gadolinn 05.07.10, 09:01 Dziecko nie bylo przypiete? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szto_tawariszczi Rozbił wóz na drzewie, zginął razem z dzieckiem 05.07.10, 09:35 znowu drzewo wyskoczyło na jezdnię i zaatakowało samochód ??? Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Rozbił wóz na drzewie, zginął razem z dziecki 05.07.10, 13:00 > > znowu drzewo wyskoczyło na jezdnię i zaatakowało samochód ??? --przestal bys sie smiac gdyby Ci pekla opona i drzewo "wyskoczylo" przed samochód a po ch. te drzewa tam rosna nie mozna by wsadzic krszczki co by jeszcze zamortyzowały uderzenie Tepi sie pijakow a chyba najwiecej ofiar pochlonely przydrozne drzewa posadzone nieraz blisko jesdni Odpowiedz Link Zgłoś
affera123 "Wóz"? Chyba drabiniasty? 05.07.10, 10:02 Kto pisuje te artykuły do GW ? Element spod budki z piwem nie potrafiący odróżnić języka literackiego od gwary? Jak młodzież tego kraju ma mówić ładnie, skoro w gazetach pisze się językiem rynsztokowym albo jakimś niewyobrażalnie szpetnym slangiem i potocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Wypadki się zdarzają 05.07.10, 10:09 Dajcie sobie spokój z tymi dennym komentarzami. Zginęli ludzie, zginęło dziecko. To wielka tragedia. Zamiast wieszać psy na ojcu zastanówcie się że przyczyną wypadku mogła być nie tylko nadmierna prędkość ale np. niesprawny amortyzator, pęknięta opona czy choćby zwierzątko wybiegające na drogę. Przyczyn może być kilka i niekoniecznie wystąpiły one z winy kierowcy. Kondolencje dla rodziny ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn Re: Wypadki się zdarzają 05.07.10, 10:28 Podoba mi sie ten cytat z Churchilla. Prawdziwa ocena narodu, i wtedy i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Wypadki się zdarzają 05.07.10, 22:51 a jaka była przyczyna tego, że dziecko nie jechało przypięte w foteliku? Odpowiedz Link Zgłoś
fotoholik7 wóz drabiniasty marki VW? 05.07.10, 10:20 a może brykę, co to za język dziennikarski, chyba koleżki w paski. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: wóz drabiniasty marki VW? 05.07.10, 11:08 Jeśli dziecko wypadło z samochodu, to znaczy że nie było posadzone w foteliku samochodowym! Ludzi czasami sami funduja własnym dzieciom śmierć. sama mam czteroletnią córeczkę, jeździ w foteliku recaro z dodatkowym wewnętrznym systemem pasów, nawet do sklepu, przez dwie ulice jedzie zapięta. W głowie mi się nie mieści, że można wozić dzieci bez fotelików. Polacy w dużej częśći są kompletnymi jełopami. Gdzie jest policja??? Dlaczego nie kontroluje kierowców gdy widzi dzieci w samochodzie??? Dlaczego nie zatrzymują samochodów i nie nakładają na takich rodziców wielkich kar i nie pozwalają na kontunuowanie jazdy dziecka bez fotelika???? Gdzie my żyjemy? Na dzikim zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn Re: wóz drabiniasty marki VW? 05.07.10, 11:39 Na tzw dzikim zachodzie to dzieci musza byc w fotelikach i zapiete specjalnymi pasami. Jest tak od kilkudziesieciu lat. Moje dziecko tez ma 4 latka i zawsze jest przypiete. A w przypadku jego samo-odpiecia sie w czasie jazdy, ja zawsze zatrzymuje samochod, przypinam i tlumacze (albo robie ochrzan). Maluch wie, ze bez pasow nie jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: wóz drabiniasty marki VW? 05.07.10, 12:16 monikaaleksandra napisała: > Jeśli dziecko wypadło z samochodu, to znaczy że nie było posadzone w > foteliku samochodowym! Gadasz tak jakbyś cokolwiek wiedziała na ten temat. www.youtube.com/watch?v=Pv58WrT0W8c&feature=related Pooglądaj sobie te filmiki z testów zderzeniowych fotelików a może Twoja wiara w ich skuteczność nieco osłabnie. sama mam czteroletnią córeczkę, jeździ w foteliku recaro z > dodatkowym wewnętrznym systemem pasów, nawet do sklepu, przez dwie > ulice jedzie zapięta. Filmik: www.youtube.com/watch?v=q1SmS3MaT8A&feature=related W głowie mi się nie mieści, że można wozić > dzieci bez fotelików. Polacy w dużej częśći są kompletnymi jełopami. Mi też się to w głowie nie mieści ale jednocześnie nie mieści mi się w głowie jak można łączyć częstotliwość używania fotelików z narodowością użytkownika. Jełopami w dużej części są także Niemcy, Anglicy, Francuzi i Hiszpanie. Wyjedź na zewnątrz i popatrz zamiast obrażać własny naród a tym samym siebie. Dałaś sobie wmówić że jesteś gorsza bo jesteś Polką? NIE DO WIARY. > Gdzie jest policja??? > Dlaczego nie kontroluje kierowców gdy widzi dzieci w samochodzie??? > Dlaczego nie zatrzymują samochodów i nie nakładają na takich > rodziców wielkich kar i nie pozwalają na kontunuowanie jazdy dziecka > bez fotelika???? Policja jest tam gdzie powinna być i robi to co do niej należy. Kontroluje pojazdy i sokolim wręcz okiem wyłapuje niezapięte pasy. Nakładają mandaty i nie pozwalają dalej jechać jeśli dziecko nie ma fotelika. Nie wiem gdzie ty widzisz pobłażliwość? Mają dozorować każde auto z dzieckiem? Jak to sobie wyobrażasz? Z helikoptera? Kamerą w pojeździe? Potrzebujesz takiego dozoru? Lepiej ci gdy wszędzie widzisz regulacje prawne i mundury i kary? Czasem wystarczy zdrowy rozsądek- prawo za Ciebie nie pomyśli. Dopóki nie zapniesz dziecka w foteliku to tylko przepis na kartce któremu możesz się podporządkować lub nie. > Gdzie my żyjemy? Na dzikim zachodzie? W Polsce. I zaskoczę Cię. Takie wypadki mają miejsce i we Francji i na Łotwie i w Rosji i w USA. Zastanów się i nie odpowiadaj- masz kompleksy z powodu własnej narodowości? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: wóz drabiniasty marki VW? 05.07.10, 12:16 monikaaleksandra napisała: > Jeśli dziecko wypadło z samochodu, to znaczy że nie było posadzone w > foteliku samochodowym! Gadasz tak jakbyś cokolwiek wiedziała na ten temat. www.youtube.com/watch?v=Pv58WrT0W8c&feature=related Pooglądaj sobie te filmiki z testów zderzeniowych fotelików a może Twoja wiara w ich skuteczność nieco osłabnie. sama mam czteroletnią córeczkę, jeździ w foteliku recaro z > dodatkowym wewnętrznym systemem pasów, nawet do sklepu, przez dwie > ulice jedzie zapięta. Filmik: www.youtube.com/watch?v=q1SmS3MaT8A&feature=related W głowie mi się nie mieści, że można wozić > dzieci bez fotelików. Polacy w dużej częśći są kompletnymi jełopami. Mi też się to w głowie nie mieści ale jednocześnie nie mieści mi się w głowie jak można łączyć częstotliwość używania fotelików z narodowością użytkownika. Jełopami w dużej części są także Niemcy, Anglicy, Francuzi i Hiszpanie. Wyjedź na zewnątrz i popatrz zamiast obrażać własny naród a tym samym siebie. Dałaś sobie wmówić że jesteś gorsza bo jesteś Polką? NIE DO WIARY. > Gdzie jest policja??? > Dlaczego nie kontroluje kierowców gdy widzi dzieci w samochodzie??? > Dlaczego nie zatrzymują samochodów i nie nakładają na takich > rodziców wielkich kar i nie pozwalają na kontunuowanie jazdy dziecka > bez fotelika???? Policja jest tam gdzie powinna być i robi to co do niej należy. Kontroluje pojazdy i sokolim wręcz okiem wyłapuje niezapięte pasy. Nakładają mandaty i nie pozwalają dalej jechać jeśli dziecko nie ma fotelika. Nie wiem gdzie ty widzisz pobłażliwość? Mają dozorować każde auto z dzieckiem? Jak to sobie wyobrażasz? Z helikoptera? Kamerą w pojeździe? Potrzebujesz takiego dozoru? Lepiej ci gdy wszędzie widzisz regulacje prawne i mundury i kary? Czasem wystarczy zdrowy rozsądek- prawo za Ciebie nie pomyśli. Dopóki nie zapniesz dziecka w foteliku to tylko przepis na kartce któremu możesz się podporządkować lub nie. > Gdzie my żyjemy? Na dzikim zachodzie? W Polsce. I zaskoczę Cię. Takie wypadki mają miejsce i we Francji i na Łotwie i w Rosji i w USA. Zastanów się i nie odpowiadaj- masz kompleksy z powodu własnej narodowości? Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn Re: wóz drabiniasty marki VW? 05.07.10, 19:07 Glupio gadasz. I w dodatku dwa razy. Ale dwa razy glupio nie daje madrze. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: wóz drabiniasty marki VW? 05.07.10, 20:15 Facet jest na maxa przekonany o swojej racji. Dyskusja zbedna. Beton. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: wóz drabiniasty marki VW? 05.07.10, 22:06 A o czym byś chciał z toruńczykiem dyskutować? Z faktu, iż dziecko wypadło z samochodu nie można wyciągać wniosku, że nie było w foteliku. Można tutaj dyskutować tylko o pewnym prawdopodobieństwie, a nie o pewniku. Polacy są w dużej mierze jełopami? Pewnie, że nie. Nawet jak wykażesz, że Niemiec statystycznie częściej zapina dziecko w foteliku - o niczym to nie świadczy. On może prześcigać nas w bezmyślności na innym polu. Zresztą sformułowania typu: "Polscy są..." były swego czasu często powtarzane w mediach. Np. "Polscy pracownicy są mało mobilni" i dalej: "bo mając robotę za 500 zł w Rzeszowskiem, nie sprzedają chałupy i nie jadą w Mazowieckie robić za 700 zł". Otwarto granice, umożliwiono pracę i społeczeństwo okazało się nad wyraz mobilne. Ale moda na narodowe uogólnienia najwyraźniej się zakorzeniła. Nawet sądzę, że autorka rzeczonego postu napisała tak właśnie dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: wóz drabiniasty marki VW? 06.07.10, 14:44 Widzisz gilbert. Bo taki gadolin nie zgadza się dla samego niezgadzania. Takie postszlacheckie warcholstwo. Resztę upowszechnienia bezmyślności czyni psychologia tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Rozbił wóz na drzewie, zginął razem z dziecki 05.07.10, 12:14 Volkswagen... A ja sie zastanawialam, kto konie sploszyl. Kto pisze te artykoly? Wracac do dojenia krow (tez calkiem sensowne zajecie). Odpowiedz Link Zgłoś
pedzacykamien dziecko było trzezwe? 05.07.10, 14:23 bo kierowca na pewno na po2 gazie. Odpowiedz Link Zgłoś