cannon 15.07.09, 21:04 A ja chętnie zapalił bym skręta o zachodzie słońca nad morzem... i czuje ogromna radość z tego, że nie jesteście w stanie nic zrobić żeby zdelegalizować "dopalacze", po prostu rozkosz ! heheh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zed.1 chaos w glowach urzednikow 15.07.09, 23:00 wladze miast, bezradne wobec prawdziwych, powiazanych z gangsterka dilerow narkotykow, znalazly sobie kozla ofiarnego na pokaz. czy lepiej jest by zarabiala mafia, czy by sprzedaz odbywala sie legalnie, przy placeniu podatkow, z kontrola tego by nie kupowali niepelnoletni? nikomu nie jest to wciskane na sile. burmistrzowie i wojtowie, cieszcie sie, ze to tam jest bo dzieki temu mafia w waszych miastach slabnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: chaos w glowach urzednikow IP: *.szui.lublin.pl 16.07.09, 07:29 Niestety, handlem dopalaczami rowniez zajmuje sie mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: chaos w glowach urzednikow IP: *.fabrykac.pl 16.07.09, 08:12 handel dopalaczami zwalcza mafia, to chciałeś napisać chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: chaos w glowach urzednikow 16.07.09, 12:42 Jak to ktoś kiedyś powiedział "Polska to kraj, w którym wszyscy próbują się dymać nawzajem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu za głupote urzedników zapłacą wszyscy IP: *.chello.pl 16.07.09, 14:37 Robert Karelus: Ale przede wszystkim w zawieranych umowach znajdzie się od teraz klauzula, która mówi, że jeśli ktoś będzie handlował tymi substancjami, to umowa jest rozwiązywana ze skutkiem natychmiastowym. Prezydentowi Świnoujścia gratuluje głupiego pomysłu i nieznajomości prawa! Takie dyskryminujące przepisy są niezgodne z prawem polskim i nade wszystko unijnym. Prawnicy Rancard Trading LTD już zacierają ręce, a są jak już udowodnili doskonale przygotowani do takich sytuacji. Nasze służby pójdą i zwiną taki namiot (...) Oczywiście właściciel może nas wtedy podać do sądu, ale tego się nie boimy. No oczywiście, że się nie boicie - w końcu to nie z własnej kieszeni prezydent będzie bulił za swoją impertynencję i ignorancję - tylko z pieniędzy publicznych. Gdyby miał odpowiedzialność finansowa by się 10 razy zastanowił. Ps. W Świnoujściu to nie pierwszy taki idiotyzm - vide: opalanie się toples ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 za głupote urzedników zapłacą wszyscy 16.07.09, 22:46 Gość portalu: qwertyu napisał(a): > Prezydentowi Świnoujścia gratuluje głupiego pomysłu i nieznajomości prawa! Takie dyskryminujące przepisy są niezgodne z prawem polskim i nade wszystko unijnym. Doprawdy? Skoro jesteś znawcą zarówno polskiego, jak i unijnego prawa, to wskaż mi proszę które przepisy zabraniają właścicielowi gruntu ustalić co może być sprzedawane na terenie stanowiącym jego własność, a co nie? Muszę Cię zmartwić, właściciel gruntu (w tym przypadku gmina, ale to bez znaczenia) może zastrzec w umowie, że użytkując stoisko handlowe posadowione na terenie jego własności, kontrahent będzie miał prawo sprzedawać wyłącznie czerwone gumowe kaczuszki, a zielonych już nie. Jeżeli kontrahentowi taka umowa nie odpowiada, to jej nie musi podpisywać. Zasada swobody działalności gospodarczej nie jest nieograniczona. Istotne jej ograniczenia wynikają między innymi z nadrzędnej zasady ochrony własności. Odmiennie natomiast sprawa się przedstawia w przypadku gdy grunt, na którym odbywa się handel jest własnością prywatną, natomiast gmina ma zastrzeżenia do sprzedawanego asortymentu, jednak to nie takiej sytuacji dotyczy cytowana przez Ciebie wypowiedź władz gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reptile Re: za głupote urzedników zapłacą wszyscy IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 11:11 - Wysłaliśmy tam nasz patrol straży miejskiej, ale nie może ona wejść na prywatny teren - mówi sekretarz gminy Henryk Nogala. przyznaję, że niezbyt się na tym znam, ale skoro straż nie może wejść na prywatny teren, to chyba zakazać im tego nie mogą... :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potomek_malpy Re: chaos w glowach urzednikow IP: 146.81.200.* 16.07.09, 09:35 Czy to mafia czy nie mafia ale podatki placi za handel legalnymi "suwenirami" wiec kasa wplywa takze do panstwowej kiesy. Zawsze moga nielegalnie obracac (i zapewne to robia) nielegalnym towarem i panstwo nie zobaczy z tego zlamanego grosza. Dragi, samochody, papierosy, pranie pieniedzy jest na porzadku dziennym tak zwanej mafii. Ten strumien omija kieszen panstwa i to jest zle. Pytanie podstawowe: czy zakazac czegos i nie miec nad tym kontroli i podatkow czy moze umiarkowanie zalegalizowac i miec nad tym kontrole i wplywy do budzetu? Mysle ze druga opcja jest lepsza. Tak samo jak alkoholktory jest trujacy no i co z tego? Mozna go dostac na kazdym rogu w kazdym prawie sklepie w nawet najwiekszej zapadlej dziurze w polsce. Jest legalny, jest nad nim jakas tam kontrola i przynajmniej teoretycznie wiadomo co sie kupuje. Istnieja takze nielegalne bimbrownie gdziepo wypiciu mozna oslepnac i takie miejsca powinno sie likwidowa. Czy na takiej samej zasadzie mozna by zalegalizowac tzw. miekkie narkotyki? Mysle ze tak. Ale w Naszym kraju gdzie slowo narkotyk kojazy sie z cpunem na dworcu biegajacego z brudna strzykawka to raczej nie przejdzie. Alkohol to tez narkotyk i nikomu to jakos nie przeszkadza. Takie publiczne przyzwolenie ze ludzie wode chleja, ze bija czlonkow rodziny, ze 90% wypadkow pod wplywem srodkow oduzajacych powoduja wlasnie nawaleni alkoholem, ze patologia tworzy sie w sporej wiekszosci w zwiazku z alkoholem itd. Taka mala hipokryzja polska a chyba bardziej tradycja picia alkoholu niz zazywania innych odurzajacych substancji. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Podatki 16.07.09, 10:34 Idąc dalej, państwo powinno otoczyć swoją wszechmożną opieką również dziwki, wypierając z rynku prywatnych alfonsów. Można się też zastanowić nad wydawaniem (a jakże, odpłatnym) koncesji na tzw. ustawki. Przypomnę tutaj, że już mamy niemałe postępy na tym froncie: pozwolenie (płatne) na wycięcie własnoręcznie zasadzonego drzewa na własnej ziemi, pozwolenie na rozbiórkę własnego (dodam: niezabytkowego) domu (nie wspomnę o pozwoleniu na budowę na własnej ziemi), pozwolenie na handel, pozwolenie na zatrudnienie we własnej firmie obcokrajowca itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reptile Re: Podatki IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 11:10 jakoś legalne dziwki mi nie przeszkadzają... i tak i tak z nich nie będę korzystał, ale to też jest jakiś zawód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: chaos w glowach urzednikow IP: *.chello.pl 16.07.09, 10:47 zgadzam się z Tobą w 100%. Ale niestety nie sądzę byśmy doczekali tych czasów... Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: chaos w glowach urzednikow 16.07.09, 11:41 Sprzedawcy działają zgodnie z prawem polskim. Może te substancje są kontrowersyjne, ale przecież prawo nie zakazuje ich sprzedaży. Więc w czym rzecz? Przecież jakby były szkodliwe to policja miałaby wręcz obowiązek się tym zająć, sądy też. Dlaczego prywatny sprzedawca musi działać zgodnie z prawem, a urzędnicy nękają go i chcą z tego co wyczytałem ("samopomoc") łamać prawo? Coś mi tu nie pasuje, urzędnicy nie powinni łamać prawa, ponieważ tylko ono uzasadnia ich kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuzia wspolczesni neandertale 'nie powinni'?? IP: 188.33.54.* 16.07.09, 13:42 'na moim terenie' - takiego myslenia spodziewalbym sie wlasnie po urzedniku z mentalem bandziora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensitive Jaś Fasola IP: 217.97.193.* 16.07.09, 10:10 to największy i najbardziej szkodliwy dopalacz w Świnoujściu Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" 15.07.09, 23:26 To w urzędzie miejskim czy powiatowym nie pracuje ani jedna osoba z ukończonymi studiami prawniczymi? Wszyscy po zootechnice i weterynarii z rekomendacji PSL? Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" 16.07.09, 07:21 Wszyscy po szczecińskiej POlitologii.Nie myliśc z politologią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 07:26 To ile teraz płaci Jarek od posta? Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-----------------------=--- 16.07.09, 13:06 To PiSia ideówka - robi to za darmochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: <-----------------------=--- IP: *.mysmart.ie 16.07.09, 13:20 bo liczy, ze dzieki temu zostanie prezydentem szczecina. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo następny nieszczęśliwy frustrat IP: 195.149.64.* 16.07.09, 08:11 >tateti napisała: Hahhahhaaaaa , normalnie przewróciłem sie ze smiechu. Idź swoje żale wypłacz w mankiet lokalnemu przestawicielowi pis-u, a najlepiej wyemigruj do ... Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" 16.07.09, 09:00 everettdasherbreed napisał: > To w urzędzie miejskim czy powiatowym nie pracuje ani jedna osoba z > ukończonymi studiami prawniczymi? Wszyscy po zootechnice i weterynarii z rekomendacji PSL? Za PiSu zatrudniano astronomów na szefów spółek, a urzędnicy miejscy odpisywali ludziom na pisma, powołując się na przepisy dawno już nieobowiązującej ustawy...Prawnicy mają swoje etaty przy urzędach, ale nie zajmują sie takimi błahostkami jak aktualizowanie wiedzy urzędasków, czy rozwiązywanie bieżących problemów. Są zajęci robieniem pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" IP: 213.155.168.* 16.07.09, 09:22 Przynajmniej zachowują zdrowy rozsądek. Po prawie, specjalność kłamstwo, oszustwo, szalbierstwo, przewrotność i bezwzględne okrucieństwo, można na pewno zostać rzecznikiem firmy "Chaos". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" IP: 82.139.30.* 16.07.09, 09:44 Może panowie prawnicy sprawdzą sobie, jak to jest z pismami niedoręczonymi, amiast pisać "nie wiemy co z tym zrobić". DObrze, że 31 niedaleko i sprawa się sama rozwiąże. Na przyszłość proponuję nie zatrudniać prawników - zaoszczędzimy kasę na najwyraźniej zbędne etaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram Re: "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" IP: 89.167.22.* 16.07.09, 11:49 Wow, a co będzie 31-ego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hesus Re: "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" IP: *.chello.pl 16.07.09, 13:05 Gość portalu: gram napisał(a): > Wow, a co będzie 31-ego? Przeczytaj artykuł, analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: "na razie nie wiemy, co z tym zrobić" 16.07.09, 23:10 everettdasherbreed napisał: > To w urzędzie miejskim czy powiatowym nie pracuje ani jedna osoba z > ukończonymi studiami prawniczymi? Wszyscy po zootechnice i weterynarii z > rekomendacji PSL? Twoje pytanie to strzał w dziesiątkę :) Odpowiem Ci jako prawnik: każda gmina ma prawnika na etacie, albo w stałym stosunku zlecenia, jednak charakterystyczną cechą większości tychże prawników jest kompletny brak wiedzy i kompetencji. Dzieje się tak dlatego, że obsługa prawna gminy to na tyle intratna fucha, że zdobywa się ją praktycznie wyłącznie przez układy, które mają niewiele wspólnego z oceną kompetencji. Zanim skończyłem czytać ten artykuł przyszły mi do głowy dwa niezależne sposoby na całkowicie zgodne z prawem sparaliżowanie handlu dopalaczami na danym terenie i gdybym nie wiedział jakiego kalibru prawników mają gminy, to dziwiłbym się jak oni mogli na to nie wpaść :) Odpowiedz Link Zgłoś
warez65535 Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 07:25 Znam gościa, który od pół roku pali to kilka razy w tygodniu i z każdym dniem coraz bardziej zmienia się w imbecyla. Użytkowników bardzo łatwo poznać - spowolniona mowa, poziom umysłowy trzylatka. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 07:31 Widziałeś kiedyś pijaków pijących codziennie wódę? Też zmieniają się w imbecyli, a alkohol jest legalny. Odpowiedz Link Zgłoś
19790222x Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 07:37 bnch napisał: > Widziałeś kiedyś pijaków pijących codziennie wódę? Też zmieniają się w imbecyli > , a alkohol jest legalny. No dobrze, ale czy on gdzieś napisał, że to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh... Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.mpibpc.gwdg.de 16.07.09, 10:51 czyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.cisco.com 16.07.09, 23:06 Nie. Zalegalizowac "nielegalne" substancje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: langusta Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 09:41 Może imbecylem jest od dawna, dlatego pali kilka razy w tygodniu? >Znam gościa, który od pół roku pali to kilka razy w tygodniu i z każdym dniem coraz bardziej zmienia się w imbecyla. Użytkowników bardzo łatwo poznać - spowolniona mowa, poziom umysłowy trzylatka.<\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 21:00 > Znam gościa, który od pół roku pali to kilka razy w tygodniu i z każdym dniem > coraz bardziej zmienia się w imbecyla. Użytkowników bardzo łatwo poznać - > spowolniona mowa, poziom umysłowy trzylatka. swarozyc, tateti czy anty-ZED-bredzik? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 27.07.10, 21:08 Gość portalu: Off napisał(a): Użytkowników bardzo łatwo poznać - spowolniona mowa, swarozyc, tateti czy anty-ZED-bredzik? '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Wymienieni przez ciebie cierpia raczej na slowotok... wiec posadzalbym ich o branie srodkow stymulujacych typu amfetamina, czy kokaina.. ale w moim przypadku jest to frenetyczna onanizacja, ktora zarzuca mi antyzedzik-bredzik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 21:45 Nie sądziłem, że znajdziesz tę moją wypowiedź pośród innych. :) Jak zawsze niezawodny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 27.07.10, 21:49 ZamiaST wydlubac koze z nosa, wydlubalem twego rodzynka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Legalize it! IP: 67.159.44.* 16.07.09, 07:26 Nie wiedzą co z tym zrobić? Zalegalizować. Nie będzie wtedy problemu! Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Legalize it! 16.07.09, 07:29 Przeciez juz jest legalne. Problem w tym, ze paru idiotow nie jest w stanie pojac tego, ze czlowiek ma wolna wole i sam decyduje co bedzie jadl czy tam palił. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Legalize it! 16.07.09, 07:48 Problem w tym, że wszystko jest dla ludzi i to niestety jest za trudne do pojęcia dla większości z tych, co faszerują się dopalaczami, dragami czy alkoholem. Idiots. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Legalize it! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 08:17 Wszystko jest dla ludzi to prawda, ale dla ludzi a nie debili a tego nie brakuje jak widać po tym forum. Tylko które z Was pomyśli co będzie za 5, 10, 20 lat? Kto pomyśli ilu z tych ludzi którzy obecnie używają pamiątki będzie leczonych od uzależnień. Ile to będzie kosztowało i rodziny tych debili i państwo. Widziałeś twarz debila amfetaminowca po 5 latach używania tego q...stwa. Znasz ludzi co biorą od 5-10 lat i proszą by im pomóc. Narkotyki to jak widać wyżej dla was bułka z masłem na śniadanie. Tylu mostów dla Was debile się w Polsce nie wybuduje, gdzie będziecie mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorsz Re: Legalize it! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 08:32 A ile będzie kosztowało leczenie tych co dziś siedzą przed TV? A tych co piją wódkę i palą papierosy? A tych co się niezdrowo odżywiają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Legalize it! IP: *.amend.com.pl 16.07.09, 08:38 > Wszystko jest dla ludzi to prawda, ale dla ludzi a nie debili a tego nie > brakuje jak widać po tym forum. > > Tylko które z Was pomyśli co będzie za 5, 10, 20 lat? > > Kto pomyśli ilu z tych ludzi którzy obecnie używają pamiątki będzie > leczonych od uzależnień. Liczba ludzi leczonych od uzależnień zapewne nie zmieni się przez legalne dopalacze. (Bo niby dlaczego by miała się zmienić) Zresztą i tak w Polsce uzależnieni to w ogromnej przewadze alkoholicy. > Widziałeś twarz debila amfetaminowca po 5 latach używania tego q...stwa. > Znasz ludzi co biorą od 5-10 lat i proszą by im pomóc. Znam. I żaden z nich nigdy nie kupił żadnego "dopalacza" nie było ich w "tamtych czasach". Natomiast kazdy z nich ci powie ze nie miał pojęcia w co sie ładuje. Bo problemem nie jest "dostep", ten dla chcących zawsze się znajdzie tylko brak edukacji w tym temacie a jedynie propaganda przed która młodzi ludzie buntują się z natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futerko Re: Legalize it! IP: *.CNet.Gawex.PL 16.07.09, 09:50 tylko idiota podejrzewa polskich urzędników o myślenie bardziej dalekowzroczne, niż do końca kadencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja? Re: Legalize it! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 13:51 Ja bym była ostrożna, mam małego dopalacza, dla sportowców bodymax ale to z apteki, przebadane, a nie jakieś tam mieszanki pewnie działające, ale jakie są skutki uboczne nikt nie myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A co da legalizacja? 16.07.09, 20:14 Gość portalu: gość portalu napisał(a): > Nie wiedzą co z tym zrobić? Zalegalizować. Nie będzie wtedy problemu! To samo można napisać np. o kradzieżach samochodów. Co miała by dać legalizacja? Jakie korzyści? Do jakiego stopnia ma być posunięta legalizacja? Ja byłem w Holandii nieraz. W dzielnicy "czerwonych latarń" zaczynam się zastanawiać, czy różnego rodzaju Rydzyki nie są mądrzejsi od tzw. postępowców (i żeby było jasne: TYLKO tam ;-))) ). Narkotyki "miękkie" są w coffee shopach, a twarde na ulicy. Tak, i to bez problemu! Nieraz widziałem moment zawierania transakcji, widziałem wraki ludzi wciągające "brałna" znad sreberka - NA ULICY, w tramwaju itp. Kompletne wraki wypalone przez dragi, osobników dowolnej płci gotowych zrobić ci wszystko tu i teraz za jedną działkę. TRIUMF CYWILIZACJI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.chello.pl 16.07.09, 08:07 jak twoje dziecko na smietniku skonczy to tez bedziesz mowil ze fajnie jest ??;] jestes idiota, tego sie niestety nie leczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu? Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.szczecin.mm.pl 16.07.09, 08:13 zmemNo i dobrze kto chce wypić idzie do monopolu kto chce sie wzmocnic albo zapalic idzie do fun shopu skonczmy z tym socjalizmem ,trzeba w koncu w tym kraju przywrocic normalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.amend.com.pl 16.07.09, 08:22 Bo jak moje dziecko skończy na śmietniku to będzie to wina dopalaczy, złych kolegów, zlej szkoły, telewizji czy brutalnych gier komputerowych. Nigdy moja. Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 09:09 Gość portalu: ja napisał(a): > jak twoje dziecko na smietniku skonczy to tez bedziesz mowil ze fajnie jest ??;] jestes idiota, tego sie niestety nie leczy... Jak nie było dopalaczy cała masa dzieciaków i tak kończyła na śmietnikach, na cmentarzach, w psychiatrykach. Trzeba być idiotą, żeby nie rozumieć, że jedyną bronią rodziców jest przekazanie dziecku wartości i danie mu wystarczającej ilości miłości i uwagi, poczucia przynależności, szansy na pełny rozwój osobowości, zainteresowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: 213.155.168.* 16.07.09, 09:28 I jeszcze jedno. Z dziećmi trzeba więcej rozmawiać o seksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AN Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.bremultibank.com.pl 16.07.09, 08:15 Widzisz, cannon, ktos podobnie jak TY najpierw zapaliłby skręta o zachodzie słonca, później kilka, później (aby zdobyć więcej kasy) np. kogoś by okradł, duzo, dużo później zachorowałby i albo utraciłby definitywnie zdrowie, albo nawet zszedłby. Cóż mogłoby mnie to obchodzic? Ano dlatego, że byłby leczony m.in. za moje pieniadze, za które rowniez otrzymywałby ew. emeryturę. Poza tym z powodów np. estetycznych nie lubie ludzi na haju! Wystarczy?! Odpowiedz Link Zgłoś
thyson Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 08:26 Na wstepie informuje ze nie pale skretow ani nie jestem entuzjasta dopalaczy. Ale mam pytanie dlaczego na tej samej promenadzie mozna sprzedawac alkohol gdy w kolo bawia sie dzieci? Do tego koszty spoleczne leczenia, utrzymania osob z problemem alkoholowym, a do tego pomoc osoba przez nie poszkodowanym sa OGROMNE! Mysle ze gdyby przez kolejne 100 lat dopalacze bylyby w kiosku ruchu to koszty spoleczne nie dogonia tych jakie ponieslismy z uwagi na skutki alkoholu. Jest rownosc - to niech bedzie - akcyza i do sklepow. Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 11:54 później kilka, później (aby zdobyć więcej kasy) > np. kogoś by okradł Zrobi to również aby mieć telefon komórkowy, na który go nie stać. Zabronisz telefonów, żeby ludzie nie kradli? > pieniadze, za które rowniez otrzymywałby ew. emeryturę. Po Emeryturę otrzymuje ten który płaci składki ZUS. oza tym z > powodów np. estetycznych nie lubie ludzi na haju! Wystarczy?! A ja z powodów estetycznych nie lubię pracowników banków. Won. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 08:29 Ten sam ton co Nasz Dziennik - tylko przeciwnik inny. Pora żeby zapłonęły stosy. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Szkoda tylko, że to takie świństwo 16.07.09, 08:45 100% chemicznej produkcji poza jakąkolwiek kontrolą. W składzie na przykład popularna konwalia, od której serce napieprza aż z osierdzia nie wyskoczy. Kilka miesięcy regularnego zażywania i ze zdrowiem można się pożegnać. Odpowiedz Link Zgłoś
czystypociag Re: Szkoda tylko, że to takie świństwo 16.07.09, 09:09 hm... podobnie jak z nałogowym paleniem, piciem alkoholu bez umiaru, nadużywaniem kawy i "napojów energetycznych" (aż zęby zgrzytają w sztywnej szczęce), aż po notoryczne "zalewanie" żołądka chemią w rodzaju gazowanych napojów naładowanych chemią w plastikowych butelkach, o różnych kolorach i smakach... - spróbuj powyższego przez kilka miesięcy, a gwarantuje Ci, że też się ze zdrowiem pożegnasz... a kupisz to wszystko w każdym sklepie... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Szkoda tylko, że to takie świństwo 16.07.09, 09:22 Oj, przestań, przestań. Próbowałem i mam na to taki sam pogląd (palę 12 lat, papierosy nawet dłużej, alkoholu już mniej, napojów energetyzujących unikam jak ognia). To, że alkohol jest szkodliwy nie znaczy, że od razu mamy zgadzać się na wszystko co szkodliwe w sklepach. Na tej zasadzie można zwolnić Fritza bo on tylko swoje dzieci gwałcił, a przecież na świecie dzieją się gorsze rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Szkoda tylko, że to takie świństwo IP: *.amend.com.pl 16.07.09, 09:29 Ale dlaczego to państwo ma decydować które szkodliwe rzeczy mogę legalnie kupić a za posiadanie których pójdę siedzieć ? I czy Państwo przypadkiem nie kieruje się kryterium wpływów do budżetu wybierając substancje legalne. A substancje mniej szkodliwe uznaje za nielegalne bo można je samemu hodować w ogródko ? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Szkoda tylko, że to takie świństwo 16.07.09, 09:38 Oczywiście to nie państwo powinno o tym decydować ale specjaliści po serii testów i badań. Problem w tym, że dopalacze nigdy takimi badaniami nie zostaną objęte gdyż "nie są przeznaczone do spożycia" bo to "przedmioty kolekcjonerskie", a takie badane na szkodliwość być nie muszą. Ludzie, którzy to palą robią to wbrew instrukcji, a wtedy za ewentualne szkody na zdrowiu będą odpowiedzialni sami. Jeżeli zjesz starą kiełbasę i się posrasz i porzygasz możesz dochodzić odszkodowania od tego, kto ci ją sprzedał. Jeżeli zatrujesz się dopalaczami usłyszysz "To pan to pali? Przecież tam jest napisane, że nie wolno!" Co jak co, ale dopalacze są tymi środkami, których nie powinno się bronić bo na to nie zasługują!!! Lepiej bronić marihuany, która była przez wiele lat dokładnie badana przez Światową Organizację Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
czystypociag Re: Szkoda tylko, że to takie świństwo 16.07.09, 13:40 oczywiście, zgodzę się z Tobą. nie bronię dopalaczy, nie zasługują na pochwałę... Należałoby się przyjrzeć dokładnie (też się z Tobą zgadzam) liście zakazanych substancji, gdyż pośród nich, niektóre które mogą mieć znacznie lepszy wpływ na organizm, niż większość używek legalnie sprzedawanych w sklepach. Problem polega na tym, że Państwo (nie tylko Polska) nie ma pomysłu co zrobić z fantem zwanym "legalizacja zielska". Obecnie zyski z handlu czerpie tylko przestępcze podziemie (czasami luźno powiązane z aparatem urzędniczo-administracyjnym; patrz ogłaszane czasem afery z udziałem policjantów, celników, urzędników, etc.) Państwo musiałoby wydać wiele pieniędzy na: - prace na legalizacją (w tym także w zakresie regulacji wpływów do budżetu z podatków), - bardzo szeroką akcję edukacyjną (bardzo długotrwałą), podobną jak w zakresie dostępnych używek (alkohol, papierosy), - zmianę podejścia do tej używki całego społeczeństwa (by było ono podobne jak do alkoholu, papierosów, etc.) Czy kogoś w PL dziś stać na taką odwagę? Taniej jest: - straszyć rodziców i dziadków maryśką, - straszyć młodych, którzy już spróbowali, a z tych przestróg się śmieją, - utrzymywać pozór kontroli (poprzez aparat przymusu: policję, inne służby) i od czasu do czasu przeprowadzić jakąś akcję, którą się nagłaśnia w mediach, kreując wizerunek policji, która dzielnie walczy z handlarzami narkotyków (gdy w rzeczywistości ten rynek w przytłaczającej większości jest poza ich kontrolą). - tych, których złapie się na posiadaniu grama zielska, karać i wsadzać do paki (by tam się dalej demoralizowali). Wnioski są niestety przykre: - Państwo nie kontroluje rynku nielegalnych używek (jeśli mowa o trawce), - Państwu nie zależy na zmianie podejścia i częściowej legalizacji (bo to za duże koszty), - Politycy, którzy mogliby ten temat poruszać, boją się odpowiedzialności politycznej i krytyki ze strony wyborców (którym przez lata wkłada się do głowy "jedynie słuszny" sposób patrzenia na zielsko), - Przestępczość narkotykowa nadal będzie miała komfort ogromnych zysków, na których łapy nie będzie trzymać Państwo. I nic się w tej sprawie na razie nie zmieni, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czystypociag Re: Szkoda tylko, że to takie świństwo 16.07.09, 09:30 a czemu to wątku o używkach włączona została przez Ciebie historia gwałciciela i sodomity Fritzla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkoda tylko, że to takie świństwo IP: *.chello.pl 16.07.09, 10:23 Ja w kwestii formalnej, znasz znaczenie wyrazu sodomia czy używasz go bo ładnie brzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Szkoda tylko, że to takie świństwo 16.07.09, 12:05 Określenie "sodomia" ma dość szerokie znaczenie. Niegdyś oznaczało: - seks ze zwierzętami (tutaj używano także określenia "bestialstwo") - seks analny - homoseksualizm - oraz wszystkie nietypowe zachowania seksualne Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk A jak działa alkohol według lekarzy? 16.07.09, 08:46 A jak działa nikotyna wydobywająca się ze spalanych liści tytoniu? Po pierwsze silnie uzależnia? Działa jak rzucie liści koki a jest totalnie legalna. Obłuda, niekonsekwencja, akcyza, biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: langusta Re: A jak działa alkohol według lekarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 09:44 megasceptyku, żucie pisze się przez ż a żucie liści koki nie uzależnia Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: A jak działa alkohol według lekarzy? 16.07.09, 09:55 wiem , wiem, żucie. Nie wiem o jakim rzucie myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik jak juz bierzecie to tyle zeby sie zabic po paru IP: *.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net 16.07.09, 08:52 latach, zebym nie musial placic na utrzymanie hord zidiocialych zniedoleznialych uzywko-braczy. Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: jak juz bierzecie to tyle zeby sie zabic po p 16.07.09, 11:37 Podpisuję się obiema rękami, tyle tylko że w odniesieniu do użytkowników wódki. Mam tylko jeszcze prośbę, żeby zabijając siebie nie zabijali innych (samochodami) i własnych dzieci (wyrzucając przez okna, przypalając papierosami itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Moherowy ninja uratuje nasz świat! 16.07.09, 08:56 Jebane urzędowe betony. Jeżeli substancje nie są zakazane to z jakiej racji nie wolno nimi handlować? Czy zawsze musi w Polsce zasranej działać wszystko pod dyktando betonów katolickich i mniejszości starczych utrzymywanych przez społeczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Moherowy ninja uratuje nasz świat! 16.07.09, 09:07 Pamiętaj o tym, że ta "legalność" dopalaczy jest kłamstwem. Na opakowaniu jest napisane, że nie wolno ci tego palić - inaczej musiałoby przejść testy na szkodliwość. Takie testy szybko wykluczyłyby te substancje ze sprzedaży jako wyjątkowo szkodliwe - no ale przecież ich nie palisz więc nie masz się czym przejmować. I nie daj się oszukać, że część tych substancji znana i wykorzystywana jest od dawna - bo i owszem, ale nie w takich ogromnych dawkach i nie po chemicznym przetworzeniu. Te substancje są na prawdę szkodliwe, a jedynym sposobem ich całkowitej likwidacji jest zalegalizowanie marihuany jako środka dokładnie przebadanego klinicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Moherowy ninja uratuje nasz świat! 16.07.09, 09:48 Uważam, że każdy ma prawo do picia, palenia i połykania czego chce. Jeżeli handel tymi substancjami nie jest zakazany jako taki to nikt nie powinien ingerować w ich dystrybucje. Co nie jest zakazane jest dozwolone. To państwo prawa. Etyka i moralność mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Moherowy ninja uratuje nasz świat! 16.07.09, 10:00 Ale sprzedawanie dopalaczy pod przykrywką przedmiotów "kolekcjonerskich" legalne już nie powinno być. Na tym rozumiem pojęcie "państwo prawa", że nikt nie wciska mi takiej ciemnoty - bo to jest próba oszukania prawa, a nie działania zgodnie z nim. Chcą legalnie sprzedawać dopalacze? Niech zdobędą certyfikat, że są dopuszczone do spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Moherowy ninja uratuje nasz świat! IP: *.beyond.pl 16.07.09, 10:13 Cały problem w tym, że nasze prawo tego nie umożliwia i dlatego sprzedają to "coś" jako produkty kolekcjonerskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Re: Moherowy ninja uratuje nasz świat! IP: 213.155.168.* 16.07.09, 09:32 Cała władza w ręce młodzieży do lat 18. Niech żyje pajdokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Moherowy ninja uratuje nasz świat! 16.07.09, 09:50 Gość portalu: glu napisał(a): > Cała władza w ręce młodzieży do lat 18. Niech żyje pajdokracja. To kolejna skrajność. Zdziecinniałe umysły starców i niedojrzałość nastolatków nie powinny mieć głosu w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grenzoid Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.chello.pl 16.07.09, 09:10 Aobok budki z piwem na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkalewski Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.static.korbank.pl 16.07.09, 09:11 "Cannon" odkleił ci się móżdżek jeśli masz coś takiego. "Dopalacze" to chemia, nie myl tego z "trawką", którą powinno się już dawno zalegalizować...Ostatnio byłem na rynku w Pradze, siedzieli tam palacze trawki i delektoweali się dymkami...rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
flugufrelsarinn a alkohol i pety czemu są legalne? 16.07.09, 09:31 przecież to też narkotyki...a czemu nie można posiadać roślin które sobie naturalnie rosną i dał je nam Pan Bóg? Odpowiedz Link Zgłoś
luxusxx Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 09:37 Alkohol też "działa tak samo jak narkotyki" czemu więc ludzie nie protestują przeciw jego sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 09:37 Won z dopalaczami! To nieposrawdzane świństwa jakieś! Wolność dla konopii! Jesteś za legalizacją albo chociaż powrotem do ustawy sprzed 2000 roku? Dołącz do Kanaby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.range86-128.btcentralplus.com 16.07.09, 09:38 A co to sa te dopalacze? Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo Nie chcą narkotyków ? to niech nie sprzedają 16.07.09, 09:40 alkoholu :) najgorszy narkotyk - uzależnia i zabija więcej ludzi niż wszystkie inne razem wzięte :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plo Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.192.c88.petrotel.pl 16.07.09, 09:58 osobiscie nie jestem za Dopalaczami i ta cala chemią, co innego naturalne specyfiki. Dlatego jestem bardziej za Coffieshopami. Legalize it, a nie sprzedaja te sztuczne g***o. Z drugiej strony, jak wladze nie potrafia dzialac w sprawie likwidacji, to az boje sie jak by probowali wziasc sie za legalizacje coffikow. Nieudacznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 10:09 postawic straz miejska i legitymowac wszystkich kupujacych na okolicznosc czy skonczyli 13 lat i jak nie - to karac sprzedawce za zawieranie umow cywilno-prawnych z osobami nie majacymi nawet ograniczonej zdolnosci do czynnosci cywilno-prawnych Odpowiedz Link Zgłoś
nobliwy Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 11:04 man, oni sami sprawdzają dowody. poniżej 18 r.ż. nie sprzedają, wiem bo mnie legitymowała sprzedawczyni (nie ma to jak młody wygląd) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 10:25 15 lat temu bylam w Holandii na targowisku.Mnostwo "budek",na ktorych sprzedawano roznorakie sery.,Sprzedawcy zachwalali /fon./: Kejza,kejza,kejza....haszysz!.I co? do dzis tak jest.Tepienie tego procederu nic niestety nie da.Przygladac sie,kontrabanda i tak bedzie.Takie czasy /niestety/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.icpnet.pl 16.07.09, 10:33 Nigdy nie rozumiałam ludzi, których kręcą takie rzeczy. Sama nie palę, nie piję, nie ćpam, nawet mnie nie kusi, żeby spróbować. A potrafię się bez tego doskonale bawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 10:43 Nie palisz, nie pijesz, nie ćpasz... <ziew>, ale seks uprawiasz?? Dobrze się bawisz... sama? Czy masz więcej nudnych przyjaciół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 13:35 > Nie palisz, nie pijesz, nie ćpasz... <ziew>, ale seks uprawiasz?? > Dobrze się bawisz... sama? Czy masz więcej nudnych przyjaciół? Czyli jak sie nie oglupiasz jakims srodkiem to jestes nudny? Dobra zabawa tylko wtedy jak sie zachlasz i zacpasz az do wyrzygania i padniecia pod stol? I "zabawa" konczy sie o 22 bo towarzystwo rzyga lub spi. Mialem takich znajomych w liceum. Zalosne i niedojrzale. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnah Wielki mi problem... 16.07.09, 10:34 W nocy polać benzyną i puścić z dymem. No nie może być tak, że na łajdaków i gnojów nie ma bata! Wszyscy twierdzą, że to narkotyki - a oni sobie je legalnie sprzedają! W pale się nie mieści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arboz Re: Wielki mi problem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:43 Ciebie polać benzyną. Ciekawe czy wtedy byś jaśniej myślał :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnah Re: Wielki mi problem... IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 16.07.09, 12:43 Czytaj uważnie. Ja nie piszę, o podpalaniu KOGOŚ tylko CZEGOŚ. Już się najarałeś jakichś świństw i bredzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Wielki mi problem... 16.07.09, 11:59 Większość ludzi twierdzi, że rubinia to akacja, albo dziwi się że jest coś takiego jak bocian czarny. Parafrazując: Czarny bocian to nie bocian, wybić go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mocheros Re: Wielki mi problem... IP: *.anonymouse.org 16.07.09, 14:31 ragnah napisał: > W nocy polać benzyną i puścić z dymem. No nie może być tak, że na > łajdaków i gnojów nie ma bata! Wszyscy twierdzą, że to narkotyki - a > oni sobie je legalnie sprzedają! W pale się nie mieści! Tak, mi też Goździkowa mówiła że to narkotyki! Jezu Cryste co tu się wyczynia po rządami PO! Zmówię koronkę w intencji "dopalonych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejz Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.kalisz.mm.pl 16.07.09, 10:49 Polska to bardzo ciekawy kraj z jeszcze ciekawszym tzw.prawem.Prawo to zezwala na sprzedawanie śmiesznych mieszanek ziołowych,które są nasączane wszelkiego rodzaju ścierwochemią(sztuczne thc) i jednocześnie zabrania i surowo karze za posiadanie najmniejszych ułamków grama naturalnych(i przy okazji o wiele mniej szkodliwych)niewinnych konopii indyjskich. Kłamstwo o mieszankach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos IP: *.chello.pl 16.07.09, 11:11 W Międzyzdrojach sprawa jest bardziej skomplikowana, bo namiot tej samej firmy stoi na prywatnym terenie. - Wysłaliśmy tam nasz patrol straży miejskiej, ale nie może ona wejść na prywatny teren - mówi sekretarz gminy Henryk Nogala. - Na razie nie wiemy, co z tym zrobić. Szukamy jakiegoś rozwiązania, bo nie chcemy takiego towaru w Międzyzdrojach. ====================== Skierujcie tam niemiecki radiowóz policyjny, który patroluje wasze ulice. iemcy nie cierpią chaosu i poradzą sobie z nim natychmiast! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Nadmorskie kurorty zaatakował Dr. Chaos 16.07.09, 11:12 Dobre :) I tak się zacznie trzecia wojna światowa. Odpowiedz Link Zgłoś