switonemsi 06.07.09, 13:34 Wygląda jak logo olimpiady młodzieży... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokoncjusz Logo ESK 2016 wybrane 06.07.09, 13:55 hmm szkoda, nie najlepsze to moim zdaniem wygralo logo, ale to kwestia gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bony francuz Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.chello.pl 06.07.09, 14:05 Spartakiada młodzieży ZSMP z naszych szczecińskich zakładów pracy. Famabud ITP. W konkurencji : rzut granatem,Kombinacja- biegi przełajowe- sztafeta. Trybuna honorowa, występy folklorystyczne, odezwa do młodzieży świata o Pokój na świecie, gołąbek pokoju wypuści mała prymuska Masojciowa. potępiamy wojnę w wietnamie i odwetowców z Bonn. Tak gdzieś późny gomułka panie Pągowski. Ile pan dostał za to jury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny znacznie lepsze było to w tonacji floating garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:10 wpisywało się w szerszą strategię. Miasto wydaje mnóstwo na ten program 2050 a potem ogłasza konkursy na coś co nijak ma się do przyjętej szerszej koncepcji. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: znacznie lepsze było to w tonacji floating ga IP: *.tieto.com 06.07.09, 15:54 To było logo? Mapka i za dużo tekstu, do tego po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_turalny A jak to wygląda w innych miastach... 07.07.09, 10:28 Tu można zobaczyć propozycje innych miast: Polskie Europejskie Stolice Kultury A tu Wrocławia: Wrocław 2016 Na tle innych miast uważam, że logo jest nienajgorsze. Za logo przypominającym Floating Gardens nie byłem - w końcu ESK 2016 to powinien być osobny temat. Szkoda mi tylko kolorystyki - to logo za bardzo kojarzy się z mebelkami w stylu lat 70-tych. Boję się, że nie będzie przyciągało wzroku. Naszymi atutami są jakby nie było złoty piasek plaż (nawet nadodrzańskich), zieleń i błękit wody. To tak bardzo podobało mi się w logo nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: 217.153.19.* 06.07.09, 14:13 Mi przypomina nieco logo peer-to-peer. W sumie jeżelipromuje się Floating Garden to można było pójść w tą stronę. Ale i tak duże lepsze od Loga Łodzi ESK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.tieto.com 06.07.09, 15:08 Z trzech proponowanych moim zdaniem najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ua Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:37 mocno pedalskie jak białegostoku . to drugie było duuuużo lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.tieto.com 06.07.09, 16:59 Z uprzejmości przemilczę ten "argument". Odpowiedz Link Zgłoś
searover Logo ESK 2016 wybrane 06.07.09, 15:37 Ja rowniez glosowalem na te nawiazujace do Floating Garden i miejscem Szczecina w Europie. "Sloneczko" troche traci cepelia, ale nawiazuje do gwiazdzistych rond, ktore mimo wszystko sa elementem wyrozniajacym Szczecin na tle innych miast. Logo moze niezbyt wyszukane, ale o niebo lepsze niz n.p. warszawskie, ktore wyglada jak rozrzucone na stole zapalki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:34 A mi tam jest wszystko jedno. Kiełbaska i tak jest tylko jedna! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Logo ESK 2016 wybrane 06.07.09, 18:27 Co z prawami autorskimi ? Czy za ten chłam ktoś będzie chciał odstępne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczec Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 19:13 To logo kojarzy mi się z Placem Grunwaldzkim - dlatego nań głosowałam. Jest czytelne, widoczne z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
zendafun Re: Logo ESK 2016 wybrane 07.07.09, 07:43 Chętnie obejrzymy Twoją propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michau Logo ESK 2016- Cepelia IP: *.szczecin.vectranet.pl 06.07.09, 19:11 Hmmm, Cepeliada jak 150. No ale jaka wioska takie logo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:13 Najbardziej cieszy mnie to, że wygrał facet ze Szczecina - mówił podczas rozstrzygnięcia konkursu wiceprezydent Tomasz Jarmoliński. - Bałem się, że wygra projekt kogoś z innego miasta. To byłby dla mnie cios, bo uważam, że lokalni artyści są warci tego, by ich docenić. Obłuda Jarmolińskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eg Logo ESK 2016 wybrane IP: *.chello.pl 06.07.09, 20:58 Przecież przy takiej liczbie oddanych głosów mogła ten projekt wybrać na dobrą sprawę jedna osoba Odpowiedz Link Zgłoś
qba2222 a teraz nie ma młodych artystów? 06.07.09, 21:01 Drogi Panie Akademia Sztuki nie sprawi, że młodzi artyści pojawią się z dnia na dzień, to nie będzie fabryka tylko uczelnia. Młodzi artyści już sa od dawna, tylko trzeba stworzyć dla nich klimat, oferty, propozycje... A nie czekać, aż się pojawią jak króliki z kapelusza. I oczywiście przydałoby się podziałać, żeby nie wyjechali ze Szczecina przed 2016 rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a teraz nie ma młodych artystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:12 większość już dawno wyjechała........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a teraz nie ma młodych artystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:20 a akademia i studenci to potencjalni odbiorcy sztuki... -inteligencja , której nie ma za dużo w tym mieście . Kierunki proponowane w innych miastach są konkurencyjne wobec tych ,które oferuje szczecin- co z tego ,że będziemy się starać odbudować miasto jak nie ma tutaj zbyt dużo ludzi ,którzy w kulturalny sposób użytkowaliby przestrzeń miejską. Nie ma uczelni i nie ma miejsc pracy dla inteligencji ,pomijam stoczniowców-oni i tak już swoje wycierpieli..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Logo ESK 2016 wybrane IP: 195.248.88.* 06.07.09, 21:45 Również uważam że lepiej w strategoe miasta wpisywało się logo w barwach floating garden. I skoro było to logo na ESK to ciekawie zaznaczało Szczecin na mapie Europy. Co do napisu po polsku- jestescmy w Polsce, ale fakt, że poza granicami powinno być po angielsku. Co do zwycięzkiego loga... średnio mi się podoba. Kolory trochę się gryzą... Może ładniej wyglądałoby w barwach strategii 2050... Ogólnie jestem bardzo ciekawa jakie były pozostałe propozycje. Chyba musialy byc bardzo słabe... skoro te wybrane specjalnie nie powalają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: 62.69.220.* 06.07.09, 21:59 i to by było na tyle. koniec, kropka i paluszek na precelku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bus Logo ESK 2016 wybrane IP: *.globalconnect.pl 07.07.09, 01:22 ten Jarmolinski,... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 06:19 syfiaste jest i tyle... jakby ktoś w gó...e patykiem zamięszał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prenka Logo ESK 2016 wybrane IP: *.chello.pl 07.07.09, 08:45 Jak w tym mieście może być dobrze skoro mieszkają w nim sami malkontenci. Czytam zawsze to forum i rzadko się cokolwiek komuś podoba.Cały czas słychać tylko NIE.Odrobina optymizmu moi drodzy forumowicze. Ja też głosowałam na drugą propozycję, ale ta też nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
blechtrommel Teraz hymn i gadżety 07.07.09, 09:03 - Powiedz mi, po co jest ten Miś? - Właśnie, po co? - Otóż to. Nikt nie wie po co, i nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta! Wiesz co robi ten Miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest Miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy tym Misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo! I nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest Miś Społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije do jesieni na świeżym powietrzu. I co się wtedy zrobi? - Protokół zniszczenia? - Zapamiętaj: Prawdziwe pieniądze zarabia się na drogich, słomianych inwestycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: 213.155.168.* 07.07.09, 09:04 "Co dalej?" Teraz trzeba wypuścić koszulki, majtki, prezerwatywy z tym logiem. Na środku jeziora Dąbie wybudować betonową wyspę w kształcie loga. I jeszcze koniecznie wybić pamiątkowy medal. Każdy pretekst dobry, żeby wydoić podatników z pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo lolo Logo ESK 2016 wybrane IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 07.07.09, 15:25 na razie nie widzę jakoś tego całego projektu, sztark może i ma wizję ale na razie otoczył się ekipą "specjalistów" harcerzyków i najwiekszym osiagnieciem jest logo... mimo wszystko powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista znowu tłum wybiera i staje się decydentem 07.07.09, 16:59 znowu tłum wybiera i na niczym się nie znając staje się decydentem - zupełnie jak za komuny - przydałby się ktoś kto potrafiłby to skomentować jak nieodżałowany Bareja: "mój mąż z zawodu jest dyrektorem" - nasz tłum z powołania jest specjalistą od wszystkiego - brawo - pewnie tłum się Wam, "politycy," za to odpłaci przy wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechan Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 23:21 Szczecińskie place sa chrakterystyczne i mają 6 odnóg. To logo ma 8 - przypomina koło od traktora. Dobre byłoby dla POM-u z Grójca albo Sulęcic a może to plagiat? Kupiłem sobie ciągnik - pojemność 2400. POM - Państwowy Ośrodek Maszynowy - maszynowy, niezależny odłam PGR. PGR - Państwowe Gospodarstwo Rolne - coś w rodzaju ESK 2016 Szczecin - też państwowe za nasze podatki. Kultura sie sama wyżywi, jak i nasz rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_saint Re: Logo ESK 2016 wybrane 09.07.09, 11:09 Bardzo smutno mi się robi kiedy czytam te malkontenctwa, ale chyba to normalne, nie tylko u nas. Szczecin gorszy od Poznania, Poznań od Krakowa, gdzieś w Warszawie płaczą, że stolica Polski jest brzydka etc. Martwię się też o stan naszej, społecznej, wyobraźni i krótkowzroczności. Jeśli nowe logo ESK 2016 będziemy odwoływać tylko do pl. Grunwaldzkiego to ono pl. Grunwaldzkim zostanie. Jednak czy ktoś dobie zadał pytanie o uniwersalność takiego logo? Kula jest znakomitym symbolem, który można odnieść do wielu innych materii jak np. słońce czy glob, a linie, które się łączą są jedynym odniesieniem i skojarzeniem z kulturą! A tu przecież o kulturę się rozchodzi! Czytając wszystkie powyższe komentarze wydaje mi się, że ESK 2016 wszystkim kojarzy się z jakąś nową strategią i marką Szczecina, a tu chodzi jedynie (ale także i aż!) o kulturę. Nie mieszajcie w to polityki i polityków, pozbądźcie się proszę marudzenia. Zastanówcie się dokładnie nad kulturą naszego miasta i przede wszystkim nie porównujcie się do czegoś co prawdopodobnie znacie jedynie z banerów i akcji promocyjnych! Logo jest znakomite, bo bardzo uniwersalne, niejednoznaczne, ale TAKŻE odwołujące się do symbolu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Logo ESK 2016 wybrane 09.07.09, 11:48 > Logo jest znakomite, bo bardzo uniwersalne, niejednoznaczne, ale TAKŻE > odwołujące się do symbolu miasta. no, ubawiłaś mnie tym stwierdzeniem, nie ma to jak dobra bzdura przed południem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 13:27 logo moim zdaiem jest najlepsze z trzech wybranych,jest łatwoskalowalne,czytelne ma jakiś stopien wieloznaczności ale jak dla mnie trąci trochę naiwnoscią i moze kolorystyka nazbyt ewidentna bez tego polotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.chello.pl 10.07.09, 01:40 Brawo! Nareszcie, po dwóch latach swoich starań, Tomasz Jarmoliński z PełO ma jakiś sukces. Udało się wybrać Logo ESK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Co dalej? IP: 213.155.168.* 05.02.10, 09:47 Co dalej? Po logo pora na hymn, najlepiej do melodii "We are the world", a tekst mogą napisać copywriterzy od Auchana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Co dalej? IP: 62.69.221.* 05.02.10, 10:35 Kopyrajterzy od Auchana do Opola i Sopotu! Są cudowni jak ich rymy typu "i w blasku świec nieśli wieniec". na osobne oklaski zasługuje wokal. I to niekonieczne zaangażowany po uszy chłoptyś z pierwszego planu. Dziewczyny i ich solówki są najbardziej wysmakowane. Tak pomiędzy MTV a Warszawską Jesienią. Tylko czy tacy artyści przyjmą zlecenie od tajemniczej instytucji? Auchan przynajmniej jest, a z tej kultur-stolicy jest tu chyba tylko kultur-gauleiter ze swoją świtą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.chello.pl 13.10.10, 18:31 LOGO jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: Logo ESK 2016 wybrane IP: *.chello.pl 13.10.10, 20:02 Prezentacja szczecińskiej delegacji nie zyskała uznania komisji rozstrzygającej, które miasta znajdą się w gronie finalistów ubiegających się o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury 2016. Do drugiego etapu przeszły Gdańsk, Wrocław, Warszawa, Lublin i Katowice. Odpowiedz Link Zgłoś