IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 20:22
Witam. Tym razem bez bluzgow na Petrusa prosze :)
Dostalem od nich list dzis ze od lutego bedzie Internet za 50 zl miesiecznie
(instalacja 1zl). Do tego kilka nowych kanalow. Jestem pod wrazeniem. Ale i
tak nie uwierze dopoki nie zobacze :)
Obserwuj wątek
    • Gość: cygne Re: Petrus :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 20:38

No to rzeczywiście, sukces:)
      Tylko nie wiadomo, czy juz od maja nie będzie drożej jak chetnych nie
      zabraknie:)
      Czy Petrus obsługuje tylko Rubinkowo I i II czy jeszcze inne osiedla?
      • Gość: SAT-Monter Odp: Petrus :) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 16.01.04, 16:10
        > Czy Petrus obsługuje tylko Rubinkowo I i II czy jeszcze inne osiedla?

Na pewno jest też na Przedmieściu Jakubskim (ul. Targowa, Studzienna) i przy
        ulicy Broniewskiego (nie wiem, jakie to osiedle...).
        • Gość: SAT-Monter Re: Odp: Petrus :) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 19.01.04, 18:24
          > > Czy Petrus obsługuje tylko Rubinkowo I i II czy jeszcze inne osiedla?
          >
          > Na pewno jest też na Przedmieściu Jakubskim (ul. Targowa, Studzienna) i przy
          > ulicy Broniewskiego (nie wiem, jakie to osiedle...).

... i jeszcze w nowych blokach przy Żwirki i Wigury...
      • Gość: jacor Re: Petrus :) IP: *.wlan.pl 30.01.04, 15:20
        jasne że ma jeszcze inne osiedla, np Kozacka i Koniuhcy, jeśli ich internet
        bęezie taki jak ich telewizja to ja z całym szacunkiem wolę Fast-Net który się
        nie wkłada i jest stabilny (mieszkam na Kozackiej i z fAST-nETU KOŻYSTAM OK
        ROKU- JEST NAPRAWDE DOBRY
    • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Petrus :) IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 09.01.04, 22:54
      Mam "Petrusa" - na próbę. Myślę, że muszą jeszcze nad nim trochę popracować.
      Wolny, strasznie wolny. Czasami mnie wkurza. Wiem jednak, że się starają aby w
      lutym wszystko było O.K. Nie mogę podać parametrów, gdyż się na tym za bardzo
      nie znam. Fas-Net, z którego korzystam również jest jednak szybszy.
      • Gość: robak_ks Re: Petrus :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 23:52
        Hej Misiu dostałeś modem do testowania (na próbę) a się na tym nie znasz?
        Mam nadzieję że jak masz jakieś konkretne uwagi do działania internetu od
        petrusa to ładnie to spisałeś i wysłałeś im mailem :-)żeby innym było potem
        lepiej - chyba taka jest idea testów.
        O ofercie petrusa:
        50 zł/msc za 128 kb - jest ok byle tylko było w lutym... tego roku...
      • Gość: Mrozek Dobry z Ciebie tester! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 01:08
        Gratuluję Petrusowi wyboru!
        • Gość: 07(janek Błąd) Re: Myślę, że jestem ! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 12.01.04, 08:55
          Nie bierz tego dosłownie co powiedziałem. Komputer i łącza pomagają mi w pracy
          przez kilka dobrych lat - po wiele godzin dziennie. Powiedziałem tak przez
          skromność - bo być może jesteś w te klocki lepszy.
          • Gość: Mrozek Wybacz, ale widzę widziałem więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 10:38
            niekompetencji niż skromności. Od testera wymaga się fachowej recenzji. Jeśli
            ktoś np. testuje nowe auto, to nie może napisać, że czasem jest trochę zbyt
            wolne, albo, że pali nieco za dużo, ale ogólnie jest fajny bo jadę sobie nim do
            pracy... Jeśli chcesz pomóc i uczciwie ocenić produkt podaj parametry nominalne
            i te, które udało Ci się uzyskać w czasie testów o różnych porach + średnio w
            ciągu dnia i tygodnia. Pozdrawiam,
            • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Wybacz, ale widzę widziałem więcej IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 12.01.04, 11:28
              Grzeczność (zresztą nie tylko) wymaga, abym z oceną podzielił się najpierw z
              właścicielem sieci. I tak powiedzałem za dużo. Pozdrowienia.
              • Gość: Mrozek Uuuu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 11:59
                Trochę konsekwencji by się przydało...
                Twoje słowa:
                > Mam "Petrusa" - na próbę. Myślę, że muszą jeszcze nad nim trochę popracować.
                > Wolny, strasznie wolny. Czasami mnie wkurza. Wiem jednak, że się starają aby
                > w lutym wszystko było O.K. Nie mogę podać parametrów, gdyż się na tym za
                > bardzo nie znam. Fas-Net, z którego korzystam również jest jednak szybszy.

Nolens volens zrobiłeś im koło pióra... Po tym co przeczytałem za cholerę bym
                tego nie wziął nawet na miesiąc ;-))))

Pozdrawiam
                • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Uuuu! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 12.01.04, 12:43
                  ...I tak powiedziałem za dużo. Masz rację. Niech pracują, aby był lepszy, a
                  może najlepszy. Daj spokój, nie chwytaj mnie za słowa. Serwus. Musze
                  zmienić "kanał" mam dużo pracy...
      • Gość: Mlody Re: Petrus :) IP: 80.48.189.* 13.01.04, 10:36
        Ja tez mam petrusa, ale jakos nie narzekam.
        ps.
        gdzie dostaniesz 128 kb za 50 zl miesiecznie??
        A jak sie nie podoba to oddaj modem i nie zawracaj im glowy.
        Pozatym jaki z ciebie tester, skoro zamiast zalic sie petrusowi to problemy na
        forum opisujesz. Nie dziala , za wolno to rusz cztery litery i pojdz do
        petrusa.
        • Gość: 07)Janek Błąd) Re: Petrus :) IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 13.01.04, 11:31
          Faktem jest, że pierwsze początki przesyłania sygnałów przez Petrusa nie były
          najlepsze, o czym wielokrotnie informowałem zainteresowanych. Dzisiaj jest już
          lepiej, co wcale nie oznacza, że jestem zupełnie zadowolony. I taki jest sens
          testowania sieci. Ani ja , ani Petrus nie musi się wstydzić tego co
          powiedziałem. Prawda jest również taka, że jeżeli nie będę zadowolony to
          zmienię firmę. Jest ich już dzisiaj sporo, a za kilka miesięcy będzie jeszcze
          więcej. Każdy chce kupić jak najlepszy towar. Czy to takie dziwne? I jeszcze
          jedno - ludzie, którzy się tym zajmują w Petrusie naprawdę się starają, aby
          wszystko było O.K. Tak więc Młody - spokojnie....
          Ps.Przykro mi, ale na tym kończę ten wątek.

• Gość: Stary "pierwsze początki".... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 11:40
            Ładne, ładne.
          • Gość: Mlody Re: Petrus :) IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 13.01.04, 20:31
            Oki, ja wcale sie nie goraczkuje, po prostu ja statram sie spelnic powierzone
            mi zadanie - testowac polaczenie z internetem. Nie moge miec pretensji o to ze
            cos czasami nie dziala, w koncu to sa testy i nalezy miec nadzieje, ze od
            lutego (jak obiecuja w petrusie) usluga bedzie juz sprzedawana. Wtedy juz do
            nich nie bede dzwonil z problem w celu powiadomienia, lecz bede domagal sie
            dzilania. Oczywiscie, jesli nie beda w stanie spostac wymaganiom, to trudno,
            zrezygnuje. Ale nie ma co dyskutowac, skoro jedna ze stron nie jest w stanie
            podac jakichs konkretnych argumentow.
        • Gość: sfr Re: Petrus :) IP: *.wlan.pl 15.01.04, 14:31
          wiecie moze jak bedzie z przyznawaniem IP???
          • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Petrus :) IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 15.01.04, 15:29
            Byłem w Petrusie wczoraj. Tych dwóch panów, którzy zakładali mi modem i z
            którymi prowadziłem rozmowy (jeszcze kilka dni temu) już tam nie pracuje.
            Osoba (chyba jakaś ważna) odpowiedziała mi (zresztą bardzo enigmatycznie), że
            wszystkie sprawy techniczne będą dopięte w lutym. Tak więc czekam cierpliwie
            na "dopięcie" do lutego.
        • Gość: x Re: Petrus :) IP: *.torun.mm.pl 17.01.04, 15:23
          128 za 50 zl w centernecie
        • Gość: JACOR Re: Petrus :) IP: *.wlan.pl 30.01.04, 15:25
          dostaniesz w FAST-NET
    • Gość: Adam Re: Petrus :) IP: *.wlan.pl 22.01.04, 19:18
      A wiecie ,że umowę trzeba będzie podpisac na dwa lata no i oczywiście zamówić
      najdroższy pakiet TV.
      • Gość: wiesniak Re: Petrus :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.04, 23:55
        aktywacja 1 zł = umowa na 18 miesięcy (czyli jeden rok ma 9 miesięcy wg Adama)
        pakiet ok. 50 progr.tv za 33 zł + internet 128 kb za 50 zł = 83 zł (a jak to
        wyglada u konkurencji?) przy czym o ile wiem ze względu na częstotliwości
        używane przez internet niemożliwym technicznie jest dostarczanie tej usługi w
        ograniczonych pakietach.
        Jak już rzucamy błotkiem na forum to może chociaż trzymajmy się faktów mimo że
        piszemy anonimowo...
        PS nie jestem abonentem Petrusa ani żadnej innej sieci kablowej :)
    • Gość: Sieciowy Smutasek Re: Petrus :) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.01.04, 14:43
      A dzisiaj dowiedziałem się, że nie można narazie podpisywać umów na Internet w
      Petrusie, a... "instalacje przesuną się TROCHĘ w czasie" (!). Nici z
      powszechnym dostępem do sieci w Petrusie od lutego. Teraz Petrus "zbiera
      chętnych na sieć", wpisując ich telefony kontaktowe na kartce i... ma
      oddzwaniać, by umawiać monterów, gdy tylko będzie można instalować łącza.

Do zobaczenia w 2008 - 2009-tym ;-).
      • Gość: Mrozek Brawo Petrrus :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 16:40
        Nawet tp SA tak nie ściemnia ;-)))
        • Gość: Wyborca Re: Brawo Petrrus :-)))) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.01.04, 17:38

> Nawet tp SA tak nie ściemnia ;-)))

Dajcie kogoś tam z "Petrusa" na prezydenta! W "ściemnianiu" będzie lepszy od
          Zaleskiego!!!
          • Gość: Mrozek Re: Brawo Petrrus :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 20:07
            Nie przeceniajmy Petrusa ;-)
      • Gość: polak_maly Re: Petrus :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 22:49
        monterzy petrusa nie tylko dzwonia pod zbierane telefony ale od trzech dni
        robia juz przylacza internetowe u pierwszych chetnych aktualnie na ul.
        Buszczynskich - nie wierzycie sprawdzcie :)
        zyczenia dla Sieciowego Sciemniaczka
        • Gość: SieciowyŚciemniacz Re: Petrus :) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.01.04, 23:05
          Widocznie moja skromna osoba, jako "chętna" od dobrego początku roku 2003, nie
          była... pierwsza. Monterom najwyraźniej za daleko na Jakubskie. Choć liczę, że
          mój numer telefonu jest w ich notesie. Obiecuję, że jak tylko będę miał IP z
          Petrusem, nie omieszkam go pochwalić! Na razie, mogę... pomarzyć. Nawet o
          monterach! W słuchawce usłyszałem, że naprawdę na montaż trzeba będzie "trochę
          poczekać".

O.K., ja "już trochę czekam". Poczekam i jeszcze. A Wy? ;-)
          • Gość: użytkownik modemu Re: Petrus :) IP: *.energis.pl 02.02.04, 18:15
            Ja też właśnie usłyszałem, że nici z dostępu przez Petrusa do Internetu w
            lutym. Na montaż trzeba poczekać, zbierają numery telefonów.
            • Gość: Wqur-ny Re: Petrus :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 20:58
              W lutym nie ma co liczyć na Petrusa, nie montują. Jak zwykle tylko ściemniali!
              • Gość: petrus_fan:) Re: Petrus :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.04, 21:57
                Jest 5 luty Misiu - z takimi deklaracjami poczekaj chociaż do połowy miesiąca a
                najlepiej do 29 lutego.
                • Gość: Cierpliwy Re: Petrus :) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 05.02.04, 23:03
                  Ja tam pewnie i poczekam... W końcu tyle to już lat "Petrus" oszukuje i mami,
                  co tam mi 29 lutego!
                  • Gość: Oczekujący Re: Petrus :) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.02.04, 17:40
                    O.K., po tym artykule wybaczamy i czekamy cierpliwie:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,1901172.html
                    Cztery ekipy monterskie na tysiąc czterysta zadeklarowanych chetnych? Hmm...
                    • Gość: petrus_fan:) Re: Petrus :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 22:37
                      co to za IP *.tvk.torun.pl? sporo postow z tym IP a kazdy inaczej podpisany...
                      czyzby konkurencja petrusa tracila nerwy?
                      • Gość: Oczekujący Re: Petrus :) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.02.04, 23:09
                        > co to za IP *.tvk.torun.pl? sporo postow z tym IP a kazdy inaczej podpisany...
                        > czyzby konkurencja petrusa tracila nerwy?

*tvk.torun.pl, ale... "z gwiazdką". To nie musi być jeden komputer, choć
                        przyznaję, że często jest. :-) A inaczej podpisany, bo... nie jestem zalogowany
                        i nie pamiętam nicków. Nie interesuje mnie z jakiej kablówki mam teraz dostęp
                        do sieci. Na dobrą sprawę, nawet nie znam jej nazwy! Kwestia jest tylko taka,
                        że siedzę tu sobie u Siostry, czasem bywam u znajomych i Internet w sieci jest,
                        a od "Petrusa" doczekać się go nie mogę i czuję się wodzony ciągłymi
                        obietnicami!!!

Sęk w tym, że naprawdę chciałbym mieć IP *petrus.com.pl/*, czy podobny, ale
                        nikt z "Petrusa" mi tego nie ułatwia! Ale O.K., przynajmniej w weekendy
                        odwiedzam Siostrę, która się śmieje, że mam taką nędzną kablówkę. A
                        najsmutniejsze, że dotąd ma rację...

• Gość: polak_maly Re: Petrus :) IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 22:46
                      oczywiscie że lepszy byłby odwrotny stosunek: 1400 ekip i 4 klientów...
                      i abonament miesięczny za 1zł!

tylko aktywacja kosztowałaby 9999,99 pln :D
        • m.krzysztof Re: Petrus :) 05.02.04, 23:30

Gość portalu: polak_maly napisał(a):

> monterzy petrusa nie tylko dzwonia pod zbierane telefony ale od trzech dni
          > robia juz przylacza internetowe u pierwszych chetnych aktualnie na ul.
          > Buszczynskich - nie wierzycie sprawdzcie :)
          > zyczenia dla Sieciowego Sciemniaczka
          Buszczynskich ile? Jestem zainteresowany bo miesZkam też na Buszczynskich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka