę
                    niszczenia przyzwoitych ludzi tylko dlatego że chcieli wolności dobrobytu i
                    solidarności wśród Polaków....
                    jak cieżko zapadają w serce twoje brutalne słowa...co z Uflikiem,Popiełuszką i
                    tymi zmasakrowanymi w Grudniu i na ścieżkach zdrowia?
                    Gość portalu: Zbrodniarz napisał(a):

> Pałowano przygłupów, którzy ciągnęli państwo w przepaść. Nikt ich nie mordowała
                    > demagogu. Miara waszego myślenia. Zamordowanie Milicjanta przedawnia się,
                    > natomiast znieważanie solidarnościowych małp, to zbrodnia przeciwko ludzkości.
                    > Jebnij się w łeb. Przejrzałem twoje wypociny. Wielokrotnie znieważałeś SLDowców
                    > .
                    > Tobie świnio wolno, zaś za innych nazywasz zbrodniarzami. Jesteś gorszy od
                    > sowieckich prokuratorów.
                    • Gość: Zbrodniarz Nie jest ci przykro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 11:43
                      To język wku...enia, nie nienawiści. A ty postsolidarnościowy nienawistniku
                      zarzucasz mi nienawiść, choć ja tylko gadam. Ty pięknie się wyrażasz zaś starych
                      ludzi nazywasz zbrodniarzami, bo 30 lat temu, w innych okolicznościach dali pałą
                      po plecach zadymiarzom. Cała ta wasz solidarnościowa bolszewia tak działa.
                      Dokonujecie ohydnej zemsty. Żadne cywilizowane państwo, nawet PRL, nie nazywał
                      zbrodniarzami ludzi, którzy przed laty dopuścili się występku. Tylko świnie z
                      zoolidarności muszą robić z siebie męczenników. Do tej pory byliście co najwyżej
                      zadymiarzami, którzy dostali pałą. Ale wam było mało. Zatem ustawowo zrobiliście
                      z siebie ofiary zbrodni. To miara waszej żałości. I ty mi mówisz o języku
                      nienawiści? Wy ten język ubraliście w prawo.
                      • felix_edmundowicz strzelanie do bezbronnych a także pałowanie 23.11.08, 11:55
                        strzelanie do bezbronnych a także pałowanie bezbronnych i niewinnych to
                        bezprawie!! Oni,którzy upomnieli się o swoje prawa które nawet mieli w
                        PRLowskiej konstytucji zapisane zasługuje na szacunek a nie obelgi z twojej strony.
                        tak mi przykro że mimo wysiłku tych światlejszych z SLD i całej elity jeszcze
                        ktoś potrafi mówić językiem Urbana, językiem nienawistników

Gość portalu: Zbrodniarz napisał(a):

> To język wku...enia, nie nienawiści. A ty postsolidarnościowy nienawistniku
                        > zarzucasz mi nienawiść, choć ja tylko gadam. Ty pięknie się wyrażasz zaś staryc
                        > h
                        > ludzi nazywasz zbrodniarzami, bo 30 lat temu, w innych okolicznościach dali pał
                        > ą
                        > po plecach zadymiarzom. Cała ta wasz solidarnościowa bolszewia tak działa.
                        > Dokonujecie ohydnej zemsty. Żadne cywilizowane państwo, nawet PRL, nie nazywał
                        > zbrodniarzami ludzi, którzy przed laty dopuścili się występku. Tylko świnie z
                        > zoolidarności muszą robić z siebie męczenników. Do tej pory byliście co najwyże
                        > j
                        > zadymiarzami, którzy dostali pałą. Ale wam było mało. Zatem ustawowo zrobiliści
                        > e
                        > z siebie ofiary zbrodni. To miara waszej żałości. I ty mi mówisz o języku
                        > nienawiści? Wy ten język ubraliście w prawo.
                        • Gość: Obłuda Grzegorz Re: strzelanie do bezbronnych a także pałowanie IP: *.chello.pl 23.11.08, 12:06
                          Idźcie do kościoła , dzisiaj niedziela.
                          • Gość: Zbrodniarz Re: strzelanie do bezbronnych a także pałowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 12:35
                            Po co? Żebym od księdza usłyszał jakim to jestem zbrodniarzem, bo 30 lat temu
                            dałem pałą po plecach gó...arzowi, który rzucał we mnie kostką brukową? Dzisiaj
                            ten szczyl pewnie minister.
                        • Gość: Zbrodniarz Tym się różnię od zoolidarnościowych wariatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 12:33
                          Ja mówię językiem dosadnym. Wy macie gęby pełne miłości, a w ustawach
                          zrównujecie zwykłych ludzi do hitlerowskich zbrodniarzy. W każdym państwie, gdy
                          zadymiarze przekraczają pewną granicę, policja pałuje i strzela. W łodzi na
                          juwenaliach zginęli ludzie. I my zbrodniarze PRLu jakoś nie nazywamy AWSowskich
                          dygnitarzy zbrodniarzami. A studenci chcieli tylko poszaleć. Jedyne co chcieli
                          obalać, to Lecha. I to nie Kaczyńskiego.
                        • Gość: Zbrodniarz Cep (y) antykomunistyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 12:52
                          www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=13286
                          Są zbrodnie oraz zbrodnie komunistyczne. Jeśli się uwzględni reputację, jaką
                          komunizm wyrobił sobie w Polsce i gdzie indziej, to naturalne będzie
                          przekonanie, że zbrodnia komunistyczna różni się od zwykłej szczególnym
                          okrucieństwem. Zwykły zbrodniarz zabija po prostu, a komunistyczny chyba
                          przedtem ofiarę torturuje, łamie jej ręce i nogi i co tam jeszcze może przyjść
                          do chorej komunistycznej wyobraźni.
                          • Gość: byly student Re: Cep (y) antykomunistyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:11
                            To był ojciec Arłukowicza, tego któregoprace zawierały w podły sposób
                            skaradzione parce oszukanychł koleżanek i kolegów???????
                            Tego co w programie telewizyjnym wydymał współuczestników zabawy???
                            A to wszystko jasne, czy skorupka nasiąknie..
                            A to jeden ....

No cóz jemu po drodze z Grzesiem, Jaruzelskim, Kwasniewskim, Wieczo...,
                            Jędrusiem. Nic dziwnego
                            • Gość: Zbrodniarz Re: Cep (y) antykomunistyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:30
                              Czy za PRLu, tak jak na forum, pisałeś listy do Resortu o tym co kto powiedział
                              na władzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka