Gość: OMEGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:56 Szkoda ,że JM Rektorem nie został "szeryf" Grzegorz Górski , po takich "sukcesach" w Szkole Wyższej Warszawskiej jakie opisywała prasa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ALFA Re: Nowy rektor UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:01 Po co w ogóle te wybory. O tym, że rektorem zostanie prof. Jamiaołkowski wszyscy wiedzieli już dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afera Re: Nowy rektor UMK IP: *.torun.mm.pl 19.03.05, 10:08 Ciekawe czy OMEGA, Lol, Radny itd. mają jakieś kwity na nowego Rektora i ponownie bedą nas raczyli opowieściami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Nowy stary rektor UMK - wraca nowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:35 UMK ma dziwną słabość do byłych rektorów. Gdy czytam, że zewnętrzny audyt finansów uczelni i zaanfgażowania jednostek badawczych jest niemożliwy do przeprowadzenia, to pusty śmiech mnie ogarnia. Niech każdy sam sobie dopowie resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: Nowy rektor UMK 19.03.05, 10:47 A co z PKA ? Czy jako rektor bedzie dzialal na rzecz jawności dorobku naukowego, otwartości konkursów i innych zaleceń Komisji Europejskiej 'European Charter for Researchers and a Code of Conduct for the Recruitment of Researchers' www.nauka-edukacja.p4u.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ekostar Re: Nowy rektor UMK 19.03.05, 15:38 ....W wystąpieniu wyborczym rektor elekt ominął wątki związane z atmosferą panująca na uczelni po ujawnieniu, że dwaj pracownicy UMK pracowali dla SB. Stwierdził enigmatycznie, iż wszelkie przypadki brutalizacji życia publicznego, będą traktowane z "intelektualnym wyrafinowaniem". To zirytowało prof. Andrzeja Zybertowicza, członka zespołu badającego postawy pracowników UMK wobec rządów totalitarnych. - Czy osoby, które zlekceważyły apel naszego senatu i będą ubiegać się kierownicze funkcje na UMK, mogą liczyć na traktowanie ich w taki,,wyrafinowany" sposób? - dociekał.... .................................................... Czy nowy rektor zdaje obie spraę, że wokól niego jest pełno ofiar czasów stalinowkich? A może zapomniał? www.nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?id=66 Odpowiedz Link Zgłoś
khmara "Intelektualne wyrafinowanie" 19.03.05, 21:33 Wydaje się, że elekt będzie wiele spraw traktował z "intelektualnym wyrafinowaniem": plagiaty, lustrację, marnotrawstwo środków publicznych... To wyrażenie powinno trafić do słowników. Gratulacje dla prof. Zybertowicza - audyt uczelni powinien być obowiązkowy. A UMK zwyczajnie szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swawolny Dyzio Re: "Intelektualne wyrafinowanie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:37 Może poprosić tych co lubia kontrolować, by zajęli sie Jamiołem? Podobno oni tak lubią grzebać w kwitach, że nawet własna kase są gotowi wyłozyć, aby miec wgląd w kwity. Wiecie o ekipę jakiego profesora chodzi - hint: na Grzezinach mieszka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Toruńsk Wirny opis spotkania! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 19.03.05, 16:03 Rzeczywiście - to było mistrzowskie pytanie ze strony Zybertowicza - byłem i słyszałem. Szkoda tylko, że w relacji autor (Wójcicki?) pominął pytanie Zybertowicza o plagiaty pracowników. Jamiołkowski zamiast odpowiedzieć, co zrobi z oszustami - profesorami sprzedał wszystkim bajkę o tym jaką to nieuczciwością są plagiaty......(sic!)Studenckie.... Szkoda, że Zybertowicz nie dopytał, a dziennikarz nie wykpił tego w swoim sprawozdaniu....Ale plus dla Gazety, że była odważna i schlebila w relaci Jamiolkowskiemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Andrzejek Re: Nowy rektor UMK IP: *.tekn.helsinki.fi 19.03.05, 16:23 Jak to nie da rady zrobic audytu? Przeca nie takie firmy jak UMK audyt obejmuje....Jesli audytor jest w stanie sprawdzic funkcjonowanie srodkow UE w danym regionie, szacowanych np. 250 mln euro, to co za problem z UMK? NIe da sie audytowac uczelni? Co to za problem? Przeciez KBN ma przykladowo bardzo klarowne i ilosciowe formuly pomiaru efektow pracy naukowcow. Popieram prof. Zybertowicza! Niech wreszcie podatnik zobaczy, ze sa instytuty i katedry nijakie, bez efektow, zle zarzadzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: Nowy rektor UMK IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.03.05, 17:48 przede wszystkim trzeba zrobic porzadek ze studencikami, niech zaczna zajmowac tym czym nalezy - czyli nauka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Tak jak w 68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 17:56 Studenci do książek!!! Partia, Wiesław, Partia Wiesław Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: OMEGA nudny jesteś 19.03.05, 20:17 coz, mamy rektora. wg mnie ma wiele przed soba pracy. wydaje mi sie, ze od jego dzialania a raczej konsekwencji bedzie zalezalo w jaka srone pojdze nasz unwersytet. a dzis zycze panu, panie jamiolkowski wielkie powodzenia bo bedzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś