goniamm 03.02.09, 18:25 Już wszystkie chyba sposoby wypróbowałam,syrop z cebuli z miodem, mleko z czosnkiem, w aptece dostałam jakiś ziołowy,dozwolony dla kobiet w ciąży a kaszel dwa tyg. i nic. Czekam na Wasze rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika9990 Re: Co na kaszel? 04.02.09, 21:30 Hernata malinowa, miód z cytryną. Ostatecznie zostają antybiotyki w spraju. Ja miałam kaszel przez 6 tygodni i juz mnie straszyli wymazem z gardła i przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
justa67 Re: Co na kaszel? 05.02.09, 12:33 Od 4 tygodni męczę się. Na kaszel można w ciąży stosować leki homeopatyczne takie jak homeovox, voxpax, syrop stodal. Można na suchy uporczywy kaszel zażyć syrop ACCODIN 3 x 5 ml, ale jak kaszel zamieni sie w mokry to trzeba odstawić. Można pić SYROP PRAWOŚLAZOWY, który działa osłonowo; ssać pastylki ISLA. Przyjmować preparaty wzmacniające np. BIOARON C (aloes i aronia). Można robic inhalacje z soli fizjologicznej-nawilża drogi oddechowe. Z przepisu lekarza można zastosować BIOPAROX -antybiotyk wziewny o działaniu miejscowym. Płukać gardło amolem albo np. szłwią. Ostatnio przeczytałam, że malin w ciąży nie wolno, bo mogą powodować przedwczesne skurcze macicy. Tak samo nie wolno silnych preparatów aloesowych ( chciałam kupić BIOSTYMINĘ) bo mogą działać przeczyszczająco i też powodować skurcze. Herbata z miodem ma tylko właściwości napotne, bo miód w temp. pow 40 st.C traci swoje zdrowotne właściwości, więc lepiej wypić szklanke letniej wody z miodem np.spadziowym. To wszytko i inne domowe syropy z cebuli i czosnku wypróbowałam i NIC mi nie pomaga. Aktualnie przyjmuje doustny antybiotyk i poczekam do poniedziałku; jak nie będzie poprawy to poproszę o skierowanie do pulmunologa, bo nie wyobrażam sobie porodu z takim kaszlem, że nie mogę utrzymać moczu.Głos też straciłam. Może cos Ci pomoże z ww. POWODZENIA w walce! Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Co na kaszel? 06.02.09, 19:05 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś