salmo_w 07.06.06, 09:44 JET - Toruń II - , ul. Bema 124 Po zatankowaniu kłopoty z rozruchem, oraz dławienie sie silnika.(sytuacja powtórzyla sie 3 razy - wicej na pewno tam nie zajade!!) Chcialbym to gdzieś zgłosić, tak dalej być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nautile A moze wlałes nie to paliwo? :-) 07.06.06, 09:45 A moze wlałes nie to paliwo? Jest 95, jest 98 i jest diesel :-) Odpowiedz Link Zgłoś
salmo_w Re: A moze wlałes nie to paliwo? :-) 07.06.06, 09:51 Tankuje zawsze ON - trzy razy nie mogłem się pomylić! Zresztą nie jest to tylko moja opinia. Wystarczy zapytać się jakiegokolwiek mechanika czy taksówkarza gdzie jest paliwo chrzczone! Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: A moze wlałes nie to paliwo? :-) 07.06.06, 10:03 tankuje tam od pol roku i nigdy nie mialem problemow z silnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
salmo_w Re: A moze wlałes nie to paliwo? :-) 07.06.06, 10:12 :) To tankuj dalej… Mogę założyć się, że do wiosny, zmienisz zdanie.:) Pozdrawiam. Ps. Czy ktoś wie gdzie zgłasza się takie incydenty, z prośbą o sprawdzenie takiej stacji, może się mylę? Chciałbym to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
koperni <a href="http://www.uokik.gov.pl/" target="_blank">www.uokik.g 07.06.06, 15:38 www.uokik.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
koperni Lista skontrolowanych stacji on nowego roku 07.06.06, 15:47 Tu jest lista skontrolowanych stacji www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3Vva2lrL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kudjAvMTA1LzIvMS9saXN0YV9kb18xNV9tYWphXzIwMDYueGxz W Toruniu skontrolowano 2 stacje: BP na bydgoskiej i Carrefour. Na BP ON nie spełniał norm - szok ja tam tankuje tylko tyle ze benzyne. Odpowiedz Link Zgłoś
karol2209 Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 07.06.06, 10:20 JET - tragedia, mówie o tym Na Skarpie... samochód pali mi 1l wiecej po zatankowaniu na tej stacji... słabe kopyto... tankuje na Statoil zwykeł paliwko lub supreme... chodziładnie i pali mniej... ale tez im nie ufam do konca... podobno jeszcze BP ściemnia w Toruniu... wiem to od mojego mechanika... Odpowiedz Link Zgłoś
uketrab Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 07.06.06, 12:23 Ja od lipca zeszłego roku tankuje przeważnie na jet`cie na skarpie, poniewaz stacje mam po drodze do domu no i paliwo jest jedno z tanszych w Toruniu i według mnie dobrych. Auto zachowuje sie jak najbardziej pozytywnie, pali normalnie, mocy ma tyle ile miec powinno. Pewnie kupiliscie jakies stare auta i dlatego tak sie dzieje. W ogole nigdy nie mialem jeszcze sytuacji zeby po zatankowaniu gdziekolwiek (nie tankuje na jakis dziwnych stacjach) paliwa zeby dzialy sie jakies dziwne rzeczy z autem. Jezdze wlasnym autem dopiero 3-4 lata. Wydaje mi sie ze powinniscie sprawdzic swoje auta a nie zganiac na paliwo. Z tego co wiem stacje paliwowe sa czesto kontrolowane. Napisz maila do urzedu konsumenta czy jakos tak, zaraz jak otrzymaja maila pojada zbadac paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3000 Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 07.06.06, 19:46 Mieszkam koło Jeta na Bema i często widzę jak paliwo dostarcza co róż inna cysterna. W BP są cysterny z logo a tu tzw. no name, niektóre na blachach toruńskich. Więc Jet się pewnie zaopatruje u dystrybutorów/hurtowników a nie np. bezpośrednio z Płocka. Na pewno nie chrzczą na samej stacji – nie ma technicznych możliwości. Jedynie hurtownik może dolać coś i pewnie tak robią bo zysk z tego jest ogromny! Myślę że można jedynie ufać stacją które mają dostawy planowane od górnie a nie że szef danej stacji sam wybiera hurtownika. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej262 Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 23.06.06, 20:48 Wy to jestescie frajerzy. Wierzycie zlodziejom mechanikom ze wina lezy zawsze po stornie paliwa. Was chyba poje****....kazdy mechanik wam nasciemnia ze paliwo jest chrzczone tam gdzie chcecie uslyszec..dla mechnaika bedzie zawsze robota jesli wam naklamie..jesli szykuje sie wymiana pompy na 700 zl to pewnie ze wam powie ze zatnkowlaiscie rozpuszczlanik z woda.... a jet ma paliwo z lotosu gdansk,a nie od jakis hurtownikow.wystarczy zapytac sie pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej262 Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 23.06.06, 20:49 kolego nie pomyslales ze moze juz przyszedl czas na twoj smaochod???jesli zaczal sie dlawic moze potrzeba mu romentu???moze cos sie popsulo wskutek wieku pojazdu???? ja tankuje i na jet i na bp i nigdy nie mialem problemu z ON Odpowiedz Link Zgłoś
maciundo Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 23.06.06, 22:32 Stacja Jet przy Bema, BP kolo Apatora oraz Shell zaopatrują się w Solcu Kujawskim – w bazie PKN Orlen (mowie o zwyklej benzynie i on). Wiec biorą z tego samego źródła – na stacji nie ma jak chrzcic paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wimwim Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 23.06.06, 23:03 maciundo napisał: > Stacja Jet przy Bema, BP kolo Apatora oraz Shell zaopatrują się w Solcu > Kujawskim – w bazie PKN Orlen (mowie o zwyklej benzynie i on). Wiec biorą > z tego > samego źródła – na stacji nie ma jak chrzcic paliwa. A gdzie chrzcił ten co w grudniu 2005 r wpadł; b. toruński radny ??? Podobno <radca> o niczym nie wiedział(...). Odpowiedz Link Zgłoś
jmtor1 Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 24.06.06, 19:56 Ja zawsze tankuje na Jet na Bema bo mieszkam obok i jeszcze nigdy nie było kłopotu!!! Może to wina auta... Odpowiedz Link Zgłoś
to_me_k Polecam JET'a!!! 25.06.06, 09:56 Tankuję na Jet'cie przy Bema od powstania tej stacji, w sumie były to cztery samochody, w tym dwa nowe, paliwowybredne i dwa starsze (dwa przez cały czas, jeden został zmieniony na drugi). Zużycie paliwa identyczne jak przy tankowaniu na innych stacjach, żadnych problemów, a ceny niższe. Filtry paliwa w bardzo dobrym stanie. Inna sprawa, że tankuję jedynie benzynę (95). Ale wiem, że są ludzie, którzy przy chorej cenie paliwa kupują jeszcze nic nie dające benzyny o liczbie oktanowej 100. Efekt placebo działa. A ten post to może konkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś
ext Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 26.06.06, 17:21 Tankuje na JET od początku ich powstania w Toruniu. Nigdy się nic nie zdarzyło. Mam 5letnie auto, benzyna. Żadnych problemów. Przy takim obrocie jak mają te stacje to nawet jak jedną partie w tygodniu podrobią to nikt nie zauważy. Wolę JET od prywaciarzy. Aczkolwiek jak różnica w cenie między JET a SHELL spadnie do 5gr to wolę zatankować na Shell itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maciundo "Wolę JET od prywaciarzy." hehehehe 27.06.06, 22:05 "Wolę JET od prywaciarzy." Przecież właściciel stacji Jet (BP, Shell itp.) to prywaciarz. Jak chcesz w państwowej firmie która zagwarantuje Ci jakość na światowym poziomie tankuj obywatelu na CPN przy ulicy Mickiewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
terry_tor Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 28.06.06, 14:33 Z Jetem często jest coś nie tak. Tankowałam w Grudziądzu i były podobne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej262 Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 30.06.06, 21:29 terry_tor napisała: > Z Jetem często jest coś nie tak. Tankowałam w Grudziądzu i były podobne > problemy. glupoty gadasz. ja leje tam czesto i jest oki Odpowiedz Link Zgłoś
terry_tor Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 30.06.06, 23:14 > ja leje tam czesto i jest oki A jakie paliwo lejesz, bo ja diesla i nie zawsze jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
maciundo Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 01.07.06, 23:07 Teery tor ile dostajesz kasy od BP za posta na forum?? Płaca ryczałtem czy za każdy post? Odpowiedz Link Zgłoś
terry_tor Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 03.07.06, 12:12 He he dobre! Aczkolwiek prawdą jest, że gdy silnik mojego auta zaczął szarpać i tracić moc (miałam paliwo z JETa), pracownicy w serwisie Citroena w Krakowie powiedzieli mi, żebym od razu pojechała do BP i zatankowała do pełna. No i magic! Problem od razu minął. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 03.07.06, 12:16 moze zauwazyli ze masz pusty bak a bp bylo najblizej i nie chcieli zebys musial daleko pchac Odpowiedz Link Zgłoś
ja_sprite_wy_pragnienie Re: Chrzczone paliwo w Toruniu! 06.07.06, 09:33 Czy ktoś może podać listę stacji gdzie lepiej nie tankować? Odpowiedz Link Zgłoś