Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji

16.03.11, 06:52
niech zamiata deptak przez 100 dni.
Obserwuj wątek
    • 1robert315 O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 07:32
      "Bo nie mam skąd. Nie mam pensji ani nic. Najwyżej mnie zamkną"

TEN "DOBRODZIEJ" JUŻ DAWNO POWINIEN SIEDZIEĆ !
      • kraq Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 10:11
        mam nadzieję, że osoby odpowiedzialne za egzekwowanie prawa nie wymiękną tylko będą robiły swoje. jeśli ta menda będzie uchylała się od wykonania wyroku, to zostaną przedsięwzięte kolejne kroki. nie wiem czy od razu go wsadzą czy nie. rydzykowi pewnie się to marzy, żeby zdechnąć jak męczennik, no ale skoro tak ładnie się o to prosi to czemu nie? tylko, że to będzie kryminalista a nie męczennik
        • wielki_znafca wymiękną, podniosa podatek i nam dowalą zapłatę 16.03.11, 14:31
          te kościelne gęby w rządzie nie tkną swojego
    • racheela O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 07:57
      Rydzyk to największy żebrak w całej historii Polski. Faktycznie...po co mu pensja...
      • frych47 Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 08:06
        To z tego wynika, że jest na utrzymaniu mamusi.
        • spam_box Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 10:53
          Ktoś idzie do fryzjera, to ten obetnie mu włosy. Osoba w sklepie - sprzedaje.
          Niech ktoś mi wytłumaczy, jak czterolatkowi, jaka jest społeczna użyteczność zawodu ksiądz. Czy tam inny zakonnik.
    • qbba77 a to kur... misiu woła:) 16.03.11, 08:16
      :))))
    • aliasqbek O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 08:35
      " Nie mam pensji ani nic."
      Ciekawe oswiadczenie.
    • djrm O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 08:39
      A co k.... Rydzyk wam zabrał do cholery?!
      Tusk robi skok na naszą kasę z OFE, jak policzycie to wyjdzie że każdemu miesięcznie zabierze i zaksięguja na wirtualnym koncie jakieś 200 zł!!!
      No to odpier... się wreszcie od Rydzyka i zabierzcie za prawdziwych złodziejów
      • racheela Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 09:17
        to, że nazwiesz kogoś innego złodziejem, nie sprawi, ze Rydzyk przestanie nim być. Chcesz jednego złodzieja ukryć pod drugim złodziejem?
        • kindofmagic Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 10:33
          kazdy ma jakiegos bliskiego mu zlodzieja, ktorego tlumaczy. Wtedy dla odwrocenia uwagi glosno krzyczy sie o innym zlodzieju, ktorego sie nie lubi. OT taka sprawiedliwosc w wydaniu lokalnym.
      • von_bromberg Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 11:07
        djrm napisał:
        >... i zabierzcie za prawdziwych złodziejów

A fe, prawdziwy Polak, a nie umie po polsku pisać! A może do szkoły pod górkę było? No tak polska mowa, trudna mowa!
        ZŁODZIEI - tumanie!
        • balbin79 Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 13:52
          Skoro nie ma pieniedzy to zawsze moga mu ta grzywne zamienic na wiezienie:>

pensjonariusze ZK Wronki czy Rawicza czy innego ZK juz sie ciesza.
      • zagryzka Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 17:42
        djrm napisał:

> A co k.... Rydzyk wam zabrał do cholery?!

Tu chodzi o przestrzeganie prawa. Tak po prostu.
      • brods Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 06.08.11, 05:51
        Właśnie rydzyk jest śmierdzącym złodziejem . Jeśli Polska ma być państwem prawa , to gnoja posadzić , może również sprzątać miejskie kloaki........
    • ed-59 O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 08:52
      I TO MA BYĆ PAŃSTWO PRAWA JEDNYCH ŚCIGA SIĘ ZA MANDAT A KSIĘŻOM UCHODZĄ WSZYSTKIE OSZUSTWA I PRZEKRĘTY NAIGRUJĄ SIĘ Z POLSKIEGO PRAWA A RYDZYK SZCZEGÓLNIE JAK BY ŻYŁ NA INNEJ PLANECIE
      • 997marcelona Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 09:08
        ciekawe za co MAJBACHA kupił (pisownia auta mi obojętna)...
        szkoda głupich ludzi których nabiera.
        niczym się nie różni od naciągaczy co chodzą po domach i sprzedają aniołki ręcznie robione przez chore dzieci... szkoda, ze z napisem made in china.
        ŻENADA NA MAXA.
        nie mogą go zamknąć, bo to dopiero "męczennik" będzie dla "słuchaczy".
        ale np szeroką mógłby zamiatać... chyba ze by mogli zabrać uprawnienia na nadawanie tego całego cyrku.
        koncze, bo mysli mam niecenzuralne...
    • bajubongo Naturalnie, ze ten... 16.03.11, 09:18
      .. naciagacz naiwnych starcow i zagubionych we wspolczesnym swiecie oszolomow nie ma pensji. On - podobnie jak cala armia wyzartych na polskim miesiwie watykanskich niebianskich ptakow - nie sieje, nie orze, nigdy zadna praca sie nie zhańbił, a oplywa w luksusach. I na starosc na pewno dostanie w darze od wdziecznego polskiego podatnika emeryture, jakiej nie powstydzilby sie inzynier. Tak stanowi konkordat. Zgodnie z nim ksieza, a za takiego uchodzi tez ten milioner, podlegaja jedynie jurysdykcji koscielnej. Za swoje grzechy ma podobno odpowiedziec po smierci!
    • hobbes1980 O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 09:49
      Od poczatku jestem pewien ze nie zapłaci ani grosza, bo zapewne nie znajdzie sie odważny komornik który zaryzykuje oberwanie po łbie różańcem od zastępu moherowych beretów. Sukces że w ogóle go skazali, bo zwykle sądy i przed tym tchórzyły...
      • krusty_the_clown Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 10:18
        męczennik znaczy się będzie kolejny? jak mniemam obrońca nie był z urzędu i co też za bóg zapłać bronił księdza dobrodzieja? ta deklaracja tadzia to splunięcie w twarz polskiemu wymiarowi sprawiedliwości, ciekaw jestem zakończenia.
        • kindofmagic Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 10:29
          jakiego zakonczenia? przeciez zadnej sprawy nie bedzie. A wymiar sprawiedliwosci ma gleboko pod sutanna, bo jest ponad nim. Przynajmniej dopoki nasze spoleczenstwo to toleruje.
    • jas.0 Kryminał !!!!!!!!!!!!! 16.03.11, 10:26
      Misiu wiktymogenny! W kryminale twój anus i milutka twarz byłaby wielka atrakcją.
    • kindofmagic O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 10:27
      To ,ze ten szkodnik jest ksiedzem i jeszcze nie siedzi to po prostu kompromitacja naszego wymiaru sprawiedliwosci i kosciola katolickiego, ktory jak zwykle udaje, ze nie nic nie widzi.
      Ten czlowiek jest jak brzydka kupa na kartach historii pieknego Torunia (i calej Polski ztreszta).
    • ador43 O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 10:32
      Ten Czarny warchol nakradl juz tyle od ludzi,przewaznie starych,ktorzy sami nie maja w nadmiarze i dziela sie z nim w dobrej wierze a on ,napewno zrobi z nimi to samo co z pieniedzmi na ratowanie stoczni,poprostu je ukradnie.
      • sugarless internetowi niewolnicy 16.03.11, 20:40
        ale nienawiść do rydzyka wybucha agresja ....a tak naprawde matolki co on wam zrobił , podatki wam podniósł, w całej europie polska to pośmiewisko.... bez kręgosłupa , elity prowieniecji... że ręki nie podasz Tusk stoi na baczność przed Merkel, nie przypadkowo slave -slowianin to niewolnik
    • tanczacy.z.myslami Oby Twe słowa ciałem się stały... 16.03.11, 10:53
      "Najwyżej mnie zamkną - "

Oby Twoje słowa ciałem się stały, Ojcze Dyrektorze...
    • apodemus O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 11:06
      Zaraz zacznie się kolejna zrzutka. Na grzywnę.
      • 997marcelona Re: O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensj 16.03.11, 11:26
        no a jak! wlasnie o to chodziło. przeciez on im nie powie DOBRA STARZY GŁUPCY JUZ MAM 3KOŁA NA GRZYWNĘ. bedą kotłować się pieniążki na kontach!
    • alek45 O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 11:40
      nie masz? to do pierdla dr moherowy!!!
    • mvs_mvs O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 11:42
      zastanawiam się skoro biedny dyrektor nie ma na karę to jak opłaca adwokata?Modlitwa i Bóg zapłać, czy Bóg zapłać?
    • karolp13 O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 11:58
      Uważam, że uzyskanie zgody na legalną zbiórkę pieniędzy to zwykła urzędnicza formalność. Tylko trzeba się z niej rozliczyć , a tego Rydzyk nie zamierza robić .
      Skąd bierze pieniądze na budowę luksusów w Porcie Drzewnym . Pomijam to , że wszystkie urzędy podległe Zaleskiemu ( MZD , Wodociągi, Wydział Architektury) są na usługach tego biedaka.
      www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=107176
    • judaszowy dośććććććć - jadę się wypisać z kościoła ..... 16.03.11, 12:07
      zrobie to z pompą, redakcja jak jest zainteresowana proszę bardzo, zrobię to przy świadkach / już dzwoniłem do kościoła i musze miec 2 świadków - mam ochotę zakończyć swój biznes z tą sektą!
      mój @ cycki@interia.pl - redakcjo pisz oleeeeee i chura, w końcu koniec

czy ktoś bedzie trzymal kciuki za mnie?
    • judaszowy jeszcze każą sobie dwóch świadków .... 16.03.11, 12:27
      ja sie nie prosiłem należeć do tej sekty
    • jola5033 O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 13:15
      Ale bezrobotny nie jest?
      To chyba ma z czego płacić.........
      Ostatecznie jest chyba taka opcja w polskim prawie, że karę pieniężną zamienia się na więzienie.......
    • moshicks Chore państwo. 16.03.11, 13:44
      Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem Rydzyka. Człowiek ten jest mi kompletnie obojętny ale uważam karanie coś takiego jak zbiórka pieniędzy za totalny absurd. Polskie państwo staje się coraz bardziej opresyjne. W praktyce istnieje niezliczona ilość przepisów które gdyby tylko zostały egzekwowane w pełni skutecznie zahamowałyby jakąkolwiek inicjatywę a życie uczyniły wręcz niemożliwym. Wszystko tylko funkcjonuje dlatego, że aparat korzysta z przepisów wybiórczo w takich przypadkach jak ten.
      • moby_pp Re: Chore państwo. 16.03.11, 14:50
        No to jak już tak mądrze prawisz, to spróbuj zorganizować zbiórkę pieniędzy na jakiś cel bez zezwolenia i potem poczekaj na reakcję władz. Czy też zostaniesz tak ukarany i czy państwo nie będzie nalegało na wyegzekwowanie kary. Ja, osobiście, pewnego dnia zaparkowałem w miejscu niedozwolonym i oczywiście pojawiła się policja, mandat kredytowy także. I jakie było moje zdziwienie, gdy do zakładu pracy przyszedł tytuł w sprawie potrącenia z wypłaty kwoty 100+5zł za mandat, którego w ustawowym terminie nie zapłaciłem, bo akurat nie miałem środków. Czy Rydzyk jest ponad prawem? A może Rydzyk to sam biblijny wszechmogący Bóg ???
    • mar1mar1 O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 14:19
      No i ruszyła po raz nty nagonka na radio i jego założyciela. I jak zwykle wszelkiej maści popaprańcy wylewać będą tutaj swoje żale i nienawiść! Ci co chcieli to dawali dla rozgłośni o.Rydzyka i nikt ich do tego nie zmuszał. Wolny wybór. I rzeczywiście na przyszłość powinien postarać się o stosowne zezwolenia skoro tak stanowi prawo. Tym bardziej że jest bacznie obserwowany przez różnych frustratów którzy zieją nienawiścią do niego i radia.
      • sabbina Sąd totalnie się skompromitował 16.03.11, 14:32

teraz pewnie sprawa trafi do komornika, bo komornicy egzekwują takie grzywny

komornik potwierdzi w Urzędzie Skarbowym, że "obywatel Tadeusz Rydzyk" nie ma żadnych dochodów

i...

Sąd będzie musiał umorzyć sprawę

a za cała zabawę zapłacą PO-datnicy

tak niemiłosiernie okradani codziennie przez Platformę Obywatelską

.
        • zagryzka Re: Sąd totalnie się skompromitował 16.03.11, 17:45
          sabbina napisała:

> komornik potwierdzi w Urzędzie Skarbowym, że "obywatel Tadeusz Rydzyk" nie ma ż
          > adnych dochodów

ale... dysponuje jakimś majątkiem? Czy też wozi go prywatna osoba prywatnym autem do bliżej mu nieznanych pomieszczeń gdzie pozwalają mu mówić przez mikrofon?
    • bozena_ra O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 14:39
      A ode mnie ksiądz w Warszawie wziął 50 zł za zaświadczenie na pogrzeb bo jak powiedział musimy płacić podatki
    • synecek O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 14:43
      Ciekawe skąd ma na adwokata!?Rydzyk to pasożyt społeczny!
    • 997marcelona O. Rydzyk: Nie zapłacę kary. Bo nie mam pensji 16.03.11, 15:00
      przeczytałem wszystkie wypowiedzi. jedna nautralna, jedna broniąca tego typa, reszta na NIE.
      chyba widać po nawet tak małej próbie osób, jakie jest nastawienie ludzi do tego cyrku i cyrkowca akrobaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka