wojt683 22.08.07, 18:03 Czy któryś z forumowiczów wybiera się na tą imprezę? W sobote gwiazdą wieczoru ma być Top One:D Co sądzicie o tej imprezie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beyon65 Re: Mieszczańskie Pohulanki 22.08.07, 19:35 Ja osobiście nie wybieram się na pohulanki gdyż nie przepadam za takimi imprezami.Co sądzę o imprezie?Hmmm......ja osobiście nie powinienem się raczej wypowiadać na jej temat gdyż jak już powiedziałem nie uczęszczam na nią ale zbyt wielu atrakcji a szczególnie promocji w mediach jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 10:06 top one??? toc to kultowy zespół, który wspierał kampanię Kwacha...chyba każdy pamięta hit "olek olek wygraj!", myślę że takiej imprezy nie powinien przegapić żaden mieszkaniec G-D. Na pewno chłopcy zagrają godnie i nie zapomną o hicie "o miła moja" oraz "granica".:)). Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 15:27 Jerry, jesteś chodzącą encyklopedią muzyki disco-polo:] Wiedziałem, że Top One ma w swoim dorobku jakis megahit, ale zapomniałem, ze to był ten z kampanii prezydenckiej'95:) To chyba leciało: "Olek, Olek, wygraj, na prezydenta tylko Ty, Olek, Olek wygraj, wybierzmy przyszłość oraz styl" :D:D:D i naród wybrał :D "Moja miła" - to akurat słyszałem, fajny kawałek :D ale "Granicy" nie znam :( zatem warto bedzie iść na Pohulanki w sobotę:D Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 21:42 eee...tam rafas nie przesadzajmy:),ale osłuchany w tych klimatach jestem...MISHEL trochę też...a jego ulubionym hitem jest "zakazany owoc" krzysztofa antkowiaka. to jest top one: Top One - Granica O tobie miła ciągle marzę O tobie miła ciągle śnie Chciałbym całować usta twoje I czule szeptać: "Kocham cię" REF. Lecz wielka dzieli nas granica Boś ty bogatą przecież jest Ja jestem tylko zwykłym grajkiem I jest mi w życiu bardzo źle 2. Lecz gdybym ja był czarodziejem Dałbym ci miła cały świat Lecz nim nie jestem moja mila I musze odejsc w szary swiat REF. Bo wielka dzieli nas granica... Na niebie gwiazdka mówi mi Jak bardzo , bardzo chcialabys Jedna gwiazdeczke z nieba miec Lecz nierealne to dzis jest REF. Bo wielka dzieli nas granica... słynny w kręgach D-P jest też cover Biały Miś. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaaaa1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 20:15 Ja sie wybieram ze szkoły rycerskiej.... Mają być jakieś oprowadzanki na koniach i kucach i chyba jakiś pokaz rycerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 21:36 pokaz rycerzy?? a po co? chyba każdy wie jak rycerz wygląda:).top one ma wiele hitów na swoim koncie.Byłem raz na ich koncercie i powiem szczerze było spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 09:42 Gruba impreza była:) Wielu ludzi bawiło się do końca;) A koncert Top One bardzo zacny:) Zagrali swoje największe przeboje;) Ciekawe kogo zaproszą za rok na Pohulanki? Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 14:31 Nie trzeba było zbytnio się wsłuchiwać, żeby stwierdzić, że koleś śpiewa z playbacku. Jak dla mnie impreza do d..., choć wielu ludzi się bawiło, głownie przybyszów z pobliskich wiosek. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 15:01 To, ze z playbacku, to nawet lepiej dla słuchaczy. Nie chciałbym usłyszeć, jakie głosy mieli wczoraj ci kolesie :P Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1444 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 16:23 Podzielam zdanie wojta. Widać było, że były pewne grupy ludzi którzy naprawdę "dobrze" bawili się pod sceną- niestety widok był trochę żałosny- pijane kobitki i wcale nie mniej trzeźwi faceci :D Gdzieś tam jeszcze 2 grupy małolatów obrzucających się wyzwiskami. Ja osobiście nie lubię tego typu imprez i szybko się zmyłem. A jak pokaz sztucznych ogni? bo tę część imprezy ominąłem? Odpowiedz Link Zgłoś
diesel69 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 17:27 Odnoszę wrażenie, że jest to propagowanie alkoholu oraz pokazywanie, że dobra impreza to pijana impreza, ponieważ tylu pijanych ludzi na imprezie jak i na terenie miasta jeszcze chyba nie widziałem, nie wyłączając młodzieży, ale co się dziwić w końcu imprezę stworzył były abstynent. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu411 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 18:25 Powiem tak. Pochulanki to bardzo dobra nazwa dla tej imprezy. Juz bardziej trafnego określenia nie ma. Wieś przyjeżdża pochulać, bo to jedyna rozrywka w ciągu roku. Nie licze oblężenia golubia bo to trochę wyższy poziom. Wczoraj mozna było się przyjżeć jak równiez bawi się "elita" naszego miasta-czyli wszyscy żule z parku, z rynku, oraz młodzież z ulicyKatarzyńskiej. Nie brakowało patologii. Również szybko się zmyłem- nie był to piękny widok kiedy nasza młodzież (nie mówie że cała) żyga pod rozstawione ławki. Odpowiedz Link Zgłoś
szniki Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 22:21 Co do tych patologii to w 100% się zgadzam. Do tej pory nie zdawałem sobie sprawy ,że w naszym mieście jest tyle żuli. Ochyda. Najgorsze jest jednak to , ze na to wszystko patrzą dzieci!. Swoją drogą widzieliście jak żule oblegają kościół po każdym ślubie i czekają z "życzeniami i kwiatkiem" dla młodej pary. To jest dopiero ochydne. Na wpół pijani, zataczający się, śmierdzący stoją żeby wyżebrać następną butelkę.Tak naprawdę myślę,że to robota dla straży miejskiej! - tylko czy ich to interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
lechu411 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 23:15 Błagam tylko nie temat strazy miejskiej. Mnie śmieszy jak jestem w Golubiu i widzę dwóch panów strazników którzy podpierają (dosłownie!!!! ) ta kamienicę na rogu, a obok koło apteki awanturuje się grupa pijaczków. Zero reakcji!!! A zobaczcie jak jest brudno na Kilkińskiego!- 20 metrów od siedziby straży. Kolejny przykład? bardzo często siedzą w samochodzie w dobrzyniu koło Lesiaka- nie robia nic. Przed targowiskiem na Sokołowskiej to samo- albo siedzą w samochodzie albo prowadzą z kimś tam rozmawiają. Co do policjantów to było ich za mało na pochulankach- jakiś chłopaczek został pobity i nie było nawet do kogo zareagować- trzeba było ich szukać, a tym czasem kilka razy przejechali radiowozem albo przeszli sie "ogólnie" po stadionie. Jeśli mamy do czynienia z imprezą masową to powinny być one lepiej zabezpieczone. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 23:29 Jeśli chodzi o te zadymy, o których pisaliście, to owszem były takie, sam widziałem jedną, ale moim zdaniem było spokojniej niż rok temu. No ale może się mylę, jesli tak, to mnie sprostujcie. A co do formy tej imprezy, to generalnie jest tak, że nikt nie lubi Pohulanek (ja sam też nie przepadam za taką rozrywką) no ale jak juz jest taka impreza, to każdy na nią pójdzie:P Wczoraj na najbardziej zaludnionej ulicy Żeromskiego od godziny 20.00 były pustki, bo wszyscy przebywali na festynie:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 23:55 Impreza z prostą muzyką jaką jest disco polo, sciąga ludzi prostych. I takich prostaków było najwięcej,... dużo z poza G-D. Nie mówie oczywicie o wszystkich, bo było sporo normalnie zachowujących się, porządnych ludzi. Ochrony nie widziałem, choć pewnie była; straż miejska jeździła sobie po bieżni w koło boiska, policja stała od czasu do czasu przy Sportowej. O 1:00 impreza się zakończyła, oczywiście chołota wszczynała bójki, żadna ze służb nie reagowała. Pomimo to, wydaje mi się, że rok temu było gorzej pod tym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
diesel69 Re: Mieszczańskie Pohulanki 27.08.07, 09:57 Po obejrzeniu w TVK wywodów Burmistrza wnet uwierzyłem, że nie będzie pleybecku, ani nawet pół pleybecku, bo miasto zapłaciło 30 tys zł za występy i po raz kolejny przekonałem sie jakie to bajki Burmistrz opowiada w telewizji kablowej, ponieważ główna gwiazda Pohulanek cały swój repertuar grała z pleybecku, ale cóż.. życie swoje, a burmistrz w TVK swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 27.08.07, 13:29 diesel69, a czego Ty się spodziewałeś po zespole disco-polo? skoro Mandaryna, gwiazda muzyki pop (ponoć ambitniejszej niz disco-polo) śpiewa z playbacku na najwiekszym festiwalu w Polsce, to mysle, ze mozna wybaczyc chłopakom z Top One, ze poszli za jej przykładem:) zresztą nie tylko Mandaryna, pamiętasz pewnie koncert Enrique Iglesiasa na warszawskim Bemowie, też był playback a na pewno skasował duzo duzo wiecej kasy niz Top One:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Mieszczańskie Pohulanki 27.08.07, 13:41 Mandaryna, Iglesias, czy Top One są siebie warci. W końcu to show biznes; ze sztuką to ma niewiele wspólnego, liczą się tylko pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
pawellewanda Re: Mieszczańskie Pohulanki 27.08.07, 13:52 wojt miał racje w tym co napisał: prosta impreza dla prostych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 29.08.07, 20:03 hehe widze ze pohulanki odbyly sie w klasycznym golubskim klimacie ;] szkoda ze w te wakacje nie bylo koncertu na miare Leszczów z zeszlego roku.. oprócz Oblezenia zamkowego turnieju w te wakacje w miescie nie dzialo sie nic.. zero pomyslu na promocje i przyciagniecie turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Mieszczańskie Pohulanki 29.08.07, 20:11 Leszcze to chyba najlepszy zespół jaki u nas koncertował. Przynajmniej jak dla mnie. Kolesie mieli pojęcie i przynajmniej jakieś szkoły w tym kierunku pokończyli. Po strongmenach były również dobre dwa koncery, ale nie pamiętam kto tam grał. Odpowiedz Link Zgłoś
diesel69 Re: Mieszczańskie Pohulanki 30.08.07, 19:48 Nie nie Rafas ja nie spodziewałem się grania na żywo ale że zespół będzie grał na żywo zapewniał Burmistrz w TVK i który to już raz plecie bzdury w tej telewizji a ludzie to kupują,,, Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 30.08.07, 20:05 ten playback musial chyba wygladac komicznie :)) z reszta skoro bylo tam takie pijanstwo to chyba wszystkim to bylo "wsjo radno" ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 30.08.07, 22:26 wyglądało to tak, że frontman zespołu miał mikrofon opuszczony na dół, a tu nagle było słychac jak śpiewa:D pewnie chochlik się wkradł:D żałuj, mishel, że tego nie widziałeś:D Odpowiedz Link Zgłoś