Dodaj do ulubionych

Mogą budować multikino

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:31
No i dobrze, może nareszcie Kina Kopernik, Nasze Kino i Orzeł zaczną się
starać o klienta, a nie prowadzić taką politykę jak dotychczas. Może bilet
studencki nie będzie ważny tylko od poniedziałku do czwartku, może będą
jakieś ambitniejsze przedsięwzięcia. Wiem, że w innych miastach pojawienie
się megakomercyjnego kina powodowało pozytywne wibracje wśród innych kin,
które zaczynały szukać swojego miejsca i swojego klienta. Tu już nie chodzi
nawet o nowości, ale dobre, robione z pasją kino, a tego nam w Toruniu
brakuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Mogą budować multikino IP: 158.75.216.* 13.09.04, 19:39
      Dwie wiadomosci kinowe w ostatnim czasie. I-sza to festiwal przenoszony z
      Kazimierza. Ale kino.
      PS. a co z drugim multikinem.Coś tam mówili że ma powstać razem z kompleksem
      handlowym niedaleko ronda pokoju toruńskiego (obok "OSY").
    • Gość: lol Re: Mogą budować multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:47

Nie ciesz się tak. Pozwolenie będzie oprotestowane a protest zostanie
      uwzględniony. lol
      • Gość: Trousersnake Re: Mogą budować multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:53
        A ja juz nie moge sie doczekac, kiedy forumowi patrioci przypieprza sie do
        faktu, ze projekt realizowany bedzie przez izraelska firme... Zydzi buduja
        Cinema City? Psipaaadek? Zaleski? Ci to jest polskie nazwisko?

Pozdrawiam wszystkich nie-oszolomow
    • Gość: borian Re: Mogą budować multikino IP: *.petrus.com.pl 13.09.04, 20:00
      Jak będzie nazywalo się to kino. W Gdańsku kino tej sieci nazywa się Krewetka,
      we Wrocławiu Korona, itd. A w Toruniu?
      Kopernik już jest to może Piernik.
      • Gość: . Re: Mogą budować multikino IP: *.petrus.com.pl 13.09.04, 20:04
        to może "Icek"
      • Gość: rydzyk jak się będzie nazywało to kino? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 21:58
        Jak w Toruniu to tylko Kino Maryja
        • Gość: rzecznik_prasowy Re: jak się będzie nazywało to kino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:12
          Ojcze Tadeuszu... ;-D
      • Gość: Quesso Re: Mogą budować multikino IP: *.wlan.pl 14.09.04, 23:17
        Gość portalu: borian napisał(a):

> Jak będzie nazywalo się to kino. W Gdańsku kino tej sieci nazywa się
        Krewetka,
        > we Wrocławiu Korona, itd. A w Toruniu?
        > Kopernik już jest to może Piernik.

Hej to bardzo ciekawe, zrobimy jakis forumowy konkurs na nazwe? MOja
        propozycja: "Wypasione kino z dwunastoma salami" albo "Trędowate" jako, ze
        kiedys znajdowala sie tam miejska izolatka dla chorych na te przypadlosc.
        • Gość: . Re: Mogą budować multikino IP: *.petrus.com.pl 15.09.04, 14:18
          Kino "Brzydzia"
    • Gość: xxx Re: Mogą budować multikino IP: *.arcor-ip.net 13.09.04, 21:49
      Kto zezwolił na budowę tego szkaradztwa, nie podoba mi się taka architektura.
      Moim zdaniem, to architektoniczne dno. To przyszłe kino wygląda jak typowa hala
      fabryczna!! Na pewno taki projekt został wyciągnięty z szuflady,bez żadnej
      indiwidualności. Poza tym, podobna budowla jest na Grudziądzkiej i mieści się
      tam hipermarkiet.
      • sine.ira Re: Mogą budować multikino 13.09.04, 23:11
        Niestety postawa prezydenta wiąże się z szeregiem poprzednich nieudanych inwestycji. Gdyby teraz zaczął wybrzydzać na projekt to chyba już nikt by nie zostawił na nim suchej nitki.

A na terenie multikina odkryto pozostałości średniowiecznego budynku z ponoć dobrze zachowanym piecem. Zamiast wyeksponować, opisać itd., zasypano je i już.
        www.um.torun.pl/torun/baza/info_news.php?Kod=2090&o=0&s=0&Naw=news
    • Gość: tomek Re: Mogą budować multikino IP: *.petrus.com.pl 14.09.04, 09:58
      A co byś chciał, żeby wybudowali kino z czerwonej cegły i z wieżą ratuszową.
      Starówka jest dalej i tam jestem przeciwnikiem nowoczesnej architektury jak np
      hotel Spichrz (z tymi wielkimi szybami).
      Ale tam gdzie będzię multikino to już są "czasy współczesne"-obok betonowe
      wieżowce, szklany bank.
      Trzeba to jakoś połączyć.
      • sine.ira Re: Mogą budować multikino 14.09.04, 11:41
        Sorry, ale nie mogę się z tym zgodzić. Po pierwsze podałeś przykład hotelu Spichrz, który nie jest najgorszym nowym budynkiem na starówce. Jakoś takie skandaliczne budynki jak jazzgod na Św. Ducha, gdzie obrzydliwe szklane ściany są od frontu, czy budynek na Podmurnej za hotelem Polonia, który zasłania oryginalną starą elewację Ci nie przeszkadzają? Drugi argument też jest śmieszny - skoro obok stoi beznadziejna architektura, to nie ma problemu, budujmy dalej gnioty. To jest bezpośrednie otoczenie starówki i jeśli nie ma się jakiegoś naprawdę dobrego projektu, te lepiej nic tam nie budować.
        • Gość: grzes Re: Mogą budować multikino IP: *.wlan.pl 14.09.04, 14:44
          No pewnie krzaki z pijaczkami to odpowiednie otoczenie dla starówki
          • sine.ira Re: Mogą budować multikino 14.09.04, 19:29
            Jasne że nie, mi nie chodzi o to żeby nic nie budować, tylko że ten projekt mógłby być lepszy. Z tym, że szczerze mówiąc na tym obrazku niewiele widać. Może w rzeczywistości nie będzie tak źle.
            • Gość: edi Re: Mogą budować multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 19:49
              mi sie podoba multikino

nie można wszystkich nowych inwestycji budowac na wzór ratusza, z gotyckiej
              cegły.
              • sine.ira Re: Mogą budować multikino 15.09.04, 00:53
                Hm... No wiesz, jak by Ci to powiedzieć... Jakoś się zorientowałem, że obowiazującym stylem przestał być gotyk. Nie wiem, gdzie twierdziłem, że to ma być "na wzór ratusza, z gotyckiej cegły". Toruń nie ma jak dotąd _żadnego_ nowoczesnego budynku, którym mógłby się pochwalić. Ostatnia dobra architektura to międzywojnie, a to już ponad 70 lat.
                • Gość: max Re: Mogą budować multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 06:50
                  brak nowoczesnej architektury? bzdura:
                  - Bank Gdanski
                  - Spichrz
                  - PZU Życie Żeglarska
                  - Warta Garbary (polecam środek)
                  - PDT Rynek Staromiejski
                  - Cafe Artus
                  - teraz Multikino

oraz dziesiatki modernizacji (Helios, Budlex, Park 22, I US...)
                  • sine.ira Re: Mogą budować multikino 15.09.04, 10:34
                    Ale to wszystko - poza Bankiem Gdańskim - są modernizacje (zabytków lub nie). Są jeszcze inne, których nie wymieniłeś. Ale ja mówię o jakimś budynku, który mógłby stać się symbolem współczesnego Torunia, oddającym charakter tego miasta.
    • Gość: anusi@ Re: Mogą budować multikino IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 14.09.04, 15:08
      Jasne ze moga zbudowac budynek pasujacy do starowki i wcale nie drugi ratusz
      poprostu jakis palacyk niekoniecznie gotycki lepsze to niz tandeta..tylko to
      oczywiscie za duzo kosztuje;p
      • Gość: voodookris1 Re: Mogą budować multikino IP: *.kujawsko-pomorskie.pl 14.09.04, 15:29
        Panie i Panowie!!
        Wreszcie w Toruniu zacznie się coś dziać.
        Pomyslcie, zamiast wycieczek do francuskich marketów bedzie pożądna dawka
        rozrywki.
        Wybaczcie ale te liliputy na kilkadziesiąt osób to wstyd
        • Gość: bo Re: Mogą budować multikino IP: *.petrus.com.pl 15.09.04, 14:26
          kino musi być w centrum a koszty inwestycji dyktują styl architektoniczny.
          jak będziemy wybrzydzać to będziemy mieli pastwiska i łąki w centrum.
    • Gość: STEFEK U NAS W BYDGOSZCZY TAKIEGO SHITU NIKT BY ... IP: *.hipernet.ras.pl 14.09.04, 15:27
      NIE POSTAWIL ....TAK WYGLDA U NAS JEDDYNIE SKLEPY MINIMALU..
      • Gość: ad Re: U NAS W BYDGOSZCZY TAKIEGO SHITU NIKT BY ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:42
        kompleksy bydgoskie?
        zawiśc za TV3? czy za UMK?
    • Gość: bingo Re: Mogą budować multikino IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 20:20
      U was w bydgoszczy, jedyne co się ostatnio stawia, to oczy w słup!
    • maciej-d Re: Mogą budować multikino 14.09.04, 23:55
      ja się ciesze że bedzie Cinema City, Mija 1.5 od premiery "Krucjaty Burna" a
      toruńskich kinach wciąż jej nie grają. Skończy się że będe musiał ją ściągnąć z
      sieci.
      • Gość: lol Re: Mogą budować multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 00:12

A ile postawisz ,że będzie ?
        Stawiam ,że nie bedzie. lol
    • ara_belka Re: Mogą budować multikino 15.09.04, 09:00
      a ciekawe co z fesitwalem lato filmow z kazimierza??? byloby niezle...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka