Dodaj do ulubionych

Wybory Prorektorów UMK

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 12.04.05, 20:19
Czy zostali moze juz wybrani?
Obserwuj wątek
    • monte83 juz. 12.04.05, 22:33
      tak, mamy prorektorow.

wiecie co, jak patrzylem na te liste - choc sam nie glosowalem- to bylem
      obojetny. tzn tylko jedno nazwisko chcialem przepchnac.
      a jednak kiedy zaczalem sluchac kandydtatow to musze przyznac, ze spodobal mi
      sie pan radziminski a reszta szla do skreslenia, od pana kuka, przez tratyna i
      sliwke.
      od poczatku czulem sympatie do pani malgosi tafil klawe. okazalo sie, ze idze
      druga tura, do ktorej weszla pani sliwka i pani tafil klawe.
      i kiedy dowiedzialem sie, ze wygrala pani klawe to mialem lzy w oku. czulem
      sie szczesliwy.
      czemu?
      bo odnosze wrazenie, ze tylko tyle moglem zrobic, zeby zaprotestowac przeciwko
      calej grupie pana rektora jamiolkowskiego, a zwlaszcza pana kuka.
      czemu?
      bo jak pamietam, pan jamiolkowski na pytanie kim jest pan kuk, ripostowal, ze
      kazdy kto interesuje sie uczelnia to zna pana kuka. zabraklo tego w druga
      strone, kiedy zadano pytanie panu kukowi, on odpowiedzial, ze nie zna sie na
      tym.
      pozdr.
      • Gość: sympatyk Re: juz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:33
        sympatie do pani gosi tafil-klawe? naprawde uwazasz, ze ta osoba, ze swoim doborem slow i prezencja nadaje sie do reprezentowania tak powaznej instytucji jaka jest umk? prorektor ds. collegium medicum to nie prorektor ds. studenckich - tutaj trzeba miec wiedze i umiejetnosci a nie tylko dobra gadke. moze nie jestem obiektywny bo sam bylem za innym kandydatem ale w takich okolicznosciach zyczylbym zwyciestwa ktoremukolwiek z pozostalej dwojki - ona zwyczajnie sie nie nadaje co pokaza nadchodzace lata. rozumiem, ze studentow mozna sobie zjednac w tak prymitywny sposob ale dziwie sie pozostalym elektorom. coz, zostal wstyd i zazenowanie.
        • monte83 chamstwo. 13.04.05, 15:15
          sluchaj, zaloguj sie to moge z toba powaznie pogadac. a jak jestes tchorz to ok.
          malo tego, uwazasz, ze pani sliwka i koles , ktory kiedy wymawial swoje
          nazwisko lub mowil prorektro to wzbudzal smiech mogl byc lepszy?
          dla mnie ta babka nie jest primitywna, mowila zrozumiale, cieplo ale mowila
          madrze.
      • michutor Re: juz. 13.04.05, 11:37

lzy w oczach... slodki Jezusiczku
        to sie porobilo
        hehe

ps. mozesz napisac cos wiecej o "protescie przeciwko
        calej grupie rektroa jamiolkowskiego"?
    • Gość: wandaa Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:37
      Gombrowicz padłby ze śmiechu! Ach, ta godna prezentacja sztywniaków z CM, te
      dostojne ruchy, uniesione w napoleońskim geście podbródki, te stosunki dworskie
      (wystarczy zaglądnąć do któregokolwiek numeru Wiadomości Akademickich - co za
      styl i jakie głębokie treści, szczególnie naukowe! Pismo z cesarskiego dworu!)
      Kultura, sympatyku, nie polega na sztywniactwie, prezentacja godna to
      p r z y z w o i t o ś ć, a nie pawie puszenie się. Nie sztywny garnitur z
      muchą czy krawatem, lub garsonka z drogiego butiku, ozdobina biżuterią świadczy
      o wiadomościach i intelekcie uczonego, lecz jego otwartość na wiedzę, na nowe
      koncepcje, umiejętność rzetelnej naukowej dyskusji itp. Wiedzę naukową prof.
      Tafil-Klawe ma i to dużą, jest przy tym osobą ciepłą, energiczną i nie
      dystansuje się od innych, jest też odważna. Podoba się to ludziom młodym, to
      oczywiste! Myślę, że wybór był dobry. Życzę prof. Małgorzacie Tafil-Klawe
      dobrych współpracowników, aby mogło Colegium Medicum rozwijać się bardziej
      harmonijnie, niż dotychczas. Nie mam watpliwości, że będzie g o d n i e
      rezprezentować uczelnię i nią kierować.
      Ciekawe, kim prof. Tafil-Klawe chciałyby być, gdyby nie była lekarzem i
      fizjologiem? Chyba nie malarką?
      • Gość: zniesmaczony Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:04
        jestem pracownikiem umk, od urodzenia mieszkam w toruniu - zadnego zwiazku z bydgoszcza nie mam a wybory na stanowisko prorektora ds collegium mediucum obserwowalem z pozycji obiektywnego elektora. musze przyznac, ze wstyd mi bylo za moich kolegow wyborcow. rozumiem, ze pracownicy torunskiego umk chcieli zrobic na zlosc bydgoszczanom, wybierajac najgorszego z zaproponowanych kandydatow? Rozumiem glos braci studenckiej, ktory jak historia juz wielkokrotnie pokazala jest podatny na naciski i puste slowa; coz, cos za cos - dopuszczajac do glosu studentow trzeba sie liczyc z tym, ze ich wybory sa czesto pozbawione rozsadku (jak ma byc inaczej skoro te osoby sa zwiazane z uczelnia przelotnie, jedynie w okresie studiow) jak rozumiem: "po nas chocby potop" nie liczy sie ekonomia, sprawne zarzadzanie uczelnia a jedynie krotkotrwale zadowolenie studentow. Kierowanie sie czysta sympatia jest tyle przywara godna szacunku co swiadczaca o naiwnosci i braku wiedzy. dziwie sie natomiast elektorom torunskim, ze dali sie nabrac na ten sam teatr. coz, po wyborach pozostaje mi kac moralny oraz uczucie obrzucenia blotem. pozdrawiam wszystkich serdecznie a zwyciezcom mimo wszystko skladam gratulacje.
        • Gość: zniesmaczony Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:06
          aha - jeszcze jedna sprawa.
          pani tafil-klawe nie jest niestety profesorem (nawet uczelnianym)
          z powazaniem
          • Gość: student Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.host.ab.edu.pl 13.04.05, 14:35
            i co z tego wynika?Może jest bardziej twórcza niż ci tytularni!
          • monte83 wstyd. 13.04.05, 15:21
            zajebiscie, madry jestes panie elktorze. chetnie bym se spotkal i pogadal.
            ale poki co, poki nie ustale tego ip skad piszesz, to nie ma szansy.
            uwazasz, ze pani malgorzata tafil klawe byla najgorszym kandydatem?
            super, tylko jestes w mniejszosci... i to duzej. dla mnie sliwka kiedy
            mowila , ze ile to oni peiniedzy nie zarabiaja, jak pieknie cm stoi...
            zastanawiams sie czy nie jestes synem pani sliwki....
          • monte83 Re: Wybory Prorektorów UMK 13.04.05, 15:37
            nie zapominaj, ze w latach 70 dawano habilitacje i profesury nie zawsze, ze
            poczciwe zachowanie.
            moj profesor np, mimo blisko 1000 publikacji czekal na ten tytul profesorki az
            do wolnej polski a byl wczesniej w opozycji wiec to raczej plus dla pani tafil
            klawe.
            wiecie co jest najlepsze, ze ja ani z cm nie jestem ani w bydzi nie mieszkam a
            ta babke bardzo lubie, nie znam jej jednak. widzialem ja wczoraj pierwszy i
            pewnie ostatni raz... a jednak bede krzyczal:\
            " Goska, dawaj do przodu,
            Goska musisz!".
            pozdr.
            • Gość: gosc Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:54
              a Tafil-Klawe to z Bydgoszczy czy Torunia?
              • monte83 Re: Wybory Prorektorów UMK 13.04.05, 17:30
                babka skonczyla uniwerek warszawski a siedzi teraz na akade.med. w bydzi. pozdr.
                • Gość: CM UMK Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.petrus.com.pl 13.04.05, 23:53
                  Nie ukonczyla uniwerku w warszawie tylko tamtejsza Akademie Medyczna. Mila,
                  fajna kobieta, tylko jak poprowadzi ten tygiel ..... Mam obawy. Radosc na CM
                  moze przerodzic sie w strach. A moze nie... hm, jednak sie ciesze...
                  • monte83 Re: Wybory Prorektorów UMK 14.04.05, 10:37
                    tak, racja, akademia medyczna.
                    pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka