Dodaj do ulubionych

PiS chce przerwania budowy A1 !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:39
PiS poważnie rozważa możliwość zerwania umowy z GTC. Oznaczałoby to że nie
będzie żadnej A1 a budowa odcinka Gdańsk-Grudziądz też zostanie przerwana.
Powód jest prosty- autostrada ta jest za droga. Jest zdecydowanie droższa od
A2 czy A4.
Dla regionu oznacza to klęskę-autostrada nie powstanie w ciągu najbliższych
10 lat, ale czy pomimo wysokich kosztów budować A1 za wszelką cenę ?

Piszą o tym w Gazecie Prawnej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.10.05, 10:43
      Cos mi sie wierzyc nie chce. A PO chce likwidacji wojewodztwa kujawsko-
      pomorskiego, to tez kleska dla naszego regionu. Sama juz nie wiem co o tym
      myslec.
      • a_weirdo Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! 18.10.05, 11:45

> Cos mi sie wierzyc nie chce.

Niestety, to prawda. Myślę, że mimo wszystko zmienią zdanie, gdy zobaczą, ile
        zerwanie umowy będzie kosztować.

> A PO chce likwidacji wojewodztwa kujawsko-pomorskiego,

Nie chce. Przynajmniej nie w najbliższych 10 latach.

• Gość: le Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.chello.pl 18.10.05, 11:50
          Wojewodztw nie beda likwidowac. Zadna ekipa juz sie nie powazy na takie ryzyko
          straty poparcia jak mialo to miejsce w 1999. Co do A1, slyszalem, ze nie chca
          wstrzymac jej budowy ale potrzebuja czasu na nowe projekty, bo jej przebieg ma
          byc nieco inny. Ciekawe jaki.
          • Gość: ziober Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:01
            Tak też słyszałem. PiS chce powrócić do przebiegu A1 przez Bydgoszcz.
            Przypominam, że była taka propozycja kiedyś. Ponoć ruch na tym odcinku byłby
            większy a koszt budowy autostrady niższy.
            • a_weirdo Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! 18.10.05, 12:07

> Tak też słyszałem.

Jakieś źródło tych rewelacji, czy tylko sobie wymyślasz?
              • Gość: le Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.chello.pl 18.10.05, 17:46
                Pozwol, ze jeszcze raz sie wtrace. Zrodel sobie nie przypominam, mam zwyczaj
                czytania wielu gazet wiec mi sie to z czasem rozmywa, skad jaka wiadomosc
                pochodzi. Nie to jest jednak najistotniejsze. Czytalem, ze przebieg A1 ma byc
                nieco skorygowany, ale nie przez Bydgoszcz, to bylby zbyt duzy dodatkowy
                wydatek. Podobno plany przewiduja odnoge biegnaca blizej Bydgoszczy na Zachod od
                Torunia, zas wschodnia nitka bez zmian. W ten sposob powstaloby cos w rodzaju
                dodatkowej obwodnicy. Ale zaznaczam, to sa z pewnoscia jakies "tarcia" wsrod
                decydentow i moze byc z tego w efekcie zwykla figa. Jednak opoznienie z
                pewnoscia bedzie.
        • Gość: mochris Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.petrus.com.pl 18.10.05, 22:02
          No cóż. Należy pogratulować głosującym na PIS "właściwego" wyboru
    • Gość: viki Nie wierze plotkom. Przerwac zaczętą inwstycję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:42
      Nie wierze plotkom. Przerwac zaczętą inwstycję?

A wiarygodnosc Gazety Prawnej w stosunku do GW czy Rzepy jest mizerna.
      • Gość: Zenon Re: Nie wierze plotkom. Przerwac zaczętą inwstycj IP: *.torun.mm.pl 18.10.05, 16:25
        a w rękach kiedyś ją miałaś?
    • slawek__j Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! 18.10.05, 19:11
      Sprawdziłem u wiarygodnego żródła.
      Nie ma mowy ani o zrywaniu umowy, ani o zmianie trasy.
      • Gość: Karol Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.05, 21:11
        Przecież pod A1 wykupiono już grunty .
    • Gość: maciej Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: 83.238.70.* 18.10.05, 21:54
      Mówiłem ten PiS to nas ładnie wy...a. Jestem za tą autostradą nawet jak nie
      biegnie obok Bydgoszczy. Najważniejsza inwestycja dla regionu. Może będziemy
      pisać e-maile!
      • Gość: Jan Kura Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.05, 22:12
        maciej napisał(a):

> Mówiłem ten PiS to nas ładnie wy...a. Jestem za tą autostradą nawet jak nie
        > biegnie obok Bydgoszczy. Najważniejsza inwestycja dla regionu. Może będziemy
        > pisać e-maile!
        Ta autostrada będzie biegła niedaleko Bydgoszczy - połączy 3 duże miasta
        województwa : Grudziądz , Toruń i Włocławek a cały region z Wybrzeżem i
        południem kraju. Województwo kujawsko-pomorskie to nie gubernia bydgoska -
        Bydgoszcz największym ale nie jedynym miastem regionu.
        • Gość: maciej Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 18.10.05, 23:10
          Gościu uważaj bo dostaniesz ptasiej grypy i po Kurze będzie!
      • Gość: Zenon Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.torun.mm.pl 18.10.05, 23:36
        <Może będziemy pisać e-maile!
        myślisz, że ktoś w PiSie będzie umiał je przeczytać?
        • Gość: tomas Re: PiS chce przerwania budowy A1 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:42
          I bardzo dobrze budowa A1 z gdanska do grudziadza to klasyczny skok na kase w
          wykonaniu sld!!! sami sobie pobudujemy ta autostrade tyle ze 3 razy taniej
    • Gość: KRIS NIE WIERZĘ, KACZYNSKI TEZ JEST Z GDANSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:04
      NIE WIERZĘ, KACZYNSKI TEZ JEST Z GDANSKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka