Dodaj do ulubionych

PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU

30.01.13, 21:59
Pisze te parę słów do pana, panie proboszczu, DLACZEGO????? dlaczego Jarek Nenczak młody,dobry lecz biedny chłopiec nie mógł być pochowany za symboliczne BÓG ZAPŁAĆ. Sąsiedzi i znajomi mogli okazać,współczucie i serce dla rodziny, którą spotkała ta tragedia,TYLKO NIE PAN, pan zachował się jak ostatni ( proszę sobie samemu dopowiedzieć) Ten chłopiec był jedynym żywicielem rodziny, był kimś o kim można powiedzieć, że był dobrym człowiekiem, wszyscy to uszanowali tylko nie pan. Jeżeli ma pan odrobinę przyzwoitości to niech pan odda to co do pana nie należy. Pan nie morze wierzyć w Boga tak człowiek wiary by nigdy nie postąpił. PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU
Obserwuj wątek
    • basia_1975 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 30.01.13, 23:54
      Rozumiem Cię "oszukany8" i Twoje oburzenie ale czy Ty naprawdę myślisz, że na naszym PANU PROBOSZCZU zrobi to jakiekolwiek wrażenie i odda co nie jego? Szczerze w to wątpię... :(
      • oszukany8 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 31.01.13, 10:17
        Ja wiem, że to co piszę nie zrobi na proboszczu żadnego wrażenia, lecz musiałem to wreszcie powiedzieć ( napisać), proboszcz co innego mówi w kościele , a co innego robi, mówi o wzajemnym szacunku,o pomocy potrzebującym,o czymś co nazywa się milością bliźniego. Proszę mi teraz powiedzieć zwraca się do ludzi fanatycznie wierzacych w dobroć księży, gdzie w opisanym tylko przypadku tego chłopca jest współczucie, gdzie jest ta odrobina serca nie mówiąc już o przyzwoitości.Tak my przez naszą ciemnotę doszliśmy do apsurdu, my sami sobie zaprzeczamy naszej wierze, teraz Boga należy kupować od księdza. Ja wiem, że ten chłopiec bez proboszcza płatnej pomocy jest dobrze rozliczony za swoje życie i myślę, że rodzina też o tym wie - za jego duszę nie trzeba płacić Bogu i Bóg tego nie wymaga.
    • czarnygac Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 31.01.13, 23:22
      a widziałeś, żeby drogowskaz szedł drogą, którą pokazuje???
    • kruczabomba Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 07.02.13, 21:51
      mój cytat z przed miesiąca z innego wątku:
      "debil, pawian, cham, sknera i materialista przede wszystkim, poprzednik długów nie zostawił, a ten złodziej od razu od tego zaczął!!! zamiast dawać to ŻĄDA!! "
      dziękuję...
      • adam76126 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 08.02.13, 09:45
        oni wszyscy tacy są bez wyjątku . bo dzis żądzi pieniądz i ksiądz . oni myśla ze sramy kasą aby dawać i dawć ,ale sami tego ich nauczyliśmy ale troche wspułczucia chamy mogo sami naumieć sie
        • kasia1.111 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 19.02.13, 22:46
          Niedługo będziemy się chować w ogródkach, bo na taki pochówek będzie nas jedynie stać.
          • oszukany8 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 20.02.13, 08:12
            To jest bardzo złe rozumowanie. TEN CMENTARZ JEST NASZ I MA SŁUŻYĆ TYM, KTÓRZY TU ŻYLI !!!!!!!!!!. Ten człowiek ,, ksiądz" jest tylko administratorem, on o wszystko co robi w tej parafii powinien pytać NAS, gdyż to my dajemy temu panu utrzymanie i to bardzo godziwe w porównaniu z tymi, którzy muszą pracować uczciwie na chleb. XXI wiek, cały świat zrozumiał, że wiara to Bóg, a nie ksiądz, że wiara to dobroć i szacunek dla drugiego człowieka. Ja uczestniczyłem w pogrzebie młodego człowieka w Dąbiu, który spalił się w aucie ( to było już parę lat temu jak żył poprzedni proboszcz ) i usłyszałem słowa księdza, słowa które płynęły z jego serca nie z pazerności, ten ksiądz powiedział, żeby ludzie dawali na tacę, gdyż on i tak tę tacę przeznaczy dla rodziny zmarłego - tak powinien właśnie zachować się człowiek, który ma Boga w sercu nie na języku. Tylu ludzi jest chorych, tylu ludzi potrzebuje wsparcia pomocy duchowej, to wsparcie jest od sąsiadów, kolegów, przyjaciół, a gdzie jest ksiądz.... jak nie masz pieniędzy to nawet OJCZE NASZ.... nie odmówi. Tylu jest wspaniałych, dobrych ludzi w Osięcinach, którzy mają Boga w sercu i tym sercem pragną się dzielić z innymi. TO JEST WŁAŚNIE WIARA W BOGA !
            • pietrek58 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 20.02.13, 11:08
              Jeszcze troche to proboszcz przed kościołem kase postawi i żeby wejść na msze trzeba będzie wejściówke wykupić.Miejmy nadzieje,że pujdzie z duchem czasu i będzie można kartą kredytową płacić.Postępowanie naszego proboszcza można skwitować krótko Nasz Proboszcz to pospolity złodziej,który dorabia się na nieszczęściu innych.żąda pieniędzy za wszystko i od wszystkich,nawet dzieciom nie odpuści.Zwykły pospolity pasożyt,który w życiu nie zarobił utrzciwie jednej złotówki.
              • basia_1975 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 21.02.13, 08:55
                Jeśli chodzi o PROBOSZCZA to zgadzam się z Tobą ale nie do końca. Powiem Ci na własnym przykładzie: nie należę do zamożnych mieszkańców Osięcin. W ubiegłym roku PROBOSZCZ był u mnie na kolędzie: nie żądał ofiary i nie powiedział też jak wysoka ma być ta ofiara. Jestem osobą wierzącą aczkolwiek nie praktykującą i w związku z tym nic złego na PROBOSZCZA nie powiem. Najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy chodzą i dają a potem wypominają.
                • lop70 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 21.02.13, 21:27
                  A ja nie chodzę i nie daję. Za ciężko pracuję na te parę złotych żeby rozdawać na prawo i lewo jakimś darmozjadom.DO ROBOTY niech się wezmą (uczciwej) a nie tylko daj i daj....Mi nikt za darmo nic nie daje...
                  • basia_1975 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 21.02.13, 22:17
                    A PROBOSZCZ cały tydzień się obija; dorabia się tylko w niedziele i święta.
                    • pietrek58 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 22.02.13, 11:23
                      -do basi-zapomniałaś o chrzcinach,przyjęciach,weselach,pogrzebach.Nasz proboszcz to biznesmen,który prowadzi bardzo szeroko zakrojoną działalność gospodarczą-w końcu kapitalizm
                      • basia_1975 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 22.02.13, 14:35
                        Ależ nie zapomniałam "pietrek58". Przecież te chrzciny, przyjęcia ,wesela, pogrzeby to właśnie są "święta" dla naszego PROBOSZCZA.
    • ambonament_na_rydzyjko Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 22.02.13, 20:39
      Tak dla przypomnienia, na co idą nasze podatki:

www.youtube.com/watch?v=K2isBQSYTl0
      • lop70 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 23.02.13, 17:13
        Śmieją się z nas...Naiwnych. Nie narobić się a zarobić.Ot sztuka.
        • oszukany8 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 25.02.13, 10:38
          Mnie tylko dziwi fakt, że rada kościelna nie zabiera głosu w tej sprawie Dlaczego nikt nie zwróci uwagi temu człowiekowi - jak można okradać ludzi w imię Boga, jeszcze raz pytam, co znaczy modlitwa jeżeli trzeba za modlitwę płacić. GDZIE TU JEST MIEJSCE NA MIŁOSIERDZIE, GDZIE TU JEST MIEJSCE WSPÓŁCZUCIE. Czyli w tym wszystkim jest wszystko oprucz wiary w Boga.
          • adam76126 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 08.03.13, 19:26

Bo zawsze startują do rady tacy co umieją zagadać z księdzem i trzymać jego stronę .Ja natomiast jak się zaczełam sprzeciwiać wysokim składkom na komunie syna to zrobiłam sobie wroga w księdzu , zaniżał stopnie synowi i w ogólę, ale daję sobie rade i z tym nieugiełam sie i dalej mówiłam to co myślałam . wniosek jest tylko jeden nie dajmy się tym wymogom że musimy płacić ,możemy się stawiać mimo kąsekwęcjom co nam zrobią, więcej odważnych osób, i może nauczyło by to ich szacunku do nas , ate swoje pozory co robią pod publike w dupe se wsadzo , niech założą sobie kasy fiskalne niech się rozliczą z tego co wydro od ciężko pracujących ludzi bo te ich cenniki to już przechodzi ludzkie pojęcie.
            • lukasz_czajkowski Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 11.03.13, 11:38
              kąsekwęcję mogą być straszne.
              • pietrek58 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 11.03.13, 15:17
                o jakich konsekwęcjach Panie kolego mówisz?
                • basia_1975 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 11.03.13, 17:07
                  O Boże! Jak wy wszyscy kaleczycie język polski! Mówi się (i pisze) konsekwencje a nie kasękwęcje it.p. ... Ciekawe co by na to powiedział Miodek i Bralczyk...
                  Już abstrahując od tego to można powiedzieć, że konsekwencje za to co robimy, mówimy, czy piszemy ponosimy sami w mniejszym lub większym stopniu. Zauważcie, że w naszym kraju jest tak, że im wyższe stanowiska zajmują urzędnicy, tym mniejsze konsekwencje swoich błędnych decyzji ponoszą. Jednym słowem: przykład idzie z góry.
                  • pietrek58 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 11.03.13, 20:54
                    Zgodze się,że za to co robimy,mówimy powinniśmy ponosić odpowiedzialność.Wszyscy,a przedewszystkim nasza kochana władza gminna,kochana p.Kierownik-GOPS-u,nasz asceta proboszcz.Tyle tylko ,że u nich żadnej odpowiedzialności nie ma,a nawet brak jakich kolwiek jej pozorów.My ponosimy konsekwencje nieudolności,arogancji urzędników,pazerności plebana i mamy pełne prawo o tym głośno mówić.
                    • basia_1975 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 12.03.13, 13:05
                      Masz rację "pietrek58" powinniśmy mówić głośno o tym, co nas boli. Tylko ciekawe, czy nasza kochana władza gminna, kochana p.Kierownik-GOPS-U, nasz asceta proboszcz: czy oni wszyscy przejmują się tym, co się o nich mówi (pisze)? Raczej w to wątpię bo jest takie powiedzenie: "pluć świni w oczy to i tak powie, że deszcz pada". Będzie jeszcze gorzej. Popatrzmy jak się teraz wychowuje dzieci: bezstresowo - nie wolno krzyknąć, nie wolno dać klapsa; czego uczone są w szkole: obsługa komputera to podstawa i język angielski... Kiedy ja chodziłam do szkoły to od najmłodszych klas uczono samodzielności i dyscypliny. Taka jest prawda.
                      • pietrek58 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 12.03.13, 14:49
                        Wydaje mi się,że ci nasi wspaniali o których tu piszemy raczej szczęśliwi z tego powoddu to nie są,bo nigdy nie wiadomo kto to przeczyta i wszystko może się zdażyć.A wtedy nawet przyjaciel proboszcz co poświęcił każdą przewałke nie pomoże.Ksiądz to okrada nas na legalu,a reszta powinna czuć nasz oddech na swoich plecach może do czegoś ich to zmotywuje
                        • myciek567 Re: PROBOSZCZU ACH PROBOSZCZU 21.06.13, 20:00
                          Jeśli kościół jest ambasadą Boga,a proboszcz ambasadorem ,to znaczy takim urzędnikem.a kazdego urzędasa mozna odwołać ,ewentualnie zbojkotowć. Ja osobiście nie miałem przyjemności poznać proboszcza . ale nie dajcie się wkręcać .zdaje się że jest rozdział kościoła od panstwa. Jestem bardzo daleko od siania nienawiści. Ale wszelkie sprawy nagłaśniać.A może proboszcz zrobił coś dobrego? takie wypowiedzi chętnie zobaczę. Pozdrawiam ,przyjaciel Osięcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka