Dodaj do ulubionych

Rondo Pileckiego zakręcone pod prąd

21.07.09, 21:02
Pan inżynier kontraktu Tomasz Granops chyba zapomniał, czym jest tzw. rondo turbinowe. Skanalizowanie potoków usprawnia ruch na skrzyżowaniu, bo nie dopuszcza się do sytuacji, w których po zewnętrznym pasie objechać dookoła całą wyspę, co jest specjalnością polskich kierowców. Nie byłem co prawda po wymalowaniu oznakowania poziomego, ale na tym przytoczonym przez gazetę zdjęciu można się co najwyżej przyczepić do zbyt małej ilości linii.

A tak właściwie zadam pytanie. Na pl. Rodła, który nie jest rondem, a skrzyżowaniem z wyspą centralną, są wymalowane pasy do skrętu w lewo i czy kierowcy wjeżdżają na pas dla przeciwnego kierunku ruchu przed wyspą? To samo dotyczy pl. Kościuszki... Podobna sytuacja, opisana przez redaktora Rabendę, miała miejsce po oddaniu do użytku skrzyżowania Piastów/Bohaterów Warszawy/Mieszka I/Powstańców Wielkopolskich/Dąbrowskiego kiedy kierowcy jadący al. Piastów skręcali w lewo w Dąbrowskiego pod prąd. Trochę minęło i w końcu się nauczyli, a skrzyżowanie, z pełnym skanalizowanym ruchem, jest jednym z najbardziej wydajnych w mieście.
Obserwuj wątek
    • felix_edmundowicz Rondo Pileckiego zakręcone pod prąd 21.07.09, 21:03
      ciekawe czy od czasów tfurcuf ronda gierdroycia w Szczecinie poczyniono
      postępy...chyba tak, skoro "tylko" źle oznakowano rondo i wyjeżdża się pod
      prąd, ale prawdziwe udogodnienia poznamy po uruchomieniu.
      Pamiętajcie, Rabenda czeka w pogotowiu ze swoją kładką, przerzuci ją z
      akademików prosto na turzyn i szaszłyka , coby studenci mieli łatwiej....
    • Gość: sanders Re: Rondo Pileckiego zakręcone pod prąd IP: *.tktelekom.pl 21.07.09, 21:29
      Na podanym wyżej przykładzie ronda turbinowego strzałki na pasie wewnętrznym namalowano w >>ten<< sposób. U nas się nie dało. Ale to nie tłumaczy zachowania idioty z artykułu, który objechał wyspę centralną pod prąd i wjechał tak samo w ul. Sikorskiego.

• Gość: ooyto do ćwoka: cary.hiroyuki.tagawa IP: *.kalisz.mm.pl 21.07.09, 21:51
      Już pewni idioci w tym mieście pomalowali mnóstwo strzałek na sąsiednim "rondzie-skrzyżowaniu" Piastów-Mieszka-Powstańców Wlkp. w efekcie przez kilka tygodni ludzie skręcali pod prąd a i teraz znajdą się tacy.
      Potem Ci idioci zafundowali podatnikom dostawienie kilku zakazów wjazdu, żeby było lepiej widać... zamiast zamalować strzałki na drogach dojazdowych.
      Pytanie jest proste: idioci od projektowania są po to, żeby kierowcy się uczyli, czy kierowcy mają jeździć a idioci nauczyć jak znakować skrzyżowania, żeby nie wprowadzały w błąd.
      Od lat taki sam debilizm jest na wjeździe do miasta - to jest zdaje się Struga, gdzie droga "na wprost" prowadzi do Dąbia, mimo, że od lat wiadomo, że główna trasa, choć po łuku... ile to razy wprowadziła ta głupota przyjezdnych w błąd?
      Tak samo Krzywoustego/Piastów... od tygodni cyrk zaczyna się dwie przecznice przed skrzyżowniam, na Krzywoustego. W efekcie lewy pas jest niemal pusty, za to korek na dwóch skrajnych sięga prawie skrzyżowania z 26 Kwietnia.
      Zresztą skrzyżownie Taczaka z 26 Kwietnia też musieli poprawić, jak pozawieszali nad sygnalizatorami strzałki mylące kierowców i sugerujące, że światła ogólne + strzałki... to jednak światła ogólne.

Co skrzyżowanie w tym mieście to przykład debilizmu. Jak wprowadzili na Zawadzkiego/ Unii Lubelskiej, to debilne światła robią korek na 4 zmiany świateł, aż do Wernyhory...
      O zielonej fali nie wspomnę, bo tu problem jest żarówkę na głównym skrzyżowaniu wymienić przez 3 godziny...
      • Gość: ooyto Re: do ćwoka: cary.hiroyuki.tagawa IP: *.kalisz.mm.pl 21.07.09, 22:01
        A swoją drogę, to ciekaw jestem, kiedy kogoś za jaja z mostu długiego spuszczą głową do odry za to gó..., które tam się odbywa. Kretyni i mordercy remontują i nadzorują remont drogi, ale im się nawet strzałek na moście nie chciało zamalować. Jadąc od Dąbia wjeżdza się na strzałkę "pod prąd".
        Inna rzecz, że Ci sami kretyni zamalowują znaki na szczecińskich ulicach szarą farbą, co jak każdy rozsądny wie schodzi pod kołami i w efekcie po kilku tygodniach ludzie ulegają wypadkom wjeżdzając w wystające spod farby znaki...
        ... że też takich idiotów trzymają na etatach! Toż każdy taki powinien stać na takiej wysepce przez siebie odmalowanej i w nocy ruchem zarządzać. Byłoby kilku przygłupów mniej.

Na Wszystkich Świętych 3 razy przebudowywali łuk jezdni i nadal ma spadek w drugą stronę... ale przecież to kierowcy mają się nauczyć, bo tępaki z ZDiTM są nieprzemakalne na wiedzę.

Jacyś kretyni zdzierają zupełnie dobry asfalt, demolują krawężniki i kładą debilne betonowe płyty, które 5 lat nie wytrzymają na Słowackiego... przy okazji stwarzając swoim burdelem drogowym zagrożenie dla ruchu drogowego.

Inni debile usprawiedliwiani przez ciupcię będącą rzecznikiem ZDiTM na Witkiewicza kładą chodnik, ale zamiast zrobić przedłużenie ścieżki rowerowej, to dla odmiany zostawiają w tym miejscu (zresztą nierówno niżej) asfalt a za to przekładają płytki chodnika... ciupcia nie potrafi uzasadnić sensu takiego marnotrawienia pieniędzy.

I żeby była jasność, że przebudowę Szerokiej dwaj debile na stołkach dyrektorskich powinni w więzieniu siedzieć - za pieniądze, które stracili przez nich podatnicy.

I nie mam tu do robociarzy złego słowa, choć pieprzą robotę na okrędkę, ale do debili w krawatach, którzy z głupoty lub niekompetncji wyrzucają publiczne pieniądze do ścieków.
        • Gość: MKS Re: do ćwoka: cary.hiroyuki.tagawa IP: *.szczecin.mm.pl 22.07.09, 09:05
          Ojojoj, może tak kaliski bohaterze się bliżej przedstawisz. Rzucasz idiotami i
          debilami na lewo i prawo więc miej odwagę się przedstawić.
          • Gość: leks Re: do ćwoka: cary.hiroyuki.tagawa IP: *.kalisz.mm.pl 22.07.09, 09:54
            Tak czy siak trochę racji facet ma. Ta wszechobecna prowizora, tępactwo,
            strzelanie ogromnych bubli (np. ścieżka rowerowa przy rondzie Pileckiego czy też
            przejazdy na torowisku tramwajowym wykonane w technologii sprzed 30 lat ( płyty
            betonowe, które po kilku latach będą krzywe, zamiast wylać asfaltem na
            specjalnej podbudowie co przetrwa dużo dłużej ) Scieżki rowerowe w mieście
            ciągle robi się z pol-bruku i za każdym razem mówione jest, że "to już ostatni
            raz" Faktycznie komuś tylko w mordę strzelić, bo to przecież są nasze - a nie
            ich pieniądze. Tyle kasy się wydaje na nowe inwestycje, ale za każdym razem
            zaraz po zakończeniu budowy gdyby naprawić wszystkie buble tak jak to powinno
            być to trzeba by dopłacić jeszcze od 30 do 70% kosztów. Zero nadzoru
            inwestycyjnego od etapu projektowania po wykonanie. Energopol co wyprawiał w
            ostatnim czasie. Chyba w końcu jak im się obwodnica zaczęła zapadać to się
            trochę opamiętali, bo rondo Pileckiego jeśli chodzi o samo wykonanie zrobione
            jest trochę lepiej. Wcześniej układali krzywo chodniki, krzywo kładli krawężniki
            od początku popękane, a (...) z magistratu zamiast nakazać poprawki odbierali
            inwestycje pewnie nawet nie patrząc jakie buble zostały zrobione.

Oj mam tylko nadzieje ze cos sie w koncu zmieni. Niestety nadal żyjemy tu w
            Szczecinie w głębokiej komunie :).
            • Gość: MKS Re: do ćwoka: cary.hiroyuki.tagawa IP: *.chello.pl 22.07.09, 11:06
              Fajnie tak porozmawiać ze sobą samym prawda?
              Może tylko zdecyduj się czy jesteś leks czy ooyto. Ja osobiście wolę leksa, jakiś taki bardziej uprzejmy.
              • Gość: leks Re: do ćwoka: cary.hiroyuki.tagawa IP: *.kalisz.mm.pl 22.07.09, 18:19
                Hahahaha. Jakie zabawne sytuacje czasem na forach się zdarzają.
                Czasem faktycznie wypada się zalogować by ktoś nie oskarżył o coś.
                Może tego nie udowodnie, ale nie jestem człowiekiem któremu odpisywałem, możecie
                wystapić do administracji o sprawdzenie IP, czy czegoś tam jeszcze.
                • Gość: MKS Re: do ćwoka: cary.hiroyuki.tagawa IP: *.chello.pl 23.07.09, 10:12
                  Jasne, fajnie że w Kaliszu tak się interesują naszym miastem.
                  • Gość: ooyto pirdoły zamiast merytoryki... do MKSa IP: *.kalisz.mm.pl 23.07.09, 12:28
                    A widzę, że Cię musiało mocno wtedy zaboleć, żeś taki ćwok i tyle miesięcy pierdzielisz się na złość mieszkańcom z durnym rondem, skoro do zakutego łba dotarło, że można budynek postawić.
                    Widzisz, ja wtedy też ten post czytałem i sobie zapamiętałem. A to rondo niedługo roku doczeka, sądząc po opóźnieniach i innych zmianach harmonogramu. I nadal jest debilne.

Tylko bowiem skończony debil mógł zaprojektować i postawić lampę oświetleniową na 1 zjeździe licząc od Ku Słońcu w takim miejscu, by każdy samochód w poślizgu lub nie robiący wywijasów na tym pseudo-rondzie na nią nie wpadał. Skoro to ma być pas na wprost, to trzeba było go wyprostować.

Inni idioci zaprojektowali oświetlenie uliczne na zjeździe z Mostu Pionierów w kierunku do Szczecina po lewej stronie jezdni. Dzięki oszczędności kilku metrów kabla i przez to co miesiąc trzeba wymieniać tam lampy. Żaden pseudofachowiec - ani projektant ani wykonawca ani nawet nadzorujący przez tyle lat nie pomyślał, że mogłyby stać po prawej stronie jezdni i nie być uszkadzane. Za te pieniądze, które dotąd na tym miasto straciło trzy razy można byłoby to zrobić. O bezpieczeństwie kierowców i czasie pracy inteligentnych inaczej nie wspomnę.

A chello, to jakiś powiat w Polsce? Może z
                    • Gość: ooyto Re: pirdoły zamiast merytoryki... do MKSa IP: *.kalisz.mm.pl 23.07.09, 12:33
                      Swoją drogą MKS, to ilu nicków Ty tu używasz, żeby niekompetnecję w zarządzaniu drogami i położenie 200 metrów asfaltu zamaskować?
                      • Gość: MKS Re: pirdoły zamiast merytoryki... do MKSa IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.09, 17:32
                        Żadnego innego nie używam.
                        Nie jestem urzędnikiem, jeżeli Ciebie to uspokoi, więc nie mam zamiaru niczego
                        tuszować.
                    • Gość: MKS Re: pirdoły zamiast merytoryki... do MKSa IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.09, 17:36
                      Ćwoka to poszukaj sobie w gaciach buraku. Nie projektowałem tego ronda ani nie
                      jestem urzędnikiem, wiec nic mnie w związku z tym nie boli, tym bardziej Twoje
                      żałosne spazmy tutaj na forum.

Wylewasz swoje żale i wiesz wszystko najlepiej. Super.
                      Zatrudnij się w urzędzie i zmień coś a nie pieprzysz jak potłuczony.
                      • Gość: ooyto kłamca MKS... IP: *.kalisz.mm.pl 23.07.09, 19:53
                        Jesteś ćwokiem i to patentowym. W tym wątku podpisujesz się jako MKS i jako "ja". Zapomniałeś jeszcze zapewnić, że nie budowałeś tego ronda, nie jesteś z PO-kliki, która po pośladkach się poklepuje, bo łysiny im służą tylko, jako podstawki do kapeluszy.

Zapomniałeś też zapewnić, że nie maczałeś palców w schrzanieniu ulicy Krzywoustego (NIK zauważył, że miasto straciło kilkaset tysięcy nie odzyskując za przekroczenie czasu budowy) a ja zauważam, że murki z kostki brukowej to urzędnik sobie powinien murować w łazience, żeby mieć o co głową tłuc za taki szajs.

To, jak debile wydają publiczne pieniądze na szczecińskie drogi woła o pomstę. Łącznie z budowaniem dróg, które się odbiera, a 2 tygodnie później grożą zawleniem, bo są podmyte. I są budowane bez sensu, bo prowadzą w pole... gdzie może za 2 lata powstanie kolejny odcinek.

Bronowica za to ma śliczny asfalt, ale równie genialni urzędnicy przez 10 lat nie są w stanie na pustym polu otworzyć cmentarza.
                        • Gość: MKS Re: kłamca MKS... IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.09, 22:04
                          Nie znasz mnie chłopino, nie masz pojęcia co robię a ciskasz się tutaj i
                          prężysz. Podpisuję się TYLKO jako MKS, poza tym żaden "ja" tutaj nie występuje.

To jak się wypowiadasz świadczy tylko o Tobie i Twoim buraczanym charakterze
                          "kaliski" intelektualisto. Rozumiem, że wrzuty typu "debil" i "ćwok" są
                          wyznacznikiem merytorycznej dyskusji - zgadzam się, nie mam tutaj argumentów.

Dla uspokojenia Twojego wojowniczego ducha dodam, że nie maczałem palców w
                          "schrzanieniu" ulicy Krzywoustego, nie pracuję na budowie, nie jestem z PO...
                          Wdech,wydech...

Wszędzie widzisz debili, ćwoków, półgłówków. Polecam realne życie chłopaku,
                          jeżeli miałbyś jaja albo umiejętności mógłbyś próbować coś zmienić. Wybrałeś
                          internet i szczekanie przed monitorem - zostaje Ci plucie na oślep i prężenie
                          się przed monitorem. Takie szczury jak Ty mają to do siebie, że przy
                          klawiaturze, przed monitorem odruchowo się spinają i coś tam popiskują, będąc w
                          swoim mniemaniu jedynymi sprawiedliwymi na tym świecie.

Internet ma tą zaletę, że pozostajesz anonimowy. Jakby się skończyło Twoje
                          szczekanie w realu - sam wiesz.

Dobranoc wojowniku i bez odbioru.

• Gość: ooyto Re: kłamca MKS... IP: *.kalisz.mm.pl 24.07.09, 16:30
                            Ależ znam Cię chłopino. Dla Ciebie nazywanie ćwokiem powoduje, że pokazujesz swoją (podobno wysoką) kulturkę i wyzywasz od buraków. To, że "ja" i MKS z tych samych sieci wychodzą przecież nie świadczy o tym, że jesteś kłamcą, co? Za to to, że ja piszę "z Kalisza" świadczy o tym, że Ty jako MKS masz większe prawa do wyzywania mnie od szczurów, co kulturko?

Jak nazwać idiotę, który organizuje ruch w ten sposób, że powoduje zagrożenie dla zdrowia i bezpieczeństwa ludzi? Jak debila, który kładzie asfalt, żeby pół roku później go zerwać a rok później na nowo położyć? Jak kretynów, którzy wpuszczają pod prąd ruch na Moście Długim i nie trudzą się nawet przekreśleniem żółtą farbą strzałek dla przeciwnego kierunku ruchu?

Różnimy się: ja Ci przynajmniej nie sugeruję pobicia. Kpię z Twojej inteligencji. I nazywam po imieniu urzędników wyrzucających w błoto pieniądze publiczne.

A jeśli już, to chętnie przyjmę też zapewnienie, że nikt z rodziny od Ciebie nie jest zaangażowany w stwarzanie zagrożenia dla zdrowia i życia przez tak debilną organizację ruchu, prowadzenie budów, lub niegospodarność polegającą na wyrzucaniu pieniędzy w idiotyczne przekładki chodniczków...

... zresztą, co mnie Twoje zapewnienia i Twoja osoba interesuje? Guzik mnie tacy piszący na forum groźby karalne ćwoki interesują.

Interesuje mnie, czemu idioci robią więcej szkód w szczecińskich drogach niż jest z nich pożytku.
        • Gość: Tadek Re: do ćwoka: cary.hiroyuki.tagawa IP: *.multimo.pl 23.07.09, 18:44
          ooyoto popieram Cię całkowicie. W tym mieście rządzi stado plecaków, garbusów,
          gości po układach partyjnych bez nawet minimalnej wiedzy, której się wymaga na
          określonym stanowisku. Normalnie w firmie prywatnej po realizacji takich
          rozwiązań wypieprzyli by ich na pysk na drugi dzień, ale właśnie dlatego pracują
          w urzędach, bo gdzie indziej nie zagrzaliby miejsca. Ale zmiana opcji wymieni
          ich na nowych amatorów i będzie jeszcze gorzej.
    • Gość: edek Trochę turbinowe, trochę zwykłe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 22:24
      Trochę turbinowe, trochę zwykłe.
      http://img262.imageshack.us/img262/4145/160720091288.jpg

A na Placu Lotników nie ma strzałek a i tak zdarzają się tacy co jadą pod prąd,
      także, na głupotę żadne znaki nie pomogą.
      • Gość: edek Link do ronda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 22:27
        Trochę turbinowe, trochę zwykłe
        http://img262.imageshack.us/img262/4145/160720091288.jpg

A na Placu Lotników nie ma strzałek a i tak zdarzają się tacy co jadą pod prąd,
        także, na głupotę żadne znaki nie pomogą.
        • Gość: edek Coś nie widzę więc samoobsługa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 22:29
          img262.imageshack.us/img262/4145/160720091288.jpg
          • Gość: księgowy Re: Coś nie widzę więc samoobsługa IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 23:14
            No to jak ten idiota dał radę tu pod prąd pojechać?
            • Gość: mirek Re: Coś nie widzę więc samoobsługa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 23:44
              nie każdy jest geniuszem jak ty, i oznakowanie musi być tak czytelne
              aby każdy przeciętny kierowca,który pierwszy raz jedzie tą trasą
              przejechał ją bez zastanawianie się, czy jedzie dobrze, czy też "pod
              prąd". Dla kierowców, którzy stale jeżdżą określoną trasą znaki
              drogowe są praktycznie niepotrzebne, bo jeżdżą "na pamięć" ale to
              nie znaczy, że nie jest potrzebne dobre oznakowanie dróg.
              • Gość: kurcze pieczone Re: Coś nie widzę więc samoobsługa IP: 80.53.170.* 22.07.09, 08:58
                przesadziłeś:) to co tam chciałbyś jeszcze mieć? może stewardessy pokazujące
                każdemu optymalna trasę pokonania ronda?:) albo bilbordy z rysunkami jak wjechać
                na rondo?
                No chyba że dla ciebie każdy przeciętny kierowca to blondynka ze stażem 40 godz
                za kierownicą

Gość portalu: mirek napisał(a):

oznakowanie musi być tak czytelne
                > aby każdy przeciętny kierowca,który pierwszy raz jedzie tą trasą
                > przejechał ją bez zastanawianie się, czy jedzie dobrze, czy też "pod
                > prąd".
              • Gość: Werd Re: Coś nie widzę więc samoobsługa IP: *.szczecin.mm.pl 22.07.09, 18:54
                A trzeba być geniuszem przy wjeżdżaniu na rondo?
                Obowiązującym kierunkiem ruchu w Polsce jest ruch prawostronny wiec jak przy
                wjeździe na rondo można skręcić w lewo ?Logika nakazuje objechać wyspę ;)
                • Gość: znawca wy rozpoznajecie rondo po znakach czy po kształcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 19:55
                  bo ja na tym zdjęciu poza kształtem nie widzę żadnego oznakowania,
                  że to rondo i tu sytuacja zaczyna się komplikować bo kierowca na tym
                  skrzyżowaniu powinien stosować zasade prawej reki, czyli wpuszczać
                  wszystkich wjeżdżających z prawej strony...ci z kolei maja znaki
                  ustąp pierwszeństwa...Powodzenia znaffffcy
                  • pawarcz Re: wy rozpoznajecie rondo po znakach czy po kszt 26.07.09, 23:20
                    Opowiadasz bzdury Kolega i polecam udać się na kurs prawa jazdy powtórnie. W
                    przepisach masz napisane wyraźnie jaka jest hierarchia znaków na drodze i akurat
                    reguła "prawej ręki" znajduje sie na samym szarym końcu.
                    Oznakowanie jest bardzo dobre, a sadząc z tego co napisali tutejsi pismacy,
                    należało by badać IQ, oraz robić obowiązkowe badania psychotechniczne wszystkim
                    usiłującym zrobić prawo jazdy. I jeździło by się lepiej i bezpieczniej i nie
                    było by dylematów tylu na drodze...
    • marczuk78 Ten informator to jakiś matoł skończony 21.07.09, 22:52
      Wystarczy żeby wychylił nos poza polski grajdołek żeby dowiedzieć się czegoś o
      rondach turbinowych (w naszym zachodniopomorskim grajdołku też kilka jest).
      Fakt że strzałki mogą być mylące, ale innych chyba nie można wymalować zgodnie
      z polskimi przepisami.
    • tgosc Rondo Pileckiego zakręcone pod prąd 21.07.09, 23:19
      trzeba byc niezlym kretynem zeby wjechac tu pod prad. nie wiem tylko po co ta
      martwa strefa na srodku ronda. specjalnie zmiejszaja przepustowosc?
      • Gość: kierowca kretyn wymyślał oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 19:51
        Jadę od pl.Kościuszki: mam znak ustąp pierwszeństwa, nie ma
        oznakowania że wjeżdżam na rondo, wjeżdżam na środkowy pas bo chcę
        skręcić w kierunki Piastów. Skąd mam wiedzieć, że ci co dojeżdżają
        od strony Gumieniec nie mają pierwszeństwa (zasada prawej ręki)???
        Domyślać się? Na czuja?
    • Gość: ooyto od kiedy tramwaje w poprzek wysepek jeżdzą? IP: *.kalisz.mm.pl 22.07.09, 01:24
      Ciekaw jestem co za geniusz wymalował na torowisku wysepkę pasami - to przecież obszar wyłączony w ruchu, a może światowcy ze Szczecina inaczej czytają Kodeks Drogowy? W Szczecinie tramwaje mogą ze jeździć po wysepkach?
      Już nie piszę, że główny kierunek jazdy - dotychczasowy przebieg drogi krajowej na wpros został zwężony do jednego pasa a drugi został skanalizowany w kierunku do Krzywoustego? Po jaką cholerę? Nie zgadnę.
      To rond w tym miejscu to poroniony pomysł, żaden idiota nie zastanowił się, czy od razu nie budować dojazdu do przyszłej obwodnicy śródmiejskiej ani gdzie ona będzie przebiegać... poprzednie skrzyżowanie było banalne i wystarczyło poasfaltować oraz namalować pasy...

I jeszcze jedno - to, jak długo to robiono zasługuje na baty na gołą dupę. Nie dość, że idioci nie potrafili (specjalnie?) przekazać placu, to jeszcze się zgodzili idiotycznej firemce na wyłączenie z ruchu.

Empire State Bulding wybudowano w rok, a tu budowlańcy z durnym rondem pieprzyli się kilka miesięcy... trzeci świat.

Ciekawe, czy Krzystek będzie wstęgę przecinał... zawłaszczacz majątku...
      • Gość: morlokh Re: od kiedy tramwaje w poprzek wysepek jeżdzą? IP: 80.94.16.* 22.07.09, 07:42
        Ooyto - chylę czoła przed twoim stanowiskiem.
        Tyle, że ta piana na pysku nic ci nie da, tutaj i tak nic się nigdy nie zmieni.
        Do przedstawionych przez ciebie zarzutów dorzucę jeszcze jeden dotyczący tej
        okolicy: czemu nikt nie wpadł na pomysł, żeby Ku Słońcu zrobic wreszcie raz, a
        porządnie i jako całośc? A tak, to co rok - dwa jakiś pedał za.je.bany funduje
        wszystkim zamknięcie dzielnicy na kilka miesięcy po to, żeby naprawic lub
        spieprzyc kolejny kawałek ulicy.
        • Gość: mieszkaniec obok Re: od kiedy tramwaje w poprzek wysepek jeżdzą? IP: *.tktelekom.pl 22.07.09, 07:51
          Święte słowa - Ku Słońcu dalej między Boh Warszawy a Piastów
          świeci dziurami i wykrzywionymi włazami do komory CO
          - kiedyś będą to musieli zrobić a te 7 miesięcy był czasem
          wyjątkowo sprzyjającym ale cóż do tych w krawatach nic nie dociera
          tylko co miesiąc biorą kasę za "dobrą robotę"!!!!!
          • Gość: Karmazyn Ruch wróci a Ku Słońcu dalej kartofliskiem IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 18:52
            No i zmarnowana została okazja by w miarę bez bólu położyć asfalt na Ku Słońcu.
            Teraz wrócą samochody i dojeżdżając do Gumieniec będą wszyscy skakać po
            wertepach albo stać w korku bo po puszczeniu ruchu zacznie się naprawa jezdni.
            Ech...
      • Gość: ja Re: od kiedy tramwaje w poprzek wysepek jeżdzą? IP: *.szczecin.mm.pl 22.07.09, 19:16
        Gość portalu: ooyto napisał(a):
        > Empire State Bulding wybudowano w rok, a tu budowlańcy z durnym
        rondem pieprzyl
        > i się kilka miesięcy... trzeci świat.

już gdzieś to czytałem, chyba tu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,70,89825086,89825313,Dunskie_skrzyzowanie_z_wada.html

A potem to:
        forum.gazeta.pl/forum/w,70,94909359,94909359,odchodze_zrobilo_mi_sie_mdlo_.html

• mmmmmm000 Strzałka jest OK! 22.07.09, 09:25
      ...ale dla "niedorozwiniętych" można by ustawić strzałkę między
      torami, a tym srebrnym samochodem (na fotce).
      • Gość: POjeb Re: Strzałka jest OK! IP: *.chello.pl 22.07.09, 10:17
        urzędasy ze szczecińśkiej PO znów dali popis niekompetencji i
        debilizmu. Może niech to rondo nazywa się "Rondo im. niedorozwiniętych
        urzędasów z PO"
    • Gość: Rob Re: Rondo Pileckiego zakręcone pod prąd IP: *.bb.online.no 22.07.09, 14:33
      Nic dodać, nic ująć. Śmiać mi się chce z tych sztucznie lub przez ignorancję
      wywoływanych afer medialnych....
    • adacho71 Rondo Pileckiego zakręcone pod prąd 22.07.09, 19:13
      Oznakowanie prawie się udało - to dla tych "ciołków", którzy objeżdżają rondo dookoła po zewnętrznym pasie, a ten służy do skrętu w prawo (w pierwszy zjazd!) - każdy lewy pas do skrętu w kolejne zjazdy z ronda, co w praktyce oznacza skręt w lewo albo jazdę na wprost. A przecież rondo to nic innego jak zwykłe skrzyżowanie tylko "zwinięte".
      Niestety, niektóre szkoły nauki jazdy dalej szkolą drogowych analfabetów blokujących ronda jadąc zawsze zewnętrznym pasem, bo tak jest najprościej na nie wjechać.
      • Gość: kierowca tu każdy będzie ciołkiem bo jest tylko 1 pas ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 19:34
        Czy ja dobrze widzę, że na rondzie za iles tam mln zł zbudowano
        tylko 1 pas ruchu? To ja już gratuluję wszystkim którzy będą chcieli
        się włączyć na to rondo od strony Ku słońcu....
        Trzeba być skończonym debilem, żeby coś takiego wymyślić....
      • agoolec1 Re: Rondo Pileckiego zakręcone pod prąd 22.07.09, 19:43
        do dwóch zjazdów w prawo jest zewnętrzny pas

> Oznakowanie prawie się udało - to dla tych "ciołków", którzy objeżdżają rondo d
        > ookoła po zewnętrznym pasie, a ten służy do skrętu w prawo (w pierwszy zjazd!)
        > - każdy lewy pas do skrętu w kolejne zjazdy z ronda, co w praktyce oznacza skrę
        > t w lewo albo jazdę na wprost. A przecież rondo to nic innego jak zwykłe skrzyż
        > owanie tylko "zwinięte".
        > Niestety, niektóre szkoły nauki jazdy dalej szkolą drogowych analfabetów blokuj
        > ących ronda jadąc zawsze zewnętrznym pasem, bo tak jest najprościej na nie wjec
        > hać.
        • Gość: Jaspis. Idiota skręcił a cymbal pisal IP: *.szczecin.mm.pl 22.07.09, 20:48
          1. Rondo jest nieczynne o czym informują znaki na drogach
          dojazdowych - mimo to cymbaly jadą na wydre
          2. Znak wskazuje na pas ruchu do jazdy na rondzie w lewo , a nie
          skręcanie w ruch lewoskrętny .Ponieważ drugi obok pas jest do jazdy
          na wprost a nie po okręgu ronda . Ynteligencja nie jest mocną stroną
          przeciętnego Polocka - nawet redaktorzynay
          • Gość: znawca Re: Idiota skręcił a cymbal pisal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:07
            piszesz o rondzie a na podstawie czego wnioskujesz że to jest rondo?
            po kształcie? no to sam jesteś cymbał
    • Gość: ooyto problem rozwiąże śnieg! Wtedy debilizm będzie WOW! IP: *.kalisz.mm.pl 23.07.09, 19:59
      No ja jestem tylko ciekaw, jak jadący transferem przez Szczecin będą zgadywać, co za debilizmy są namalowane przez twórczych autorów skrzyżowania, jak już drogi śnieg i szczecińskie błocko pokryje... bo w tym mieście poza projektowaniem jest jeszcze problem ze sprzątaniem. Jak głupkowate rysunki zasypie śnieg, to połowa będzie zgadywać co wolno, a druga połowa jeździć na pamięć.

Przynajmniej do szpitala będą dzieci miały blisko - jak wyschnie otwierany w Zdrojach oddział, to trafią tam, o ile przez całe miasto się przedrą, co?
    • baatek dla rowerow zabójcze 24.07.09, 01:06
      Ronda turbinowe dla rowerzystów sa zabójcze nawet w krajach z wysoką kulturą
      kierowców... tutaj nie będzie bezpiecznie puki droga rowerowa nie powstanie
      dookoła ronda.
      • rzeczniks Re: dla rowerow zabójcze 30.11.09, 00:52
        na rowerach jeżdzą ludzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka