motylek1407 Raport o ginekologach 08.07.07, 10:49 Bardzo ciepła i miła osoba, nie pogania, wysłucha, ma czas dla pacjentki. Uratowała mnie przed nożem i kolejnym zabiegiem... Teraz prowadzi moją ciążę i choć ma w zwyczaju robić usg 3 razy w ciągu ciąży nei zdażyło mi się żeby odmówiła wykonania tego badania na moje życzenie. W praktyce mogłam śledzić przyrost Maleństwa krok po kroku :D. P O L E C A M! Odpowiedz Link Zgłoś
magaj31 Raport o ginekologach 13.08.07, 13:12 Kto wie czy doktor Lucyna Palacz-Marchwińska przyjmuje w jakiejś przychodni na kasę chorych? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_bl Dr. Sinica 27.08.07, 21:13 Nie zagadzam się z opiniami na temat pani doktor Sinicy. że nie jest dobrym lekarzem.Coś wam kobietki napisze.Wiecie dlaczego pani doktor traktuje niektóre pacjentki paskudnie.Przychodzą niektóre raz na pięć lat do lekarza i myślą że lekarz będzie dla nich mily.Pani doktor nie cierpi pacjentek które nie dbają o siebie.I wierzcie mi jest znakomitym ginekologiem dzięki niej urodzilam śliczną i zdrowa córeczke mimo że mialam zatrucie ciążowe.Polecam jest bardzo mila ale stanowcza Odpowiedz Link Zgłoś
przyszlamama80 Raport o ginekologach 17.09.07, 16:49 Rzyp Romuald, dr nauk med. Spec. ginekolog położnik..zdecydowania odradzam...chcialam zadać pare pytań(a przygotowałam je wcześniej) i mi odpowiedział ,że nie może mi na nie odp.bo nie ma czasu,bo mu nie płacą tyle...i że mam sobie znaleźć odp. w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
mola1981 dr Jackowski 29.10.07, 13:18 co sądzicie dziewczyny o dr Jackowskim? chce iść do niego na wizute prywatna, ile kosztuje z badaniem USG? czy jest ludzki i miły? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrootka40 Re: dr Jackowski 24.08.08, 19:58 Dr Jackowski jest przecudny. Świetny fachowiec, fakt, że niezbyt gadatliwy, ale delikatny w badaniu i wszytko, co potrzeba przekaże. Prowadził moją ciążę (trzecią) i byłam nim zachwycona. POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vipka Migda 27.11.07, 09:41 Nie oceniam fachowości, bo byłam po raz pierwszy, ale wrażenie zdecydowanie negatywne: niekontaktowy, antypatyczny i... nie wydaje reszty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgola123 Re: Migda 16.09.08, 13:29 A ja mogę powiedzieć że świetny z niego fachowiec. Może kontaktowy nie jest ale wie co robi. Można mu zaufać w prowadzeniu ciąży. Chyba tylko jemu wierzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_1983 Re: Migda 18.11.08, 15:19 Nie wypowiadaj sie na temat pierwszego wrażenia bo ono ma nic do tego jakim jest lekarzem. Lekarz ma pomagac w wybranej przez niego dziedzinie a przyjaciół szukaj w innym miejscu... może psycholog... on będzie milszy!!!! Co do kasy... języka w buzi zapomniałaś??? to z pewnością zwykła pomyłka!!! Dr Migda to super fachowiec, który potrafi poświęcić odpowiednio dużo czasu każdej pacjentce i bada z precyzja. po pierwszej wizycie byłam w szoku po przeprowadzonym wywiadzie i wszelkimi badaniami bo do tej pory żaden lekarz nie poświęcił mi odpowiednio dużo uwagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anegru89 Raport o ginekologach 18.03.08, 07:02 osobiscie polecam dr mizarewicza,przyjmuje w przychodni w chelzmy, to naprawde swietny specjalista i jest bardzo sympatyczny, duzo kobitek chodzi do niego i z tego co wiem nie narzekaja tylko chwala zreszta ja tez milo go wspominam,bylam u niego tylko 2 razy ale naprawde jest super i bede do niego chodzic na wizyty. ps. odradzam dr szyszkowska-sinice(nawet prywatnie)- hmm jest nie dość że nie miła to jeszcze nie kompetetna/sprawdziłam na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
zapmonik Re: Raport o ginekologach 31.03.08, 18:56 Ja osobiście bardzo polecam dr.Jackowskiego.Rzeczywiście na pierwszy rzut oka wydaje się małomówny i niekontaktowy.Odpowiada na wszystkie pytania,nie spieszy się i nie zbywa.Mam do niego pełne zaufanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl dr. Szyszkowska -Sinica = ZŁO 19.05.08, 16:18 to, że jest nie miła..trudno..nie każdy musi być, ale że brak jej kompetencji to i ja niestety sprawdziłam na sobie. Opiszę co mi sie u niej zdarzyło ku przestrodze. a więc w pierwszych tygodniach ciązy, zgłosiłam sie z wynikami i okazało sie, że jest jakas mała infekcja dróg moczowych, wiec pani doktor przepisała mi leki, które odrazu wykupiłam w aptece. Oczywiście przed zażyciem najpierw zajrzałam do ulotki a tam : ,,uwaga!leku nie należy podawać kobietom w I trymestrze ciąży, gdyz może spowodować poronienie...'' byłam w szoku i pobiegłam do apteki i pytam mgr co o tym sądzi a ona na mnie wielkie oczy jak już powiedziałam że jestem w 6tyg. i pyta kto mi to przepisał... no jak to kto?dr SINICA!a ja na tą infekjce popijałam sobie żurawinkie i kolejne wyniki moczu były idealne a gdy poprosilam Sinice o wyjasnienie mi zaistniałego faktu (jak to ona, bardzo krótko i oschle) odpowiedziała : ,,no tak, ale trzeba sie zastanowić co było wiekszym ryzykiem dla dziecka - infekcja czy lek..'' cudownie... omijac z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
yanira Re: dr. Szyszkowska -Sinica = ZŁO 09.08.09, 23:04 ZGADZAM SIĘ I STANOWCZO WSZYSTKICH OSTRZEGAM!!! Pani Sinica z całą pewnością skończyła studia medyczne- więc wyleczenie kilku przypadków nie powinno nikogo dziwić. Gorzej jeśli w grę wchodzi ludzkie życie!!! Moja przyjaciółka udała się do niej z niebanalnymi dolegliwościami, które zostały zbagatelizowane!!! Wg pani dr Sinicy - to był jedynie "jakiś niegroźny pęcherzyk" na jajniku, na który przepisała Diane! Na szczęście moja przyjaciółka nie dała za wygraną i zadzwoniła do swojego byłego lekarza(z innego województwa)-który stanowczo zabronił jej przyjmowania tego "cudownego" specyfiku. Potem miała krwotok, po którym zdecydowała się na wyjazd do swojego ginekologa sprzed lat, po to by zostać zdiagnozowaną przez kogoś już sprawdzonego i kompetentnego. Diagnoza okazała się przerażająca- po SZCZEGÓŁOWYM wykonaniu USG okazało się, że to 5cm nowotwór jajnika! -którego pani dr Sinica nie potrafiła zdiagnozować! Badanie poziomu markeru- potwierdziło przypuszczenia... Obecny lekarz prowadzący, sam nie może wyjść z podziwu- jak dr Sinica mogła tego nie dostrzec?! TO SKANDAL! Codziennie się modlę, by dzięki "fachowości" pani dr - nie było już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
rexx03 Re: dr. Szyszkowska -Sinica = ZŁO 12.01.11, 15:18 tak mojej kuzynce też przydażyła sie taka historia z dr.sinicą tylko że nie skaczyła sie pomyślnie .straciła dziecko i fajnie że chociaż ona jeszcze żyje bo dużo już nie brakowało.poszła z objawami silnego bólu brzucha i podobno to jest normalne :a miesiąc pozniej okazalo sie że dziecko nie żyło własnie od miesiaca>>>widze że ta historia nie jest jedyna _szkoda ze nie przeczytała tego wcześniej:(( Odpowiedz Link Zgłoś
asiam79 ginekolog koch 24.06.08, 17:41 ROZCZAROWAŁAM SIĘ OGROMNIE! Chodziłam do Kocha prywatnie, prowadzil całą moją ciąże. oprócz wizyt u kocha chodzilam takze do dr MIGDY w ramach NFZ (swietny fachowiec, dokładny). KOCH poza usmiechem na twarzy chyba nie ma nic do zaoferowania! liczy tylko pieniadze! kiedy znalazłam sie w szpitalu obiecywał badania, srodki znieczulajace ale jak sam przyznal skonczyło się tylko na obiecywaniu!nie był u mnie azni razu! na sali poporodowej podczas obchodu lekarskiego stwierdzil ze zbada mnie ale UWAGA! PO MECZU!!!! nie ma mowy o etyce lekarskiej, kulturze itp.! szkoda czasu, zdrowia i pieniedzy na KOCHA!!! PRZESTRZEGAM! Odpowiedz Link Zgłoś
syla198028 Ewa Obremska-Zaleska 15.07.08, 16:31 Szczerze nie polecam. Zgłosiłam sie do Pani doktor w 10 tygodniu ciąży (mój lekarz wyjechał)z nie najlepszym samopoczuciem. Po badaniu p. doktor stwierdziła ze to 6 tydzień ciąży i nie wiem kiedy zaszłam w ciążę. Wiec poprosiłam o USG żeby się upewnić ze wszystko jest ok, niestety odmówiła twierdząc ze nie ma takiej potrzeby. Ciąża rozwija sie prawidłowo. Za tydzień trafiłam do szpitala gdzie stwierdzono ciążę obumarłą od co najmniej 3 tygodni i początek zakażenia. Może Pani Doktor świetnie prowadzi ciążę bez problemów ale jak tylko sie one pojawiają to nie ma zielonego pojęcia co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
unbridge Re: Ewa Obremska-Zaleska 17.11.10, 21:43 Bardzo rozsądna i do rzeczy lekarka. Na początku miałam wrażenie, że jest trochę sztywna ale później jakoś się zrobiło sympatycznie. Faktycznie dość domowo (kapcie itp...) ale mnie to osobiście nie przeszkadzało a nawet w sumie pomagało. Bardzo profesjonalna obsługa, a do tego wyleczyła z upławów, których sie rok nie mogłam pozbyć! suma sumarum - jak najbardziej tak, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek521 Re: Raport o ginekologach 24.07.08, 09:45 Polecam gorąco panią doktor Lucynę Palacz Marchwińską. Pani doktor jest osobą bardzo miłą i dokładną. Przeprowadza bardzo dokładny wywiad z pacjentką, wykonuje badania i jednocześnie objaśnia wszystkie zmiany jakie zauważa. Jak dla mnie jest profesjonalistką w swoim zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusia19875 Re: Dr Danninger 30.07.08, 13:50 Polecam jest to najlepszy ginekolog:):) Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek2008 Re: Raport o ginekologach 31.07.08, 16:27 Pani Elżbieta Szyszkowska-Sinica, - zgadzam się zero kontaktu z pacjentem. W ogóle pani w rejestracji w przychodni dla Kobiet przy ul. Fałata podchodzi do Pacjentek niczym sekretarka z serialu Alternatywy 4... i nie ma mowy aby ciężarna została niezwłocznie przyjęta na NFZ. Zapraszam Fundacje Rodzić po Ludzku do odwiedzenia przychodni dla Kobiet. Jedna wielka porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
hopka_antylopka Re: Raport o ginekologach 06.08.08, 18:33 Hejka, szukam informacji w temacie Małgorzaty Walentowicz. Jeśli ktokolwiek może wyrazić na jej temat swoją opinię - będę bardzo wdzięczna. Umówiłam się do tej pani na wizytę i nie do końca jestem pewna czy dobrze zrobiłam?! Proszę o opinię! Odpowiedz Link Zgłoś
keskese1979 Lucyna Palacz-Marchwińska 19.08.08, 19:59 Miła, profesjonalna. Mam nadzieję, że już wkrótce będę w ciąży. W każdym razie jestem pełna nadziei. I to dzięki właśnie pani Lucynie Palacz-Marchwińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nicola102 Re: Lucyna Palacz-Marchwińska 25.10.08, 18:33 ja chodziłam do tej lekarki gdyż staram się o dziecko 2 lata i ona kierowała nmie na wszystkie badania prywatnie, aż do bydgoszczy.a przecież można je zrobić w szpitalu Rydygiera.wszystko przesunęło się w czasie i teraz chodzę doM.Maleńczyka ordynatora tegoż szpitala.teraz biorę CLOSTIBEGYT i zobaczę co będzie.szukam dobrego ginekologa do konsultacji.sama nie wiem gdzie udać się po pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dziulkas Re: Raport o ginekologach 23.08.08, 17:12 polecam p.Katarzynę Bernaciak,pierwsze wrażenie dość surowa,ale po poznaniu bardzo miła,nie zbywa tylko dokładnie wyjaśnia Odpowiedz Link Zgłoś
kociszon82 Re: Raport o ginekologach 29.07.09, 18:08 a ja nie polecam całym sercem, bo potraktowała mnie jak oszustkę gdy poprosiłam o kontrolne badanie USG piersi!odesłała mnie prywatnie skoro "dla swojej wygody" chce robić badanie, a gdy powiedziałam , ze mam przypadki raka piersi w rodzinie, zażądała zaleceń od genetyka. i to mam być profilaktyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnygosiaczek777 Re: Raport o ginekologach Dr gbiorczyk 26.09.08, 16:32 Bardzo konkretny i kompetentny lekarz.Badanie nic u niego nie boli. Robi badanie dokladnie i bezbolesnie!!!!! Potem zawsze robi USG i bada piersi!!! Pacjentke traktuje wspaniale, cieplo, zawsze rozmawia o tym co dolega.Jest wiecznie uśmiechnięty i skory do pomocy. Potrafi doradzic!!!!Za wizyte nie bierze duzo pieniędzy, widac ze zalezy mu na dobru i zdrowiu kobiety. Lekarstwa tez przepisuje w miare tanie a nie te najnowsze drogie! Można również do dr zadzwonić po poradę nigdy nie krzyczy tylko radzi i odpowie na kazde pytanie. Lekarz informuje mnie podczas badania o każdej czynności, którą wykonuje i będzie wykonywał. Odpowiada na każde nawet najbardziej "głupie" pytanie, ponieważ ma cierpliwość! Polecam każdemu kto się mnie zapyta o mojego ginekologa, wiec paniom tez zycze trafienia do wlasnie niego! Odpowiedz Link Zgłoś
fajnygosiaczek777 Re: Raport o ginekologach 26.09.08, 16:35 Bardzo konkretny i kompetentny lekarz.Badanie nic u niego nie boli. Robi badanie dokladnie i bezbolesnie!!!!! Potem zawsze robi USG i bada piersi!!! Pacjentke traktuje wspaniale, cieplo, zawsze rozmawia o tym co dolega.Jest wiecznie uśmiechnięty i skory do pomocy. Potrafi doradzic!!!!Za wizyte nie bierze duzo pieniędzy, widac ze zalezy mu na dobru i zdrowiu kobiety. Lekarstwa tez przepisuje w miare tanie a nie te najnowsze drogie! Można również do dr zadzwonić po poradę i odpowie na kazde pytanie. Lekarz informuje mnie podczas badania o każdej czynności, którą wykonuje i będzie wykonywał. Odpowiada na każde nawet najbardziej "głupie" pytanie, ponieważ ma cierpliwość! Polecam każdemu kto się mnie zapyta o mojego ginekologa, wiec paniom tez zycze trafienia do wlasnie niego! Odpowiedz Link Zgłoś
fajnygosiaczek777 Re: Raport o ginekologach 26.09.08, 16:38 ile bierze za wizyte? Odpowiedz Link Zgłoś
brzeczyszczykiewicz565 Re: Raport o ginekologach 07.10.08, 11:06 dr Jackowski Szosa Chełmińska - rewelacja. Miły, delikatny, baaardzo sympatyczny, nie stoisz w kolejkach, profesjonalna i miła rejestracja, wizyta trwa około 20-30 minut. Objaśnia, pokazuje, dobrze radzi. Jak czytam, że któryś jest niemiły to się dziwię, że ma pacjentów. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
loca_ines Dr Mariusz Łojko 09.10.08, 13:20 Cudownie ciepły, życzliwy i troskliwy człowiek. Trafiłam na niego zupełnie przypadkowo w szpitalu na Bielanach. Nie byłam jego pacjentką, a jednak tylko on (każdego dnia pojawiał się inny lekarz, który ograniczał się jedynie do zapytania o to, jak się dziś czuję, po czym wychodził, nie czekając na odpowiedź) tak naprawdę interesował się moim samopoczuciem i jako jedyny uznał, że zabieg wyłyżeczkowania jamy macicy powinien być przeprowadzony w sali operacyjnej, a nie w gabinecie zabiegowym, ze względu na duże ryzyko wystąpienia komplikacji, np. w wyniku krwotoku. Gdyby nie on... Nie chcę myśleć, jakby się skończył mój "prosty, rutynowy" zabieg... Okazało się, że zabieg, zamiast minut 15, trwał całą godzinę, ponieważ już na samym początku wystąpił gwałtowny krwotok. Jako jedyny udzielał mi informacji na temat stanu mojego zdrowia. Po wyjściu ze szpitala miałam jeszcze 2 kontrolne USG (także w szpitalu, w ramach NFZ) w przeciągu 2 tygodni. Za pierwszym razem dr Łojko przyjął mnie natychmiast, bez kolejki, ponieważ - jak twierdził - bardzo się o mnie martwił przez miniony tydzień. I zaznaczam, że nigdy wcześniej nie miałam z nim do czynienia, na wypadek, gdyby ktoś sugerował, że tylko za pieniądze lekarz się stara. Fakt jest faktem, że w przyszłości będę już mu płaciła, ponieważ zamierzam chodzić do niego prywatnie. I jeszcze jeden drobiazg: dr Łojko przepisał mi bardzo niedrogie leki (antybiotyk i coś przeciwkrwotocznego oraz globulki Clotrimazolu na wypadek jakiejś infekcji po zabiegu) - jeszcze nigdy nie zostawiłam w aptece tak śmiesznych pieniędzy za 3 leki; ok. 40 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
alurka Re: Dr Mariusz Łojko 08.02.11, 18:13 Fajny-potwierdzam...znam go tylko tyle, co z odziału patologii i izola. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka8-88 Re: Raport o ginekologach 17.10.08, 09:27 diablico18 masz racje co po Elżbiety Szyszkowskiej-Sinicy, lek. med. spec. ginekolog położnik, endokrynolog ja też nie polecam i tak jak Ty uważam że nie ma kontaktu z pacjentem!!! a co gorsze jest bardzo nie delikatna jako ginekolog i kobieta!! Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Danninger 06.02.09, 18:54 Czy ktos posiada telefon komórkowy do Dr.Danninger ? probuje od dluzszego czasu dodzwonic sie do niej na stacjonarny i nikt nie odbiera , a chce tylko do niej !! Odpowiedz Link Zgłoś
izu7 Re: Danninger 02.04.09, 18:55 Rozumiem Cię doskonale...Przesyłam na priv. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lecieyek Re: Raport o ginekologach 23.04.09, 20:03 Witajcie dziewczyny! Przeczytalam wszystkie Wasze wypowiedzi nt. Toruńskich ginekologów i postanowiłam stworzyć ranking na podstawie waszych ocen. Za każdą Waszą opinię przy nazwisku stawiałam +, za negatywną -,po czym je sumowałam, a w nawiasie wpisalam ilość plusów i minusów. Mam nadzieję, że ulatwi to nam wszystkim wybór najlepszego specjalisty i wyeliminowanie niekompetentnych lekarzy. Danninger 6+ (6+ 0-) Koch 5+ (8+ 3-) Jackowski 4+ (4+ 0-) Łojko 3+ (3+ 0-) Wojtunek 3+ (3+ 0-) Palacz-Marchwińska 3+ (4+ 1-) Stankiewicz 2+ (2+ 0-) Szymański 2+ (2+ 0-) Szufarska 2+ (2+ 0-) Mizarewicz 2+ (2+ 0-) Migda 1+ (3+ 2-) Giborczyk 1+ (2+ 1-) Didkowski 1+ (1+ 0-) Baryła 1+ (1+ 0-) Kozankiewicz 1+ (1+ 0-) Paluszyński 1+ (1+ 0-) Bernaciak 1+ (1+ 0-) Weiss Beiger 0 (3+ 3-) Firczuk 0 (1+ 1-) Różycka 0 (1+ 1-) Łukasiewicz 0 (1+ 1-) Obremska-Zaleska 1- (1+ 2-) Orłowska 1- (1+ 2-) Gawiński 2- (0+ 2-) Drożdzal 3- (1+ 4-) Szyszkowska-Sinica 9- (5+ 14-) Rzyp 11- (0+ 11-) To narazie tyle. Zachęcam do dalszego wystawiania opinii i aktualizowania rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewita170 dr Przemysław Gawiński 06.05.09, 22:02 Jestem pacjentką doktora od 23 lat i szczerze mogę polecić go każdej kobiecie, jednak jeśli młode dziewczyny będąc w ciąży oczekują swojego lekarza przy porodzie to niestety doktor może być tylko wtedy gdy jest akurat w szpitalu, ma bardzo dużo pacjentek i każdą traktuje bardzo dobrze jeśli już znajdzie się w szpitalu zawsze słuzy radą i pomocą, jednak zostać jego nową pacjentką to na prawdę graniczy z cudem ale może się uda jeśli ktoś się uprze, terminy oczekiwania są niestety bardzo długie jednak jeśli jest to sprawa nie cierpiąca zwłoki można się dostać bardzo szybko oczywiście jeśli jest się już pacjentką doktora. Moim zdaniem jest jednym z najlepszych lekarzy w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la Re: dr Przemysław Gawiński 04.06.09, 10:33 też mogę Go polecić, prowadził moja ciążę, było ok. Bardzo kulturalny człowiek. Nie rodziłam w Toruniu więc nie liczyłam na specjalne traktowanie. Jeśli chodzi o czas oczekiwania na 1 wizytę-ok miesiąca, lecz nie odbiega to od 'normy' w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewita170 Re: Raport o ginekologach 06.05.09, 22:35 Faktycznie dr szyszkowska- sinica faktycznie nie jest miłą osobą jako ginekolog jako endokrynolog zupełnie inaczej traktuje pacjentów, wiem bo byłam jako i jedna i druga pacjentka, więc zgadzam się z opinią że nie jest dobrym polecenia ginekologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
beatad10 super lekarz 02.06.09, 20:04 z całego seca polecam dr Kocha to naprawdę niezwykły lekaz i człowiek potrafi rozmawia i mówi o wszystkich obawach.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziabag3 Re: super lekarz 18.10.12, 20:28 Osobiście zgadzam się z opinią, że pani Sinica jest oschła i raczej małomówna, ale mam na jej obronę fakt, że to właśnie dzięki niej mając schorzenie PCOS (zespół policystycznych jajników) zaszłam w ciążę i urodziłam trzy lata temu zdrową dziewczynkę. A wcześniej kilku lekarzy rozłożyło ręce (w tym dr Migda). Tak więc jako endokrynolog chyba się jednak sprawdziła. No i jako ginekolog też. Odpowiedz Link Zgłoś