Dodaj do ulubionych

Mieszczańskie Pohulanki

22.08.07, 18:03
Czy któryś z forumowiczów wybiera się na tą imprezę?
W sobote gwiazdą wieczoru ma być Top One:D
Co sądzicie o tej imprezie?
Obserwuj wątek
    • beyon65 Re: Mieszczańskie Pohulanki 22.08.07, 19:35
      Ja osobiście nie wybieram się na pohulanki gdyż nie przepadam za takimi
      imprezami.Co sądzę o imprezie?Hmmm......ja osobiście nie powinienem się raczej
      wypowiadać na jej temat gdyż jak już powiedziałem nie uczęszczam na nią ale zbyt
      wielu atrakcji a szczególnie promocji w mediach jej nie ma.
    • jerryone1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 10:06
      top one??? toc to kultowy zespół, który wspierał kampanię Kwacha...chyba każdy
      pamięta hit "olek olek wygraj!", myślę że takiej imprezy nie powinien przegapić
      żaden mieszkaniec G-D. Na pewno chłopcy zagrają godnie i nie zapomną o hicie "o
      miła moja" oraz "granica".:)).
      • rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 15:27
        Jerry, jesteś chodzącą encyklopedią muzyki disco-polo:] Wiedziałem, że Top One
        ma w swoim dorobku jakis megahit, ale zapomniałem, ze to był ten z kampanii
        prezydenckiej'95:) To chyba leciało: "Olek, Olek, wygraj, na prezydenta tylko
        Ty, Olek, Olek wygraj, wybierzmy przyszłość oraz styl" :D:D:D i naród wybrał :D
        "Moja miła" - to akurat słyszałem, fajny kawałek :D ale "Granicy" nie znam :(
        zatem warto bedzie iść na Pohulanki w sobotę:D
        • jerryone1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 21:42
          eee...tam rafas nie przesadzajmy:),ale osłuchany w tych klimatach
          jestem...MISHEL trochę też...a jego ulubionym hitem jest "zakazany owoc"
          krzysztofa antkowiaka.
          to jest top one:
          Top One - Granica

O tobie miła ciągle marzę
          O tobie miła ciągle śnie
          Chciałbym całować usta twoje
          I czule szeptać: "Kocham cię"

REF.
          Lecz wielka dzieli nas granica
          Boś ty bogatą przecież jest
          Ja jestem tylko zwykłym grajkiem
          I jest mi w życiu bardzo źle

2.
          Lecz gdybym ja był czarodziejem
          Dałbym ci miła cały świat
          Lecz nim nie jestem moja mila
          I musze odejsc w szary swiat

REF.
          Bo wielka dzieli nas granica...

Na niebie gwiazdka mówi mi
          Jak bardzo , bardzo chcialabys
          Jedna gwiazdeczke z nieba miec
          Lecz nierealne to dzis jest

REF.
          Bo wielka dzieli nas granica...

słynny w kręgach D-P jest też cover Biały Miś.
    • paulaaaa1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 20:15
      Ja sie wybieram ze szkoły rycerskiej....
      Mają być jakieś oprowadzanki na koniach i kucach i chyba jakiś pokaz
      rycerzy...
      • jerryone1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 23.08.07, 21:36
        pokaz rycerzy?? a po co? chyba każdy wie jak rycerz wygląda:).top one ma wiele
        hitów na swoim koncie.Byłem raz na ich koncercie i powiem szczerze było spoko.
    • rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 09:42
      Gruba impreza była:) Wielu ludzi bawiło się do końca;)
      A koncert Top One bardzo zacny:) Zagrali swoje największe przeboje;) Ciekawe
      kogo zaproszą za rok na Pohulanki?
      • wojt683 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 14:31
        Nie trzeba było zbytnio się wsłuchiwać, żeby stwierdzić, że koleś śpiewa z
        playbacku. Jak dla mnie impreza do d..., choć wielu ludzi się bawiło, głownie
        przybyszów z pobliskich wiosek.
        • rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 15:01
          To, ze z playbacku, to nawet lepiej dla słuchaczy. Nie chciałbym usłyszeć, jakie
          głosy mieli wczoraj ci kolesie :P
          • marcin1444 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 16:23
            Podzielam zdanie wojta.
            Widać było, że były pewne grupy ludzi którzy naprawdę "dobrze"
            bawili się pod sceną- niestety widok był trochę żałosny- pijane
            kobitki i wcale nie mniej trzeźwi faceci :D Gdzieś tam jeszcze 2
            grupy małolatów obrzucających się wyzwiskami.
            Ja osobiście nie lubię tego typu imprez i szybko się zmyłem.
            A jak pokaz sztucznych ogni? bo tę część imprezy ominąłem?
            • diesel69 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 17:27
              Odnoszę wrażenie, że jest to propagowanie alkoholu oraz pokazywanie, że dobra
              impreza to pijana impreza, ponieważ tylu pijanych ludzi na imprezie jak i na
              terenie miasta jeszcze chyba nie widziałem, nie wyłączając młodzieży, ale co się
              dziwić w końcu imprezę stworzył były abstynent.
              • lechu411 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 18:25
                Powiem tak.
                Pochulanki to bardzo dobra nazwa dla tej imprezy. Juz bardziej
                trafnego określenia nie ma. Wieś przyjeżdża pochulać, bo to jedyna
                rozrywka w ciągu roku. Nie licze oblężenia golubia bo to trochę
                wyższy poziom.
                Wczoraj mozna było się przyjżeć jak równiez bawi się "elita" naszego
                miasta-czyli wszyscy żule z parku, z rynku, oraz młodzież z
                ulicyKatarzyńskiej. Nie brakowało patologii. Również szybko się
                zmyłem- nie był to piękny widok kiedy nasza młodzież (nie mówie że
                cała) żyga pod rozstawione ławki.
                • szniki Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 22:21
                  Co do tych patologii to w 100% się zgadzam. Do tej pory nie zdawałem
                  sobie sprawy ,że w naszym mieście jest tyle żuli. Ochyda. Najgorsze
                  jest jednak to , ze na to wszystko patrzą dzieci!. Swoją drogą
                  widzieliście jak żule oblegają kościół po każdym ślubie i czekają
                  z "życzeniami i kwiatkiem" dla młodej pary. To jest dopiero ochydne.
                  Na wpół pijani, zataczający się, śmierdzący stoją żeby wyżebrać
                  następną butelkę.Tak naprawdę myślę,że to robota dla straży
                  miejskiej! - tylko czy ich to interesuje?
                  • lechu411 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 23:15
                    Błagam tylko nie temat strazy miejskiej.
                    Mnie śmieszy jak jestem w Golubiu i widzę dwóch panów strazników
                    którzy podpierają (dosłownie!!!! ) ta kamienicę na rogu, a obok koło
                    apteki awanturuje się grupa pijaczków. Zero reakcji!!!
                    A zobaczcie jak jest brudno na Kilkińskiego!- 20 metrów od siedziby
                    straży. Kolejny przykład? bardzo często siedzą w samochodzie w
                    dobrzyniu koło Lesiaka- nie robia nic. Przed targowiskiem na
                    Sokołowskiej to samo- albo siedzą w samochodzie albo prowadzą z kimś
                    tam rozmawiają.
                    Co do policjantów to było ich za mało na pochulankach- jakiś
                    chłopaczek został pobity i nie było nawet do kogo zareagować- trzeba
                    było ich szukać, a tym czasem kilka razy przejechali radiowozem albo
                    przeszli sie "ogólnie" po stadionie. Jeśli mamy do czynienia z
                    imprezą masową to powinny być one lepiej zabezpieczone.
                    • rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 23:29
                      Jeśli chodzi o te zadymy, o których pisaliście, to owszem były takie, sam
                      widziałem jedną, ale moim zdaniem było spokojniej niż rok temu. No ale może się
                      mylę, jesli tak, to mnie sprostujcie.
                      A co do formy tej imprezy, to generalnie jest tak, że nikt nie lubi Pohulanek
                      (ja sam też nie przepadam za taką rozrywką) no ale jak juz jest taka impreza, to
                      każdy na nią pójdzie:P Wczoraj na najbardziej zaludnionej ulicy Żeromskiego od
                      godziny 20.00 były pustki, bo wszyscy przebywali na festynie:)
                      • wojt683 Re: Mieszczańskie Pohulanki 26.08.07, 23:55
                        Impreza z prostą muzyką jaką jest disco polo, sciąga ludzi prostych. I takich
                        prostaków było najwięcej,... dużo z poza G-D. Nie mówie oczywicie o wszystkich,
                        bo było sporo normalnie zachowujących się, porządnych ludzi. Ochrony nie
                        widziałem, choć pewnie była; straż miejska jeździła sobie po bieżni w koło
                        boiska, policja stała od czasu do czasu przy Sportowej. O 1:00 impreza się
                        zakończyła, oczywiście chołota wszczynała bójki, żadna ze służb nie reagowała.
                        Pomimo to, wydaje mi się, że rok temu było gorzej pod tym względem.
                        • diesel69 Re: Mieszczańskie Pohulanki 27.08.07, 09:57
                          Po obejrzeniu w TVK wywodów Burmistrza wnet uwierzyłem, że nie będzie pleybecku,
                          ani nawet pół pleybecku, bo miasto zapłaciło 30 tys zł za występy i po raz
                          kolejny przekonałem sie jakie to bajki Burmistrz opowiada w telewizji kablowej,
                          ponieważ główna gwiazda Pohulanek cały swój repertuar grała z pleybecku, ale
                          cóż.. życie swoje, a burmistrz w TVK swoje...
                          • rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 27.08.07, 13:29
                            diesel69,
                            a czego Ty się spodziewałeś po zespole disco-polo? skoro Mandaryna, gwiazda
                            muzyki pop (ponoć ambitniejszej niz disco-polo) śpiewa z playbacku na
                            najwiekszym festiwalu w Polsce, to mysle, ze mozna wybaczyc chłopakom z Top One,
                            ze poszli za jej przykładem:) zresztą nie tylko Mandaryna, pamiętasz pewnie
                            koncert Enrique Iglesiasa na warszawskim Bemowie, też był playback a na pewno
                            skasował duzo duzo wiecej kasy niz Top One:)
                            • wojt683 Re: Mieszczańskie Pohulanki 27.08.07, 13:41
                              Mandaryna, Iglesias, czy Top One są siebie warci. W końcu to
                              show biznes; ze sztuką to ma niewiele wspólnego, liczą się tylko pieniądze.
                        • pawellewanda Re: Mieszczańskie Pohulanki 27.08.07, 13:52
                          wojt miał racje w tym co napisał: prosta impreza dla prostych
                          ludzi...
                          • mishel1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 29.08.07, 20:03
                            hehe widze ze pohulanki odbyly sie w klasycznym golubskim klimacie ;] szkoda ze
                            w te wakacje nie bylo koncertu na miare Leszczów z zeszlego roku.. oprócz
                            Oblezenia zamkowego turnieju w te wakacje w miescie nie dzialo sie nic.. zero
                            pomyslu na promocje i przyciagniecie turystów.
                            • wojt683 Re: Mieszczańskie Pohulanki 29.08.07, 20:11
                              Leszcze to chyba najlepszy zespół jaki u nas koncertował. Przynajmniej jak dla
                              mnie. Kolesie mieli pojęcie i przynajmniej jakieś szkoły w tym kierunku
                              pokończyli. Po strongmenach były również dobre dwa koncery, ale nie pamiętam kto
                              tam grał.
                              • diesel69 Re: Mieszczańskie Pohulanki 30.08.07, 19:48
                                Nie nie Rafas ja nie spodziewałem się grania na żywo ale że zespół będzie grał
                                na żywo zapewniał Burmistrz w TVK i który to już raz plecie bzdury w tej
                                telewizji a ludzie to kupują,,,
                                • mishel1 Re: Mieszczańskie Pohulanki 30.08.07, 20:05
                                  ten playback musial chyba wygladac komicznie :)) z reszta skoro bylo tam takie
                                  pijanstwo to chyba wszystkim to bylo "wsjo radno" ;]
                                  • rafas84 Re: Mieszczańskie Pohulanki 30.08.07, 22:26
                                    wyglądało to tak, że frontman zespołu miał mikrofon opuszczony na dół, a tu
                                    nagle było słychac jak śpiewa:D pewnie chochlik się wkradł:D żałuj, mishel, że
                                    tego nie widziałeś:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka