Gość: ja IP: *.akademiki.uni.torun.pl 03.01.05, 23:35 MASAKRA!!!Byliśmy,widzieliśmy i uciekliśmy.A Redziu musiał stać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ryszard Re: Porażająca pomysłowość IP: 212.244.62.* 04.01.05, 05:14 Byłem tam w dniu wczorajszym ,kompletny debilizm ,pani kierowniczka z rozbrajajacą szczerością oswiadczyła że to dla mojego dobra.Przypomina to minioną epokę, oni również wszystko robili dla naszego dobra.Może pan predio zechce się tym absurdem zainteresować i przywołać towrzystwo do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Nie rozumiem IP: *.uci.uni.torun.pl 04.01.05, 08:16 Chyba już nigdy nie przestaniemy narzekać na MZK. Nawet gdyby zlikwidowali bilety i wszyscy jeździliby za darmo (de facto z naszych podatków) też byśmy narzekali. Narzekaliśmy, że MZK chce podnieść ceny biletów bo ludzie kupowali jeden znaczek na dziesięciu i w razie wpadki wpisywali numer tego, który wpadł. Kiedy więc MZK wprowadziło zasadę, że brak biletu miesięcznego w trakcie kontroli jest równoważny brakowi biletu - znowu zaczęliśmy narzekać, że jak tak można. No więc teraz MZK mówi, że można zapomnieć biletu ale numer na znaczku napiszą nam w okienku. Ale znowu jest źle, bo przecież nie można wszystkich traktować jak dzieci albo oszustów. Co więc ma zrobić MZK, żebyśmy byli zadowoleni? Może kontroler powinien jechać razem z zapominalskim do domu w celu sprawdzenia numeru na znaczku. Tylko że wtedy wzrosną koszty, a przez to ceny biletów i kółko się zamyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat TO NIESTETY NIEMOŻLIWE ! ! ! IP: *.uci.uni.torun.pl 05.01.05, 10:33 Niestety kierownictwo MZK żyje w innej epoce! Dopóki tak jest - nic w tej kwestii się nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee troche optymizmu ludzie IP: *.uci.uni.torun.pl 05.01.05, 13:24 chyba brakuje wam optymizmu ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Porażająca pomysłowość IP: *.torun.mm.pl 04.01.05, 11:17 wiecie, to wynika tez z tego, ze ludzie wymieniali sie znaczkami miesiecznymi, nie wpisujac numerow legitymacji, placili 50zl a nie duzo wiecej za brak biletu. to forma obrony mzk przed oszustami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Porażająca pomysłowość IP: *.uci.uni.torun.pl 04.01.05, 14:21 otórz to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Porażająca pomysłowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:50 a ja nadal wolę jeździć samochodem niż tłuc się tymi złomami mzk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Porażająca pomysłowość IP: *.petrus.com.pl 04.01.05, 16:45 Gość portalu: sław napisał(a): > a ja nadal wolę jeździć samochodem niż tłuc się tymi złomami mzk Rozwój komunikacji miejskiej jest priorytetem we wszystkich dużych miastach.Dobra komunikacja publiczna w przyszłości stanie się rdzeniem ogólnej komunikacji w miastach.Jest to konieczne aby kompletnie nie zakorkować miast. Jednak aby tak się stało publiczna komunikacja miejska musi być konkurencyjna wobec transportu samochodowego.Musi być obecna w każdym zakątku miasta,szybka,punktualna,konkurencyjna ekonomicznie (tańsza od samochodu).Priorytetem powinna być budowa nowych ,szybkich linii tramwajowych,(trmamwaj nie musi stać w korkach),ustawienie sygnalizacji świetlnej pod kątem "zielonej fali"dla tramwajów,jak również wydzielenie na ulicach osobnych pasów dla autobusów, prosty system builetów miesięcznych(karty chipowe).Wtedy będzie się po prostu opłacało podróżować kom. miejską. Ale kierownictwo MZK chyba tego nie widzi.Oni żyją jeszcze w poprzedniej epoce. Likwiduje się kolejne linie (a powinno być odwrotnie ,powinny powstawać nowe),ceny biletów rosną,autobusy jeżdżą coraz rzadziej,a kierownictwo zastanawia się dlaczego liczba pasażerów maleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Zgadzam się IP: *.uci.uni.torun.pl 05.01.05, 08:30 Zgadzam się całkowicie! Dlatego od dawna mówię, że trzeba wprowadzić bilety trzymiesięczne - oczywiście odpowiednio tańsze, żeby mieszkańcom opłacało się korzystać z komunikacji miejskiej a MZK otrzymywał pieniądze z wyprzedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Porażająca pomysłowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 09:18 każdym zakątku miasta,szybka,punktualna,konkurencyjna ekonomicznie (tańsza od samochodu). otóż to a jak na razie nie jest i długo nie będzie tańsza od samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epsilon Re: Porażająca pomysłowość IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.01.05, 18:01 a jak dla mnie, droga pani Waloch, pomysl jest doskonaly, bo nie bedzie sciemniania ze "zapomnialem wpisac numeru" podczas kontroli, a wiec straty MZK z tytulu wozenia kilku pasazerow na tym samym bilecie spadna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Porażająca pomysłowość IP: *.uci.uni.torun.pl 05.01.05, 08:27 właśnie Odpowiedz Link Zgłoś