felix_edmundowicz 04.12.08, 19:36 Cóż znajomi króliczka przecież nie wyemigrowali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny-malkontent Ten co dostał mieszkanie je listę weryfikuje? 04.12.08, 19:51 Coś podobnego, króliczek, który nielegalnie dostał 3,5 tys. zł i "honorowo" nie może od miesięcy oddać pieniędzy będzie rozliczał innych lewusów? Rany Julek! Pomyślałby "prawy i sprawiedliwy" prezydent miasta pełnego kup sprząta takich samych macherów jak on... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiczkalka Re: Ten co dostał mieszkanie je listę weryfikuje? 03.03.10, 10:22 I co się zmieniło po weryfikacji listy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koval Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: 89.108.200.* 04.12.08, 22:01 "Rodzina 5 osobowa nie może mieszkać dostać mieszkania mniejszego jak 63m2" - ale ta sama rodzina może mieszkać na 40m2. Pewnie mieszkają w kamienicy i tam są wyższe mieszkania <sic!> Czy ktoś mi powie dlaczego urzędnicy tacy są. Jedni piszą durne przepisy, a inni jak ślepe kury wypełniają te brednie. Wg nich 40m2 starego budownictwa z kiblem na korytarzu jest większe niż 61 w nowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec ZBiLK to jedna wielka mafia IP: *.chello.pl 05.12.08, 04:12 Jeżeli to prawda że prezydent coś zrobi to dobrze, WMiLU,a teraz następca ZBiLK, to jedna wielka mafia, nie zapominajcie o liście CBA,52 "niezbędnych", a ekspertyzy prawne to sobie wsadźcie w czarną dziurę! Ja też miałem mieć ekspertyzę prawną, którą Prezydent Jurczyk nakazał zrobić, kancelarji prawnej, Poczobut-Odlanicki, a ZBiLK, nie wykonał polecenia, wzieli swoją koleżankę radcę prawnego Małgorzatę Michalak, a ta napisała co chciel! Nałgała w tej ekspertyzie, ale na nich żadnej kary nie ma, może jak ktoś inny dojdzie do władzy, jakiś Herkules, bo ZBiLK, to stajnia Audiasza, i trzeba zrobić dokładnie to samo co zrobił Herkules, z mityczną stajnią pełną gówna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president skandaliczne naruszanie prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 06:57 :-) cytat: " Niektórzy lokatorzy w kuchni mieli bez pozwolenia wannę. " Czy to jest scenariusz z neomrożka, czy Misia 4? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 05.12.08, 08:00 "Sprawę obiecała wyjaśnić dyrektor ZBiLK Monika Ignatowska-Kaliciak. Najpierw jednak postanowiła się zwrócić do kancelarii prawnej. - Chcemy wyjaśnić, czy pytanie o koligacje rodzinne nie będzie szykanowaniem - mówi Dominiak-Górski." tak, tak, sprawdzanie SWOICH to szykanowanie :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jak tam lista powiazań rodzinnych w SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
edmund_felixowicz Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 05.12.08, 08:43 Tak! No pasaran! To na pewno SLD! Kierowniczka od zamian jest z SLD! Jej mąż w ZUK, też z SLD! Pani urzędniczka co córuni najpierw kliteczkę przyznała, a potem zamianę zrobiła (tą co ją Chochulski wypinkował), też z SLD! Wszyscy z SLD! SLD jest wszędzie! SLD! SLD! SLD! Krzystek jest z SLD! Nitras jest z SLD! No pasaran! Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 05.12.08, 08:57 > SLD! SLD! SLD! > Krzystek jest z SLD! > Nitras jest z SLD! > Nitras to POdobno miał listę powiązań w SLD i nakazał kasować wszystkich do trzeciego pokolenia, ale to pewnie POdła plotka, przecież nie wyrzuca się ludzi z pracy za przynależność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: objazd Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 25.11.09, 12:56 siara siarzasty Odpowiedz Link Zgłoś
podann Podejrzana lista na mieszkania komunalne 05.12.08, 08:35 zbudowano 79 mieszkań, na liście było 74 szczęśliwców, a te 5 pozostałych mieszkań wyparowało???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc szukajcie listy IP: 195.124.114.* 05.12.08, 08:47 gdzie jest oryginal ? podobno wyparowal w podejrzanych okolicznosciach ? moze Gazeta wydrukuje ten oficjalny dokument pod ktorym mieli sie podpisac radni ? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: szukajcie listy 05.12.08, 08:51 Gość portalu: Gosc napisał(a): > gdzie jest oryginal ? podobno wyparowal w podejrzanych okolicznosciach ? kogoś to dziwi ? już dawno w niszczarce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: szukajcie listy IP: 195.124.114.* 05.12.08, 08:56 szukajcie kompa, sa slady na hdd; chyba ze tez zniknie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: szukajcie listy 05.12.08, 08:58 Gość portalu: Gosc napisał(a): > szukajcie kompa, sa slady na hdd; chyba ze tez zniknie :-))) może CBA powinno zabespieczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
zilbeer Re: szukajcie listy 05.12.08, 09:03 Zapytajcie pani a W-Z. Jeden koleś, z którym piłem Berga u niego w mieszkaniu (w bramie już nie wolno) opowiadał mi, że jego znajoma ma koleżankę, która jest córką W-Z. No i nie tak dawno ta koleżanka znajomej mojego kolesia pochwaliła się, że mama jej załatwiła taką maleńką kawalerkę i potem się ta kawalerka miała jakoś rozrosnąć, ale szczegółów już nie pamiętam, bo babcia akurat dostała emeryturę i troszkę więcej tego Berga wypiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: szukajcie listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:44 Jeżeli to ta Pani W-Z co pracowała w AGBiLu to wszystko jasne. Dlaczego stamtąd odeszła?! Odpowiedz Link Zgłoś
zilbeer Re: szukajcie listy 07.12.08, 09:24 Kolega mówi, że to ciocia kierowniczki, czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugie piwko Re: szukajcie listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 10:12 Ten kolega to musiał być bardzo pijany! A nie słyszał przypadkiem o cudzie obiecanym przez premiera w wykonaniu prezydenta? O awansie pomocnika kierowcy lub kierowcy (męża ustosunkowanej kierowniczki) na dyrektora w Urzędzie Miejskim? Odpowiedz Link Zgłoś
zilbeer Re: szukajcie listy 07.12.08, 10:19 Kolega się właśnie przebudził i mówi, że nie w Urzędzie Miejskim, tylko w ZUKu i nie na dyrektora, a na zastępcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugie piwko Re: szukajcie listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 10:24 Kolega wytrzeźwiał? A kolega nie wie, czy był kierowcą czy pomocnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zilbeer Re: szukajcie listy 07.12.08, 10:33 A nie wiem, kolega poszedł już do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: szukajcie listy 07.12.08, 10:20 > O awansie pomocnika kierowcy lub kierowcy (męża ustosunkowanej > kierowniczki) na dyrektora w Urzędzie Miejskim? tam nie takie cuda się dzieją :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: szukajcie listy IP: 195.124.114.* 05.12.08, 09:02 //Sprawę obiecała wyjaśnić dyrektor ZBiLK Monika Ignatowska-Kaliciak. Najpierw jednak postanowiła się zwrócić do kancelarii prawnej. - Chcemy wyjaśnić, czy pytanie o koligacje rodzinne nie będzie szykanowaniem - mówi Dominiak-Górski. w kwestii formalnej ? jakiego haka na Krzystka ma te towarzystwo ze jeszcze ich nie wywalil na zbity pysk ? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: szukajcie listy 05.12.08, 09:04 > w kwestii formalnej ? jakiego haka na Krzystka ma te towarzystwo ze jeszcze ich > nie wywalil na zbity pysk ? czy ma to związek z mieszkaniami ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
edmund_felixowicz Re: szukajcie listy 05.12.08, 09:05 jakiego haka na Krzystka ma te towarzystwo ze jeszcze ich > nie wywalil na zbity pysk ? Jakiego? Krzystek jest tajnym członkiem SLD! No pasaran! Oni też są tajnymi członkami SLD!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieczna powtórka Re: szukajcie listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 09:30 właściwie, to CBA powinna przejrzeć listę lokatorow, ktorym miasto PODAROWALO mieszkania poza kolejnością w mieszkaniach komunalnych wyremontowanych na błysk przed paroma laty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy Re: szukajcie listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 12:30 to koledzy flagi-gieruszyńskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president to rezerwa dla niezbędnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 11:44 podann napisała: > zbudowano 79 mieszkań, na liście było 74 szczęśliwców, a te 5 > pozostałych mieszkań wyparowało???? To może byc rezerwa dla urzędników niezbędnych dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolajka Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.um.szczecin.pl 05.12.08, 09:43 tajemnica poliszynela jest ze budujacy te mieszkania TBS Lewobrzeze przeznaczył ponad 100 mieszkan dla tajemniczego partycypanta, który hurtowo wciagnal mieszkania, choc nawet nie mial pieniedzy na 30% wkładu i teraz bedzie je odsprzedawal za cene rynkowa Odpowiedz Link Zgłoś
prestidigitator70 Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 05.12.08, 12:05 Żadna tajemnica ... ;) Po to one są te TBS, ZBLIK'i, urzędasy wszelkiej maści by do takich "tajemnic" dochodziło - przeciez z czegoś trzeba żyć .... Q..wa ich mac ... :(! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Dominiak Górski - pytanie IP: 62.69.218.* 05.12.08, 12:04 rzecznik SCR, rzecznik ZBILK-u. czego jest jeszcze rzecznikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Dominiak Górski - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 07:59 Jest także rzecznikiem miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 12:07 "Pojawiły się podejrzenia, że na liście szczęśliwców znalazły się rodziny pracowników ZBiLK-u. Przynajmniej dwie osoby mają takie same nazwiska jak dwie jego urzędniczki. " Nazwiska??? A co do tego mają nazwiska? Jak córka wyszła za mąż to zmienila nazwisko itp. Poza tym wkurzające są te ograniczenia metrazowe, zależne od liczby osób. Moze miało to chronić lokatora - ale w bogatym państwie, przy nadpodaży mieszkań. Nie tu i teraz! No i te wanny ;-)) Nie dość, ze miasto pozwala jeszcze na to aby mieszkańcy nie mieli łazienek i nic w tym kierunku nie robi - zganiając na pieniądze -ale o przypływ gotowki tez miasto nie dba, to jeszcze lokator bez lazienki jest w gorszej sytuacji niz ten z łazienką. Absurd! A skoro przepisy są tak durnowate i niesprawiedliwe, bo inaczej tego nie nazwę, to DLACZEGO URZĘDNICY, ktorzy je znają nic nie robią aby je zmienic??? Odpowiedz Link Zgłoś
mit.suesstoff a jak pani Jacyna-Witt prosiła to GW słuchać... 05.12.08, 13:07 nie chciała! www.jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=1&bpm=1&blog=5&lg=1 MJW Prezydentem Szczecina 2010 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kryjek śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbity. 05.12.08, 15:51 Prezydent bezwzględnie powinien przeprowadzić kontrolę w ZBilK-u , a jednocześnie powinien zgłosić sprawę do prokuratury. Natomiast panią dyrektor ZBilK-u powinien NATYCHMIAST wywalić ze stanowiska , bo co się dzieje w ZBiLK-u jest za wiedzą i przyzwoleniem tej kobiety. Osobiście Pani Dyrektor musiała wiedzieć i było to za jej przyzwoleniem. Tutaj w tej sprawie także śmierdzi korupcją.A na pracownice ,które odpowiadały w ten sposób co opisane w artykule powinno być zrobione postępowanie dlaczego tak oszukiwały one petentów i czy czasem w sposób świadomy na polecenie zwierzchników nie popełniono także przestępstwa . A może to jest zorganizowana grupa o charakterze przestępczym , oj śmierdzi ,śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi IP: *.szczecin.mm.pl 05.12.08, 15:58 A zastanowił sie ktoś, skąd nagle taki atak na ZBiLK i rozdział miejsc. Czy to przypadkiem nie podziękowanie za ujawnenie długów z tytułu niepłaconego czynszem przez posła Brudzińskiego? www.rmf.fm/audio/?typ=2&uid=7&bid=4531 Odpowiedz Link Zgłoś
kryjek śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbity 05.12.08, 16:13 Gość portalu: gosc napisał(a): > A zastanowił sie ktoś, skąd nagle taki atak na ZBiLK i rozdział > miejsc. Czy to przypadkiem nie podziękowanie za ujawnenie długów z > tytułu niepłaconego czynszem przez posła Brudzińskiego? Ten zapis nie dotyczy mnie, bo ja nie jestem Brudziński i nie mam z nim nic wspólnego . W ZBiLK-u na pewno dzieją się dziwne rzeczy i jeżeli jest to prawdę co opisała prasą to musi być korupcja i w zarodku prezydent winień podjąć zdecydowane kroki, a nie czekając na wyjaśnienia już zawiesić tą panią dyrektor ,która musiała wiedzieć ,a jak nie wiedziała to jeszcze gorzej o niej świadczy.I proszę mnie nie porównywać do Brudzińskiego, bo nim nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi IP: *.chello.pl 05.12.08, 17:14 cała rzecz w tym że Pan Prezydent, jest jednak uzależniony od tych państwa, Pan Prezydent z tymi ludźmi pracował jako ich przełożony, jako v-ce u Pana Jurczyka, ja pamiętam jak w TV, pani v-ce dyr. Jasionowska, uzasadniała z pietyzmem zasługi 27-letniego wówczas urzędnika Krzystka, ta sama pani napisała mi w postanowieniu, że mam oddać klucze i wynosić się na zbity pysk, z mieszkania gdzie mieszkałem z rodzicami matki i jej bratem legalnie zameldowany od 2000r. za zgodą dyr. ZBiLK, po ich śmierci! Nie pozwolono mi udowodnić w Sądzie faktu tam zamieszkiwania! Po art. Pani Red. Moniki Adamowskiej, Prezydent Jurczyk uznał nasze racje i zarządził ponowne postępowanie (pierwsze ewidętnie sfałuszowano),które w 100% wypadło na naszą korzyść, widziałem notatkę służbową Pełnomocnika Prezydenta Grażyny Adamowskiej, w której Prezydent Jurczyk nakazuje po tym wykonanie eksperytzy prawnej, przez kancelarię prawną Poczobut-Odlanicki, nie wykonano tego polecenia, wybrano radcę prawnego Małgorzatę Michalak, która w oczywisy sposób KŁAMAŁA,mówiąc że trzeba świadków przesłuchać w Sądzie, po czym wystąpiła o eksmisję z powodu braku tytułu najmu!Po zmianie władzy na spotkaniu w siedzibie ZBiLK, z v-ce Prezydentem Chochulskim, dowiedziałem się że Jurczyk, to głupek i szkodnik, mieszkanie musiałem opuścić, bo nie mam na komornika, dano mi klatkę 8,5. m. kw., w zamian. Wszelkie skargi i prośby że w oczywisty sposub łamią art. 32. Konstytucji, który mówi że wszyscy są wobec prawa równi, LEKCEWAŻĄ! Tak traktuje się rodzinę pionierów Szczecina,a 52 niezbędnych ? Pani Banaszak niezbędna, wzieła mieszkanie sprzedała, wzbogaciła się i paszła w siną dal, taka niezbędna! I cała reszta. ZBiLK będzie, tych ludzi przy obecnych władzach nie ruszą, a może nigdy, mieszkania dostali za friko, Mieczysław Jurek, sze Solidarności, Komendanci Policji i Straży, Radni Miasta i Województwa, i szereg ustosunkowanych innych miernot! I widzę że dalej tak się dzieje bez konsekwencji, zapamiętajcie jedno, za jakiś czas przechodzę na emeryturę, i od tej chwili nie spocznę dopuki, doputy nie znajdziecie się wszyscy tam gdzie wasze miejsce, czyli we Wronkach, a Panie w Koronowie! A jak przyjdziecie kiedyś 17-go Grudnia składać wieńce hipokryci, pod pomnik koło byłej KWMO, tam gdzie do mnie strzelano w 1970r., to was batem wypędzę z tamtego miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czystki Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 16:05 ani CBA, ani prezydent z nik- iem na czele nie są zainteresowani zrobieniem porządku Odpowiedz Link Zgłoś
edmund_felixowicz Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi 05.12.08, 17:07 Oni wszyscy są z SLD! No pasaran! CBA to kryptoSLDowcy! NIK to tajni członkowie SLD! Choculski jest z SLD! Ignatowska-Kaliciak jest z SLD! Sumisławska jest z SLD! Wszędzie rządzi SLD! SLD jest wszędzie! Ma w głowie SLD! No pasaran! No pasaran też z SLD! Ups! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 17:34 Twoj ulubieniec Napier.alski właśnie opuścił szeregi SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Felixa Felix ! Co tam nowego u Twojej żony ? IP: *.chello.pl 05.12.08, 19:53 Dalej ją ten z SLD ........li ?!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi 05.12.08, 19:56 Gość portalu: elf napisał(a): > Twoj ulubieniec Napier.alski właśnie opuścił szeregi SLD to niech weźmie ze sobą Olejniczaka i może powstanie poważna Lewica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 20:14 i takiej w pewnym momencie zabrakło - i do tej pory nie ma, niestety - a przydalyby sie oszczedności np:5mld/rok wyplacanych rokrocznie kk. Tylko w Polsce nie ma odwaznych!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 08:01 kryjek napisała: > Prezydent bezwzględnie powinien przeprowadzić kontrolę w ZBilK-u , a > jednocześnie powinien zgłosić sprawę do prokuratury. Natomiast panią dyrektor > ZBilK-u powinien NATYCHMIAST wywalić ze stanowiska , bo co się dzieje w > ZBiLK-u jest za wiedzą i przyzwoleniem tej kobiety. Ale właśnie dlatego ją tam postawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd Re: śmierdzi korupcją - wywalić dyrektorkę na zbi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 11:01 komentarze tego wątku ściśle koresponduja z wątkiem Administrator Maria Maj - Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość śmierdzi korupcją - wywalić Dominiaka-gorskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 01:03 "Chcemy wyjaśnić, czy pytanie o koligacje rodzinne nie będzie szykanowaniem - mówi Dominiak-Górski." Ten facet moze rzoczulić do łez, ale ze śmiechu.... co za przewrotny typ. Urzednicy "szykanowani"!!! Bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha Zlodziejstwo urzednikow w Polsce jest bardzo dobrze kryte i nikt nie protestuje przeciw temu.. ten kraj jest po prostu ....... CHORY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: śmierdzi korupcją - wywalić Dominiaka-gorskie IP: *.chello.pl 20.05.09, 07:01 bo nikt nie jest tego swiadomy jak nie doswiadczy na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śmierdzi korupcją - wywalić Dominiaka-gorskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 07:42 A w ogole to proponuje założyć Komitet Obrony Rozleniwionych urzednikow magistrackich, czyli KOR urzednikow :))))))))) hłe hłe hłe hłe hłe hłe hłe hłe hłe i bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha Albo Komitet Szykanowanych Urzednikow Magistratu szczecinskiego i jego zlodziejskich spolek nomenklaturowo-mafijno-rodzinnych... Dominiak-Górski sam pracuje w słynnym SCR.... też uwzam że już czas najwyższy na obronę SCR-u, Pęchorzewskiego, Flagi-Gieruszyńskiej i całej reszty.. a przede wszystkim słynnego ostatnio w Szczecinie i prasie Andrzeja R... obrońmy ich cześć i dobre imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmita Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 21:50 Nazwali ich chłopcami z PO. To nie chłopcy to g...żeria na poziomie żłobka! Jedna klika z PO z doradcą z tytułem doktora. Trzymają się kupy bo można się nachapać zacząwszy od stanowisk skończywszy na mieszkaniach. Jak Urząd może zrobić porządek, jak mężowie pań od "POMYŁEK" są na stanowiskach nowo powołanych dyrektorów (MIERNI ALE WIERNI). Sami przyjaciele naczelnej władzy miasta. No i ich najnowsze przyjaciółki - też od "pomyłek" wszystko wszechwiedzące. A naiwna dyrektorka? Jest od tego, że jak za bardzo będzie śmierdzieć to swoje kierowniczki się obroni, a ją się z hukiem wyrzuci, żeby uspokoić zaprzyjaźnioną prasę i głupi lud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 06.12.08, 04:13 ja jednak liczę że ich kiedyś osądzą, już kilka dyrektorek ZBiLK, poszło do pierdla, potrzeba tylko radykalnej zmiany władzy, no i jakiegoś Maxymiliana Robespierre, na pewien okres czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 08:08 U nas Robespierry są tylko do zaprzysiężenia, potem to już tylko Talleyrandy. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 06.12.08, 10:00 Gość portalu: max napisał(a): > ja jednak liczę że ich kiedyś osądzą, już kilka dyrektorek ZBiLK, > poszło do pierdla, potrzeba tylko radykalnej zmiany władzy wystarczy,że nie będzie powiązana z POPiSem i ze prokuratura przejrzy na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
zilbeer Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 06.12.08, 09:16 Ten mój koleś od Berga mówił mi wczoraj, gdy tym razem był u mnie. No bo babcia do kościoła poszła. Nie wiem po co. Mówił, że dyrektorka tego ZBiLKu, to o niczym nie wiedziała. To ta kierowniczka, co to wszystko wie najlepiej. Kierowniczka i dwie stare urzędniczki cwaniaczki. Koleś mi mówił, że jest tam jeszcze jedna małolata, która o niczym nie ma pojęcia, ale może za to zapłacić. Kierowniczka niby psiapsiółka, ale smarkulę na minę pchała. Tak mi ten koleś mówił, ale był już mocno w stanie pobergowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzyciel Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 10:06 Pani kierownik zamian i jej pseudo przyjaciółki "WZ" wszyscy się boją. Nikt ich nie ruszy najwyżej awansują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 10:43 Święta prawda. Obie nie do ruszenia. Co to będzie jak się ta "bezinteresowna" przyjaź skończy, Czarno to widzę dla Pani kierownik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien pan oszuści IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:23 w zbilku jak za komuny.liczą się tylko układy.siedzą kwoki i łaskę robią.ja wraz z sąsiadami prosimy o remont klatki schodowej która nie była malowana od 20 lat o oni w zbilku rejon 7 9 na jagiellońskiej ćągle mówią że brak kasy.ale czynszcze to kroją nieproporcjalnie wysokie do warunków mieszkaniowych.kiedy by człowiek nie poszedł coś załatwić to tych bab niema wiecznie gdzieś łażą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: oszuści IP: *.acx.pl 06.12.08, 22:36 dwa lata działalności i widzimy jak żyje władza- afera goni aferę ta jazda dopiero sie zaczyna, a Krzystek chce już dziś wygrać kolejną kadencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróżka Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 22:11 widzę ciemność... dużo pustych mieszkań.... nikt nic nie wie.... ludzie wnoszą rzeczy... nit nie wie skąd i dlaczego... brak odpowiedzi... nikt nic nie wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 08.12.08, 12:33 wychodzi na to,że nigdy nie POznamy tej tajnej listy, ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalec Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: 195.124.114.* 08.12.08, 14:17 prokurator ma cykora ruszyc temat, mozna zaszkodzic wielu osobom w miescie zgadnijcie dla kogo byly te brakujace mieszkania, to dopiero cyrk :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 08.12.08, 15:56 > > zgadnijcie dla kogo byly te brakujace mieszkania, to dopiero cyrk :-) dla niezbędnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 09.12.08, 08:04 > > > > zgadnijcie dla kogo byly te brakujace mieszkania, to dopiero cyrk :-) dla członków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchatek podobno lista jest na allegro !! IP: 195.124.114.* 09.12.08, 10:23 licytacja startuje od 5000 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: podobno lista jest na allegro !! IP: *.chello.pl 09.12.08, 16:00 ale tak naprawdę, kiedy się skończy to złodziejstwo państwowe z mieszkaniami komunalnymi? Wtedy kiedy wszystkie będą prywatne! I była taka USTAWA, tylko Olek Złodziej Kwaśniewski ją zawetował! I owoce są, dalej rządzący lokalnie, bezkarnie robią to co chcą! Proszę mi uwierzyć, urzędnicy ZBiLK, czują się tak bezkarnie manipulując prawem, że komu chcą to dadzą, a komu chcą to zabiorą, to jest koteria, sitwa, układ, czy jak tam chcecie to nazwać, nie ma siły, nawet Sądy nic nie mogą, tak to skonstułowano! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Daj sopokój człowieku. 09.12.08, 19:37 Przerżnąłeś we wszystkich możliwych instancjach. Nawet prokuratorzy niczego się nie dopatrzyli w twojej sprawie. Spamujesz tylko bo nie rozumiesz, że urzędnicy działali zgodnie z prawem. Do posłów miej pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koligacje-towarzys Re: podobno lista jest na allegro !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 11:07 Administrator Pani Maria MajIP: 80.108.34.* Gość: Magdalena Maj 30.11.08, 21:25 Odpowiedz Dzień dobry Państwu Nazywam się Magdalena Maj i jestem córką Pani Marii Maj administratora Wspólnot. Na skutek pomówień i kłamstw zawartych na tym forum moja Mama w ciężkim stanie znalazła się w szpitalu, serce nie wytrzymało. Moja Mama wie, kto dokonuje te wpisy. Wiemy również, kto tymi ludźmi i w jakim celu, steruje. Moja mama jest wspaniałą i wyjątkową osobą! Kilkakrotnie obserwowałam w biurze, pracę mojej Mamy. Zrozumiałam jaką ciężką i odpowiedzialną wykonuje pracę. Podziwiałam Ją za tolerancję, wysoką kulturę i cierpliwość wobec klientów biura, za lojalność i walkę o dobro tych ludzi. Podziwiam Ją za wiedzę, za bezkompromisowość i odwagę i za to, że nawet w trudnych sytuacjach nie traciła humoru. Symptomatyczne było to, że najczęściej klienci chcieli rozmawiać z Mamą. Smutne, jak łatwo jest w dzisiejszych czasach w Polsce anonimowym tchórzom bezkarnie niszczyć drugiego człowieka. Kłamstwa zawarte w tych wpisach i poziom tych wpisów świadczy o tych wpisujących i ich kulturze. To o moim Tacie – żałosne. Od prawie 30 lat moja Mama żyje w związku małżeńskim z jednym i tym samym człowiekiem. Mój Ojciec nie był i nie jest żadnym funkcjonariuszem, jest tylko pracownikiem NIKu. Awansował kilka lat temu na stanowisko doradcy. Jestem przekonana, że niemała w tym zasługa mojej Mamy; pamiętam jak po nocach pomagała pisać Ojcu jakieś protokoły i pisma. Mama z wykształcenia jest ekonomistą, Tata inżynierem. Jesli chodzi o mojego Dziadka – to z rodzicami mojego Taty utrzymywaliśmy znikome kontakty. Wiążąc się z moją mamą tata dokonał wyboru. Moi dziadkowie postawili sprawę jasno. Mama znajdowała się po przeciwległym biegunie pod każdym względem. Jednak to Mama sprzeciwiała się, żebyśmy z siostrą poszły obejrzeć wystawę „twarze szczecińskiej bezpieki”. Zawsze uważała, że trzeba iść do przodu, a nie oglądać się do tyłu, rozpamiętywać – uważała, że prawda historyczna nie istnieje, historię produkuje się dla określonych potrzeb, zawsze nam też powtarzała, że to nie nam osądzać innych. Ja mam 25 lat, studiowałam biotechnologię. Przez rok studiowałam w Wiedniu. Jeszcze w trakcie studiów dwie wiedeńskie uczelnie: BOKU i AKH zaproponowały mi napisanie doktoratu i dalszą pracę naukową. Obecnie realizuję te propozycje i zarazem swoje marzenia – uczestniczę w badaniach nad wynalezieniem szczepionki przeciw nowotworom. Kiedy Mama znalazła się w szpitalu musiałam przyjechać na kilka dni do Polski. Ale wierzcie mi Państwo, po tym w jaki sposób pozwala się traktować w mojej ojczyźnie uczciwych ludzi – nic tu po mnie. To są właśnie te stare metody. Moja Mama zawsze miała i ma odwagę powiedzieć to co myśli, bez względu na konsekwencje. Podziwiam Ją za to i za wiele innych rzeczy i za humor i za to, że ciągle skacze po murkach, ale zła jestem na Nią, że z takim oddaniem pracuje dla tych ludzi – Mamo widzisz, że nie warto !!! Życzę Państwu i sobie również, aby Wasze dzieci mogły darzyć swoją matkę takimi uczuciami jakimi ja Ją darzę. Magdalena Maj. Re: Administrator Pani Maria MajIP: *.chello.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: podobno lista jest na allegro !! 10.12.08, 19:41 ładny list, tylko co ma wspólnego z listą WYBRANYCH ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt retg Re: podobno lista jest na allegro !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 11:10 List może i ładny, tylko infantylne "dziecko' podało wszystkie kontakty, koligacje rodzinne i zobowiązania towarzyskie - jak na dłoni - a to wyjaśnia wiele decyzji mieszkaniowo-lokalowych w Sz- cinie.I łowcow kasy też! Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 18.05.09, 14:00 i kto dostał mieszkania ? kogo ukarano ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:54 słuchajcie kto zna odpowiedź na pytanie : Komu daje dupy jasionowska ? , ten wszystko zrozumie. a i lista się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 07:39 Zawsze było tam "bagno" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencja Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 24.11.09, 16:58 znowu lista Odpowiedz Link Zgłoś
hiclen Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 24.11.09, 18:31 pierwszy raz przeczytałem ten artykuł, ale nie pierwszy raz czytam o ZBiLK Odpowiedz Link Zgłoś
karolak_2 Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 24.11.09, 22:55 mocny tytuł artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elewacja Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne IP: *.chello.pl 25.11.09, 16:15 będzie o tym na procesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pan Dominiak-Górski i jego podopieczni.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 13:06 Sprawę obiecała wyjaśnić dyrektor ZBiLK Monika Ignatowska- Kaliciak. Najpierw jednak postanowiła się zwrócić do kancelarii prawnej. - Chcemy wyjaśnić, czy pytanie o koligacje rodzinne nie będzie szykanowaniem - mówi Dominiak-Górski. Dominiak-Górski budzi mój szczery uśmiech... Ten wytrawny spec od mediów w równie kryształowo czystej jak lokalówka spółce miejskiej SCR, martwi się, że urzędnicy będą szykanowani.. urzędnicy wydziału lokalowego, który zawsze słynął z nieskazitelnej uczciwości i absolutnego braku korupcji... O Boże! Cóż by to było, gdyby tak jakiemuś urzędnikowi dobrano się do doopy za to, że "pomaga" swojej pociesze?! Toż to niedopuszczalny skandal.. w Polsce.. I tylko w Polsce.. wszędzie indziej taki urzędnik może pójść do kicia i dostaje czarny bilet oraz nigdy nie dostanie pracy w administracji itp. instytucjach... a tu, co?! pytanie o koligacje rodzinne może być szykanowaniem!!! o qrwa... czuję się jak w jakiejś latynowskiej dyktaturze, gdzie urzendnik to pan... Pan, qrwa powiadam Wam, Pan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mantra Re: Pan Dominiak-Górski i jego podopieczni.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 16:10 Gość portalu: gość napisał(a): > O Boże! Cóż by to było, gdyby tak jakiemuś urzędnikowi dobrano się > do doopy za to, że "pomaga" swojej pociesze?! Toż to niedopuszczalny skandal.. w Polsce.. I tylko w Polsce.. > wszędzie indziej taki urzędnik może pójść do kicia i dostaje czarny bilet oraz nigdy nie > dostanie pracy w administracji itp. instytucjach... a tu, co?! > pytanie o koligacje rodzinne może być szykanowaniem!!! o qrwa... > czuję się jak w jakiejś latynowskiej dyktaturze, gdzie urzendnik to > pan... Pan, qrwa powiadam Wam, Pan!!! ------ dopóki będa takie zakłady mieszk.-komunalne doputy temat będzie sporny. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 taa, bo ona coś już wyjaśni:)na Prima Aprllis 29.03.10, 14:56 Gość portalu: gość napisał(a): > Sprawę obiecała wyjaśnić dyrektor ZBiLK Monika Ignatowska- > Kaliciak. Najpierw jednak postanowiła się zwrócić do kancelarii > prawnej. - Chcemy wyjaśnić, czy pytanie o koligacje rodzinne nie > będzie szykanowaniem - mówi Dominiak-Górski. Odpowiedz Link Zgłoś
q.mildyn Re: Podejrzana lista na mieszkania komunalne 29.03.10, 14:27 Dobrze chociaż, że lista była weryfikowana Odpowiedz Link Zgłoś